Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Diagrama simplă și funcționarea pompelor de căldură Îmbunătățiți-vă cunoștințele despre pompa de căldură

Diagrama simplă și funcționarea pompelor de căldură Îmbunătățiți-vă cunoștințele despre pompa de căldură

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2022-12-06      Origine:teren

1. Funcționarea unei pompe de căldură

1.1 Evaporare (evaporator)

1.2 Compresie (compresor)

1.3 Condensare (condensator)

1.4 Expansiune (supapă de expansiune)

2. Pompe de căldură cu sursă de aer

2.1 Diagrama unei pompe de căldură aer-aer

2.2 Diagrama unei pompe de căldură aer-apă

2.3 Cum funcționează o pompă de căldură aer-apă?

3. Schema unei pompe de căldură geotermale

4. Diagrama pompei de căldură apă-apă

5. Comparația diferitelor pompe de căldură


Pompele de căldură sunt o soluție ecologică.Putem folosi pompe de căldură pentru a încălzi sau răci case în mod eficient și economic.Ei folosesc surse de energie gratuite, cum ar fi apa, aerul și solul și consumă o cantitate mică de energie electrică pentru a obține încălzire sau răcire.Înainte de a alege o pompă de căldură, poate fi necesar să înțelegeți cum funcționează.Putem face acest lucru referindu-ne la diagrama pompei de căldură și la ciclul termodinamic al acesteia.


1. Funcționarea unei pompe de căldură


Funcționarea pompei de căldură se bazează pe un ciclu termodinamic.În condiții de vreme rece, pompa de căldură funcționează în modul de încălzire, extragând căldură din aer, apă sau sol și trecând prin evaporator, compresor, condensator și supapă de expansiune pentru a furniza încălzire, apă caldă, încălzire prin pardoseală etc.


În condiții de vreme caldă, pompa de căldură este în modul de răcire, funcționând invers.Pompa de căldură atrage energia termică din aerul din interiorul casei.Agentul frigorific se schimbă de la lichid la gaz, apoi înapoi la lichid și în final la stare gazoasă prin diferite funcții ale evaporatorului, compresorului, condensatorului și supapei de expansiune.În cele din urmă, transferă căldura în aerul exterior pentru a răci casa.


Modul de încălzire și modul de răcire al pompei de căldură se repetă.


În modul de încălzire, toate pompele de căldură parcurg următorii pași și realizează funcția de încălzire prin următoarele componente:


1.1 Evaporare (evaporator)

1.2 Compresie (compresor)

1.3 Condensare (condensator)

1.4 Expansiune (supapă de expansiune)


Mai jos este o detaliere a principalelor etape de operare.


1.1 Evaporare (evaporator)


În primul rând, faza de evaporare începe cu agentul frigorific lichid din evaporator care absoarbe căldură din aerul ambiental extern.Apoi agentul frigorific trece de la starea lichidă la starea gazoasă la temperatură joasă și la presiune scăzută.


1.2 Compresie (compresor)


Etapa de compresie începe atunci când compresorul atrage agentul frigorific gazos de joasă presiune și temperatură scăzută.Compresorul consumă o cantitate mică de energie electrică pentru a lucra și transformă gazul de joasă presiune și temperatură scăzută într-un gaz de temperatură înaltă și de înaltă presiune.


1.3 Condens (condensator)


În etapa de condensare, agentul frigorific gazos încălzit la temperatură înaltă și la presiune înaltă trece prin condensatorul pompei de căldură și își transferă căldura în apa din circuitul de încălzire.Apoi devine din nou lichid.


1.4 Expansiune (supapă de expansiune)


În timpul fazei de expansiune, agentul frigorific lichid trece printr-o supapă de expansiune a pompei de căldură pentru a reduce presiunea și temperatura agentului frigorific până când se evaporă într-un vapori umezi la temperatură joasă și la presiune joasă (amestec gaz-lichid), care este apoi returnat la evaporator. .


Agentul frigorific își reia apoi ciclul termodinamic.


Trebuie adăugat că o pompă de căldură reversibilă funcționează diferit vara în regim de răcire.Acest echipament absoarbe căldura în interior și apoi o elimină în exterior pentru a scădea temperatura camerei.


Vă rugăm să consultați schema pompei de căldură pentru a cunoaște funcționarea.


Această diagramă arată cum funcționează o pompă de căldură.

Această diagramă arată cum functioneaza o pompa de caldura.


2. Pompă de căldură cu sursă de aer (ASHP)


O pompă de căldură cu sursă de aer (ASHP) Un schimbător de căldură echipat cu aripioare se află în exteriorul clădirii.Ventilatorul forțează aerul prin el, iar celălalt schimbător de căldură este folosit pentru a încălzi aerul din interiorul clădirii sau a încălzi apa prin radiatoare sau încălzire prin pardoseală, eliberând căldura în clădire.


În modul de răcire, ASHP extrag căldura din interior printr-un schimbător de căldură intern și o eliberează în aerul ambiant printr-un schimbător de căldură extern.


Iată diagramele ciclului de încălzire și răcire ale ASHP care detaliază diferitele componente și procesele ciclului.


Ciclul de răcire a pompei de căldură sursă de aerCiclul de încălzire cu pompa de căldură sursă de aer


2.1 Diagrama unei pompe de căldură aer-aer


Pompele de căldură aer-aer încălzesc un spațiu prin absorbția căldurii din aerul exterior și în cele din urmă transferând-o în cameră printr-un ventiloconvector.Pe de altă parte, pompele de căldură aer-aer absorb căldura din încăpere și o transferă afară pentru răcire.Cu toate acestea, pompele de căldură aer-aer nu îndeplinesc funcții de apă caldă.Trebuie să adăugați o unitate de apă caldă pentru a compensa.


2.2 Diagrama unui pompa de caldura aer-apa


La fel ca o pompă de căldură aer-aer, o pompă de căldură aer-apă extrage căldură din aerul exterior.Apoi transferă această căldură către circuitul hidraulic de încălzire al casei, cum ar fi un radiator, încălzirea cu apă caldă sau alimentarea cu apă caldă.


2.3 Cum funcționează o pompă de căldură aer-apă?


Pompele de căldură aer-apă folosesc aer și agent frigorific pentru a funcționa.Mai exact, pompa de căldură aer-apă extrage energie din aer.Agentul frigorific transferă energie printr-un ciclu termodinamic al celor patru componente principale ale pompei de căldură (evaporator, compresor, condensator și supapă de expansiune).


Pentru a înțelege mai bine principiul său de funcționare, consultați schema schematică a unei pompe de căldură aer-apă.

Diagrama pompei de căldură aer-apă


După cum se arată în diagramă, aerul inhalat de unitatea exterioară își va transfera căldura agentului frigorific, care va fi transformat în gaz după trecerea prin evaporator.Acesta va fi apoi trimis la compresor, care crește presiunea și temperatura agentului frigorific după lucru.Agentul frigorific complet încălzit își va transfera căldura în apa din circuitul de încălzire a condensatorului.Apoi, își va pierde căldura și va deveni din nou lichid.În cele din urmă, va trece prin supapa de expansiune, reducându-și presiunea și captând din nou căldura din aer, distribuind căldura prin încălzire geotermală, calorifere sau ventiloconvector.


Este de remarcat faptul că, în pompele de căldură monobloc, cele patru etape ale ciclului termodinamic al agentului frigorific se desfășoară într-un singur compartiment.În schimb, o pompă de căldură split include o unitate exterioară și interioară.


3. Diagrama a pompa de caldura geotermala


Principiile de funcționare ale sursei de aer și ale pompelor de căldură geotermale sunt în general aceleași.Diferența dintre pompele de căldură aer-aer, apă-apă, sol-aer și sol-apă este modul în care acestea folosesc energia pentru a încălzi agentul frigorific și a distribui căldura în cameră.


O pompă de căldură cu sursă de sol ('GSHP') sau o pompă de căldură geotermală este un sistem de încălzire/răcire a casei care valorifică temperatura relativ constantă a Pământului de-a lungul anotimpurilor prin utilizarea unei pompe de căldură pentru a transfera căldura în sau în afara solului.Pompele de căldură cu sursă de sol (GSHP) sunt una dintre cele mai eficiente tehnologii de încălzire, ventilație, aer condiționat și încălzire a apei, deoarece folosesc mult mai puțină energie decât arderea combustibilului sau utilizarea încălzitoarelor electrice rezistive.


Eficiența GSHP este coeficientul de performanță (CoP), de obicei în intervalul 3-6, ceea ce înseamnă că echipamentul furnizează 3-6 jouli de căldură pentru fiecare joule de electricitate.


GSHP extrage căldura conținută în pământ printr-un senzor special (orizontal, vertical sau de apă subterană).Energia captată încălzește fluidul de transfer de căldură, care trece prin evaporator, compresor, condensator și supapă de expansiune, încălzind podeaua interioară a încăperii sau caloriferele.


Diagrama unei pompe de căldură geotermale


4. Diagrama unei pompe de căldură apă-apă


O pompă de căldură apă-apă poate prelua căldură dintr-un lac, râu sau apă subterană pentru încălzirea unui agent frigorific, care este apoi folosit pentru a încălzi o locuință sau a produce apă caldă menajeră, în funcție de ciclul său termodinamic.Sistemul presupune un puț de alimentare și un puț de retur pentru a realiza funcția de încălzire/răcire.Pompa de căldură extrage apa subterană din puțul de alimentare.Apa subterană răcită curge înapoi în pământ printr-un puț de retur.


5. Comparația diferitelor pompe de căldură


În această parte, voi compara diferitele pompe de căldură, ilustrând avantajele și dezavantajele lor, durata de viață.


Tip pompa de caldura

Avantaje

Dezavantaje

Durată de viaţă

Pompă de căldură aer-aer

Incalzire si racire disponibile

Transferați praful conținut în aer

Pâna la 20 ani

Costuri reduse de instalare

Foarte eficient, cu atingere (SCOP). 3,0-4,0

Temperaturile aerului exterior afectează performanța pompei de căldură.

Zgomot redus

Prietenos cu mediul

Pompa de caldura aer-apa

Reduceți costurile cu energie și întreținere

Cost ridicat de instalare

Soluții ecologice de încălzire

Costul de funcționare este mai mare decât cel al cazanului

Funcționează tot timpul anului

Eficiență redusă iarna

Durată lungă de viață

Poate avea nevoie de un calorifer nou sau de încălzire prin pardoseală

Faceți cunoștință cu planul RHI

Pompă de căldură geotermală

Economii substanțiale de costuri la încălzire și răcire

Costuri inițiale ridicate de instalare

Mai mult decât 20 ani

Ecologic

Poate necesita modificări majore peisajului

Lucrați în majoritatea climatelor

Sistemul cu buclă deschisă poate polua apele subterane

Pompă de căldură sursă de apă

Economisitor de energie și ecologic

Permisiuni pentru instalarea pompelor de caldura apa

15-20 ani

Compatibil cu alte sisteme de incalzire

Trăiește mai aproape de o sursă de apă durabilă

Instalare convenabilă și costuri reduse de întreținere.

Instalare dificilă

Aplicare flexibilă și ajustare convenabilă.

Cost inițial mai mare


În general, pompele de căldură cu sursă de aer sunt relativ mai ieftine și mai ușor de instalat pe termen scurt.


Dintre toate tipurile, pompele de căldură geotermale au cele mai mari costuri inițiale.Deoarece instalarea necesită forarea și excavarea unor suprafețe mari de teren sau șanțuri, este extrem de perturbatoare pentru sol.Cu toate acestea, pe termen lung, ei pot economisi bani.


Pompele de căldură cu apă sunt costisitoare de instalat, dar au o rambursare mare pe termen lung.Sunt relativ mai ușor și mai ieftin de instalat în comparație cu pompele de căldură geotermale.Cu toate acestea, ele necesită o calitate înaltă și o cantitate suficientă de apă în apropiere.Apa curată este mai bună, mai ales dacă instalați un sistem cu buclă deschisă.


După o scurtă comparație, este posibil să aveți o înțelegere generală a celor trei tipuri de pompe de căldură.Dacă aveți întrebări despre pompele de căldură, vă rugăm contactaţi-ne direct prin email: inquiry@sprsunheatpump.com sau urmăriți-ne pe Facebook, stare de nervozitate, linkedin.Rămâneţi aproape!Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692