Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Prelungiți durata de viață a încălzitorului dvs. de apă prin înlocuirea tijei anodului

Prelungiți durata de viață a încălzitorului dvs. de apă prin înlocuirea tijei anodului

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2016-07-08      Origine:teren

Înlocuirea tija de anod într-un încălzitor de apă înainte de a se defecta poate încetini coroziunea în interiorul rezervorului și poate prelungi semnificativ durata de viață a încălzitorului de apă, uneori chiar dublând-o.

Majoritatea rezervoarelor de încălzire a apei sunt din oțel cu o căptușeală subțire de sticlă pentru a proteja metalul de coroziune.Deoarece căptușeala se crăpă în cele din urmă, rezervoarele au o a doua linie de apărare împotriva ruginii: o „tijă anodică” lungă de metal care atrage elementele corozive în apă.Când tija în sine devine atât de corodată încât nu își mai poate face treaba, rezervorul ruginește curând, curge și necesită înlocuire.Cu toate acestea, dacă înlocuiți tija anodului înainte de a se defecta, aproximativ la fiecare cinci ani, puteți dubla durata de viață a încălzitorului de apă.

Tijele sunt fabricate din magneziu, aluminiu sau aliaj de aluminiu/zinc.Tijele de schimb din aluminiu sunt vândute în centrele de acasă.În cele mai multe cazuri, capul hexagonal al tijei este vizibil pe partea de sus a încălzitorului de apă.Dacă nu vedeți capul hexagonal, verificați manualul de utilizare.Tija poate fi sub capacul din tablă a încălzitorului de apă sau conectată la niplul de evacuare a apei calde.(Câteva rezervoare mai noi căptușite cu plastic nu au tije anodice de înlocuit.)

Înainte de a începe, închideți robinetul de închidere, deschideți apa fierbinte de la un robinet pentru a reduce presiunea și opriți electricitatea sau gazul la încălzitor.Deschideți robinetul de scurgere din partea inferioară a rezervorului și scurgeți câțiva litri de apă. Prudență: Apa este fierbinte!

Scurgeți puțină apă din rezervor pentru a verifica dacă există rugină.Este timpul pentru un nou încălzitor de apă dacă vezi fulgi ruginți (nu doar apă portocalie, care poate proveni din țevi corodate sau din apa de puț).Dacă apa este curată, scoateți tija pentru a verifica starea acesteia.

Pentru a slăbi tija, veți avea nevoie de un compresor de aer, o cheie de impact de 1/2 inchi și o cheie de impact de 1-1/16 inci.priză.Dacă nu aveți o cheie de impact, cumpărați una ieftină cu aproximativ 30 USD.Chiar și cu o bară de rupere, poate fi aproape imposibil să spargeți tija anodului.

Opriți curentul sau gazul.Apoi închideți supapa de apă rece din partea de sus a rezervorului și scurgeți câțiva galoane.Slăbiți capul hexagonal cu cheia de impact, dar deșurubați-l până la capăt cu mâna.

Aluzie: Capul hexagonal poate fi sub un capac de plastic.Descoperiți-l, apoi trageți-l în sus și afară pentru a-i verifica starea.

Cumpărați o nouă tijă de anod la un centru de domiciliu sau online.Instalați o tijă flexibilă dacă aveți un spațiu liber mai mic de 44 inchi deasupra radiatorului.Porniți apa, curentul sau gazul și eructați aerul din sistem.Verificați starea tijei anodului la fiecare trei ani.

Dacă capul hexagonal este setat sub partea superioară a încălzitorului, veți avea nevoie de un 1-1/16 inchi.priză pentru a ajunge la el.Dacă iese deasupra vârfului, puteți folosi orice tip de cheie.Sunt șanse ca vechea tijă de anod să fie înghețată pe loc prin coroziune.Umpleți capul cu un lubrifiant spray precum WD-40 și lăsați-i câteva minute să pătrundă.De asemenea, este posibil să trebuiască să aluneceți o țeavă de „înșelăciune” peste mânerul cheii pentru a crește cuplul.Greutatea apei din rezervor este de obicei suficientă pentru a împiedica întregul încălzitor să se rotească.Dar dacă începe să se miște, cereți unui ajutor (sau doi) să-l țină pe loc.

Când firele se desprind, nu mai vă întoarceți și căutați apă în jurul capului hexagonal.Dacă observați scurgeri, goliți rezervorul în continuare.Dacă nu aveți suficient spațiu liber deasupra capului pentru a scoate tija din rezervor, îndoiți-o în timp ce o scoateți.Apoi, atunci când cumpărați o lansetă nouă, alegeți o versiune flexibilă, 'segmentată'.Ungeți etanșant pentru filet pentru țevi de teflon pe filetele noii tije înainte de a o instala.Nu utilizați bandă adezivă, deoarece poate reduce eficiența tijei.Înainte de a porni apa și electricitatea sau gazul, scurgeți încă un galon din rezervor pentru a îndepărta resturile rămase.

Instrumente necesare pentru acest proiect

Pregătiți instrumentele necesare pentru acest proiect de bricolaj înainte de a începe - veți economisi timp și frustrare.

 • Compresor de aer

 • Set priză/clichet

 • Găleată

 • Feta de impact

 • zdrențe

Materiale necesare pentru acest proiect

Evitați călătoriile de cumpărături de ultimă oră, având toate materialele pregătite din timp.Iată o listă.

 • Spray lubrifiant

 • Conductă de trișare (țeavă de oțel care se potrivește peste mânerul cheii tubulare pentru a crește cuplul)

 • Etanșant pentru filet pentru țevi de teflon

 • Tija de anodArticole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692