Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / O mică enciclopedie a ceea ce trebuie să știți despre pompele de căldură cu sursă de aer

O mică enciclopedie a ceea ce trebuie să știți despre pompele de căldură cu sursă de aer

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2022-10-24      Origine:teren

1. Conceptul unei pompe de căldură cu sursă de aer


O pompă de căldură cu sursă de aer este un echipament care transferă căldură din aerul exterior în apă sau aer pentru a vă încălzi casa sau a furniza apă caldă în casa dumneavoastră.Aici aerul exterior este luat ca un spațiu cu temperatură scăzută.Iar casa și sistemul de încălzire sunt văzute ca cealaltă substanță sau spațiu cu temperatură mai ridicată.Este în direcția opusă transferului spontan de căldură.


2. Principiul de lucru


Principiul de funcționare al unei pompe de căldură cu sursă de aer este principiul ciclului invers Carnot.Adică, compresorul absoarbe gazul frigorific la temperatură joasă și la presiune joasă din evaporator, comprimă gazul la temperatură joasă și la presiune joasă în gaz la temperatură înaltă și la presiune înaltă consumând o cantitate mică de energie electrică și apoi descarcă acesta la condensator pentru schimbul de căldură cu apa.Temperatura gazului de înaltă temperatură și de înaltă presiune scade și este lichefiată în lichid.După ce a fost reglat și redus de supapa de expansiune, acesta devine un lichid la temperatură joasă și la presiune joasă și intră în evaporator deoarece temperatura agentului frigorific lichid este mai mică decât temperatura ambiantă.După absorbția căldurii din aer, acesta este vaporizat în gaz, care este în final aspirat de compresor și comprimat în gaz la temperatură înaltă.Mai presus de toate este ciclul de producere a apei calde, care se repetă.


3. Diverse tipuri de pompe de căldură cu sursă de aer


În continuare, aș dori să introduc diferitele tipuri de pompe de căldură cu sursă de aer în funcție de diferite criterii de clasificare.


HP fără conducte vs HP conductă vs HP conductibil cu rază scurtă de acțiune

În funcție de prezența sau absența conductelor, pompele de căldură cu sursă de aer pot fi împărțite în trei categorii: fără conducte și conducte și conducte cu rază scurtă de acțiune.Semnificația lor, așa cum sugerează și numele, și nu voi explica definițiile lor una câte una.Acum voi descrie pe scurt unde sunt cele mai potrivite pentru aplicație.Pompele de căldură cu sursă de aer fără conducte necesită spațiu de instalare minim și sunt utilizate de obicei în clădiri cu adăugiri.Pompele de căldură conducte sunt folosite în casele care au deja un sistem de ventilație existent.Sistemele tradiționale de conducte de scurtă durată circulă doar printr-o parte a casei și sunt adesea completate cu alte echipamente fără conducte.


Tip Split vs Tip Monobloc

Monobloc

Pompa de căldură split este compusă din unitatea interioară și unitatea exterioară, care sunt conectate printr-o conductă de cupru.Pompa de căldură split este ușor de instalat și agățat și are proprietăți bune anti-îngheț.Majoritatea pompelor de căldură sunt sisteme split din cauza beneficiilor lor evidente.

Tipul monobloc furnizează aer încălzit sau răcit în încăpere prin conducte care trec prin pereți sau acoperișuri.


Aer-apă vs Aer-aer


În funcție de faptul că pompa de căldură încălzește în cele din urmă apă sau aer, pompele de căldură cu sursă de aer pot fi împărțite în două tipuri: aer-apă (prin încălzirea apei într-un sistem de încălzire centrală) și aer-aer (prin încălzirea aerului într-o cameră) .O pompă de căldură aer-apă se aplică în general radiatoarelor mai mari sau încălzirii prin pardoseală cu apă, care necesită o suprafață mare pentru a elibera căldură pentru efecte optime.Poate încălzi apa și o poate stoca într-un rezervor de apă caldă pentru robinetele și dușurile cu apă caldă.

O pompă de căldură aer-aer preia căldură din aerul exterior și furnizează aer cald sau rece în casa ta printr-un ventilator și un sistem de circulație a aerului.Deoarece nu există rezervor de apă caldă, veți avea nevoie de un încălzitor cu imersie sau alt sistem de încălzire a apei pentru a compensa incapacitatea sistemului de a produce apă caldă.


4. Considerații privind dacă o pompă de căldură este potrivită pentru dvs


Dacă o pompă de căldură cu sursă de aer este alegerea potrivită, depinde de locația dvs., climă, buget și instalare.

Pompele de căldură cu surse de aer diferite au intervale de temperatură diferite, potrivite pentru funcționare.O pompă de căldură tipică funcționează în intervalul de temperatură de la -25 grade Celsius până la 40 grade Celsius.Cea mai recentă tehnologie permite pompelor de căldură cu sursă de aer să funcționeze eficient în climatele reci.Dacă sunteți interesat de pompele de căldură pentru climă rece, faceți clic pentru a afla mai multe: https://sprsunheatpump.com/evi-low-temperature-heat-pumps.html

Mai mulți factori vă vor determina bugetul: tipul de pompă de căldură pe care o alegeți, numărul de case pe care trebuie să le încălziți sau să răciți, dimensiunea casei și izolația, sistemul actual de încălzire al casei.

O estimare aproximativă este că pentru o singură cameră, instalarea unei pompe de căldură cu sursă de aer fără conducte costă între 3.500 și 6.000 USD, în timp ce pentru o pompă de căldură cu sursă de aer cu conducte, instalarea costă de obicei între 12.000 și 20.000 USD.

În afară de a afla despre costul de instalare al pompelor de căldură, mai este necesar să știți cât va trebui să cheltuiți pentru funcționarea și întreținerea lunară a pompei de căldură.Energy Star arată că o gospodărie americană medie cheltuiește mai mult de 2.200 USD (2236.685 Euro) pe an pe facturile la energie, aproape jumătate din acest cost fiind destinat încălzirii și răcirii.Pompele de căldură sunt eficiente din punct de vedere energetic. Vestea bună este că multe țări europene oferă stimulente și reduceri pentru achiziționarea de pompe de căldură cu sursă de aer, care pot reduce efectiv costurile inițiale.

În mod normal, cu cât casa este mai mică, cu cât încălzești sau răcești mai puține case și cu cât casa este mai bine izolată, cu atât poți economisi mai mulți bani pe pompe de căldură.In plus, daca sistemul tau actual de incalzire a inclus deja conductele, instalarea va fi mai putin costisitoare si mult mai usoara.


5. Instalare


Știința și tehnologia din ce în ce mai avansate au făcut instalarea pompelor de căldură mult mai ușoară, mai inteligentă și mai sistematică.Pompele de căldură cu sursă de aer sunt de obicei instalate în spatele sau în lateralul casei tale.Și trebuie să vă asigurați că există spațiu adecvat pentru circulația aerului unității exterioare.Sunt marcate diferitele linii ale pompei de căldură.La cablare, unitățile interioare și exterioare pot fi conectate conform marcajelor.


6. Avantaje și dezavantaje


Avantaje

Gamă largă de temperaturi de aplicare variind de la -25 ℃ la 40 ℃, utilizare pe tot parcursul anului

Costuri de operare reduse: efect remarcabil de economisire a energiei, perioadă scurtă de amortizare, economisire de 70% din energie.

Produse ecologice, fără poluare, fără emisii de substanțe de ardere, care nu provoacă daune oamenilor.

Convenabil: ocupă foarte puțin spațiu.

Dezavantaje.

Fiecare monedă are 2 fețe, iar pompa de căldură nu face excepție.Deoarece puterea aerului este descentralizată, viteza de încălzire este lentă.În plus, pompele de căldură cu sursă de aer sunt predispuse la probleme de îngheț și nu pot fi utilizate în zone sub -35°C.


7. Concluzie


Există mai multe avantaje decât dezavantaje în ceea ce privește pompele de căldură.Așa că cel mai bine ar fi să combinați mai multe aspecte pentru a decide dacă să faceți sau nu o achiziție finală.SPRSUN pompele de căldură se bucură de o bună reputație în industrie!O meriți!Nu ezitați să ne contactați pentru a afla mai multe despre pompele de căldură.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692