Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Pompele de căldură aer-apă pot funcționa cu radiatoarele existente?

Pompele de căldură aer-apă pot funcționa cu radiatoarele existente?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2022-05-30      Origine:teren

Toată lumea își dorește ca casa lor să rămână caldă pe timpul iernii, iar unii dintre noi ar prefera să realizeze acest lucru într-o manieră ecologică.Pompele de căldură aer-apă bifați aceste două casete, deoarece vă vor menține casa caldă și vor folosi electricitate în loc de gaz natural sau ulei.Cu toate acestea, pompele de căldură aer-apă pot funcționa cu radiatoarele existente?

În acest ghid cuprinzător, răspundem la această întrebare în detaliu și la alte întrebări conexe.În acest fel, vei fi sigur dacă casa ta va profita la maximum de aerul pentru pompa de căldură sau nu.

Să începem!


Pompe de căldură aer-apă

Ce este o pompă de căldură?


A pompa de caldura este o mașină care funcționează aproape ca un frigider inversat.Acesta trage căldură din aerul înconjurător și o trece printr-un lichid frigorific depozitat în mai multe tuburi, care transformă gazul într-un lichid.Acest lichid se încălzește într-o formă gazoasă.

Apoi, un compresor este utilizat pe gaz pentru a crește presiunea, crescându-i temperatura până când este fierbinte.Acest gaz fierbinte se deplasează printr-un schimbător de căldură, unde încălzește aerul sau apa circulată prin casa ta.În cele din urmă, agentul frigorific se condensează în lichid înainte de repornirea ciclului.


Deci, poate funcționa pompa de căldură aer-apă cu radiatoarele existente?


Da.Un pompa de caldura aer-apa poate lucra cu caloriferele existente;cu toate acestea, există mai multe preocupări cu privire la temperatura optimă de ieșire care poate fi atinsă prin intermediul pompelor de căldură.

Una dintre cele mai frecvente neînțelegeri care înconjoară pompele de căldură este că au nevoie de o gamă largă de echipamente speciale pentru a funcționa așa cum ar trebui.De exemplu, unii oameni cred că doar casele cu izolație premium și încălzire prin pardoseală sunt ideale pentru pompele de căldură;aceasta este, evident, o mare concepție greșită.

Chiar dacă aceste două aspecte joacă un rol în oferirea unei setari potrivite pentru instalarea pompei de căldură, ele nu sunt obligatorii pentru ca aceasta să funcționeze în consecință.Este si cazul caloriferelor.

Cu siguranță, radiatoarele se pot integra bine cu pompele de căldură aer-apă și, de cele mai multe ori, nu va trebui să înlocuiți caloriferele existente dacă achiziționați o pompă de căldură aer-apă pentru a înlocui o soluție de căldură pe bază de combustibili fosili.

Majoritatea guvernelor încurajează proprietarii de case să meargă pe calea ecologică și să adopte soluții de încălzire din surse regenerabile.


Variații ale temperaturii de ieșire în funcție de soluția de încălzire


Să definim un mecanism de încălzire hidronic rezidențial: acest sistem utilizează apă caldă pentru a vă menține casa caldă.În primul rând, pompa de căldură geotermală încălzește apa.De obicei, o pompă de căldură aer-apă este alimentată fie de electricitate, lemn, gaz natural, fie petrol.Apa caldă se deplasează prin mecanismul de distribuție a căldurii înainte de a reveni la pompa de căldură pentru a fi reîncălzită.

Temperatura de ieșire a apei care menține casa dumneavoastră caldă va depinde de sistemul instalat.De exemplu, dacă centrala dvs. este alimentată cu ulei și are radiatoare cu apă caldă sau plinte, temperatura de ieșire va fi în jur de 82℃.Creșterea temperaturii de ieșire necesită o suprafață mai mică pentru a descărca suficientă căldură pentru a menține casa caldă.

Pe de altă parte, alte mecanisme de soluție termică, cum ar fi sistemele în pardoseală, necesită temperaturi de ieșire mai scăzute și descarcă căldură pe o suprafață mai semnificativă.


Cum funcționează pompele de căldură cu caloriferele?


Cea mai bună modalitate de a obține rezultate ideale pentru pompa de căldură aer-apă este relativ diferită de cazanele convenționale.Adesea, oamenii își opresc soluțiile de încălzire, așteaptă până când se răcește în casă și încep să folosească pompa de căldură până când casa se încălzește.

O pompă de căldură aer-apă este oarecum diferită de un cazan pe gaz, deoarece este nevoie de mai mult timp pentru a vă încălzi casa.Deoarece este nevoie de mai mult timp pentru a vă încălzi casa și funcționează la o temperatură scăzută, ar fi cel mai bine să-l rulați pentru perioade lungi de timp.Acest lucru se traduce prin lăsarea temperaturii să crească și să scadă, deși în cele din urmă veți obține o temperatură constantă și confortabilă.

Mecanismele convenționale de încălzire s-ar putea simți ca o frânghie nesfârșită de ajustări consistente.Pompele de căldură cu sursă de aer oferă spațiu pentru o rată de temperatură mai constantă.Tot ce ai nevoie este să-ți schimbi perspectiva.

Din nou, există mai multe lucruri de făcut pentru a profita la maximum de radiatoarele și pompele de căldură cu aer, cum ar fi asigurarea că pompa nu are blocaje și izolarea casei.În general, aceste mici schimbări pot avea un efect pozitiv semnificativ asupra planetei și buzunarelor dumneavoastră.


Cum pot să știu dacă radiatoarele existente vor funcționa cu o pompă de căldură aer-apă?


Cea mai potrivită modalitate de a afla dacă radiatoarele existente sunt compatibile cu pompa de căldură aer-apă este să angajezi serviciile unui inginer pompe de căldură.Aceștia vor fi capabili să determine compatibilitatea radiatoarelor și să vă informeze dacă sunt pe deplin capabili să lucreze cu pompa de căldură sursă de aer pentru a vă încălzi casa.

În plus, inginerul pompei de căldură ar putea recomanda instalarea unor dispozitive de încălzire suplimentare, cum ar fi suporturi pentru prosoape, care vor fi utile în completarea nivelurilor de căldură de ieșire, sau un dispozitiv alternativ, cum ar fi încălzirea prin pardoseală.

În mod ideal, având în vedere că debitul la temperatură scăzută este de obicei la început de la pompele de căldură, suprafața care produce căldură trebuie să fie mai mare dacă este alimentată de un cazan pe ulei sau gaz.Pe de altă parte, dacă radiatoarele existente sunt mari și puternice, s-ar putea să nu fie nevoie să faceți nicio modificare.

În plus, șansele ca radiatoarele existente să fie compatibile cu pompa de căldură cu sursă de aer cresc și ele atunci când este instalat conținutul redus de apă.Aceste calorifere vor funcționa perfect cu pompa de căldură aer-apă, cu condiția ca acestea să dureze ceva timp pentru a se încălzi, deși vor oferi o putere excelentă odată ce se încălzesc.


Ce să țineți cont atunci când alegeți caloriferele cu pompă de căldură


Când alegerea unei pompe de căldură cu sursă de aer, materialul și dimensiunea sunt variabilele primare.Cu toate acestea, ar fi de ajutor dacă ați lua în considerare aspectul estetic, cum ar fi un radiator vertical sau orizontal, dar acest lucru nu este la fel de esențial ca materialul și dimensiunea caloriferelor.

Între timp, există și alte variabile pe care doriți să le amintiți, cum ar fi rata de pierdere a căldurii casei dvs. și cerințele de temperatură.De exemplu, s-ar putea să nu ai nevoie ca bucătăria să fie la fel de caldă ca dormitorul tău.

Alegerea caloriferului ideal merită.Din fericire, în funcție de configurația casei tale, s-ar putea să nu fie un proces obositor.Radiatorul pe care îl alegeți va afecta semnificativ modul în care va funcționa pompa de căldură aer-apă.


Sunt radiatoarele cea mai potrivită alegere pentru a lucra cu pompe de căldură aer-apă?


Da.În unele cazuri, radiatoarele vor fi cea mai bună opțiune pentru pompele de căldură.Daca vrei sa iti inlocuiesti centrala pe gaz cu o pompa de caldura, pastrarea caloriferelor existente va fi bine.

Cu toate acestea, caloriferele ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru a lucra cu pompa de căldură cu sursă de aer sau cu pompele de căldură cu sursă de sol din punct de vedere al eficienței energetice.

Deoarece este nevoie de o suprafață de încălzire spațioasă pentru a atinge temperaturile dorite, încălzirea prin pardoseală este de preferat, deoarece este o metodă excelentă de transmitere a căldurii în casa dumneavoastră.Cu toate acestea, ar putea dura ceva timp pentru a încălzi întreaga casă.

Toate lucrurile luate în considerare, o casă cu încălzire prin pardoseală, împreună cu un radiator excelent sau gadgeturi precum suporturi pentru prosoape, este văzută ca configurația ideală pentru pompele de căldură aer-apă.


Ce zici de pompele de căldură aer-apă cu calorifere?


În mod obișnuit, pompele de căldură funcționează mai bine la temperaturi scăzute în comparație cu caloriferele, care funcționează mai bine la debite la temperaturi ridicate.Totusi, in majoritatea situatiilor, pompele de caldura aer-apa pot raspandi caldura in casa ta folosind caloriferele existente.


Întrebări frecvente


Ce pompă de căldură ar trebui să folosesc?


Majoritatea guvernelor încurajează oamenii să folosească opțiuni ecologice și să evite soluțiile de încălzire cu combustibili fosili.Acest lucru înseamnă pur și simplu că, în cele din urmă, soluțiile de încălzire cu emisii scăzute de carbon, cum ar fi pompele de căldură aer-apă, vor deveni alegerea potrivită.

Prin urmare, dacă cazanul dvs. este vechi, stricat și trebuie înlocuit sau dacă sunteți în căutarea unei soluții de încălzire la preț accesibil pentru casa dvs. care necesită mai puțină întreținere, cel mai bine ar fi să cumpărați o pompă de căldură aer-apă pentru casa dvs. .

Pompele de căldură oferă un nivel de eficacitate de 300% până la 500%, ceea ce vă poate reduce facturile la utilități.


Casa mea poate găzdui o pompă de căldură?


După ce ați explicat ce trebuie să luați în considerare atunci când căutați un calorifer și dacă radiatoarele existente vor funcționa cu o pompă de căldură aer-apă, cel mai bine ar fi să știți dacă casa dvs. poate găzdui o pompă de căldură cu sursă de aer.

Deoarece o pompă de căldură aer-apă încălzește apa la o temperatură scăzută în comparație cu cazanele pe gaz, acestea sunt mai potrivite pentru casele izolate corespunzător, cu încălzire prin pardoseală sau radiatoare mari existente care pot funcționa la temperaturi scăzute.

Chiar și așa, atunci când solicitați o subvenție guvernamentală, va trebui să vă asigurați că:

Casa ta are un Certificat de Performanță Energetică legitim dat în ultimul deceniu, fără recomandări nerezolvate pentru finalizarea conectării instalației de izolație a peretelui de cavitate sau mansardă.

Cu toate acestea, această schemă nu este accesibilă dacă locuiți într-o proprietate nou construită sau într-o locuință socială.Pe de altă parte, casele private închiriate sunt eligibile, deși proprietarul este cel care trebuie să decidă.


Sperăm că acest ghid v-a ajutat să înțelegeți mai bine relația dintre pompele de căldură aer și apă și radiatoare.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692