Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Modul corect de a instala pompele de căldură cu sursă de aer pentru piscină

Modul corect de a instala pompele de căldură cu sursă de aer pentru piscină

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2019-12-19      Origine:teren

În situația actuală a tendințelor aprovizionării cu energie și a cerințelor în creștere de protecție a mediului, oamenii caută în mod constant noi produse energetice care să economisească energie și să fie ecologice.Astfel, pompele de căldură cu sursă de aer (ASHP) predomină la nivel mondial.Acest tip de echipamente regenerabile poate folosi energia din aer pentru a obține efectul de încălzire fără descărcarea de substanțe nocive, astfel încât nu se produce poluare secundară.În general, unitatea ASHP este instalată într-un loc deschis.Dacă poziția de instalare nu este bine ventilată, va afecta efectul de funcționare.Prin urmare, acest articol va împărtăși metodele corecte de instalare în ceea ce privește pompa de căldură sursă de aer pentru piscină.


instalati pompa de caldura in piscina


Funcționarea normală a ASHP trebuie să satisfacă următorii trei factori: aer proaspăt neted, alimentare cu energie corespunzătoare, debit adecvat de apă etc. Unitatea trebuie instalată într-un loc în aer liber, cu o bună ventilație și întreținere ușoară și nu trebuie instalată într-un spațiu îngust cu aer slab.În același timp, unitatea trebuie ținută la o anumită distanță de zona înconjurătoare pentru a vă asigura că aerul este deblocat.De asemenea, articolele diverse nu trebuie stivuite în locul în care aerul intră și iese din unitate pentru a evita reducerea eficienței sale de încălzire.Standardul de instalare este următorul:


Mediul de instalare

1. În general, ASHP poate fi amplasat pe acoperiș sau pe sol adiacent clădirii în care este utilizat echipamentul și ar trebui să fie departe de locul în care fluxul de oameni este relativ dens, pentru a preveni impactul aerului debitul si zgomotul asupra mediului in timpul functionarii unitatii .


2. Când unitatea are o intrare laterală a aerului, distanța dintre suprafața de intrare a aerului și perete nu trebuie să fie mai mică de 1 m;când două unități sunt amplasate una față în față, distanța nu trebuie să fie mai mică de 1,5 m.


3. Când unitatea are o structură de descărcare superioară, spațiul deschis deasupra prizei nu trebuie să fie mai mic de 2 m.


4. Numai o parte a peretelui despărțitor din jurul unității este permisă să fie mai mare decât înălțimea unității.


5. Înălțimea fundației unității nu trebuie să fie mai mică de 300 mm și ar trebui să fie mai mare decât grosimea locală a zăpezii.


6. Unitatea va fi setata cu masuri pentru a elimina o cantitate mare de condens produs de unitate.


Cerințe ale sistemului de apă

1. Instalați unitatea de piscină cu pompă de căldură cu sursă de aer în aval de toate dispozitivele de filtrare și pompele de piscină și în amonte de generatoarele de clor, generatoarele de ozon și dezinfecția chimică.Țevile din PVC pot fi utilizate direct ca țevi de intrare și de evacuare a apei.


2. În general, unitatea ASHP trebuie instalată la 7,5 m de piscină.Iar dacă conducta de apă a piscinei este prea lungă, se recomandă utilizarea unei conducte de izolare cu grosimea de 10 mm, pentru a evita producerea insuficientă de căldură din cauza pierderii excesive de căldură a unității.


3. Proiectarea sistemului de apă trebuie să fie echipată cu o îmbinare sau o flanșă slăbită la intrarea și ieșirea apei a pompei de căldură, astfel încât să se scurgă apa iarna, care poate fi folosită și ca punct de verificare în timpul întreținerii.

5. Sistemul de apă trebuie să fie echipat cu pompe de apă cu un debit adecvat de apă și un lift de apă pentru a se asigura că debitul de apă îndeplinește cerințele unității.


6. Partea cu apă a schimbătorului de căldură este proiectată să reziste la presiunea apei de 0,4 MPa.Pentru a preveni deteriorarea schimbătorului de căldură, suprapresiune nu este permisă.


7. În timpul funcționării pompei de căldură, temperatura aerului va fi redusă cu aproximativ 5℃.Pe aripioarele evaporatorului va fi generată apă de condens și va cădea pe șasiu, care va fi evacuată prin duza de scurgere din plastic instalată pe șasiu.Acesta este un fenomen normal (apa de condens este ușor confundată cu scurgerile de apă din sistemul de apă al pompei de căldură).În timpul instalării, trebuie montate conducte de drenaj pentru a evacua la timp apa condensului.


8. Nu conectați conducta de apă curentă sau alte conducte de apă la conducta de circulație.Acest lucru este pentru a evita deteriorarea conductei de circulație și a unității pompei de căldură.


9. Rezervorul de apă al sistemului de încălzire cu apă caldă trebuie să aibă performanțe bune de conservare a căldurii.Vă rugăm să nu instalați rezervorul de apă în locuri cu poluare cu gaze corozive.


Conexiune electrica

1. Priza trebuie să fie împământată în mod fiabil, iar capacitatea prizei trebuie să îndeplinească cerințele curente de alimentare ale unității.


2. Niciun alt echipament electric nu trebuie plasat în jurul prizei de alimentare a unității pentru a evita declanșarea ștecherului și protecția împotriva scurgerilor.


3. Instalați sonda senzorului de temperatură a apei în tubul sondei din mijlocul rezervorului de apă și fixați-o.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692