Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Diferențele dintre pompele de căldură R290 și R32

Diferențele dintre pompele de căldură R290 și R32

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-03-10      Origine:teren

f24dd7808041b74c3d24b080b1f913d

Pompele de căldură sunt esențiale în sistemele de încălzire și răcire utilizate pe scară largă în case și spații comerciale.Alegerea agentului frigorific potrivit pentru o pompă de căldură este crucială, deoarece are un impact asupra eficienței energetice a sistemului, impactului asupra mediului, siguranței și costurilor.Doi agenți frigorifici obișnuiți utilizați în pompele de căldură sunt R290 și R32, care au caracteristici și aplicații distincte.Funcționarea și adecvarea pompei de căldură se reduc în primul rând la tipul de agent frigorific pe care îl utilizează.Acest articol explorează diferențele dintre pompele de căldură R290 și R32.


Ce este R290?


R290 este un agent frigorific de hidrocarburi, cunoscut și sub numele de propan.Este folosit ca agent frigorific în diverse aplicații de răcire și încălzire, inclusiv pompe de căldură, aparate de aer condiționat și sisteme de refrigerare.Potențialul de încălzire globală (GWP) al R290 este de trei, evaluat scăzut și mult sub standardul de 150, făcându-l o alternativă ecologică la majoritatea celorlalți agenți frigorifici precum R22 și R410A.De asemenea, are o căldură latentă mare de vaporizare, ceea ce înseamnă că poate absorbi o cantitate mare de energie termică atunci când se evaporă, făcându-l un agent frigorific eficient.

Cu toate acestea, R290 este inflamabil, așa că trebuie luate măsuri de siguranță specifice în timpul instalării, întreținerii și eliminării pentru a preveni pericolele de incendiu.În ciuda inflamabilității sale, R290 este din ce în ce mai folosit ca agent frigorific în diverse aplicații datorită impactului său scăzut asupra mediului și eficienței ridicate.


Ce este R32?


R32 este un agent frigorific care este utilizat în mod obișnuit în sistemele de aer condiționat și pompe de căldură.Este un membru al familiei de agenți frigorifici cu hidrofluorocarburi (HFC), ceea ce înseamnă că nu conține clor și are un potențial scăzut de epuizare a ozonului (ODP).Potențialul de încălzire globală (GWP) al R32 este de 675, semnificativ mai mic decât mulți alți agenți frigorifici utilizați în trecut.

Este, de asemenea, mai eficient din punct de vedere energetic decât alți agenți frigorifici, ceea ce poate ajuta la reducerea costurilor de operare pe durata de viață a unui sistem.R32 nu este inflamabil, dar poate fi ușor toxic dacă este inhalat în cantități mari.Datorită impactului scăzut asupra mediului și eficienței energetice, R32 a devenit o alegere populară pentru utilizarea în sistemele de aer condiționat și pompe de căldură din întreaga lume.


Diferențele dintre pompele de căldură R290 și R32


Agenții frigorifici aduc proprietățile lor unice pompelor de căldură, creând diferențe între ele.Principalele diferențe dintre aceste pompe de căldură apar în zona următoare.


Proprietăți de agent frigorific


Ambele pompe de căldură folosesc agenți frigorifici diferiți.De exemplu, R290, cunoscut și sub numele de propan, are un potențial de încălzire globală (GWP) și un potențial de epuizare a ozonului (ODP) mai scăzut decât R32.R290 are un GWP de 3 și un ODP de 0, în timp ce R32 are un GWP de 675 și un ODP de 0.


Eficienţă


R32 are o capacitate de răcire volumetrică mai mare decât R290, ceea ce înseamnă că pompele de căldură R32 sunt mai eficiente în ceea ce privește puterea de răcire pe unitate de volum de agent frigorific.Capacitatea de răcire a R32 pe unitate de volum este cu aproximativ 87% mai mare decât a R290.Un sistem R290 ar avea nevoie de un compresor cu o deplasare mai mare pentru a menține aceeași sarcină de răcire.


Siguranță


R290 este inflamabil și necesită măsuri de siguranță specifice care trebuie luate în timpul instalării și întreținerii pompelor de căldură R290.

Pe de altă parte, R32 nu este inflamabil, dar poate fi ușor toxic dacă este inhalat în cantități mari.Dacă alegeți siguranța, asigurați-vă că aveți configurația potrivită pentru pompa de căldură preferată.


Disponibilitate


R32 este utilizat mai pe scară largă în pompele de căldură decât R290, astfel încât poate fi mai ușor disponibil și mai ușor de găsit piese de schimb pentru pompele de căldură R32 decât pompele de căldură R290.


Cost


Costul de R290 este, în general, mai mic decât R32 datorită valorilor sale mai mici GWP și ODP.Prin urmare, pompele de căldură R290 sunt mai ieftine decât R32.Cu toate acestea, costul pompei de căldură în sine poate varia în funcție de producător, dimensiune și caracteristici.


Presiuni de operare


R32 funcționează la o presiune mai mare decât R290.Acest lucru poate face pompele sale de căldură mai potrivite pentru utilizarea în sisteme mai mari unde este necesară o presiune mai mare, dar poate face și mai dificilă manevrarea și întreținerea decât pompele de căldură R290.


Impact asupra mediului


În timp ce R290 are un GWP mai mic decât R32, este, de asemenea, un agent frigorific de hidrocarburi care poate contribui la formarea smogului dacă se scurge în atmosferă.R32, pe de altă parte, este un agent frigorific fluorocarbon care poate contribui la încălzirea globală dacă este eliberat.


Eficiență la temperaturi mai scăzute


Pompele de căldură R290 au un coeficient de performanță (COP) mai mare decât pompe de caldura R32 la temperaturi exterioare mai scăzute, făcându-le o alegere mai bună pentru climatele reci.Pompele de căldură R32, pe de altă parte, funcționează mai bine la temperaturi exterioare mai ridicate.


Consumul de energie


Pompele de căldură R32 consumă în general mai puțină energie decât pompele de căldură R290 datorită eficienței lor mai mari.Acest aspect poate duce la costuri de operare mai mici pe durata de viață a sistemului și poate compensa prețul ridicat inițial.


Nivel de zgomot


Pompele de căldură R32 tind să fie mai silențioase decât pompele de căldură R290 datorită presiunilor lor de funcționare mai mici și funcționării mai lin.Aceasta poate fi o considerație importantă în mediile rezidențiale în care nivelurile de zgomot pot fi o problemă.


Ce să țineți cont atunci când alegeți între pompele de căldură R290 și pompele de căldură R32


Alegerea dintre pompele de căldură R290 și R32 depinde de diverși factori, inclusiv de aplicația specifică, cerințele de reglementare, preocupările de siguranță și preferințele personale.Iată câțiva factori de care trebuie să luați în considerare atunci când alegeți dintre cele două opțiuni:


Când se pot folosi pompele de căldură R290?


Iată câteva situații în care pompele de căldură R290 pot fi o alegere bună în special pentru sistemele de încălzire și răcire:

1. Aveți nevoie de pompe de căldură de dimensiuni mici până la mijlocii: R290 este potrivit pentru sistemele de încălzire și răcire de dimensiuni mici și medii, cum ar fi casele rezidențiale, întreprinderile mici și birourile.Eficiența energetică ridicată și costurile de operare reduse îl fac o opțiune atractivă pentru aceste aplicații.

2. Clime reci: R290 are un coeficient ridicat de performanță (COP) la temperaturi ambientale scăzute, ceea ce îl face o alegere bună pentru aplicațiile de încălzire în climate reci.Poate oferi o încălzire fiabilă și eficientă chiar și atunci când temperaturile scad sub zero.

3. Sisteme ecologice: După cum am menționat mai devreme, R290 are un potențial de încălzire globală (GWP) foarte scăzut de 3, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru sistemele de încălzire și răcire ecologice.De asemenea, este non-coroziv și non-toxic, ceea ce îl face o opțiune sigură și de încredere.

4. Configurații rezidențiale și comerciale: pompele de căldură R290 pot fi utilizate atât în ​​aplicații rezidențiale, cât și comerciale, cum ar fi case, birouri și spații comerciale.Ele pot oferi încălzire și răcire eficiente și fiabile, reducând în același timp impactul asupra mediului.

5. Modernizarea sistemelor existente: R290 poate fi utilizat pentru a moderniza sistemele de încălzire și răcire existente care utilizează alți agenți frigorifici.Acest lucru poate oferi economii de energie și poate reduce impactul asupra mediului fără a fi necesară înlocuirea completă a sistemului.


Când este mai bine să folosiți pompe de căldură R32?


R32 este un agent frigorific utilizat în mod obișnuit în pompele de căldură datorită eficienței energetice ridicate, impactului redus asupra mediului și conformității cu reglementările.Iată câteva situații în care pompe de caldura R32 poate fi o alegere bună:

1. Eficiență energetică: R32 are un coeficient de performanță (COP) ridicat, ceea ce înseamnă că poate oferi mai multă putere de încălzire sau răcire pentru aceeași cantitate de energie introdusă ca și alți agenți frigorifici.Acest lucru îl face o alegere excelentă pentru aplicațiile în care eficiența energetică este o prioritate, cum ar fi clădirile rezidențiale și comerciale.

2. Conformitate cu reglementările: R32 respectă cele mai recente reglementări privind agenții frigorifici, cum ar fi regulamentul UE F-Gas, care își propune să elimine treptat utilizarea agenților frigorifici cu GWP ridicat.R32 are un potențial de încălzire globală (GWP) scăzut de 675, mult mai mic decât agenții frigorifici mai vechi precum R410A.

3. Siguranță: R32 este clasificat ca agent frigorific A2L, ceea ce înseamnă că are un rating scăzut de inflamabilitate și este considerat sigur pentru sistemele de încălzire și răcire.De asemenea, este non-toxic și nu epuizează stratul de ozon, ceea ce îl face o opțiune sigură și ecologică.

4. Disponibilitate: R32 este disponibil pe scară largă și poate fi utilizat în diferite sisteme de pompe de căldură, ceea ce îl face o opțiune convenabilă și rentabilă.

5. Cost: R32 poate fi o opțiune rentabilă pentru pompele de căldură datorită eficienței energetice ridicate și costurilor de operare reduse.De asemenea, necesită mai puțin agent frigorific decât alți agenți frigorifici precum R410A, ceea ce poate reduce costurile de instalare și întreținere.


Alegerea agentului frigorific potrivit pentru o pompă de căldură este o decizie critică care poate afecta eficiența sistemului, siguranța, costul și impactul asupra mediului.R290 și R32 sunt doi agenți frigorifici obișnuiți utilizați în pompele de căldură, fiecare cu caracteristici și aplicații unice.

În timp ce R290 este o alegere potrivită pentru aplicații ecologice, aplicații mici și mijlocii și climate reci, R32 este folosit în mod obișnuit pentru eficiența energetică, conformitatea cu reglementările, siguranță și disponibilitate.Este esențial să consultați un profesionist HVAC calificat pentru a determina care agent frigorific este cea mai bună alegere pentru aplicația dumneavoastră specifică.Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692