Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Ce este o pompă de căldură hidrică aer-apă?

Ce este o pompă de căldură hidrică aer-apă?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-08-05      Origine:teren

Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o idee genială care se potrivește perfect cu fanteziile noastre din copilărie despre viitor.Un recipient de dimensiunea unui fotoliu mare este așezat pe partea laterală a casei tale.Schimbă în mod magic aerul rece din exterior în apă fierbinte, care este apoi circulată prin radiatorul dumneavoastră și unitatea de încălzire prin pardoseală.

Ele pot schimba temperaturile aerului până la negativ 20℃;și oferă apă caldă rapidă unei reședințe sau chiar depozitați-o pentru utilizare ulterioară.

În mod surprinzător, ele pot chiar produce aer rece, similar cu cel produs de un aparat de aer condiționat în lunile calde.Unii indivizi chiar conectează aceste pompe de încălzire la piscinele lor pentru a încălzi apa.

Pompele de căldură cu sursă de aer sunt ușor de instalat, deoarece durează doar câteva zile.Odată făcute corect, pot trăi până la 20 de ani.Ca să nu mai vorbim că vor avea nevoie doar de o întreținere minoră, cum ar fi curățenia și serviciul anual.Acreditările ecologice ale acestui echipament fantastic sunt poate cele mai bune dintre toate.


pompa de caldura hidronica-aer-apa

O pompă de căldură cu sursă de aer poate îndeplini toate funcțiile unui cazan standard pe gaz, folosind mai puțină energie și provocând daune minore mediului.Deoarece nu funcționează cu combustibili fosili, nu trebuie să depozitați combustibil.Este suficient să stabiliți o pompă de căldură cu aer și să o încărcați cu curentul electric generat din alte surse regenerabile, cum ar fi panourile solare de pe acoperișul dumneavoastră.De fapt, acest lucru vă permite să treceți complet verde.

În timp ce acest lucru poate suna ca dintr-un film Harry Potter, actualitatea acestui dispozitiv de încălzire aer-apă este o ispravă de vrăjitorie științifică.Eficacitatea unei pompe de căldură este definită de modul în care funcționează.Pompele de căldură sunt clasificate fie ca „aer-apă” fie „aer-aer”.

O pompă de căldură cu apă este un dispozitiv care folosește aer încălzit pentru a încălzi apa care va fi apoi circulată prin sisteme de încălzire convenționale, cum ar fi calorifere sau încălzitoare prin pardoseală.Pompele de căldură aer-apă sunt cele mai bune pentru încălzirea prin pardoseală, deoarece funcționează mai bine cu temperaturi scăzute de apă (aproximativ 45 ℃) decât radiatoarele.

Unitățile aer-apă funcționează prin aspirarea aerului din exterior în corpurile lor.Similar cu modul în care funcționează un frigider, deși este mecanizat invers, acest aer este utilizat pentru a încălzi un agent frigorific lichid.Ulterior, temperaturile lichidului sunt crescute prin compresie care este propulsată de o pompă internă.În schimb, lichidul comprimat și încălzit își emite căldura captivă, care este apoi distribuită radiatoarelor și radiatoarelor prin pardoseală.În cele din urmă, orice căldură rămasă este folosită pentru a încălzi apa din recipient.

În plus, pompele de căldură de la sursă de aer la apă au o opțiune dublă care le permite să fie utilizate ca sistem de aer condiționat.Ei captează aerul încălzit în interior și îl trimit în exterior.Deși dispozitive separate pot fi achiziționate în funcție de necesitate, există totuși modele care le pot face pe ambele.Pentru a obține funcționalitatea supremă a unei pompe de căldură hidronice, trebuie să vă asigurați că proprietatea dumneavoastră este izolată eficient.Acest lucru este în primul rând pentru a menține orice căldură limitată în incintă și pentru a menține temperaturi stabile.

Eficiența costurilor a pompelor de căldură aer-apă

Deși acest lucru este corect, explicația pentru acest efect aparent magic este că puterea a fost transferată de la o sursă de energie gratuită (apă sau aer) către casă pentru a fi utilizată.Trebuie doar să sapi puțin în buzunar pentru puterea de a pompa unitatea.(Ciclul de refrigerare), deoarece această energie este pompată în interiorul casei tale.Prin urmare, nu este mistic, ci pur și simplu a fi oportunist cu energia gratuită disponibilă din natură.

Coeficientul de performanță este raportul dintre puterea consumată pentru a transfera aceste temperaturi și cantitatea de energie câștigată.Cu cât cantitatea este mai semnificativă, cu atât unitatea este mai influentă în ceea ce privește consumul de energie.

Când este mai cald afară, o pompă de căldură aer-apă este remarcabil de eficientă.Totuși, pe toată perioada verii, are un COP cuprins între 3-35.Aceasta înseamnă că pentru fiecare 1 kilowatt/oră pe care îl utilizați, veți genera 3-3,5 kilowați-zi de energie suplimentară, economisind 66-70 la sută.

Pompe hidronice de aer la apă pentru vreme rece

Până de curând, pompele de căldură convenționale funcționau la temperaturi ușor sub zero și apoi se degradau rapid.Există mai multe explicații pentru acest lucru.Dar cel mai important este că freonul nu a putut absorbi suficientă energie termică din aerul rece din jur.Pentru a extrage mai multă energie din aer, freonul pompei de căldură trebuie să funcționeze la o temperatură mai scăzută decât aerul din jur.Deci, dacă trebuie să extragem energie din aer -30℃, freonul trebuie suprarăcit la un grad de -40 C pentru a transfera energia de la o sursă fierbinte.

Tehnologia Enhanced Vapor Injection, EVI, este utilizată în hidronic pompe de căldură pentru vreme rece pentru a reduce temperaturile freonului cu 30%.Înainte de supapa de expansiune primară, se adaugă un presurizator de subrăcire secundar și o a doua supapă electronică de compresor.Ca rezultat, o parte de energie termică este extrasă și trimisă către un anumit tub capilar de pe compresoarele EVI.În schimb, energia suplimentară îmbunătățește performanța compresorului, subrăcind freonul din bobinele evaporatorului.Astfel, ajunge să funcționeze mai eficient la temperaturi super reci.

Avantajele pompelor pentru încălzirea aerului la apă

 • Sunt de obicei verzi, deoarece folosesc căldură obținută din surse de aer sau apă și nu cărbune.

 • Economisesc bani și sunt extrem de eficiente.

 • Este realist cu RHI.Ca atare, dacă îl instalați înainte de martie 2022, veți primi plăți pentru fiecare unitate de căldură generată timp de șapte ani.

 • Poate fi folosit pentru încălzire și răcire

Dezavantajul pompelor de încălzire aer-apă

 • Furnizează căldură scăzută în comparație cu cazanele pe petrol sau pe gaz

 • Va trebui să cheltuiți suplimentar pentru instalația de încălzire prin pardoseală

 • Instalările unității ATW se pot face numai într-o locuință izolată profesional

Învelire

Bine, doamnelor, domnilor, anotimpurile calde și reci sunt inevitabile.Dacă nu ești pregătit inteligent, te vei trezi să instalezi două sisteme și un aparat de aer condiționat pentru răcire și încălzitoare tradiționale pentru încălzirea casei tale.

Totuși, o alegere inteligentă așteaptă mereu, cele două într-o unitate verde, cea hidronica pompa de incalzire aer-apa.Este într-adevăr o mișcare înțeleaptă dacă doriți să economisiți facturile de energie, să cheltuiți mai puțin pentru întreținere și să obțineți recompense RHI.Și stai, Mamă Natură, spune mulțumesc!Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692