Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Când să reumpleți agent frigorific în încălzitorul de apă cu pompă de căldură cu sursă de aer?

Când să reumpleți agent frigorific în încălzitorul de apă cu pompă de căldură cu sursă de aer?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2019-10-18      Origine:teren

Încălzitorul de apă cu sursă de aer este numit și „încălzitor de apă cu pompă de căldură cu sursă de aer”.În viața noastră de zi cu zi, există încălzitoare de apă pe gaz, încălzitoare de apă electrice și încălzitoare de apă solare.Cea mai mare caracteristică a încălzitorului de apă cu sursă de aer este că încălzirea cu apă caldă este relativ economică.Consumul de energie electrică este mult mai mic decât cel al boilerului electric și poate asigura o alimentare continuă cu apă caldă.

Principiul încălzitorului de apă cu pompă de căldură cu sursă de aer este de a absorbi energia la temperatură scăzută din aer, de a încălzi mediul de lucru cu punct de fierbere scăzut (agent frigorific) și de a-l face să se evapore.Aburul agentului frigorific este comprimat de compresor, se încălzește și intră în rezervorul de apă pentru a elibera energia fierbinte în apă înainte de condensare și lichefiere.După aceea, agentul frigorific trece prin procesul de depresurizare și răcire înainte de a reveni la schimbătorul de căldură exterior pentru următorul ciclu.Prin urmare, agentul frigorific este numit și sângele unui încălzitor de apă cu sursă de aer.Un încălzitor de apă calificat cu sursă de aer este de obicei echipat cu suficient agent frigorific.Fără scurgeri, nu este nevoie să reumpleți agentul frigorific.


Sursă de aer Încălzitor de apă cu pompă de căldură separată

Încălzitor de apă cu pompă de căldură separată de sursă de aer de 3,8-7,2 kW

Ce s-ar întâmpla dacă unitatea pompei de căldură nu are agent frigorific?

1. Aerul de răcire evacuat este inaparent.

Când încălzitorul de apă cu sursă de aer funcționează, o cantitate mare de aer la temperatură scăzută va fi descărcată.Atunci când utilizatorul simte că temperatura aerului evacuat nu este mult diferită de temperatura ambiantă, iar aerul de răcire este implicit, aceasta poate fi cauzată de lipsa agentului frigorific din încălzitorul de apă cu pompă de căldură.

2. Încălzitorul de apă nu crește temperatura.

Dacă agentul frigorific este insuficient, eficiența de încălzire a încălzitorului de apă cu sursă de aer va scădea și viteza de încălzire va încetini.

3. Unitatea pompei de căldură raportează erori de evacuare

Dacă agentul frigorific este insuficient, încălzitorul de apă cu pompa de căldură cu sursă de aer va raporta o defecțiune a gazelor de evacuare.

Cum să judeci lipsa de agent frigorific în pompa de căldură cu sursă de aer?

1. După ce încălzitorul de apă cu sursa de aer este pornit pentru o perioadă de timp, dacă vântul de la ventilator este rece, înseamnă că temperatura apei crește rapid.În condiții standard, când temperatura ambiantă este de 20 iar temperatura de intrare a apei este de 15, temperatura apei calde a unui încălzitor de apă cu sursă de aer menajer crește cu 1 la fiecare 10 minute sau cam asa ceva, ceea ce inseamna ca unitatea functioneaza normal, fara lipsa agentului frigorific.

2. Folosiți un termometru pentru a măsura diferența de temperatură dintre intrarea și ieșirea aerului din unitate.Dacă diferența este peste 7, este normal, in general cam 7-12.

3. După pornire mai mult de zece minute, dacă evaporatorul este acoperit uniform cu apă condensată (cum ar fi roua), sistemul este normal.Dacă jumătate din vaporizator este acoperit cu apă condensată și cealaltă jumătate nu este, încălzitorul de apă poate avea lipsă de fluor sau sistemul poate fi blocat.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692