Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Cum funcționează o pompă de căldură hidrică aer-apă?

Cum funcționează o pompă de căldură hidrică aer-apă?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-05-04      Origine:teren

85c9a399f27a8e1f3564b1e6716ea7a

Căutați modalități de a vă încălzi locuința sau spațiul de birou fără a face o gaură în bugetul dvs.?Luați în considerare o pompă de căldură hidronică, adică o pompă de căldură aer-apă.Această tehnologie inovatoare câștigă popularitate în mai multe regiuni ale lumii și oferă o gamă largă de beneficii, inclusiv controlul superior al temperaturii cu costuri de operare mai mici și emisii de gaze cu efect de seră.

Este ușor de instalat în casele moderne sau vechi, fără întreruperi chinuitoare și generează mai puțin zgomot decât aparatele de aer condiționat standard.Într-adevăr, este o modalitate mai eficientă din punct de vedere al costurilor și mai ecologică de a menține costurile energetice ale casei sau clădirii comerciale scăzute.


Ce este o pompă de căldură hidronică (aer-apă)?

A pompa de caldura hidronica este o pompă de căldură cu sursă de aer care extrage căldura din aerul din exteriorul unei clădiri și o distribuie în interior printr-un sistem de încălzire hidronic.Se numește sistem hidronic deoarece folosește apă pentru a distribui căldura.

Căldura extrasă din exterior este folosită pentru a încălzi apa, care este apoi trimisă prin plinte sau tubulaturi de podea, eliberând căldură către sistemele de încălzire prin pardoseală.Acestea pot fi radiatoare, convectoare de șanț, suporturi de prosoape încălzite sau radiatoare cu panouri.

În schimb, atunci când temperaturile din interiorul unei clădiri devin prea ridicate, pompa de căldură extrage excesul de căldură și o trimite afară prin același sistem.Astfel, o pompă de căldură hidronică poate încălzi și răci clădiri, inclusiv locuințe și structuri comerciale și, de asemenea, poate furniza apă caldă pentru uz casnic.


Care sunt părțile unei pompe de căldură aer-apă?

Pompe de căldură aer-apă prezintă de obicei o unitate interioară și o unitate exterioară.Acestea includ un compresor, un condensator, o supapă de expansiune, un evaporator și un agent frigorific.În timpul iernii, unitatea exterioară extrage căldură din aerul din exteriorul unei clădiri pentru a fi utilizată în interior.

Tehnologia a fost concepută pentru a absorbi căldura chiar și atunci când temperaturile scad până la -15 Celsius.Pe de altă parte, unitatea interioară absoarbe excesul de căldură dintr-o casă în timpul anotimpurilor calde, permițând interiorului să rămână confortabil.


Cum funcționează o pompă de căldură aer-apă?

Principiul de funcționare din spatele unei pompe de căldură aer-apă se bazează pe ciclul de refrigerare, care începe de obicei cu compresie, condensare și expansiune, urmate de evaporare.


Comprimare

Atunci când interiorul unei clădiri necesită încălzire, agentul frigorific absoarbe căldura din aerul exterior, transformându-l în gaz sau vapori.Gazul sau vaporii trec apoi prin compresor, unde presiunea și temperatura acestuia cresc rapid.Acest agent frigorific comprimat trece apoi printr-un schimbător de căldură, transferându-și căldura în apa din sistemul hidronic.


Condensare

După distribuirea căldurii către sistemul hidronic, gazul sau vaporii trec printr-un condensator, transformându-se din nou într-un lichid.


Expansiune

Când interiorul unei clădiri are nevoie de răcire, agentul frigorific condensat trece printr-o supapă de expansiune concepută pentru a-și scădea rapid presiunea, astfel încât să se poată evapora și să absoarbă căldura din aerul interior.

În cele din urmă, agentul frigorific revine la unitatea exterioară și ciclul începe din nou.În cele din urmă, acest proces continuu absoarbe și distribuie căldura, asigurând că interiorul unei case rămâne confortabil, indiferent de vremea dominantă.De asemenea, poate furniza apă caldă pentru uz casnic.


Cât de eficientă este o pompă de căldură hidrică?

Desigur, înainte de a vă decide asupra unei pompe de căldură, veți dori să știți dacă aceasta vă va ajuta să vă reduceți factura la energie.Pentru pompele de căldură, aceasta implică pur și simplu verificarea eficienței, adică coeficientul de performanță.

Este o măsură a producției de căldură a unui sistem față de aportul de energie.Evident, cu cât COP este mai mare, cu atât este mai eficientă o pompă de căldură hidronică.Majoritatea pompelor de căldură aer-apă vin cu COP între 3 și 4.

Aceasta înseamnă că pentru un kilowatt de electricitate, există 3-4 kilowați de sarcină termică.Acesta este mult mai puternic decât sobele pe lemne, cazanele pe gaz și cazanele electrice, care de obicei au cote COP sub 1. De fapt, iată o privire asupra avantajelor unei pompe de căldură hidronice.


Eficient energetic

După cum sa menționat deja, pompele de căldură hidronice folosesc mai puțină energie pentru a produce aceeași sarcină de căldură ca și sistemele de încălzire electrice, pe gaz sau pe lemne.Pompele de căldură hidronice nu generează căldură;pur și simplu o mută.Pe de altă parte, sistemele tradiționale trebuie să genereze căldură, crescând costurile cu energia și costurile mediului.


Accesibil de operat

Operarea unei pompe de căldură este mai ieftină decât operarea sistemelor de încălzire electrice, pe gaz sau pe lemne.Într-adevăr, cercetările arată că este nevoie de aproximativ 1500 USD pentru a funcționa o pompă de căldură la o sarcină de căldură de 20 de kilowați timp de 960 de ore, repartizate pe 120 de zile într-o clădire de 200 de metri pătrați.

Pe de altă parte, utilizarea unui cazan electric într-o casă similară pentru aceeași durată vă va costa în jur de 5000 USD.Costurile relative de funcționare pentru sistemele pe lemne și gaze naturale sunt de 2200 USD, respectiv 1800 USD.


Utilizați mai puțină energie electrică.

Pompele de căldură aer-apă folosesc mai puțină energie electrică.De fapt, folosesc cu 60% mai puțină energie electrică în comparație cu un boiler electric standard.În plus, o reședință în afara rețelei care încorporează un sistem de energie solară pentru a produce energie electrică va avea ca rezultat economii mai mari, cu atât mai puțin beneficii pentru mediu.Pentru a rula o pompă de căldură hidronică de 300 de litri într-o dimensiune standard.

Acasă, veți avea nevoie de doar aproximativ 3,5 kilowați-oră pe zi de energie electrică, pe care majoritatea panourilor solare o pot genera confortabil în funcție de locația dvs.În plus, pompele de căldură pot fi programate să extragă și să stocheze căldură în timpul celor mai calde ore ale zilei.Aceasta înseamnă pur și simplu că apa încălzită este stocată în rezervoare de apă de sub podea pentru o utilizare ulterioară.


Confort

Pompele de căldură fac un spațiu interior confortabil, indiferent de clima predominantă.Aerul are căldură chiar și atunci când este la -15 Celsius.Prin urmare, pompele de căldură rămân eficiente chiar și atunci când condițiile externe devin triste.


Versatilitate

După cum am menționat, pompele de căldură aer-apă sunt concepute pentru a încălzi o casă după cum este necesar sau a o răci atunci când devine extrem de cald.Acest lucru asigură confort pe tot parcursul anului și elimină nevoia de a cumpăra sisteme separate de încălzire și răcire.În plus, ele pot ajuta la satisfacerea nevoilor de apă caldă ale unei locuințe.


Distribuție uniformă a căldurii

Pompele de căldură hidronice distribuie căldura în mod uniform, deoarece apa este mijlocul lor principal de distribuție a căldurii.Apa este un excelent conductor de căldură deoarece poate transporta de 4000 de ori mai multă căldură decât aerul.Cu toate acestea, este nevoie de mai multă energie pentru a crește temperatura apei, ceea ce reprezintă un avantaj, deoarece facilitează reglarea ratei cu care o pompă de căldură hidronică încălzește sau răcește o casă.

În plus, pompele aer-apă nu încălzesc aerul direct;ele încălzesc obiectele dintr-o cameră prin radiație.Acest lucru ajută la asigurarea unei distribuții uniforme și uniforme a căldurii.De asemenea, majoritatea pompelor de căldură vin cu termostate care ajută la dirijarea căldurii către diferite zone ale locuinței, eliminând punctele reci.


Eco-friendly

Pompele de căldură aer-apă reduc emisiile de carbon și zgomotul.După cum sa menționat deja, pompele de căldură folosesc mai puțină energie electrică decât sistemele de încălzire tradiționale.În plus, vă ajută cu adevărat să reduceți amprenta de carbon a proprietății dvs. dacă măriți puterea absorbită cu energie solară.

De asemenea, pompele de căldură nu vă vor deranja casa sau somnul deoarece sunt mult mai silențioase decât sistemele de încălzire standard.


Întreținere redusă

Un alt avantaj al pompelor de căldură aer-apă este că necesită întreținere redusă.Au mai puține părți mobile decât sistemul de încălzire convențional.Avantajul aici este că sunt mai puțin probabil să se defecteze din cauza unor factori precum frecarea.

Astfel, nu va trebui să suportați costuri frecvente de reparații, lăsându-vă cu bani de economisit.În plus, lipsa multor piese în mișcare crește durata de viață a echipamentului.Într-adevăr, o pompă de căldură de înaltă calitate poate oferi până la 20 de ani de funcționare.


Care sunt domeniile de aplicare ale unei pompe de căldură hidronice?

Puteți utiliza pompe de căldură aer-apă într-un cadru casnic, industrial sau comercial.Iată o defalcare:


Incalzire si racire rezidentiala

Pompele de căldură hidronice pot fi integrate cu radiatoare rezidențiale, convectoare de șanț, suporturi de prosoape încălzite sau radiatoare cu panou pentru a încălzi sau răci o locuință, în funcție de condițiile meteo.De asemenea, pot ajuta casele să își satisfacă nevoile de apă caldă.


Incalzire piscina

După cum am menționat, pompele de căldură hidronice pot ajuta o proprietate să își satisfacă nevoile de apă caldă, inclusiv pentru piscine.Apa caldă din sistemul hidronic poate fi mutată într-o piscină, permițând rezidenților să se bucure de o piscină încălzită chiar și atunci când vremea este înghețată.


Incalzire si racire comerciale

Pompele de căldură aer-apă pot fi utilizate și în școli, hoteluri, spitale, birouri și alte configurații comerciale pentru a oferi încălzire și răcire eficientă pe tot parcursul anului.


Incalzire si racire industriala

Setările industriale în care pot fi utilizate pompe de căldură aer-apă includ ateliere, depozite și fabrici de producție și fabricare.Aceste sisteme pot asigura încălzire și răcire, asigurând condițiile de interior să rămână confortabile pentru lucrători.


Învelire

Încălzirea și răcirea pot reprezenta cel puțin o treime din consumul de energie al unei proprietăți.Cu prețurile vertiginoase la energie electrică și gaze, ar trebui să încercați să căutați sisteme alternative de încălzire și răcire, cum ar fi o pompă de căldură hidronică pentru proprietatea dvs.O pompă de căldură hidronică utilizează cu cel puțin 60% mai puțină energie pentru a genera aceeași sarcină de căldură ca și sistemele de încălzire tradiționale.

Este ecologic, ieftin de operat și întreținut și poate fi instalat în case noi și vechi fără prea multe bătăi de cap.Luați legătura cu SPRSUN pentru pompe de căldură de înaltă calitate.Suntem pe piața globală a pompelor de căldură de peste 25 de ani și furnizăm pompe de căldură standard EN14511 cu certificări CCC, CB, CE, SAA, ROHS, ERP, TUV și KEYMARK.Lăsați echipa noastră să vă ajute să găsiți pompa de căldură aer-apă potrivită pentru proprietatea dumneavoastră.
Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692