Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Ghid pentru întreținerea pompei de căldură aer-apă

Ghid pentru întreținerea pompei de căldură aer-apă

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2018-11-29      Origine:teren

Cum să întreținem pompele de căldură aer-apă?Un încălzitor de apă cu pompă de căldură cu sursă de aer este compus dintr-o unitate principală și un rezervor de apă caldă.Unitatea principală se numește pompă de căldură sursă de aer.Unitatea de pompă de căldură aer-apă este în general compusă dintr-un compresor, o supapă de expansiune, o bobină de schimbător de căldură în aer liber, o bobină de schimb de căldură interioară, un condensator și alte componente principale.Pur și simplu vorbind, principiul de funcționare al unui încălzitor de apă cu pompă de căldură cu sursă de aer: agentul frigorific la temperatură joasă din sistemul de compresor absoarbe continuu căldura de grad scăzut din aerul exterior, care este adusă înapoi la compresor și actualizată la un nivel ridicat de utilizare. clasa energie caldă pentru a încălzi apa rece.

Principiul de încălzire al încălzitoarelor de apă cu sursă de aer este același cu cel al aparatelor de aer condiționat, dar sunt diferite în configurația produsului.Un încălzitor de apă cu pompă de căldură cu sursă de aer este utilizat în principal pentru încălzirea apei calde, ceea ce mărește zona de schimb de căldură a evaporatorului și a condensatorului. Pompe de căldură aer-apă adoptă un sistem de compresor care este rezistent la temperaturi ridicate și presiune înaltă.Vă puteți întreține pompa de căldură aer-apă pe baza următoarelor sfaturi:


Ghid pentru întreținerea pompei de căldură aer-apă

1. Efectuați inspecții regulate pentru a verifica dacă sursa de alimentare și sistemul electric al unității pompei de căldură sunt bine conectate și dacă componentele electrice sunt anormale.Dacă da, acestea ar trebui reparate și înlocuite la timp.

2. Filtrele de apă instalate în afara mașinii trebuie curățate în mod regulat pentru a asigura calitatea apei curate în sistem, astfel încât să se evite deteriorarea unității cauzată de blocarea filtrelor.

3. Împrejurimile unității pompei de căldură trebuie menținute curate, uscate și bine ventilate.Nu așezați resturi în jurul acestuia.

4. Atunci când utilizați și întrețineți unitățile de pompă de căldură aer-apă, utilizatorii ar trebui să acorde atenție acestui lucru: toate dispozitivele de protecție de siguranță din unități sunt setate înainte de a părăsi fabrica, așa că nu le dezasamblați sau reglați singuri.

5. Verificați dacă umplerea cu apă, supapa de siguranță a rezervorului de apă, controlerul de nivel al apei și dispozitivul de evacuare al sistemului de alimentare cu apă funcționează în mod regulat, pentru a evita intrarea aerului în sistem, ceea ce duce la reducerea volumului de circulație a apei și, prin urmare, afectează generarea de căldură. unitatea și fiabilitatea funcționării acesteia.

6. Verificați în mod regulat starea de funcționare a fiecărei componente a unității pompei de căldură aer-apă, de exemplu, dacă există poluare cu ulei între îmbinarea conductei și supapa de expansiune și asigurați-vă că agentul frigorific al unității nu are scurgeri.

7. Verificați dacă pompele și supapele de apă funcționează corect și dacă țevile de apă și îmbinările țevilor prezintă scurgeri.

8. Este recomandat să folosiți detergent pentru curățarea condensatorului în fiecare an.Porniți pompa de apă de circulație a unității și spălați condensatorul timp de 45 de minute cu detergent.În cele din urmă, folosiți apă curentă pentru a o curăța de trei ori.Este interzisă curățarea condensatorului cu lichid de spălare coroziv.

9. Dacă timpul de oprire este lung, apa din conducta unității trebuie eliberată, alimentarea cu energie electrică trebuie întreruptă și capacul de protecție trebuie pus la loc.Când rulați din nou, verificați bine sistemul înainte de a porni.10. Când temperatura efectivă a efluentului încălzitorului de apă cu pompa de căldură cu sursă de aer nu este în concordanță cu valoarea afișată a panoului de control al unității, vă rugăm să verificați dacă senzorul de temperatură este în contact bun.

11. Rezervorul de apă trebuie curățat după o perioadă de timp (de obicei 3 luni, în funcție de calitatea apei locale).


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692