Vizualizări:0 Autor:Editor de site-uri Timpul publicarii: 2022-09-28 Origine:teren
Când este timpul să înlocuiți sau să instalați sistemul de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC) al casei dvs., poate fi necesar să vă decideți între o pompă de căldură și un sistem central de aer condiționat.Când vine vorba de încălzirea casei tale, aceste sisteme funcționează oarecum diferit unul față de celălalt, chiar dacă îndeplinesc de obicei aceeași funcție atunci când vine vorba de răcirea casei tale.
Acest articol vă va ajuta să decideți între o pompă de căldură și un aparat de aer condiționat, explicând diferențele fundamentale dintre cele două, funcționarea lor și aspectele pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de cumpărare, cum ar fi costul, eficiența energetică și climatul local.
Deoarece ambele funcționează prin pomparea căldurii din interiorul unei clădiri în exterior, aparatele de aer condiționat centrale și pompele de căldură sunt ambele exemple de sisteme HVAC care se încadrează în categoria „aer central”.
Principalul beneficiu al unei pompe de căldură față de un aparat de aer condiționat este că, spre deosebire de unitățile AC, pompele de căldură au o supapă bidirecțională integrată în compresor, permițându-le să transporte căldura de la exterior la interior.
Sistemele centrale HVAC, pe de altă parte, generează și distribuie căldură prin cuptoare cu gaz sau benzi de căldură rezistive electrice situate în unitatea de tratare a aerului.
Așteptați-vă să plătiți puțin mai mult pentru instalarea pompei de căldură, chiar dacă sistemele cu pompe de căldură în sine sunt de obicei cu aproximativ 5% mai scumpe decât costul aparatelor de aer condiționat central.Acest lucru se datorează faptului că pompele de căldură sunt folosite atât pentru încălzire, cât și pentru răcire, astfel încât funcționează constant pe tot parcursul anului.
Din păcate, acest lucru le face să se uzeze mult mai repede decât un aparat de aer condiționat standard, ceea ce poate crește costul contractelor de service prin furnizorul dvs. de HVAC și chiar poate anula total garanția.
Când decideți între o pompă de căldură și un aparat de aer condiționat central, este important să obțineți o estimare.Cu toate acestea, amintiți-vă că prețul final poate fi afectat de factori unici pentru casa sau locul de muncă, cum ar fi temperatura locală.
Luați legătura astăzi cu potențiale companii de instalare a pompelor de căldură din zona dvs. pentru a discuta specificul proiectului dvs. și obțineți citate precise.
În ciuda diferențelor lor, pompele de căldură și aparatele de aer condiționat tradiționale folosesc aceleași elemente fundamentale pentru a regla temperatura aerului din interior.Un compresor este utilizat în ambele sisteme pentru a comprima agentul frigorific adăpostit în ele.
Compresorul comprimă gazul din interior, ridicându-i substanțial temperatura.Gazul este apoi direcționat printr-o bobină de condensare pentru a-și aduce temperatura la temperatura camerei.Datorită expansiunii sale rapide la intrarea în serpentina evaporatorului, temperatura gazului scade rapid, ducând la răcirea rapidă a serpentinei.
Suflanta sau ansamblul ventilator al dispozitivului de tratare a aerului aspiră aerul exterior prin serpentina de răcire, astfel încât să poată fi distribuit în toată casa.Pompa de căldură poate crește temperaturile interioare prin inversarea rolurilor bateriei condensatorului și evaporatorului, care este distincția fundamentală între cele două sisteme.
Este important să țineți cont de clima locală atunci când decideți între o pompă de căldură și un sistem central de aer condiționat.Producătorii de top de unități centrale de aer condiționat includ aproape în mod universal opțiunile de instalare a pompelor de căldură în gama lor de produse.Cu toate acestea, pompele de căldură nu sunt recomandate în regiunile în care temperaturile scad adesea sub 40 de grade pentru perioade lungi.Acest lucru se datorează faptului că pompele de căldură trebuie să funcționeze mai mult pentru a menține același nivel de confort atunci când temperatura de afară scade.O factură mai mare la energie este rezultatul direct al acestui consum crescut.
De asemenea, este de remarcat faptul că atunci când temperatura scade sub 40 °C, majoritatea pompelor de căldură își pierd eficiența de încălzire și trebuie să se transforme în modul de încălzire, care utilizează benzi de încălzire rezistente la electricitate.
Există șansa ca guvernul federal, statul dumneavoastră sau chiar compania locală de utilități să vă ofere un avantaj fiscal sau o rambursare dacă cumpărați un sistem HVAC cu pompă de căldură, mai degrabă decât un sistem central de aer condiționat convențional.
Capacitatea de încălzire ar trebui să suporte cea mai mare greutate atunci când decideți între o pompă de căldură și un aparat de aer condiționat central, deoarece ambele asigură o răcire adecvată.Pompele de căldură furnizează aer condiționat mai eficient, ceea ce duce la facturi lunare mai mici la energie, dar aparatele de aer condiționat centrale sunt mai ieftine la început, pe termen lung și pentru întreținere regulată.
În cele mai reci zone ale țării, unde temperaturile coboară adesea sub 40 de grade, aerul condiționat central este cel mai bine utilizat împreună cu o altă formă de încălzire.În general, pompele de căldură funcționează cel mai bine în locurile în care iernile nu sunt deosebit de dure.
Pompele de căldură pot fi împărțite în două mari categorii: surse de aer și geotermale.Pompele de căldură care își extrag căldura din aerul din jur sunt cunoscute ca pompe de căldură cu sursă de aer, în timp ce pompele de căldură care atrag căldură din sol sunt cunoscute ca pompe de căldură geotermale.
Există două configurații principale din care să alegeți atunci când cumpărați o pompă de căldură: sistem split și ambalat.O unitate ambalată are toate componentele sistemului într-un singur dulap, în timp ce un sistem HVAC de tip split are o unitate interioară și exterioară care este ținută deoparte.
Când este deosebit de frig afară, o pompă de căldură nu este suficientă pentru a menține o casă prăjită, așa că o unitate ambalată poate include și un cuptor cu gaz sau o bobină de încălzire electrică pentru a completa pompa.
● Pompele de căldură sunt mai economice și mai eficiente decât cuptoarele pe gaz sau cu ulei pentru încălzirea unei locuințe într-un climat blând.
● Aceste sisteme sunt mai sigure și mai ecologice decât predecesorii lor, reducând consumul de energie.
● Pompele de căldură pot atât răcirea, cât și încălzirea, deci nu este nevoie de un sistem separat de încălzire.
● Pompele de căldură din ziua de azi nu sunt doar fiabile, dar rezistă și un deceniu sau mai mult fără să se defecteze.
● Investiția într-o pompă de căldură care este atât eficientă din punct de vedere energetic, cât și conștientă de mediu vă poate califica pentru stimulente financiare sub formă de reduceri de taxe.
● Spre deosebire de opțiunile convenționale de răcire și încălzire, cum ar fi șemineele și sobele cu lemne, pompele de căldură sunt opțiuni care necesită întreținere redusă.
Costurile de instalare a pompei de căldură sunt afectate de multe variabile, cum ar fi tipul de pompă de căldură dorit, dimensiunea acesteia, scorul de eficiență energetică, locația instalației și cantitatea de conducte necesară.
Prețurile pentru pompele de căldură pentru casă pot varia de la aproximativ 4.100 USD pentru un model standard până la peste 20.000 USD pentru sistemele geotermale.
Consultarea unui instalator HVAC profesionist este cea mai atentă modalitate de a obține informații fiabile despre prețurile pompelor de căldură și dimensionarea casei sau afacerii dvs.
Aparatele de aer condiționat și pompele de căldură transportă căldura dintr-o locație în alta, dar aparatele de aer condiționat pot doar elimina căldura.Aceasta înseamnă că elimină aerul cald din interior și îl aerisește în exterior.
Există o varietate de aparate de aer condiționat din care puteți alege, cum ar fi cele instalate într-o locație centrală, cele care sunt separate, cele care sunt instalate în ferestre și cele care sunt portabile.Cu toate acestea, principiul de bază este același în toate configurațiile posibile.
Toate cele trei componente ale unui aparat de aer condiționat - evaporator, condensator și compresor - sunt găzduite într-o unitate compactă montată de obicei pe acoperiș.Conductele din pereții unei clădiri servesc drept conexiune între unitate și alimentarea și returul aerului.
Spre deosebire de modelele cu ferestre sau montate pe perete, unitățile de aer condiționat de tip split au unități interioare și exterioare care funcționează independent pentru a furniza aer condiționat prin conducte.Aparatele de aer condiționat mini-split sunt o altă opțiune;pot fi instalate aproape oriunde și nu necesită un sistem de conducte dedicat.În schimb, aerul condiționat este asigurat de o unitate interioară subțire, montată pe perete.
O unitate de perete este o altă opțiune care integrează toate componentele într-un singur container care poate fi montat pe un perete sau o fereastră.Capacitatea de racire a acestui model este suficienta pentru un dormitor mic.Aparatele de aer condiționat portabile funcționează similar cu ferestrele, dar pot fi mutate relativ ușor.
● Chiar si in cele mai calduroase zile, va puteti relaxa in confortul casei dumneavoastra datorita puterii de racire a unui aparat de aer conditionat.
● Pentru că menține o temperatură constantă, confortabilă în cameră, aerul condiționat vă poate ajuta să vă odihniți mai bine.
● Prin scaderea umiditatii si racirea aerului, un aparat de aer conditionat ajuta la scaderea poluantilor si alergenilor din casa.
● Camerele cu aer condiționat adecvat pot preveni deshidratarea oamenilor.
Este posibil să cheltuiți între 150 și 10.000 USD pentru un nou aparat de aer condiționat, prețul fiind determinat de caracteristici precum scorurile de eficiență energetică și dimensiunea sistemului.
Costul de instalare ar trebui, de asemenea, luat în considerare;poate varia de la 1.000 USD la 6.000 USD, în funcție de mai mulți factori, cum ar fi dimensiunea unității, dificultatea instalării și numărul de orificii de aerisire și conducte necesare.Economiile pe termen lung la costurile energiei reprezintă un alt beneficiu al trecerii la un model eficient din punct de vedere energetic.
2021-12-06
2022-01-07
2021-10-30
2021-11-30