Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Agent frigorific pentru pompă de căldură: tipuri și sfaturi

Agent frigorific pentru pompă de căldură: tipuri și sfaturi

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-08-04      Origine:teren

Agent frigorific cu pompă de căldură


Pompele de căldură sunt o opțiune populară și mai ecologică pentru încălzirea caselor și clădirilor comerciale.Ei se bazează în mare măsură pe un agent frigorific pentru funcționare.Mai simplu spus, un agent frigorific ajută pompa de căldură să-și facă treaba atunci când este comprimată pentru a vă încălzi clădirea.Agenții frigorifici utilizați în interiorul pompelor de căldură variază de la diferite mărci.De asemenea, agentul frigorific al pompei de căldură are un impact semnificativ asupra durabilității, funcției și amprentei de carbon.


Agenții frigorifici HFC precum R410A și R134A sunt cele mai utilizate frigidere cu pompă de căldură.Acest agent frigorific are o termodinamică excelentă și un GWP scăzut, de unde și popularitatea sa.Există, totuși, alte tipuri de agenți frigorifici.Pe măsură ce producătorii încearcă să construiască un viitor fără carbon, acum se concentrează pe satisfacerea cererii de pompe de căldură eficiente din punct de vedere energetic, ecologice.Să ne uităm la cele mai comune tipuri de agenți frigorifici care se găsesc în pompele de căldură moderne.


Ce este un agent frigorific cu pompă de căldură?

Un agent frigorific este modul de transfer folosit de o pompă de căldură pentru a transporta energia termică de la o sursă la un radiator.Pompa de căldură își face treaba absorbind căldura din mediul înconjurător și eliberând-o în altă parte.Agentul frigorific este un produs important de schimb de căldură datorită tranziției sale rapide de la gaz la lichid.


Este important de reținut că un agent frigorific nu produce frig sau căldură;doar o transfera.Agentul frigorific se evaporă în interior, absorbind căldura din aer și scăzând temperatura.Condensul transferă apoi această căldură într-o altă locație.Pompele de căldură funcționează printr-un proces invers.


Cum funcționează un agent frigorific cu pompă de căldură?

Pentru a înțelege mai bine rolul exact al unui agent frigorific într-o pompă de căldură, să vedem mai întâi cum funcționează pompa de căldură;iarna, ia caldura exterioara, apoi caldura este absorbita de serpentinele din interior, in timp ce vara, ia caldura din interior, o elibereaza in exterior pentru a va racori casa.


Coroziunea, spargerile sau instalarea defectuoasă pot duce la scurgeri care, la rândul lor, reduc nivelul agentului frigorific.O pierdere a agentului frigorific poate provoca formarea de gheață pe serpentinele unei pompe de căldură, iar acestea nu mai pot răci aerul.Dacă se întâmplă acest lucru, va ajuta un expert să găsească și să remedieze problema și să înlocuiască agentul frigorific pierdut.


Proprietățile unui agent frigorific cu pompă de căldură

Proprietățile agenților frigorifici variază în diferite aplicații.Dar toți agenții frigorifici au următoarele caracteristici fizice comune:

● A 0°C și sub punctul de fierbere

● GWP scăzut

● Reciclabile

● Neinflamabil

● Scurgeri detectabile

● Stabilitatea operațiunii

● Cost redus de producție

● Impact redus asupra mediului în caz de pierdere


Factori de luat în considerare atunci când alegeți un agent frigorific pentru pompă de căldură


Eficiență și durabilitate

Evaluarea GWP indică impactul real al agenților frigorifici atunci când un agent frigorific este eliberat în mediu.Progresele tehnologiei pompelor de căldură și a agentului frigorific și conștientizarea amprentei reduse de carbon au dus la un GWP semnificativ scăzut.


Cu toate acestea, este încă un drum lung de parcurs, deoarece agenții frigorifici afectează indirect mediul, de exemplu, emisiile cauzate de producția de energie pentru echipamente.De aceea ar trebui să luați în considerare eficiența energetică a unei pompe de căldură în timpul achiziției.


Presiune

Agenții frigorifici variați au presiuni diferite de condensare la aceeași temperatură.Când temperatura sau presiunea unui agent frigorific devine prea mare, acesta nu mai poate funcționa.Într-o astfel de situație, pompele de căldură nu pot funcționa folosind anumiți agenți frigorifici - cu toate acestea, dezavantajul este presiunea prea scăzută.Nevoia de volum mare la presiune scăzută duce la costuri suplimentare.


Siguranță și fiabilitate

Agentul frigorific trebuie să fie neinflamabil și non-toxic pentru a elimina orice problemă de siguranță din partea ocupanților clădirii în care este instalată pompa de căldură.Acești factori determină, de asemenea, dacă o pompă de căldură respectă codurile și reglementările locale.


Știați că se spune că agenții frigorifici pentru pompe de căldură Next Gen sunt ușor inflamabili?Ar ajuta să căutați clarificări cu privire la acest factor atunci când căutați o pompă de căldură.


Disponibilitate și cost-eficiență

Una dintre problemele emergente pe piața pompelor de căldură este creșterea prețurilor din cauza deficitului de noi agenți frigorifici.De asemenea, ar trebui să vă asigurați că lucrați cu experți și companii credibile, având în vedere că domeniul este inundat de tehnicieni care au nevoie de mai multă pregătire.


Accesibilitatea unui agent frigorific este un alt factor pe care ar trebui să îl luați în considerare, deoarece ar putea fi nevoie să înlocuiți agentul frigorific în cazul unei scurgeri.


Temperatura critica

Există o anumită temperatură la care are loc condensarea maximă a vaporilor de agent frigorific.Acest proces nu poate avea loc peste această temperatură (temperatura critică), indiferent de presiunea aplicată.


De asemenea, după atingerea unei anumite temperaturi, agentul frigorific intră într-o stare caracterizată prin niveluri de temperatură și presiune care depășesc punctul critic.În această stare, devine dificil să se facă distincția între fazele de vapori și fluide ale unui agent frigorific.


Tipuri de agenți frigorifici pentru pompe de căldură


R-410A

R410A este cel mai comun agent frigorific utilizat în pompele de căldură.Este alcătuit dintr-o combinație de mai multe HFC.Toate aceste HFC au același punct de fierbere, permițând utilizarea acestui agent frigorific la temperaturi scăzute.R410A a fost creat pentru a înlocui noile utilizări ale lui R22.Deoarece R410A necesită o presiune semnificativ mai mare pentru a funcționa, nu este potrivit pentru sistemele proiectate inițial pentru R22.


R134A

Ca urmare a preocupărilor legate de unele efecte nocive ale HCFC și CFC asupra mediului, R134A a fost dezvoltat pentru a înlocui R-12.Se încadrează în categoria HFC.Devine din ce în ce mai popular, deoarece nu este inflamabil, dăunător sau coroziv, așa că îl puteți manipula în siguranță.


Este folosit în principal în pompele de căldură, dar există și alte aplicații, cum ar fi în produse farmaceutice și ca propulsor.Deoarece punctul său de fierbere este de -14,9 grade sau 26,1 grade, apare în atmosferă ca gaz la expunere.Acest lichid de răcire nu este pe deplin compatibil cu lichidele de răcire minerale sau lubrifianții R-12.


R407C

Agentul frigorific R407C are un GWP scăzut și este foarte eficient.Gândiți-vă la el ca la o alternativă R22, deoarece este mai puțin dăunător pentru stratul de ozon.R407C a fost creat pentru a funcționa similar cu R22 în pompele de căldură.Este aplicabil și în sistemele care funcționează la temperaturi medii.


Utilizarea oricărui agent frigorific pentru a completa nivelul de agent frigorific într-o pompă de căldură nu este recomandabilă.Acest lucru se datorează faptului că nu sunt toate compatibile.De exemplu, ar trebui să evitați utilizarea agentului frigorific R-407C într-un sistem R-22.


R32

R32 este un alt agent frigorific popular în industria pompelor de căldură.Acest HFC poate fi folosit ca înlocuitor pentru agenți frigorifici mai dăunători, cum ar fi R22 și R410A, fără a avea un impact negativ asupra mediului.De asemenea, are performanțe termodinamice grozave și nu este inflamabil pentru o mai bună siguranță.GWP-ul R32 este mai mic decât cel al altor agenți frigorifici precum R410A și R22.De asemenea, are un cost de operare mai ieftin datorită eficienței energetice crescute.În ultimii ani, R32 a înlocuit R22 și alți agenți frigorifici învechiți în pompele de căldură.


R1234ZE

R1234ze este un agent frigorific monocomponent cu un GWP extrem de scăzut și este adesea folosit pentru a înlocui R134a în aplicațiile sale.Eficiența sa energetică este similară cu cea a R-134A.Acest agent frigorific implică, de asemenea, un cost de operare scăzut și este neinflamabil.


R290

EPA recomandă utilizarea R290 în loc de agenți frigorifici mai nocivi precum R502,404A și R22.Numai personalul autorizat care a primit instruirea și certificarea necesară poate repara și repara pompe de căldură care conțin R290.


R744

Înainte de dezvoltarea freonilor, dioxidul de carbon (CO2) era un agent frigorific obișnuit, dar a fost eliminat treptat pe măsură ce tehnologia de aplicare a acestuia s-a îmbunătățit.Cu toate acestea, temperatura sa scăzută și presiunile ridicate pot fi problematice în ciuda calităților sale termofizice remarcabile.De asemenea, capacitatea sa volumetrică este semnificativ mai mare decât cea a agenților frigorifici obișnuiți.Acest agent frigorific are un transfer eficient de căldură prin evaporator datorită proprietăților sale de conductivitate termică.De asemenea, necesită o selecție generală mai mică de echipamente decât este necesară atunci când se lucrează cu HCFC și CFC.


În plus, țevile de dimensiuni mai mici sunt utilizabile datorită căderii mai mici de presiune. CO2 este o opțiune viabilă, dar necesită o manipulare atentă pentru a asigura siguranța utilizatorului.Deoarece dioxidul de carbon nu poate fi recunoscut după miros, poate provoca niveluri periculoase de oxigen în organism fără a fi observat.De asemenea, nu produce niciun miros și nu puteți detecta o scurgere atunci când există.Senzorii pot fi utilizați pentru a alerta în cazul unei scurgeri de CO2.Ventilația de urgență este, de asemenea, importantă atunci când se utilizează pompe de căldură cu acest agent frigorific.


Contează tipul de agent frigorific al pompei de căldură?

Deoarece există o mare varietate de agenți frigorifici pentru pompe de căldură, se pune întrebarea dacă tipul de agent frigorific utilizat contează sau nu.Durabilitatea mediului este un obiectiv crucial;Acesta este motivul pentru care ar trebui să acordați multă atenție tipului de agent frigorific pe care îl folosește pompa de căldură.Una dintre cele mai ușoare moduri de a clasifica agenții frigorifici este proprietățile lor diferite.


Ar fi util să rețineți că 1 indică faptul că un agent frigorific nu este inflamabil, în timp ce 2L indică faptul că un agent frigorific este ușor inflamabil.3, pe de altă parte, indică că este foarte inflamabil, deși acest lucru este aproape imposibil pentru un agent frigorific.


De exemplu (R290) este un agent frigorific inflamabil, deci verificați măsurile de siguranță ale producătorului.Nivelurile scăzute și ridicate de toxicitate sunt indicate prin literele A și, respectiv, B.Agenții frigorifici A1, cum ar fi R134A și R410A, sunt siguri pentru uz uman, deoarece nu sunt inflamabili și netoxici.


La pachet

Acum că cunoașteți diferitele tipuri de agenți frigorifici pentru pompă de căldură, luați în considerare cerințele aplicației dvs. pentru pompă de căldură, astfel încât să alegeți unul cu cel mai potrivit agent frigorific.Ajutorul experților ar merge, de asemenea, un drum lung.Din acest motiv, SPRSUN este cel mai bun pariu pentru toate nevoile dvs. de pompă de căldură cu tipurile de agent frigorific R32, R290 și R410A.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692