Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Pompele de căldură din piscine cu sursă de aer sunt zgomotoase?

Pompele de căldură din piscine cu sursă de aer sunt zgomotoase?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-10-28      Origine:teren

Zgomote în Sursă de aer Pompe de căldură pentru piscină sunt măsurate în dBA @ 1m care este nivelul de zgomot în aer liber la o distanță de 1 metru de pompa de căldură a piscinei.Cu fiecare extensie de un metru, nivelul dB scade cu aproape 6 decibeli.Ca atare, dacă pompa de căldură a piscinei cu sursă de aer se află la 8 metri de punctul de așezare, zgomotul la 75 dBA se va reduce cu 57 dB.


În timp ce o pompă de căldură pentru piscină cu sursă de aer poate fi destul de silențioasă sau prea zgomotoasă, aceasta va depinde de dimensiunea mașinii în sine, împreună cu compresoarele și ventilatoarele pe care le folosește.De exemplu, o pompă de căldură care utilizează un compresor Sanyo este mai silențioasă decât cele care funcționează pe Copeland.În plus, ventilatoarele centrifuge garantează mai puțin zgomot în comparație cu modelele de prop.


Pe de altă parte, o valoare mică a pompei de căldură pentru piscine cu sursă de aer va scădea între 60 -70, în timp ce una mai mare va avea un dBA de 70. În practică, un frigider standard zumzăie cu 45 dBA, în timp ce un aparat de aer condiționat dă în jur de 60. dBA.


Zgomotul devine distructiv doar atunci când rulează la 70 DB.Având în vedere că pompele de căldură pentru piscine cu sursă de aer funcționează la aproximativ 40-65 decibeli la 1 m, ar trebui să fie destul de zgomotoase.Cu toate acestea, dacă este prea rece, va merge până la 80 deceble.Variațiile de zgomot vor depinde și de producător.De exemplu, o pompă de căldură pentru piscină cu sursă de aer cu ventilatoare mari va fi foarte zgomotoasă.De asemenea, așteptați-vă la un mediu zgomotos în timpul pornirii și va depinde și de barierele fonice.Să vedem.


Sunt-sursa-de-aer-piscina-pompe-de-caldura-zgomotoase


Deci, ce cauzează întreruperea pompelor de căldură pentru piscine cu sursă de aer?

Când sunt operaționale, pompele de căldură pentru piscine cu sursă de aer folosesc patru componente majore: compresoarele, agentul frigorific, evaporatorul și supapa de presurizare.Ventilatorul și compresorul produc însă cele mai multe zgomote.Zgomotul de la ventilator va depinde de model și de viteză, de circulația aerului și de debitul de presiune.


Din nou, fluxul de aer depinde de schimbătorul de căldură și, pe măsură ce trece prin el, generează zgomote aerodinamice.Intensitatea zgomotului fluctuează în funcție de structura schimbătorului și de viteza aerului.Zgomotul este afectat și de fluxul de presiune, deoarece o creștere a presiunii reduce zgomotele.


Pe de altă parte, sunetele pot rezulta și din schimbările de căldură din aerul ambiant din jurul frigiderului și din aerul circulat prin bucla de refrigerare.Ca urmare, lichidul din aer se condensează și îngheață în schimbător.Pentru ca pompa de căldură să funcționeze corect, compresoarele acesteia trebuie să funcționeze înapoi pentru o perioadă scurtă de timp pentru a îndepărta orice îngheț depus.Din nou, acest lucru ar putea provoca, de asemenea, un zgomot care distrage atenția, care se poate amesteca cu zgomotul ventilatorului.


Vârâit și zumzet scăzut

Pompa de căldură pentru piscină cu sursă de aer emite, de obicei, sunete moderate de bâzâit sau zgomot când este în funcțiune.Fiecare unitate funcționează la un volum distinct.Circuitele pompei de căldură a piscinei cu sursă de aer și supapele solenoide vor produce un zgomot ușor atunci când trece electricitatea.Zgomotul nu este deloc deranjant, dar ar trebui să acționați în consecință când începe să devină diferit.


Zgomote de la pornire

Este oarecum greu de urmărit când pornește sau se oprește pompa de căldură.Și asta se datorează locației în care este instalat.Un antreprenor calificat ar trebui să instaleze pompa de căldură într-o poziție în care să nu facă zgomote semnificative atunci când pornește și se oprește.De fiecare dată când o unitate de compresor pornește și oprește, acestea produc zgomote mai puternice care durează câteva minute.


Reducerea zgomotelor în pompele de căldură pentru piscine cu sursă de aer

În prezent, majoritatea mărcilor folosesc tehnologia inverter pentru a reduce viteza unui ventilator și a compresorului.Dezavantajul său major este că afectează performanța pompei de căldură.Dacă doriți performanța neschimbată, puteți remedia natura zgomotoasă cu un kit de reducere a zgomotului.Vine împreună cu


Tampoane de vibrații - Aceste plăcuțe reduc vibrațiile care ajung la suprafața solului

Pernă de amortizare a sunetului - Utilizarea unei perne de amortizare a sunetului în interiorul pompei de căldură reduce la minimum sunetele de vibrații cauzate de compresoare sau motoare ale ventilatorului.Unele mărci oferă și jachete pentru reducerea sunetului.

Modificarea ventilatorului - Ventilatoarele de prop produc mult zgomot atunci când sparg în aer.Poate doriți să îl înlocuiți cu un ventilator centrifugal de înaltă eficiență în cazul în care zgomotele devin insuportabile.În loc să pirateze aerul, un zgomot al ventilatorului centrifugal reduce nivelul de zgomot fără a sacrifica funcționalitatea.

Cutie de absorbție a sunetului - Aceasta este o cutie metalică înconjurată de spumă izolatoare fonică, menită să spargă și să împrăștie substanțial fluxul de aer.

Folosirea materialelor de mai sus poate reduce zgomotul cu aproape 17Dba.Și puteți observa în continuare cele de mai jos pentru a reduce complet zgomotele pompei de căldură.

Nu instalați pompa de căldură în locuri sensibile.


Rețineți că intervalul dB scade pe măsură ce ieșiți dintr-o regiune sensibilă.Deoarece aerul transmite sunetul, iar ventilatorul este cea mai zgomotoasă componentă a unei pompe de căldură, zgomotul este deviat prin înclinarea ventilatorului departe de locația sensibilă.În timp ce copacii și arbuștii sparg zgomotele în ramurile lor și le răspândesc, pereții, de asemenea, reverberează zgomotul și amplifică zgomotul.

Dar, dacă sunteți apăsat de perete, puteți utiliza ecrane de sunet sau bariere pentru a bloca fluxul de aer și pentru a reduce nivelul de zgomot.Sunt similare cu modelele pe care le observați pe pereții laterali de-a lungul autostrăzilor, care acționează ca bariere fonice pentru a separa zgomotele din trafic.


Lovitură finală

Când răspundem la întrebarea „Pompele de căldură din piscină sunt zgomotoase?” Trebuie să luăm în considerare dimensiunea, locația instalației, dacă a fost instalată o barieră fonică și utilizarea materialului de amortizare a sunetului.


Cu toate acestea, la aproximativ 10 metri sau mai mult, volumele lor de zgomot sunt în general mai mici decât cele ale unităților de aer condiționat.De asemenea, cu atenție și planificare, ajungi să eviți să faci zgomot în cartier.Trebuie să fii atent când zgomotele devin perturbatoare și să-l întăriți cu materiale care atenuează zgomotul.Mai presus de toate, instalează-ți pompa de căldură în locuri mai puțin sensibile și ești gata.


De asemenea, de interes:
Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692