Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

Vizualizări:2     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2022-01-07      Origine:teren

Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru nevoile dumneavoastră.Aceste unități sunt atât rentabile, cât și versatile.Dar exact cât costă pompele de căldură cu sursă de aer?

În medie, costă în jur de 3.500 USD - 18.975 USD pentru a instala complet o pompă de căldură.Cu toate acestea, costul depinde de mai mulți factori, cum ar fi dimensiunea premisei și variază în funcție de modul în care alegeți să le instalați.

În această postare, am dezmințit modul în care funcționează pompele de căldură cu sursă de aer, cum contrastează și se compară cu alte sisteme de încălzire și cât costă.

Acest ghid conține pași simpli pentru a calcula costul mediu al unei pompe cu sursă de aer și pentru a o instala, asigurându-se că funcționează corect.Iată ce veți învăța despre aceste alternative de încălzire cu emisii scăzute de carbon.


a-ghid-complet-sursa-aer-costuri-pompa-de-caldura


Ce este o pompă de căldură cu sursă de aer?


Pompele de căldură cu sursă de aer oferă soluții eficiente de răcire și încălzire pentru spațiile dumneavoastră în orice condiții climatice.Aceste pompe de căldură sunt tehnologii unice cu emisii scăzute de carbon care convertesc energia solară din razele solare (aerul din exterior) în energie electrică utilizată pentru încălzirea casnică de zi cu zi.

Unități domestice ASHP sunt printre cele mai eficiente soluții de încălzire din punct de vedere al costurilor și ale energiei și oferă unele dintre cele mai ieftine pompe de căldură cu sursă de aer de pe piață.De fapt, conform statisticilor din Marea Britanie, pompele de căldură cu sursă de aer reprezintă aproape 90% din totalul unităților de pompe de căldură vândute pentru uz casnic.Regatul Unit se numără printre cele mai mari piețe pentru pompe cu sursă de aer, deoarece guvernul încearcă să atingă obiectivul Net Zero Target până în 2050.

Cel mai recent raport al Agenției Internaționale pentru Energie insistă că obiectivul lor este să nu asigure nicio vânzare de noi cazane pe gaz după 2025 pentru a se asigura că obiectivul Net Zero este îndeplinit până în 2050. În mod ideal, utilizarea acestor pompe oferă o soluție convenabilă, cu emisii scăzute de carbon și cost- alternativă eficientă pentru nevoile de încălzire a locuinței în curând.


Cum funcționează?


ASHP-urile sunt în mod ideal unități de încălzire cu emisii scăzute de carbon, care utilizează aerul ambiental pentru a genera căldură pentru spațiile dumneavoastră.Sunt aplicabile atât pentru încălzirea spațiului cât și pentru încălzirea apei calde.

Aceste unități funcționează prin absorbția căldurii din exterior și absorbția aerului într-o buclă cu fluid frigorific specific.După extragerea căldurii pentru aer, acesta trece printr-un compresor, unde este comprimat, rezultând temperaturi mai ridicate.

În plus, pompele sursei de aer dispun de un schimbător de căldură distinct care transferă căldura prin conducte și o distribuie în locațiile necesare, cum ar fi sistemele de încălzire prin pardoseală, radiatoarele, aparatele de aer condiționat și circuitele de apă caldă din sediul dumneavoastră.


Tipuri de pompe de căldură cu sursă de aer


Piața prezintă în principal două tipuri de pompe de căldură:

Funcționalitatea ambelor unități depinde de tipul de pompă de căldură pe care o utilizați.

Pompă de căldură aer-aer

Aceste pompe generează de obicei energie prin deplasarea aerului dintr-o locație în alta, proces care necesită energie electrică.În anotimpurile calde, pompa extrage căldura din interior și apoi eliberează aerul cald în exterior, asigurându-se că interiorul încăperii dumneavoastră rămâne mai rece.Ca atare, aceste pompe funcționează ca aparate de aer condiționat.

In mod ideal, aceste pompe de caldura ofera doar incalzirea spatiilor, desi atunci cand le combinati cu alte tipuri de sisteme de incalzire, precum boilere, caldura generata poate incalzi ulterior apa.

Pompa de caldura aer-apa

Alternativ, aceste pompe pot oferi atât încălzirea apei, cât și a spațiului, făcându-le un tip mai versatil de pompă de căldură.În general, aceștia funcționează folosind o tehnologie hidronică unică și funcționează ca boilere unde scopul este de a oferi locuinței atât apă caldă, cât și încălzire a spațiului.


Care este diferența dintre pompele de căldură aer-aer față de pompele de căldură aer și apă?


Deoarece există două tipuri de pompe cu sursă de aer disponibile, întrebarea critică este care este cea mai potrivită opțiune pentru nevoile dumneavoastră.Ambele unități extrag căldură din aerul ambiental extern folosind unități exterioare cu pompă de căldură.În ciuda faptului că sună similar, acestea sunt pachete diferite de apă și încălzire a spațiului.

Ambele opțiuni folosesc energie electrică pentru o funcționare optimă, dar sunt relativ mai eficiente din punct de vedere energetic decât unitățile de încălzire tradiționale.Unitățile aer-aer sunt utilizate în mod popular ca aparate de aer condiționat.În schimb, acestea din urmă (unități aer-apă) funcționează bine pentru încălzirea apei și a spațiului prin încălzire prin pardoseală și calorifere.

Cu toate acestea, unitățile aer-aer sunt mai ieftin de instalat decât unitățile aer-apă.

Argumente pro şi contra


Există numeroase avantaje și dezavantaje ale utilizării pompelor cu sursă de aer și este esențial să vă familiarizați cu fiecare dintre ele înainte de a investi.

Pro:

 • Proces de instalare ușor

 • Costuri de capital raționale

 • Eficiență ridicată - cu un CoP obișnuit de 3,2 în medie, aceste unități funcționează eficient fără risipă de energie.

 • Costuri de operare reduse;rezultând costuri mai mici ale energiei

 • Eligibilitatea pentru stimulentele pentru căldură regenerabilă

Contra

 • Ventilatoarele de exterior pot fi oarecum zgomotoase

 • Aerul condensat poate genera apă care poate îngheța la temperaturi relativ scăzute, întrerupând ulterior fluxul corespunzător de căldură.

 • Temperatura maximă mai scăzută a apei în comparație cu unitățile de încălzire tradiționale


De ce dimensiune ASHP aveți nevoie?


The dimensiunea pompei sursei de aer adecvate potrivit pentru nevoile dumneavoastră depinde de mărimea locației sau spațiului care necesită încălzire sau răcire.În mod ideal, trebuie să instalați o unitate termică adecvată cu sursă de aer, cu capacitatea de a menține temperatura casei în mod eficient.De exemplu, un spațiu de 400 de metri pătrați care necesită încălzire sau răcire va necesita o unitate ASHP cu o capacitate de cel puțin 9000 BTU.

Conceptul de bază este că, cu cât spațiul este mai mare, cu atât BTU-urile trebuie să ofere suficientă putere de încălzire sau răcire.


HCât costă pompele de căldură cu sursă de aer?


Costul total al unei pompe de căldură standard cu sursă de aer variază între între 1.500 și 18.000 de lire sterline.De obicei, această diferență considerabilă în intervalul de preț există deoarece piața prezintă diferite mărci, tipuri de ASHP (aer-apă și aer-aer), diferite dimensiuni și diferite forțe de performanță, toate acestea contribuind la diferitele opțiuni de preț.

Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

Sistemul ASHP Prețul mediu

 1. Pompă aer-aer 1.500 GBP - 3.500 GBP

 2. Pompă aer-apă 8.000 GBP - 18.000 GBP

Prețurile enumerate mai sus sunt estimări extinse ale costurilor de instalare bazate pe tarifele actuale.Pentru prețuri mai precise, puteți obține oferte de la diferiți instalatori.

Când investiți în pompe de încălzire, trebuie să luați în considerare costurile de instalare și potențialele cheltuieli de modificare a locuinței.După cum sa menționat mai devreme, costurile totale de achiziție și instalare variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv de marca, dimensiunea și modelul unității dvs.

În plus, pe lângă unitatea în sine, s-ar putea să aveți nevoie de câteva componente noi, cum ar fi un sistem de distribuție a căldurii (încălzire prin pardoseală sau radiatoare mai supradimensionate), țevi și poate chiar butelii de apă caldă.

Încălzirea în pardoseală și radiatoarele mai mari sunt necesare, deoarece pompele de căldură încălzesc apă la temperaturi relativ mai scăzute decât cazanele, prin urmare sunt necesare suprafețe mai mari pentru a furniza căldură adecvată.

Câțiva alți factori care determină costurile totale de instalare pentru o pompă de căldură cu sursă de aer includ:

 • Dimensiunea casei/sediului

 • Izolația din casa ta

 • Marca pompei de caldura

 • Dimensiunea pompei dvs. de căldură

 • Eficiența/performanța pompei de căldură


Iată un exemplu de cost total al unei pompe de căldură și al accesoriilor acesteia:


Unitate Cost potențial

 1. ASHP 4.000 GBP – 9.000 GBP

 2. Radiatoare noi 65 GBP – 300 GBP /radiator

 3. Încălzire prin pardoseală 75 GBP – 100 GBP/ metru

 4. Butelie de apă caldă 450 £ – 1.000 £


Cost de instalare: Cât costă instalarea unui ASHP?


Costurile totale de instalare ale unităților ASHP standard variază în funcție de sistemul dvs. de încălzire existent.Acolo unde este nevoie de lucrări suplimentare, cum ar fi instalarea încălzirii prin pardoseală și a radiatoarelor noi, veți suporta costuri de instalare mai mari.De obicei, vă puteți aștepta să cheltuiți un plus 2.000 £ - 4.000 £ pentru instalare completă.

Instalatorii vă oferă oferte care includ costurile totale, cum ar fi lucrări suplimentare și costuri cu forța de muncă.De exemplu, mulți instalatori vă vor taxa oriunde între 60 USD și 150 USD pe oră pentru costurile forței de muncă.Cu toate acestea, acest lucru depinde de obicei de numărul total de antreprenori necesari pentru finalizarea lucrării, în plus față de standardul de tarife competitive pentru contractorii HVAC locali din localitatea dumneavoastră.

Pompele de căldură cu sursă de aer sunt ușor de instalat.Procesul de instalare poate dura până la 20 de ore (sisteme noi cu conducte).Cu toate acestea, poate dura relativ mai puțin timp de instalare pentru a efectua o înlocuire sau o reparație a pompei de căldură.


Pompele de căldură cu sursă de aer au costuri de funcționare?


Pompele de căldură cu sursă de aer funcționează cu un curent electric mic.În mod ideal, electricitatea este printre cele mai scumpe tipuri de combustibil la 14,4p/kWh, mai ales când gazul costă în jur de 4,17p/kWh.Cu toate acestea, deoarece aceste unități pot converti o unitate de energie electrică în energie (căldură) de 2-4 ori mai mare, fiecare kWh termic de căldură produs de o pompă de căldură cu 4 CoP va costa aproximativ 3,6 p/kWh.

O casă tipică din Marea Britanie necesită aproximativ 12.000 kWh de căldură anual.Pentru fiecare 1 kWh de energie electrică folosită de casă, pompele de aer pot genera aproximativ 3 kWh de căldură.Acest lucru înseamnă în esență că pompele de căldură folosesc aproximativ 4.000 kWh de energie electrică pentru a genera în mod adecvat 12.000 kWh pentru o casă tipică.Având în vedere că costul mediu al energiei electrice este de aproximativ 14p/kWh, costurile anuale de încălzire sunt de aproximativ 560 GBP.

Notă: locuința medie necesită 12.000 kWh de căldură, pe care un ASHP o poate genera pentru aproximativ 560 de lire sterline pe an.

În general, este posibil ca costurile pompelor cu sursă de aer să se reducă semnificativ în funcție de ASHP.

Pompele cu sursă de aer încălzesc de obicei spațiile utilizând o sursă de energie accesibilă, fiabilă și regenerabilă, adică căldura soarelui.Cu toate acestea, pompa funcționează cu energie electrică pentru a genera căldura necesară.

În plus, este de remarcat faptul că costurile generale de funcționare a pompei de căldură pot crește dacă încălziți o casă care nu are izolație adecvată.În mod ideal, pompele de căldură generează căldură la o temperatură relativ mai scăzută decât cazanele tradiționale, făcând o izolație suficientă esențială.

Mai mulți factori determină costurile totale de funcționare ale pompelor de căldură, inclusiv:

 • Eficiența sistemului de încălzire (CoP)

 • Dimensiunea sistemului ASHP

 • Tarifele RHI

 • Temperatura camerei

 • Izolarea spațiilor dumneavoastră

 • Costurile energiei

Pe lângă câțiva factori menționați mai sus, ar trebui să utilizați eficient pompa de căldură pentru a-i îmbunătăți eficacitatea.La fel ca cazanele tradiționale, toate pompele de căldură dispun de comenzi de încălzire, iar reglarea temperaturii la o setare mai scăzută va îmbunătăți, fără îndoială, economiile de costuri.

Trebuie să vă asigurați că vă bazați pe un instalator profesionist, deoarece acesta vă îndrumă de obicei cu privire la utilizarea cea mai eficientă a comenzilor de încălzire în timpul instalării.

În plus, puteți produce energie regenerabilă folosind panouri solare fotovoltaice (PV) standard pentru a minimiza costurile operaționale.În mod ideal, panourile solare convertesc de obicei energia solară în energie electrică curată și gratuită, pe care o puteți folosi pentru a vă pompa ASHP fără costuri!


Sunt pompele de căldură cu sursă de aer practice?Și în ce măsură?


După cum v-ați aștepta, prețurile la energie diferă, iar utilizarea energiei și casele noastre variază de asemenea.Prin urmare, este destul de dificil să dezvoltați o cifră precisă a cantității totale de resurse pe care le puteți economisi folosind ASHP anual.Cu toate acestea, pe baza unor estimări reale la nivel de industrie, putem crea o schiță aproximativă a economiilor așteptate din utilizarea ASHP-urilor.

ASHP generează de obicei un nivel semnificativ de eficiență energetică cunoscut sub numele de CoP (coeficient de performanță).În mod ideal, CoP este energia totală produsă pentru fiecare kilowatt de putere utilizat.Prin urmare, cu cât CoP al unei unități este mai mare, cu atât mai eficient, deoarece utilizați relativ mai puțină energie electrică pentru a produce căldura necesară pentru spațiile dvs.

Trebuie să rețineți că pompele de sursă de aer (căldură) au două unități unice pentru a se referi la eficiența lor:

 • SPF (factor de performanță sezonier)

 • CoP (Coeficient de performanță)

În mod ideal, aceste etichete reprezintă aceeași eficiență energetică reprezintă o măsură a căldurii totale furnizate de pompele de căldură pentru fiecare unitate de energie electrică necesară pentru a o exploata.

În esență, pompele standard cu sursă de aer transformă fiecare kW (kilowatt) de electricitate în căldură (3-4 kW).Acest lucru are ca rezultat o eficiență distinctă între 300 și 400% eficiență - o rată de eficiență moderat mai mare decât cea de 93% generată de cazanele standard în condensare care funcționează la o eficiență de 94%.

SPF reprezintă o măsurare a eficienței pompei de căldură pe parcursul unui an întreg.Acest rating este calculat prin împărțirea producției totale de căldură pe an la consumul anual de energie electrică.

Pentru eligibilitatea RHI (Renewable Heat Incentive), pompa de aer pe care o achiziționați trebuie să aibă un SPF mediu de aproximativ 2,5.


Pompele de căldură cu sursă de aer au vreun program de finanțare sau de granturi?


Finanțarea este disponibilă pentru diverse surse de căldură pompe și este inclusă în RHI.În Marea Britanie, de exemplu, acest program guvernamental plătește proprietarii de case pentru fiecare cantitate de energie regenerabilă pe care o produc.

Plățile RHI sunt livrate anual, iar pentru cele mai mari sisteme de încălzire, puteți acumula până la 1.300 de lire sterline pe an.În plus, guvernul Regatului Unit va oferi utilizatorilor până la 5.000 de lire sterline să instaleze pompe de căldură cu sursă de aer începând din 2022.

Potrivit mai multor estimări, puteți strânge aproximativ 4.000-24.000 GBP în plăți care se extind pe șapte ani prin opțiunile de plată RHI.Prin urmare, fără să luați în considerare măcar resursele pe care le economisiți la facturile standard de încălzire, acest stimulent este suficient pentru a vă ajuta să obțineți o unitate de căldură cu sursă de aer nouă și modernă la setarea curentă.

Notă: Plățile RHI în programul de stimulare din Regatul Unit ajung la maximum 30.000 kWh.Prin urmare, nu ar trebui să vă așteptați la nicio plată suplimentară, mai ales dacă unitatea dvs. produce peste acest punct!


Pompele de căldură cu sursă de aer (ASHP) au costuri de întreținere?


ASHP-urile utilizează tehnologia modernă și, de obicei, se laudă cu o durată de viață de două decenii (20 de ani) sau mai mult.Cu toate acestea, ca și cazanele standard, trebuie să achiziționați o unitate de căldură cu sursă de aer întreținută constant (întreținere profesională) anual (dacă vă lăudați cu un compresor în casa dvs. sau la fiecare doi ani) pentru a vă asigura că este încă pe deplin funcțională. Cu toate acestea, există mai multe lucruri pe care le puteți efectua individual:

 • Asigurați-vă că există o alimentare adecvată cu aer.De obicei, aceasta înseamnă că ar trebui să verificați în mod regulat dacă există gunoi sau frunze în grilajele ventilatorului.De asemenea, tăiați înapoi orice plante care se dezvoltă prea aproape de unitățile dvs. sau de conductele sistemului.

 • Pe vreme rece, cum ar fi condițiile de zăpadă, trebuie să îndepărtați zăpada din unitate și să vă asigurați că gheața nu blochează grilajele pompei de căldură.


rezumat


Deși este ușor să fii tentat și să te mulțumești cu cel mai ieftin preț pentru unitatea ta cu pompă de căldură cu sursă de aer, trebuie să reții că „ieftinul este scump, indiferent de marcă sau de instalator!Nu vă mulțumiți doar cu o unitate sau un instalator pur și simplu pentru că oferă un preț favorabil.Având în vedere că piața este încă o nișă, este vital să vă asigurați că alegeți atât cea mai bună unitate, cât și un instalator profesionist pentru a asigura instalarea și funcționarea corespunzătoare a unității.

Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o modalitate inovatoare, ecologică și convenabilă de a asigura încălzirea constantă în casa/afacerea dumneavoastră.Ele vin cu multiple beneficii și dezavantaje, așa cum am menționat mai devreme în această postare.Cu acest ghid detaliat de preț, puteți acum să alegeți cea mai bună pompă de căldură cu sursă de aer pentru nevoile dvs. fără nicio grijă.

Cumparaturi fericite!


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692