Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Cum să curățați o pompă de căldură?

Cum să curățați o pompă de căldură?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-04-23      Origine:teren

Pompele de căldură sunt un confort modern.Atrăgând aerul din exterior, îl încălzește sau îl răcește pe măsură ce dispersează aerul în cameră.Cu ele, ne putem menține încăperile calde pe vreme rece sau răcoroasă pe vreme caldă.Unele multifuncționale pompe de căldură aer-apă furnizați chiar și apă caldă la nevoie.


Cum să curățați o pompă de căldură

Dar, pe măsură ce îndeplinește această sarcină aparent simplă, dar excesiv de complicată, praful și resturile încep să se acumuleze în ea.Acest lucru va duce la pompa de căldură să utilizeze mai multă energie - crescând factura de energie electrică - și să sufere din punct de vedere al performanței.De aceea este esențial să știi cum să-ți cureți pompa de căldură.Într-adevăr, curățarea pompei de căldură ar trebui să facă parte din regimul general de curățare.

În acest articol, vom învăța pas cu pas cum să vă curățăm sistem pompa de caldura și profitați cât mai mult posibil de unitate:

Cum să curățați o pompă de căldură?

Pasul 1 înainte de curățarea pompei de căldură

Înainte de a curăța efectiv unitatea, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont pentru a vă asigura siguranța dvs. și a unității.

Asigurați-vă că unitatea este oprită și deconectată.Sursa de alimentare este de obicei situată pe unitatea exterioară, deși nu întotdeauna.Dacă întâmpinați dificultăți în a localiza sursa de alimentare a pompei de căldură, contactați compania care a instalat-o.

Ar fi o idee bună să purtați echipament de protecție - în principal măști, mănuși și poate ochelari de protecție.Acest lucru vă va împiedica să inhalați orice praf sau să intrați praf în ochi.

De asemenea, citiți manualul de utilizare al unității pentru a afla despre orice caracteristici specifice unității.

Pasul 2 Ridicați capacul

Veți avea nevoie de o scară dacă pompa de căldură nu este la îndemână prea sus.Majoritatea capacelor pompelor de căldură se deschid cu o tragere ușoară.Balamalele ar trebui să se tragă cu ușurință.

Alte modele însă ar putea necesita deșurubare - fie folosind un șurub, fie pur și simplu răsucirea unui capac.Dacă întâmpinați probleme la localizarea șuruburilor, consultați manualul de utilizare sau sunați la compania care a instalat unitatea.

Pasul 3 Detașați filtrul

Filtrele de aer sunt componente importante în purificarea aerului care intră în spațiul dumneavoastră.Ei strecoară lucruri precum murdăria, praful și polenul.În timp, totuși, tinde să se acumuleze, ceea ce face mai greu trecerea aerului.

Scoaterea lor este ușoară - pur și simplu ridicați filtrele de aer și scoateți-le din unitate.De obicei, există o mică filă în față.Unele modele au totuși filtre care alunecă înăuntru și afară printr-o fantă din partea inferioară sau laterală a unității.

Pasul 4 Curățați filtrul

Puteți continua cu curățarea filtrelor folosind un aspirator special echipat pentru material moale și delicat.De asemenea, puteți spăla murdăria delicat cu apă.Dacă utilizați această din urmă metodă, asigurați-vă că lăsați filtrele să aibă suficient timp să se usuce, dar nu sub lumina directă a soarelui.

Pasul 5 Curățați bobinele

Când curățați serpentinele pompei de căldură, trebuie să faceți câteva lucruri:

 • Aspirați ușor bobinele mai întâi pentru a scăpa de resturile care sunt ușor de dislocat.Aveți grijă să nu aspirați prea puternic, deoarece trebuie să aveți grijă să nu deteriorați bobinele.

 • Pulverizați bobinele cu puțină formulă antibacteriană sau cu apă și săpun simplu și ștergeți cu o bucată de cârpă moale.

 • Lăsați unitatea să se usuce complet

Asigurați-vă că aveți grijă când curățați bobinele și ștergeți în sus și în jos - urmând firul bobinelor și niciodată împotriva ei.Bobinele sunt fragile și pot fi îndoite sub presiune mică.

Utilizați mai întâi un aspirator, apoi o mașină de spălat cu presiune pentru a curăța unitatea exterioară a pompei de căldură.

Pasul 6 Returnați filtrul

Glisați filtrele în sus prin fantele care țin clemele din partea de jos.Asigurați-vă că se aliniază cu fantele și acoperă complet bobinele.Nu returnați niciodată filtrele dacă sunt încă umede.Aveți grijă să nu deteriorați plasa.

Pasul 7 Întoarceți capacul

Multe modele mai noi de pompe de căldură nu vor porni decât dacă capacul este închis corespunzător.Închideți capacul trăgându-le în jos și împingându-le până când auziți și simțiți un clic.

De asemenea, asigurați-vă că nu există obstacole care îl împiedică să se închidă în siguranță.

Beneficiile curățării pompei de căldură

Transfer maxim de căldură.Unitățile curate funcționează mai eficient la încălzirea mai rapidă a încăperii.Având în vedere că există mai puține obstrucții în filtru și bobină, aceștia își pot desfășura activitatea mai rapid și mai ușor.Veți fi foarte recunoscător pentru pompele de căldură curate în timpul lunilor de iarnă sau pe vreme rece.

Longevitatea sistemului. Menținând unitatea curată în mod regulat, aceasta devine mai puțin susceptibilă la rugină și rupere.Aceasta înseamnă că durează mai mult, ceea ce vă economisește mult mai mulți bani în loc să cumpărați o unitate nouă în fiecare an sau cam asa ceva.

Eficienta energetica. Unitățile curate transferă căldura mult mai eficient.Cu cât sunt mai puține solicitări la care sunt supuse unitățile curate înseamnă că consumă mai puțină energie - toate acestea înseamnă că costă mai puțin la factura de electricitate.Un consum mai mic de energie este benefic și pentru mediu.

Îmbunătățește calitatea aerului în interior.O unitate curată poate filtra mai bine aerul.Astfel, se asigură că aerul care intră în casă este curat și fără reziduuri.Acest lucru este benefic în special pentru persoanele cu îngrijorări legate de respirabilitatea aerului.

În plus...

Asigurați-vă că curățați unitatea sezonier sau la fiecare 3 luni.Procedând astfel, vă poate salva de o lume a cheltuielilor și greutăților.Ar fi grozav să curățați și alte caracteristici specifice unității, cum ar fi ventilatorul și schimbătorul de căldură.

Curățarea regulată previne, de asemenea, instalarea mucegaiului și alte astfel de complicații care rezultă din acumularea de umezeală.

Dacă curățarea pompei de căldură este puțin prea descurajantă, consultați întotdeauna manualul de utilizare sau apelați un profesionist.Totuși, toate acestea fiind spuse, sperăm cu siguranță că acest articol vă va ajuta să vă curățați singur pompa de căldură.


De asemenea, de interes:
Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692