Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Pompe de căldură aer-apă vs. aer-aer: care este mai bună?

Pompe de căldură aer-apă vs. aer-aer: care este mai bună?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-06-28      Origine:teren

Popularitatea resurselor de energie regenerabilă a câștigat popularitate foarte rapid în ultimii câțiva ani.În prezent, tehnologiile alternative de energie se află în centrul vieții noastre de zi cu zi și au încetat să mai fie doar jargonurile științifice ale viitorului.

Acum, din cauza acceptării vertiginoase a acestor surse de energie ecologice, producătorii au venit cu multe soluții, în special pompele de căldură, care sunt opțiuni excelente pentru încălzirea locuințelor.

Acestea oferă una dintre cele mai ieftine și mai eficiente din punct de vedere energetic modalități de a vă răci și încălzi casa, în special cele din medii cu nevoi moderate de răcire și încălzire.Ele sunt, de asemenea, ideale pentru modernizări și construcții noi.Așadar, fie că este o casă nouă, fie că vă renovați cuptorul vechi, fie că doriți să îmbunătățiți producția de energie a casei dvs., acest ghid are o prezentare generală a celor două tipuri principale de pompe de căldură pentru a vă ajuta să luați o decizie.

Acestea fiind spuse, între aer la apă și aer la aer pompe de caldura care este mai buna?

Pompe de căldură aer-aer vs. aer-apă: care este mai bună?


Sistemul de pompă de căldură aer-apă și caracteristicile acestuia

Pompe de căldură aer-apă funcționează ca sisteme de încălzire a apei, precum și de răcire și încălzire a aerului.Acest lucru permite folosirea unor aparate mai mici, ceea ce duce la costuri electrice mai mici.Dar sunt acestea benefice sau ți-ar fi mai bine să ai un sistem aer-aer?

Sistemele aer-apă funcționează prin captarea aerului exterior și convertirea acestuia în apă necesară pentru a vă regla condițiile casei sau biroului.Cele mai multe dintre ele au o unitate exterioară poziționată lângă casă și o unitate interioară situată în interiorul casei.

Unul dintre principalele beneficii pe care le veți obține de la sistem aer-apă este că nu trebuie să instalați un alt sistem de încălzire a apei.În esență, ceea ce se va întâmpla este că pompa de aer va recicla orice căldură din interiorul pompei de aer pentru a produce apă caldă.Aceasta înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la facturile costisitoare de energie, deoarece sistemul utilizează un produs secundar al funcțiilor sale de răcire și încălzire pentru a crea apă caldă.

O altă caracteristică de dorit a aer către pompa de căldură cu apă este că este o instalație unică, care vă va reduce considerabil costurile de funcționare și utilități în comparație cu o pompă de căldură tradițională sau un încălzitor de apă caldă.

Acestea fiind spuse, aceste tipuri de sisteme sunt concepute pentru a înlocui întregul sistem de încălzire centrală;totuși, unele sisteme hibride pot funcționa în combinație cu un cazan.De asemenea, deși este posibil să utilizați radiatoarele actuale, vi se va cere să le înlocuiți cu încălzire prin pardoseală sau cu versiuni mai mari în majoritatea cazurilor.

Acest lucru se datorează faptului că sunt eficienți numai în nevoile de încălzire la temperatură joasă care sunt concepute pentru a furniza căldură pe o suprafață mare.Din cauza acestor modificări și a costurilor suplimentare ale echipamentelor, o pompă aer-apă nu este ieftină.Așadar, dacă vă renovați vechile surse de energie, poate doriți să vă reconsiderați, dar dacă construiți o proprietate nouă sau faceți o renovare amplă, aceasta poate reduce substanțial costurile de instalare și operaționale.

Alte caracteristici includ:

 • Facturi mai mici la energie dacă înlocuiți un sistem de încălzire electric vechi

 • Venituri potențiale (unele guverne oferă un stimulent pentru căldură regenerabilă (RHI)

 • Incalzeste casa si apa

 • Costuri reduse de întreținere

 • Ușor de instalat

 • Scalabil și poate fi proiectat să funcționeze împreună cu alte sisteme asociate sau independent.

Sistem de pompa de caldura aer-aer?

Sistemele de pompe de căldură aer-aer funcționează și prin obținerea căldurii din mediul exterior.Căldura este apoi amplificată de un compresor și apoi pompată în casă.Totuși, spre deosebire de sistemele aer-apă în care căldura este transferată în sistemul de încălzire centrală și apoi distribuită prin încălzire prin pardoseală sau calorifere, cu un sistem aer-aer, aerul cald este eliberat direct din sistem.

Acum, cu un sistem aer-aer, vi se va cere să aveți conducte în jurul casei pentru a permite aerului să circule în jur.Conductele funcționează în același mod ca un sistem sub pardoseală sau un radiator convențional.

Acestea fiind spuse, sistemele aer-aer sunt considerabil mai ieftine.Este posibil să instalați o unitate completă într-o casă sau o proprietate de dimensiuni medii care vă satisface toate nevoile de încălzire pentru mai puțin de 2000 USD.De asemenea, nu este nevoie să faceți modificări mari proprietății dvs., iar instalarea este de obicei discretă și rapidă.

Aceste unități au, de asemenea, o eficiență de încălzire și răcire mai bună decât unitățile aer-apă, ajungând până la 5,5 pentru unele unități.De asemenea, există mai multe opțiuni disponibile, de la sisteme centrale VRV/VRF, care pot asigura încălzire și răcire atunci când este necesar.

Sistemul poate funcționa împreună cu alte sisteme de încălzire existente, ceea ce înseamnă că utilizatorii îl pot utiliza în funcție de nevoile lor.În plus, evaluându-vă consumul de energie, este ușor să determinați în ce momente este mai eficientă pentru diferite scopuri.

Acestea fiind spuse, există unele dezavantaje care vin cu utilizarea pompelor de căldură aer-aer, spre deosebire de pompele de căldură aer-apă.De exemplu, veți avea nevoie de un alt sistem de apă caldă, deoarece nu poate furniza apă caldă.De asemenea, va fi necesar mai mult spațiu pentru unitățile interioare, indiferent dacă intenționați să le instalați în tavan sau pe pereți.

În plus, sistemele aer-aer produc, de asemenea, un tip distinct de căldură.Deși încălzesc casa mai repede, există întotdeauna o formă de zgomot și de mișcare a aerului.

Caracteristici notabile

Aer în aer

 • Mai puțin costisitor de instalat.Depinde de costul conductei

 • Poate fi folosit atât pentru proprietăți de răcire, cât și pentru încălzire

 • Se încălzește mai repede decât caloriferele și are o condiționare robustă a casei

Aer-apă

 • Finanțare de stimulente pentru căldură regenerabilă disponibilă în unele cazuri pentru a ajuta la acoperirea instalației

 • Poate fi folosit ca sistem de incalzire centrala cat si pentru incalzirea apei calde

 • În cele mai multe cazuri, se poate conecta cu radiatoarele de sub podea sau existente în majoritatea cazurilor

Concluzie

La sfârșitul zilei, tipul potrivit de pompă de încălzire se rezumă la preferințele tale personale.Costurile de exploatare ale sistemelor sunt aproape aceleași.Acest lucru se datorează în principal faptului că cheltuielile dumneavoastră ar putea crește în anumite condiții și apoi să scadă în alte condiții, în funcție de sistemul pentru care optați.

Așadar, dacă pierzi un avantaj pentru că ai optat pentru un sistem air to air sau air to the water, vei câștiga altceva în alt mod.Totul depinde de modul în care veți folosi unitatea.Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692