Puterea de jos

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2016-06-15      Origine:teren

Nota editorului: Sezonul de încălzire din nordul Chinei este în mare măsură acuzat de problemele legate de smogul și poluarea aerului din regiune, din cauza consumului enorm de cărbune în acest proces.Un startup din Jilinprovince își propune să rezolve problema prin înlocuirea cărbunelui cu energie geotermală regenerabilă, în încercarea de a ieși din era energiei carbonului.

Sezonul de încălzire începe în noiembrie în nordul Chinei, unde miliarde de tone de cărbune sunt incinerate timp de aproximativ cinci luni.Dar, în timp ce aduce căldură cetățenilor, procesul de încălzire creează smog și exacerbează poluarea aerului.

Un startup din Jilin – una dintre cele mai mari provincii consumatoare de cărbune din nord-estul țării – s-a dedicat înlocuirii cărbunelui cu energie geotermală curată și regenerabilă.

Datorită energiei geotermale, apa aflată la 15 până la 400 de metri sub pământ rămâne la 10 până la 20 de grade Celsius.Răcirea apei subterane până la zero grade poate elibera căldură, care poate fi folosită pentru a încălzi clădirile.Teoretic, apa va fi apoi eliberată înapoi în natură, fără poluare.

Li Dewei, profesor la Școala de Științe ale Pământului la Universitatea de Geoștiințe din China, subliniază că energia geotermală poate fi adoptată mai eficient decât energia eoliană și solară, deoarece sezonul, vremea și schimbările diurne nu vor perturba procesul de utilizare.

Dar, spune el, este nevoie de tehnologii avansate pentru a ieși din „era energiei carbonului” și a merge în „era energiei geotermale”.

De fapt, pompele de căldură pentru apă subterană (GWHP) bazate pe tehnologia energiei geotermale au existat de mult timp de când au fost inventate în 1912 în Europa și introduse în China în anii 1990.Piața chineză continentală este uriașă, dar s-a dezvoltat lent în țară din cauza preocupărilor legate de siguranță și a unei perioade lungi de amortizare.

Piața GWHP în 2013 a atins 3,5 miliarde de yuani (539 milioane USD), cu o rată de creștere de aproximativ 10% în medie, în timp ce rata de creștere a industriei a fost de aproximativ 3%, potrivit unui raport de piață al abi.com.cn - un site web de informații profesionale despre gospodărie. aparate.

Puterea de josStartup-ul din Jilin - Hopenergy Co Ltd - este primul din provincie care integrează modelarea informațiilor despre clădiri (BIM) - o reprezentare digitală internațională a caracteristicilor fizice și funcționale ale unei instalații - cu sistemul de încălzire și răcire a clădirii.

„Poate oferi informații directe și precise despre inginerie, cuantificarea costurilor de inginerie, progresul și managementul construcției”, spune fondatorul Hopenergy, Liu Ziqi.

Născut în 1987, Liu a crescut lângă o mină de cărbune într-un orășel din orașul Jiaohe, provincia Jilin, deoarece tatăl său era contabil la una dintre numeroasele mine de cărbune din oraș.A fi martor la viețile mizerabile ale minerilor de cărbune cu proprii lui ochi a sădit o sămânță în inima lui tânără pentru a face o schimbare.

Pentru a evita să fie muncitor la mine de cărbune, a studiat din greu pentru a-și obține licența și masterul la Universitatea Normală de Nord-Est.După absolvire, a fost invitat să rămână la școală și să predea, dar a refuzat oferta și și-a înființat propriul startup în 2013.

Startup-ul a conceput un plan integrat pentru un proiect de centru comercial în orașul Huichun, tot în provincia Jilin.Proprietarul mall-ului plănuise să folosească carbon pentru încălzire iarna și aer condiționat central pentru răcire vara, dar a apelat la planul Hopenergy bazat pe GWHP.

Planul a salvat operatorul mall-ului 63.173 de kilograme de cărbune și a redus emisiile cu 17.183 de kilograme de praf de cărbune și 62.984 de kilograme de dioxid de carbon.În plus, a redus costurile de exploatare cu o treime în fiecare an.

Echipa a realizat lucrările de inginerie pentru clădirea de 21.000 de metri pătrați în doar două luni.Potrivit lui Liu, perioada lor de rambursare este de obicei în trei luni.

Anul trecut, compania și-a modernizat tehnologia prin înlocuirea apei subterane cu apă reciclată, promovând energia verde la extrem.

În 10 zile de lucrări de inginerie, au aplicat tehnologia pe o clădire de 1200 de metri pătrați, economisindu-le 4.428 de kilograme de cărbune în fiecare an, cu un cost anual de funcționare de doar 20.000 de yuani.

Dar, Liu nu este mulțumit doar să economisească energie - el este neobosit în urmărirea îmbunătățirii calității vieții în același timp.

„Nu putem proiecta clădiri eficiente din punct de vedere energetic cu prețul confortului și sănătății oamenilor. Altfel, nu are sens”, spune el.

El a descoperit că oamenii nu pot regla temperaturile cu încălzirea centrală pe cărbune, temperaturile interioare pot fi prea ridicate în zilele mai calde din timpul iernii.

„Uneori chiar trebuie să deschidem ferestrele pentru că temperatura interioară poate ajunge până la 25 de grade”, adaugă Liu.„Aceasta este, de asemenea, o risipă completă de energie.”

Prin urmare, el a condus echipa în dezvoltarea unui sistem de temperatură cu auto-ajustare și acum solicită brevet.Sistemul poate regla automat temperaturile interioare în funcție de vremea exterioară și de datamarea funcțiilor clădirii, evitând risipa inutilă de energie.

grace@chinadailyhk.com

(Ediția HK 28.04.2016 pagina 9)Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692