Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / 5 sfaturi obligatorii pentru instalarea unei pompe de căldură DC Inverter cu sursă de aer

5 sfaturi obligatorii pentru instalarea unei pompe de căldură DC Inverter cu sursă de aer

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2020-09-28      Origine:teren

Pompele de căldură cu invertor de curent continuu cu sursă de aer au cerințe ridicate cu privire la proiectare și instalare, iar unele greșeli minore pot aduce probleme în timpul funcționării ulterioare.Din acest motiv, am consultat în mod special inginerii care au multă experiență în proiectarea și instalarea sistemelor de pompe de căldură aer-apă pentru a vă împărtăși experiența practică pentru referință.


5 sfaturi obligatorii pentru instalarea unei pompe de căldură DC Inverter cu sursă de aer

Experiența 1: Adăugați apă moale în sistem

La instalarea unei pompe de căldură cu invertor de curent continuu, mulți oameni ar putea să nu acorde atenție problemei calității apei.În unele zone, există în special mulți ioni de calciu și magneziu în apă.Dacă acestea au fost adăugate la sistem timp de un an sau cel mult doi ani, poate cauza blocarea conductelor, filtrelor de tip Y, pompelor de apă, unităților etc. și poate afecta grav funcționarea.În plus, în zonele cu temperatură scăzută în timpul iernii trebuie adăugată o anumită cantitate de antigel sau alcool.

În general, antigelul are instrucțiuni.Pentru alcool, se recomandă alcool industrial la 99 °.Cantitatea de alcool trebuie ajustată în funcție de situația reală și volumul de apă circulant în sistem.De exemplu, dacă volumul de apă circulant în sistem este de 100L, adăugând un kilogram de alcool, și atunci conținutul de alcool al apei este practic de 1%.Astfel, temperatura de îngheț a apei este - 1 .În multe zone, temperatura este scăzută iarna.Dacă utilizatorii nu opresc încălzirea prin pardoseală sau există o întrerupere de lungă durată a curentului pe timp de noapte, este ușor să apară probleme de îngheț la conductă sau la unitate, așa că este necesar să adăugați o anumită cantitate de antigel sau alcool.

Experiența 2: ventiloconvectoarele trebuie să fie echipate cu supapă cu două căi

Dacă nu există robinet cu bilă cu două căi, veți simți aer rece care iese din tuyeră în unele încăperi atunci când acestea nu sunt utilizate, iar consumul de energie al sistemului va fi puțin mai mare.Prin urmare, este necesar să adăugați supape cu bilă cu două căi la ieșirea de apă a ventiloconvectorului.În întregul sistem, dacă există cinci sau șase ventiloconvectoare, cel puțin unul dintre ele ar trebui să fie echipat cu o supapă cu bilă cu trei căi.

De ce are nevoie sistemul de un ventiloconvector plus supapă cu bilă cu trei căi?Dacă sunt folosite doar robinete cu bilă cu două căi, rezistența la apă în sistem va fi foarte mare atunci când sunt pornite doar unul sau două ventiloconvector, ceea ce va provoca cu ușurință vibrații și zgomot în conductă.

Experiența 3: Folosiți o pompă cu motor conservată sau o pompă centrifugă cu mai multe trepte

Este foarte important să selectați tipul de pompă de apă pentru sistemul de pompă de căldură DC inverter cu sursă de aer instalat în casă.În general, se recomandă un sistem primar închis.Deoarece presiunea fiecărui punct din sistemul închis primar este egală, nu este necesar să se ia în considerare căderea conductei de apă, ci doar forța principală a cotului și lungimea conductei.Prin urmare, pompa cu motor conservată sau pompa centrifugă în mai multe etape pot fi utilizate în locul pompei de rapel.

Conform experienței de instalare, deoarece pompa de rapel are o putere și zgomot relativ mari, rezistența la apă a unității este de aproximativ 4 metri, cea a ventiloconvectorului este de aproximativ 3,5 până la 4 metri, iar cea a cotului și a conductei de apă este de aproximativ 4 metri. aproximativ 3 metri.Având în vedere că filtrul în formă de Y ar putea fi ușor blocat din cauza depunerilor sau murdăriei în etapa ulterioară, se recomandă să-l selectați pe cel mai bun.Alegeți pompa atunci când înălțimea este de aproximativ 15 metri, al cărei debit este de trei metri cubi pe oră.

Experiența 4: Toate conductele trebuie izolate

Fie că instalăm un sistem de încălzire prin pardoseală sau un proiect de apă caldă, conductele interioare, în special conductele din interiorul stratului de tavan, trebuie izolate.Conducta de evacuare a condensului trebuie echipată cu bumbac izolator și legată cu bandă adezivă pentru a preveni scurgerea condensului.

Experiența 5: Supapa de evacuare automată ar trebui instalată în partea de sus a sistemului

În cazul în care locația rezervorului de apă nu este ușor de determinat, trebuie să luăm o decizie în funcție de condițiile de amplasare.Desigur, este mai bine dacă poate fi instalat în partea de sus.Dar, în unele cazuri, poate fi instalat doar pe sol sau mai jos, așa că problema de evacuare ar trebui să fie luată în considerare în sistem.

Dacă rezervorul de apă este instalat mai sus decât conducta sistemului, o supapă de evacuare automată poate fi instalată în partea de sus a rezervorului de apă, deoarece ventiloconvectorul și încălzirea prin pardoseală au supape de evacuare manuale.Dacă poziția rezervorului de apă este mai mică decât cea a conductei sistemului, supapa de evacuare automată trebuie adăugată la rezervorul tampon, iar supapa de evacuare automată trebuie, de asemenea, instalată în partea de sus a conductelor de intrare și retur a apei ale sistemului. .

În caz contrar, dacă aerul intră în conductă, rezistența la apă va crește, iar în cazuri grave, va duce la blocarea aerului și la defecțiunea circulației.

Experiența 6: Conducta sistemului trebuie să fie dreaptă

Conducta principală a întregului sistem trebuie să fie dreaptă și este mai bine să urcați ușor panta de-a lungul direcției de curgere a apei.Adică, conducta de admisie trebuie ridicată ușor, iar conducta de retur trebuie să fie ușor coborâtă, pentru a facilita evacuarea aerului în conductă.Mai mult, conducta principală nu trebuie să aibă formă de U, ceea ce va provoca blocarea aerului.Ca rezultat, conexiunea soft la timp nici măcar nu va funcționa.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692