Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Cât de des trebuie întreținută o pompă de căldură?

Cât de des trebuie întreținută o pompă de căldură?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-03-30      Origine:teren

În calitate de proprietar, a-ți menține pompa de căldură în stare bună înseamnă să cunoști și să urmezi regulile de întreținere a pompei de căldură.Mulți proprietari pot aștepta până întâmpină probleme pentru a-și întreține pompele.Cu toate acestea, atunci când întrebați dacă aveți nevoie de service la o pompă de căldură, răspunsul este da.Luând un punct de vedere preventiv, puteți evita orice probleme semnificative cu pompa de căldură care pot duce la reparații costisitoare.

Cât de des să vă întrețineți pompa de căldură

La fel ca orice aspect al sistemului dvs. de încălzire sau de răcire, o pompă de căldură va beneficia de întreținere preventivă în mod regulat.Pompele de căldură necesită întreținere anuală, așa că este o idee bună să programați acest serviciu în fiecare an.Cu toate acestea, dacă pompa de căldură este utilizată pentru sistemul principal de încălzire și răcire, atunci ar trebui să programați întreținerea de două ori pe an în loc de doar o dată.Sezoanele de primăvară și toamnă, când vremea este blândă și se utilizează mai puțină pompă, sunt momentul ideal pentru programarea întreținerii.

Potrivit experților de la energy.gov, a pompa de caldura beneficiaza de a avea si aceasta intretinere anuala.Pompele bine întreținute vor funcționa mai eficient, reducând facturile la energie.Aceasta poate fi o variație cu 10-25% mai puțin eficientă atunci când vine vorba de pompele de căldură care nu beneficiază de acest serviciu anual.Întreținerea de rutină va ajuta la prevenirea oricărei deteriorări a compresorului și a celorlalte elemente ale sistemului.Nu numai că vă protejează sistemele de încălzire și răcire, dar este mai puțin probabil să aveți o defecțiune a sistemului în lunile calde și reci.

Lista de verificare a întreținerii pompei de căldură

Când vine vorba de întreținerea pompei de căldură, există câțiva pași pe care proprietarii de case îi pot face singuri.Este totuși recomandat să aveți un tehnician HVAC profesionist pentru service-ul sistemului.Cu toate acestea, acestea sunt opțiunile de întreținere pentru un proprietar de casă și o listă de nevoi de întreținere pentru un profesionist HVAC.

Lista de verificare a întreținerii de către proprietar

 • Înlocuiți sau curățați filtrele de aer la fiecare 30-60 de zile

 • Îndepărtați iarba, frunzele sau resturile din jurul unității exterioare

 • Păstrați o zonă liberă de două picioare în jurul pompei de căldură

 • Păstrați alimentarea și returul înregistrate în mod regulat de praf pentru a menține orificiile de ventilație fără murdărie și pentru a permite aerului să treacă liber.

Lista de verificare pentru întreținere profesională HVAC

Această listă este folosită de profesioniștii HVAC pentru curățarea și întreținerea pompei.Întrebați tehnicianul dvs. HVAC cât de des să programați service-ul, deși o dată sau de două ori pe an este de obicei tot ceea ce este necesar pentru a-l întreține în mod corespunzător.

 • Inspectați sistemul pentru obstacole și deteriorare.Verificați și conductele, suflanta, filtrul și serpentina interioară pentru orice murdărie și resturi.

 • Curățați bine serpentina interioară și tava de scurgere

 • Curățați linia de scurgere și spălați

 • Verificați dacă există scurgeri în conducte.Sigilați orice scurgeri care sunt prezente

 • Verificați presiunea de refulare a sistemului și a conductei

 • Măsurați schimbarea agentului frigorific și asigurați-vă că este în limitele recomandate

 • Verificați dacă există scurgeri de agent frigorific și reparați-le

 • Începeți un ciclu de dezghețare.Asigurați-vă că sistemul trece prin ciclul corespunzător.

 • Inspectați cablajul electric.Înlocuiți toate firele deteriorate și strângeți sau curățați conexiunile dacă este necesar

 • Inspectați roata suflantei.Ar trebui să fie echilibrat și curat

 • Inspectați motoarele și rulmenții.Lubrifiați după cum este necesar

 • Inspectați curelele.Observați orice etanșeitate sau uzură

 • Verificați dacă comenzile electrice sunt corecte

 • Testați funcționarea termostatului

 • Inspectați unitatea exterioară.Asigurați-vă că este echilibrat și curat

 • Verificați dacă senzorii de temperatură din exterior sunt în zona corespunzătoare

Această listă este destul de cuprinzătoare și va dura câteva ore.Deoarece aceste operațiuni enumerate sunt complexe și necesită o cantitate semnificativă de cunoștințe tehnice, cel mai bine este să le lăsați în seama unui tehnician HVAC profesionist.Acest profesionist are pregătirea și expertiza pentru a îndeplini toate aceste sarcini și pentru a evalua pompa de căldură în ansamblu.

Sfaturi de service pompe de căldură

Dacă doriți să profitați la maximum de pompa de căldură, a fi inteligent cu privire la serviciul pe care îl utilizați face o mare diferență.Acestea sunt câteva sfaturi de la experți despre întreținerea unității dvs.

1. Programează serviciul devreme

Cel mai bine este să vă întrețineți pompa toamna sau primăvara.Cu toate acestea, aceste perioade pot fi aglomerate pentru profesioniștii HVAC.Cel mai bine ar fi să faceți o întâlnire anuală cu tehnicianul dvs. sau să sunați pentru o programare cu cel puțin o lună înainte.Acest lucru vă va permite să rezervați programarea dorită și să evitați amânarea serviciului.Setați un memento în calendar dacă este necesar.

2. Planificați costul

Costurile acestui serviciu anual variază foarte mult în funcție de locația dvs. și de complexitatea sistemului dvs.Cu toate acestea, costul mediu național pentru serviciu este de 347 USD.Aceasta poate fi mai mare sau mai mică decât zona dvs.Asigurați-vă că verificați câteva prețuri pentru a vă face o idee despre ce ar trebui să vă așteptați să plătiți pentru acest serviciu.Rețineți că cel mai ieftin furnizor de HVAC nu este neapărat cel mai bun.

3. Limitați depanarea și întreținerea

Dacă încercați să economisiți niște bani, atunci poate fi tentant să vă întrețineți singur pompa de căldură.Cu toate acestea, de obicei, cel mai bine este să lăsați un profesionist să facă acest lucru.Întreținerea de rutină menționată aici poate fi făcută de către proprietarul obișnuit.De asemenea, ar trebui să urmăriți sistemul dvs. și să țineți cont de eventualele probleme.De exemplu, dacă observați că ciclul de dezghețare începe frecvent sau durează mai mult de 15 minute, vă recomandăm să contactați un tehnician HVAC.

4. Verificați recomandările de producție

Deși cel mai bine este să obțineți întreținere anuală, este, de asemenea, important să verificați nevoile specifice ale unității dvs.Verificați recomandările producătorului pentru nevoile specifice de întreținere și întreținere ale unității dvs.Acest lucru va asigura cea mai bună ținută din sistemul dvs., deoarece pot exista variații în nevoile pompei de căldură.

Asigurați-vă că efectuați acest serviciu în mod regulat pentru cele mai bune rezultate.Dacă aveți întrebări specifice unității dvs., un tehnician HVAC este o resursă excelentă și poate oferi și recomandări mai specifice.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692