Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Cum funcționează o pompă de căldură pentru piscină iarna?

Cum funcționează o pompă de căldură pentru piscină iarna?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-09-26      Origine:teren

Nimic nu se compară cu înotul într-o piscină caldă drăguță, mai ales când afară este frig.Când se apropie iarna, temperatura scade, făcându-vă mai greu să vă bucurați de o sesiune confortabilă de înot.Dar nu trebuie să treceți prin temperaturile răcoroase pentru a avea o sesiune de înot când puteți obține o pompă de căldură pentru piscină.

O pompă de căldură pentru piscină este un aparat electric care încălzește apa piscinei dvs. la o temperatură dorită.Dacă citiți acest articol, probabil vă întrebați cum funcționează o pompă de căldură pentru piscină și dacă este o investiție bună.Citiți mai departe pentru a găsi analiza tehnică a modului în care funcționează pompele de căldură pentru piscină.


cum-functioneaza-o-pompa-de-caldura-piscina-iarna


Ei bine, cum rămâne cu orele de iarnă când temperatura scade?Cum va funcționa pompa de căldură cu aer rece?Pompele de căldură își pot face în continuare treaba la temperaturi de până la 50 de grade, iar unele pot merge mai departe pentru a funcționa la temperaturi de aproximativ 25 de grade.Aceste tipuri de pompe sunt numite pompe de căldură reversibile sau spărgătoare de gheață.

O pompă de căldură pentru piscină funcționează în același mod ca la temperaturi mai calde, transferând căldura disponibilă în aer prin serpentina evaporatorului.Pompa de căldură va îngheța iarna când sunt temperaturi mai scăzute și, în general, se va forma condens pe serpentina evaporatorului.Pompele obișnuite de căldură ale piscinei se vor opri la temperaturi mai scăzute pentru a evita deteriorarea circuitului sistemului din cauza stării de gheață.

Cu toate acestea, pompele de căldură reversibile au o unitate de dezghețare cu gaz fierbinte care va aplica o procedură de ciclu invers pentru a distribui înapoi fluxul de gaz refrigerat prin sistem.Acest proces va dezgheța condensul de gheață de pe serpentinele evaporatorului, permițând astfel pompei de căldură a piscinei să își continue activitatea.Dar acest lucru este valabil doar pentru spargetoarele de gheață/pompele de căldură reversibile pentru piscină.

Cum funcționează pompele de filtrare?

O pompă de căldură pentru piscină necesită o sursă stabilă de apă pentru a funcționa;prin urmare, un filtru este necesar în timpul procesului de încălzire.Pompa de filtru pornește întregul proces de încălzire odată ce trimite apă la unitatea de încălzire.Când apa rece începe să curgă prin pompa de căldură, se deplasează moderat la schimbătorul de căldură, unde se realizează încălzirea.Vom continua acest punct mai târziu;deocamdată, ar trebui să aflăm cum bobina evaporatorului extrage căldura din aerul din jur.


Cum colectează pompele de căldură aerul cald?

Pompele de căldură pentru piscină recoltează căldura naturală din aerul sau din mediul înconjurător și o folosesc pentru a încălzi apa piscinei.Ei fac acest lucru folosind electricitatea ca sursă de energie pentru a alimenta niște ventilatoare încorporate, care aspiră aerul ambiant.Când apa începe să curgă, ventilatoarele încep să se rotească și creează un flux de aer care aspiră aerul din jur.

Aerul atras trece prin serpentina evaporatorului pentru a fi folosit pentru încălzirea apei.Amestec de consum redus de energie și generare naturală de căldură este perfect pentru conservarea energiei și eficiența în utilizare.

Cum funcționează bobina vaporizatorului?

Aerul fierbinte aspirat din mediul înconjurător interacționează cu apa rece din serpentina evaporatorului.Acest proces are loc treptat, permițând apei rece să se încălzească și să devină mai caldă.După ce a trecut suficient aer prin serpentina evaporatorului, apa trece la următoarea etapă de încălzire.

Vapori caldi in compresor

Apa din serpentina evaporatorului este încălzită pentru a produce vapori caldi, ceea ce este crucial pentru realizarea pasului următor.Pentru ca procedura să continue, agentul frigorific trebuie să fie sub formă de gaz sau vapori.

Vaporii de apă se deplasează în partea următoare, care este compresorul.Compresorul este un jucător important în procedura de încălzire și este sistemul care schimbă vaporii de apă în gaz suficient de cald pentru a fi utilizat ca sursă de căldură.O face prin presurizarea vaporilor de apă fierbinte;când presiunea vaporilor de apă crește, crește și temperatura.Acest proces transformă vaporii de apă într-un gaz fierbinte direcționat din compresor către schimbătorul de căldură.

Un schimbător de căldură și cum funcționează?

Înainte de a discuta cum funcționează schimbătorul de căldură, trebuie mai întâi să înțelegem ce este acesta.Un schimbător de căldură este împărțit în două părți: tubul exterior și tubul interior.

Tubul exterior este creat din PVC;acest tub este locul în care trece apa din piscină, iar în interior se află un tub mai mic.Tubul mai mic (tub interior) este fabricat din titan, prin care trece gazul fierbinte din compresor.Ambele tuburi sunt separate și nu sunt conectate;în termeni mai simpli, este un tub în interiorul unui tub.

Când gazul fierbinte trece prin tubul interior, se încălzește și eliberează căldură.Apa din tubul exterior curge simultan cu gazul din tubul interior și este încălzită.Acest proces este ceea ce se numește schimb de căldură, prin care căldura din tubul interior difuzează în apa din tubul exterior.

Gazul este răcit în timpul acestui proces, iar apa încălzită este redirecționată înapoi în piscină.Dar procesul de încălzire nu este încă complet;mai este încă un pas de făcut înainte să aibă loc o încălzire reușită a apei.

Ce se întâmplă cu gazul răcit?

Gazul fierbinte din tubul interior se răcește din ce în ce mai mult pe măsură ce pierde căldură în apa din tubul exterior;în cele din urmă, își schimbă forma pentru a deveni lichid.Aceasta înseamnă că agentul frigorific va fi reciclat înapoi la forma sa tradițională și dirijat din schimbătorul de căldură ca lichid răcit.

Odată ce părăsește schimbătorul de căldură, lichidul este direcționat prin supapa de expansiune.Funcția unei supape de expulzare este de a răci lichidul în continuare până când este suficient de rece pentru a reveni în serpentina evaporatorului.

Procesul începe din nou deoarece există o nouă sursă de agent frigorific.Încălzitorul cu pompă de piscină va trece prin toate procesele anterioare până când este atinsă căldura vizată a piscinei.

Deoarece înțelegeți cum este proiectată și funcționează o pompă de căldură pentru piscină, alegerea dacă aveți nevoie de ea vă rămâne la latitudinea dvs.Mulți oameni consideră că o pompă de căldură pentru piscină este o soluție perfectă care oferă tehnici de încălzire a piscinei eficiente, accesibile și cu economie de energie în toate condițiile meteorologice și climatice.


De asemenea, de interes:
Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692