Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Ce este un încălzitor de apă cu pompă de căldură și cum funcționează?

Ce este un încălzitor de apă cu pompă de căldură și cum funcționează?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-05-20      Origine:teren

Majoritatea gospodăriilor din zilele noastre au auzit de un încălzitor de apă cu pompă de căldură.Dar știi cum funcționează de fapt?Odată cu progresele și inovațiile tehnologice, boilerele cu pompă de căldură sunt acum mai eficiente ca niciodată.De asemenea, au o durată de viață uimitoare de aproximativ 10 până la 15 ani!Să discutăm ce este un încălzitor de apă cu pompă de căldură, cum funcționează, avantajele și dezavantajele sale și câteva sfaturi atunci când cumpărați unul nou.


ce este un încălzitor de apă cu pompă de căldură?

Ce este un încălzitor de apă cu pompă de căldură?

Majoritatea gospodăriilor sunt familiarizate cu tehnologia pompelor de căldură, deoarece se referă la încălzirea și răcirea locuinței.Aceeași tehnologie este folosită pentru a încălzi apa într-un încălzitor de apă cu pompă de căldură, rezultând o rată de eficiență de 2-3 ori mai mare decât cea a unui încălzitor de apă electric standard și obișnuit.Încălzitoarele de apă populare cu pompă de căldură de pe piață combină astăzi un rezervor de stocare, un compresor și un ventilator într-o singură unitate și, deși sunt mai scumpe, mulți furnizori de utilități vor oferi reduceri care reduc costurile generale în mod semnificativ.Ca să nu mai vorbim de durata lor de viață și de garanțiile care depășesc 10 ani pentru unii furnizori!

Cum funcționează un încălzitor de apă cu pompă de căldură?

Înainte de a trece în avantajele și dezavantajele utilizării a boiler cu pompa de caldura, haideți să discutăm mai întâi cum funcționează.Nu este un secret pentru nimeni că multă știință a stat în spatele inovației acestor încălzitoare de apă.Au început ca mici și portabile, dar odată cu trecerea timpului, au devenit din ce în ce mai mari până când în cele din urmă au avut nevoie de un loc dedicat la tine acasă pentru a funcționa.Există încă încălzitoare de apă portabile de vânzare, dar aceste încălzitoare de apă cu pompă de căldură funcționează diferit și mult mai eficient.

Căldura este produsă de majoritatea încălzitoarelor de apă folosind gaz sau electricitate, dar încălzitoarele cu pompă de căldură sunt diferite pentru că nu produc deloc căldură, în realitate.Pentru a face treaba, ei mută căldura dintr-o poziție în alta - dar cum funcționează?Ele atrag căldură din atmosferă.Apa din rezervorul de stocare al unității este apoi furnizată acestuia.Ca urmare, este posibil ca acestea să nu funcționeze la fel de bine în climatele mai reci sau în încăperi care nu sunt încălzite sau izolate.

Avantaje și dezavantaje ale obținerii unui încălzitor de apă cu pompă de căldură

Ca și în cazul oricărei tendințe, vor exista mai multe avantaje și dezavantaje pe care poate doriți să le luați în considerare atunci când obțineți un încălzitor de apă cu pompă de căldură.Ținând cont de acestea, vă va ajuta să decideți dacă merită să obțineți unul pentru casa dvs.

Pro

Din punct de vedere energetic, sunt foarte eficiente.

Aceste încălzitoare de apă cu pompă de căldură vă pot economisi sute și mii de dolari în fiecare an cu cât de eficiente sunt.Nu trebuie să-și facă griji cu privire la generarea de căldură, deoarece sifonează căldura în jurul mediului lor, ceea ce este o veste bună pentru factura de energie electrică!

Durata de viață și garanțiile lor sunt mult mai lungi decât alte aparate.

Un aparat electrocasnic mediu are o durată de viață de aproximativ 7 până la 8 ani.Desigur, acest lucru depinde de modul în care le tratați, întrețineți și folosiți.Cu încălzitoarele de apă cu pompă de căldură, totuși, nu trebuie să vă faceți griji că se vor rupe 1 sau chiar 3 ani în durata de viață.Un încălzitor obișnuit de apă cu pompă de căldură ar trebui să dureze aproximativ 10 până la 15 ani dacă este îngrijit corect.Acest lucru poate crește chiar și mai mult atunci când le verificați pentru întreținere și altele.Citiți acest articol:

Cât de des trebuie întreținută o pompă de căldură?

Un alt lucru care este atât de lung cât durata lor de viață sunt garanțiile lor.O garanție tipică a unui încălzitor de apă cu pompă de căldură este de 5-6 ani, unele modele scumpe ajungând până la 12 ani!Aceasta înseamnă că, chiar dacă încălzitorul se sparge, nu va trebui să transpirați pentru a plăti nimic.Garanția dvs. va dura probabil înainte ca încălzitorul dvs. de apă să-și dea viață.

Contra

Ele pot deveni foarte scumpe.

Da, economisesc energie electrică, dar ceea ce economisești la energie electrică se va întoarce și cu investiția ta inițială în timp ce o cumperi.Costul mediu al încălzitoarelor de apă cu pompă de căldură de astăzi este de aproximativ 2000 USD sau mai mult, fără a include taxele de instalare, care pot varia de la 300 USD la 650 USD.Acest lucru vă poate aduce totalul la 3000 $ până la 4000 $, în timp ce cele mai bune modele pot crește vertiginos până la 5000 $.Ele merită cu siguranță investiția din cauza cât de mult veți economisi pe energie electrică și mediu pe termen lung, dar cu acest preț, ar trebui să fiți sigur că gospodăria dvs. ar putea să-l folosească cu adevărat.

Când cererea este mare, s-ar putea să nu poată ține pasul.

Consumatorii de apă cu pompă de căldură sunt eficienți în ceea ce privește electricitatea și ceea ce fac, dar dacă sunteți într-o familie mare, atunci s-ar putea să descoperiți că încălzitorul dvs. de apă poate avea nevoie de ceva timp pentru a se recupera înainte de a se încălzi din nou.

Lucruri la care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un încălzitor de apă cu pompă de căldură

Ghid de cumpărare a încălzitorului de apă cu pompă de căldură

Înainte de a cumpăra un încălzitor de apă cu pompă de căldură, trebuie să luați în considerare următoarele:

mărimea

Asigurați-vă că încălzitorul dvs. de apă are dimensiunea perfectă pentru gospodăria dvs.Nu ai vrea să cheltuiești o avere doar pentru a-ți da seama că nu se potrivește subsolului tău!O regulă de bază bună este să faceți mai întâi măsurători în jurul casei sau chiar doar locația unde o veți depozita și să vă bazați alegerea pe asta.

Disponibilitatea și tipul de combustibil

Alegerea tipului potrivit de combustibil va fi, de asemenea, esențială pentru a economisi bani.Efectuarea unor cercetări ample în spatele mai multor tipuri de combustibil este esențială, astfel încât să nu fiți confuzi când va veni momentul să alegeți un tip de combustibil sau o sursă de energie.

Factorul energetic

Factorul energetic al unui încălzitor de apă cu pompă de căldură este un alt factor important de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați unul.Ele vor fi indicatori ai cât veți putea economisi pe termen lung.Desigur, modelele mai scumpe vor fi mai eficiente în ceea ce privește economiile de energie, dar va trebui să țineți cont și de următorul factor, care sunt costurile dvs. generale.

Costuri generale

După cum am menționat mai devreme, costurile totale ale acestor încălzitoare pot ajunge până la 5000 USD.Sunt mulți bani, dar datorită eficienței și economiilor pe termen lung, pot fi o investiție foarte bună pentru gospodăria ta.Dacă sunteți o familie numeroasă căreia îi place să facă duș cu apă caldă, atunci obținerea unuia ar putea fi o opțiune bună.


De asemenea, de interes:Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692