Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Pot panourile solare să funcționeze o pompă de căldură?Cum functioneazã?

Pot panourile solare să funcționeze o pompă de căldură?Cum functioneazã?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-09-01      Origine:teren

Disponibilitatea crescută și popularitatea surselor de energie regenerabilă le permit proprietarilor de case să instaleze un sistem de încălzire adecvat și eficient din punct de vedere al costurilor.Cu câteva decenii în urmă, obținerea unei încălziri excelente a fost nedumerită, iar menținerea unei temperaturi confortabile nu a fost deloc ușoară.Datorită tehnologiei avansate a panourilor solare care sunt acum combinate cu pompe de căldură pentru încălzire.

Panourile solare sunt dispozitive grozave care pot rula o pompă de căldură pentru a vă ajuta să vă reduceți facturile la energie.Absoarbe energia de la soare și o transformă într-un curent electric care este utilizat de pompă.Curentul este produs în mod natural, astfel încât acoperă majoritatea cheltuielilor electrice ale pompei de căldură.

Este o combinație perfectă care oferă încălzire gratuită pentru totdeauna!Și, deoarece pompa de căldură electrică are nevoie de electricitate pentru a funcționa, instalarea panoului solar este extrem de importantă.


Can-Solar-Panels-Run-a-Heat-Pomp

Integrarea panourilor solare si pompelor de caldura.

Este logic să fii mai independent energetic.Energia solară oferă cea mai eficientă metodă de generare a energiei electrice.Îți reduce bugetul gospodăriei și economisește resursele de combustibili fosili.Cu toate acestea, câțiva factori afectează panoul solar, cum ar fi unghiul de înclinare, eficiența, iradierea și orientarea.

În mod normal, puteți optimiza cu ușurință eficiența și orientarea pe baza designului acoperișului, dar iradierea este dincolo de control, deoarece va depinde de locul în care locuiți.Cantitatea de soare pe care o obțineți va depinde de starea în care vă aflați.

Panourile solare vin în diferite dimensiuni, în funcție de producător.Cu toate acestea, sunt mai mari decât crezi.Când sunt instalate pe acoperișul calului tău, acestea par relativ mici, dar fiecare panou are aproximativ 1,6 metri înălțime și are o lățime de un metru.Grosimea este de aproximativ 40 mm.Rețineți că panourile trebuie să aibă o suprafață mare pentru a vă asigura că absorb cât mai multă lumină solară.

După cum sa spus mai devreme, panoul solar primește energie de la soare pentru a ajuta la generarea de energie electrică care încălzește direct aerul sau apa.Procesul de integrarea panoului solar cu un pompa de caldura electrica este cunoscut ca un sistem de pompă de căldură asistat de solar.Panoul solar termic va actiona acum ca principala sursa de caldura care alimenteaza sistemul dumneavoastra de incalzire.

Factori de luat în considerare într-un panou solar.

Tehnic vorbind, majoritatea oamenilor pot folosi panouri solare pentru a alimenta practic toate tipurile de aparate electrice acasă, de la mașina de spălat, cuptor, frigider, televizor și multe altele.Dar, în mare parte, este un dispozitiv esențial pentru alimentarea pompei de căldură.

Cu toate acestea, nu doar cumpărați un panou solar și îl lipiți pe acoperiș.Trebuie să înțelegeți cantitatea de energie electrică pe care o poate genera un panou solar pentru a ajuta unitatea de încălzire.Iată principalii factori de luat în considerare:

 • Dimensiunea panoului solar.

 • Eficiența celulelor solare.

 • Orele de vârf ale soarelui în locația dvs

Panoul solar trebuie așezat întotdeauna într-un unghi și îndreptat într-o anumită direcție pentru a se asigura că absoarbe multă lumină solară.De exemplu, ar trebui adesea să fie orientat spre sud la un unghi de 32 de grade.În acest fel, le lasă în cel mai eficient mod pentru a produce suficientă energie.

Rețineți că funcționarea unui sistem de încălzire cu pompă de căldură cu panouri solare vă va asigura că vă îndepliniți nevoile de încălzire și într-un mod ecologic.În funcție de dimensiunea panoului solar, acesta poate produce cantități uriașe de energie electrică de care ați putea avea nevoie pentru a opera dispozitivul de încălzire.Poate genera energia electrică de care ai avea nevoie pe parcursul unui an, dar poate fi greu în timpul nopții.

Factori de luat în considerare într-o pompă de căldură.

De ani de zile, pompa de căldură există.Din păcate, implementările nu sunt încă la perfecțiune.O pompă de căldură solară legitimă ar trebui să folosească colectoarele termice pentru a prelua energia soarelui și nu să folosească panourile electrice pentru a colecta energia pe care acestea o stochează în dispozitivele de stocare a energiei sau în baterii.

Înainte de integrare, ar trebui să cunoașteți și cantitatea de putere necesară pentru a vă funcționa pompele de căldură.Deoarece sunt parte integrantă a casei tale, au nevoie de electricitate pentru a funcționa.Prin urmare, există câțiva factori determinanți pe care ar trebui să îi luați în considerare:

 • Sezonalitatea locală și clima.

 • Starea izolației și a conductelor.

 • Dimensiunea și starea casei tale.

 • Cum să folosiți pompa de căldură.

 • Tipul și marca unei pompe de căldură.

După integrare, pompa de căldură transferă energia termică folosind foarte puțină intrare de la puterea externă.În general, ar putea genera cu aproximativ 400 % mai multă energie de răcire sau încălzire decât energia de intrare necesară pentru a-l rula.

Rețineți că funcționarea pompelor de căldură cu energie solară vă va asigura că casa dumneavoastră este foarte caldă chiar și în timpul sezonului de iarnă.Și în zilele cele mai fierbinți, acestea tind să îți ofere o temperatură foarte confortabilă și rece la tine acasă.Principalul punct este, în comparație cu alte moduri de răcire și încălzire, curentul electric necesar pentru funcționarea sistemului de încălzire este foarte redus și foarte eficient, făcând astfel panourile solare interesante!

Din acest motiv, mulți oameni adoptă un stand de sustenabilitate ecologică, sărind astfel în noul val de panouri solare și pompe de căldură pentru a furniza căldură caselor lor.

La pachet

Să rezumam!Combinarea unei pompe de căldură și a energiei solare permite consumatorilor să reducă consumul de energie în sezoanele cu cerere mare, cum ar fi iarna.Mai mult, ai tendința de a evita dependența de organizațiile de utilități, iar obiectivul tău major este să folosești resurse ecologice la sfârșitul zilei!

Dacă doriți să instalați un sistem de încălzire și preferați panourile solare ca sursă principală de energie, ar trebui să căutați un inginer calificat și profesionist pentru a vă inspecta casa.

Aceștia sunt într-o poziție mai bună pentru a vă sfătui cum să eficientizați o casă, probabil instalând izolație suplimentară, geam termopan și multe altele.Odată gata, veți avea nevoie de mai puțină energie electrică pentru a vă alimenta pompa și pentru a înlocui căldura pierdută.În timp ce vă aflați, vă spun unde să plasați pompa de căldură și de câte panouri veți avea nevoie pentru a furniza suficient curent.

Rețineți că merită să obțineți sfaturi de specialitate pentru a vă asigura că execuția proiectului este fără probleme.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692