Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Cinci pași pentru a debloca potențialul de răcire al UE

Cinci pași pentru a debloca potențialul de răcire al UE

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2017-06-26      Origine:teren

În societatea noastră modernă, răcirea este o necesitate care are o influență puternică asupra sănătății, a productivității la locul de muncă, a reducerii pierderilor de alimente, a proceselor industriale și multe altele.A ne menține rece, în mod durabil, înseamnă că am putea menține și planeta rece, scrie Jürgen Fischer.

Jürgen Fischer este președintele Danfoss Cooling Segment.
Vă puteți imagina o lume fără răcire?Ți-ai deschis frigiderul astăzi pentru a scoate lapte proaspăt rece pentru cerealele sau cafeaua de dimineață?Acest lucru nu ar fi posibil fără tehnologia de răcire.

Pe măsură ce tehnologia avansează și populația globală crește, nevoia de răcire este de așteptat să crească exponențial.
Comisia Europeană se așteaptă ca cererea de răcire a spațiului în UE să crească cu 70% până în 2030. Până în 2060, sectorul de răcire este de așteptat să depășească sectorul încălzirii și să-l depășească cu 60% la sfârșitul secolului.

Cererea de răcire va crește, de asemenea, pe măsură ce societatea noastră devine mai digitalizată.Aproape jumătate din energia electrică a unui centru de date este utilizată pentru răcire, iar consumul de energie al centrului de date aproape sa dublat de patru ori la 43 GW între 2007 și 2013 – o sumă egală cu capacitatea de generare a Africii de Sud.

Este esențial să deschidem calea către un sector de răcire durabil.Suntem cu o săptămână înaintea adoptării abordării generale a Consiliului privind Directiva privind eficiența energetică și Directiva privind performanța energetică a clădirilor.Acesta este o etapă importantă în călătoria de a realiza decarbonizarea completă a sectorului de răcire.

Pentru mine, viitorul cadru de reglementare trebuie să ne modeleze sectorul în cinci moduri:

1. Creșterea gradului de conștientizare cu privire la potențialul de economisire a energiei al răcirii, cu atenția asupra consumatorului
Subestimăm importanța răcirii pentru clima moderată europeană.Frigiderul și congelatorul, aparate care se găsesc în aproape orice casă modernă, sunt responsabile pentru cea mai mare sarcină de energie de răcire.În Marea Britanie, consumă 4% din toată energia electrică - până la 13 TWh pe an.

Refrigerarea nu se oprește în casă.Supermarketurile folosesc în prezent până la 2% din energia electrică a unei țări.70% dintre alimentele noastre sunt refrigerate sau congelate atunci când sunt produse, iar alte 50% sunt expuse într-un frigider la punctul de vânzare cu amănuntul.Comerțul online cu amănuntul alimentar și livrarea de produse alimentare la ușa consumatorului este proiectată să crească de la 10% la 40% până în 2027, crescând utilizarea dubelor frigorifice.

2. Reduceți cererea de răcire la nivelul clădirii, asigurând în același timp confortul interior
Clădirile mari, în special clădirile de birouri și spitalele, ar fi nelocuibile fără aer condiționat.Prin urmare, Directiva privind performanța energetică a clădirilor și Directiva privind eficiența energetică trebuie să fie două surse de luat în considerare pentru decarbonizarea fondului de clădiri până în 2050 (noul articol 2a).Cerințele majore de renovare și clădirile cu energie aproape zero vor necesita o mai bună ventilație și, într-o anumită măsură, mai multă aer condiționat, pe măsură ce clădirile devin mai bine izolate.

Aparatele mai eficiente, umbrirea solară și tehnologia ferestrelor pot atenua această cerere într-o anumită măsură, dar trebuie să căutăm și să integrăm tehnologia de răcire cu sursele de energie regenerabilă.

3. Permite sectorului de răcire să accelereze absorbția energiei regenerabile
Impulsat de cadrul climatic și energetic pentru 2030, 45% din electricitate va fi generată din surse regenerabile, creând nevoia unei mai bune stocări a energiei și a unui management sporit al cererii.Cu un mediu politic favorabil, tehnologia de răcire poate sprijini acest obiectiv.Rolul din ce în ce mai mare al pompelor de căldură este încă o altă modalitate de a integra capacitatea excesului de energie regenerabilă, care trebuie să fie stimulată în continuare de politică.

Răcirea centralizată poate fi un factor care permite integrarea capacității de răcire în exces și oferă răcire gratuită prin lacuri și corpuri de apă naturale.Dacă combinăm sisteme, vom găsi cele mai eficiente soluții energetice.

4. Cuplarea sectorială avansată și gândirea de sistem
Integrarea sectoarelor de încălzire și răcire poate oferi câștiguri uriașe de eficiență.De exemplu, recuperarea căldurii reziduale inevitabile în supermarketuri, posibilă de clădirile inteligente, poate fi un alt domeniu țintă pentru politică.Într-un studiu de caz din Danemarca, factura de încălzire a unui supermarket local a fost redusă cu 80% utilizând recuperarea căldurii și trimiterea căldurii generate de sistemul de răcire al magazinului înapoi în rețeaua de termoficare.

Gândirea sistemică trebuie să fie în față și în centru.Este posibil să se integreze supermarketurile în sistemul energetic mai mare și să deblocheze capacități în exces care se ridică la 70% din capacitatea de răcire a unui compresor - care pot fi apoi puse la dispoziție în timpul cererii de energie de vârf.

Tehnologia există – totuși, politica trebuie să încurajeze inovarea și să stimuleze investițiile necesare.În prezent, mai multe state membre descurajează această inovație prin dubla impozitare a căldurii.

5. Punerea în aplicare a digitalizării ca factor favorizant pentru o răcire mai durabilă
Digitalizarea poate schimba jocul pentru sector.Putem deja să vedem că datele mari și analitice ne permit să aplicăm tehnologia într-un mod mai inteligent, să profităm de câștiguri de eficiență și să accesăm capacități de răcire care erau subutilizate înainte.

În prezent, 9% din alimentele produse în UE se pierd din cauza lipsei unei refrigerari adecvate.Software-ul de monitorizare care urmărește temperatura și umiditatea de-a lungul lanțului de frig poate reduce semnificativ pierderile de alimente și poate reduce consumul de energie și apă din sector.Prin urmare, politicile de încurajare a lanțurilor de aprovizionare eficiente din punct de vedere energetic și monitorizate suficient trebuie să fie un alt punct de interes în UE.

Primii pași pentru a crește gradul de conștientizare și a explica importanța răcirii pentru cetățenii europeni au fost făcuți săptămâna aceasta la evenimentul de lansare CoolingEU, ca parte a Săptămânii UE a Energiei Durabile.Această inițiativă dă startul unei mișcări de industrii care lucrează împreună în domeniul energiei urbane, încălzire, răcire, ventilație și aer condiționat pentru a trezi gigantul adormit al răcirii durabile.

Să lămurim un lucru foarte clar – răcirea nu este lux – este o parte esențială a societății noastre moderne.Și dacă reușim să o facem în mod durabil, vom păstra și planeta rece.

Originalul este de la http://www.euractiv.com/section/energy/opinion/five-steps-to-unlock-the-eus-cooling-potential/.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692