Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / De ce sursa ta de aer pompa de căldură nu încălzește eficient apa?

De ce sursa ta de aer pompa de căldură nu încălzește eficient apa?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2019-11-06      Origine:teren

Recent, un client a raportat că propria sa pompă de căldură cu sursă de aer (ASHP) a fost folosită de mult timp și a constatat că nu încălzește apă caldă la fel de eficient ca înainte.Ce se întâmplă, într-adevăr?Pentru a înțelege mai în detaliu această problemă, am cerut ajutor inginerului nostru tehnic și am rezumat câteva motive pentru lipsa căldurii în apa de evacuare a ASHP.


SPRSUN Proiectul pompei de căldură cu sursă de aer


Refrigerant insuficient

Agentul frigorific este materialul cheie al sursa de aer pompa de caldura a incalzi apa.Pentru a produce energie fierbinte, ASHP trebuie să ia agentul frigorific ca mediu intermediar pentru a absorbi energia din aer.Cu toate acestea, dacă pompa de căldură cu sursă de aer a fost utilizată o perioadă lungă de timp, pot apărea scurgeri de agent frigorific.Odată ce cantitatea de agent frigorific este redusă, capacitatea de încălzire a echipamentului va scădea în mod natural, iar apoi temperatura apei calde va scădea evident.


Soluţie: umpleți cu agent frigorific


Acumularea de scară

Deoarece componentele ASHP sunt în mediul cu apă caldă pentru o lungă perioadă de timp, este ușor să acumulați scara.Există diverse elemente complexe în scară, astfel încât conductivitatea termică este scăzută.Un număr mare de calcar care se acumulează în sistemul de apă caldă va ocupa spațiul care aparține inițial apei calde.În acest fel, efectul de încălzire al pompei de căldură a sursei de aer este în mod evident slăbit.


Soluţie: curățați regulat sistemul pompei de căldură.


Instalare slabă

Pompa de căldură cu sursă de aer, după cum sugerează și numele, trebuie să absoarbă energia din aer pentru a produce căldură.Prin urmare, deși nu trebuie să consume cărbune și gaz natural, trebuie acordată mai multă atenție locației de instalare.


Soluţie: în general, se recomandă ca pompa de căldură cu sursă de aer să fie instalată într-un loc cu o bună circulație a aerului, cum ar fi balcon, grădină etc. Aceste poziții nu numai că au o circulație puternică a aerului, dar au și o temperatură adecvată a aerului, ceea ce este mai propice pentru absorbția de căldură și încălzirea ASHP.


Prea multă murdărie pe aripioarele evaporatorului

Deoarece este posibil să se acumuleze murdărie în sistemul de apă, același lucru este valabil și pentru aripioarele evaporatorului ASHP care sunt în contact direct cu lumea exterioară.Pompa de căldură trebuie să intre în contact cu aerul prin aripioarele evaporatorului pentru a absorbi energia termică din aer.


În general, cu cât aria de contact dintre aripioarele vaporizatorului și aer este mai mare, cu atât efectul general de încălzire al echipamentului este mai bun.Cu toate acestea, în funcționarea pe termen lung, praful, părul și alte substanțe din aer pot acoperi aripioarele, afectând eficiența de încălzire a ASHP.


Soluţie: cum se curata?Foarte simplu, opriți încălzitorul de apă, pulverizați agentul de curățare corespunzător pe aripioarele evaporatorului, ștergeți-le cu o cârpă de sus în jos și, în final, clătiți-l cu apă.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692