Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Sfaturi de întreținere despre cum să curățați o pompă de căldură pentru piscină

Sfaturi de întreținere despre cum să curățați o pompă de căldură pentru piscină

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-11-15      Origine:teren

O pompă de căldură pentru piscină este o investiție excelentă în viața socială, sănătatea și divertismentul casei tale.Acum, la fel ca orice alt activ, doriți să vă asigurați că îl protejați și îl mențineți în cel mai bun mod posibil.


Asta înseamnă să-l curățați și să faceți întreținere regulată.Acest lucru nu va asigura doar că funcționează optim, ci și va prelungi durata de viață.Dar cum te descurci bine fără să-l strici sau să interferezi cu el?Pentru a vă ajuta să economisiți bani la facturile de energie electrică, precum și să vă asigurați performanțe de top pentru câțiva ani, iată sfaturi practice despre cum să întrețineți și să curățați pompa de căldură a piscinei:Cum să curățați o pompă de căldură pentru piscină


Înainte de a intra în mie, este bine să înțelegem cum funcționează pompele de căldură.Știați că aceste unități nu generează căldură?În schimb, aceștia funcționează prin atragerea căldurii din mediul exterior și apoi distribuirea acesteia în apa piscinei!Având în vedere acest lucru, permiteți-ne să ne aprofundăm în lucruri simple pe care le puteți face pentru a vă asigura că funcționează bine și corect.


Sfaturi de întreținere despre cum să curățați o pompă de căldură pentru piscinăÎntreținerea pompei de căldură a piscinei.

Locație


Primul pas este să vă asigurați că există suficient flux de aer în jurul unității.Deoarece pompa de căldură este probabil afară, asigurați-vă că nu există pereți sau plante care nu vor împiedica aerul să intre în mașină.Acest lucru este important pentru că chiar și blocarea parțială va face suprasolicitarea, ceea ce înseamnă mai multă energie și mai mulți bani.


Curățați bobinele

Acesta este un efort destul de simplu și nu necesită niciun material sau echipament special;


Opriți unitatea de la întrerupătorul principal sau de la întrerupătorul de circuit și apoi utilizați un pulverizator de aer ca un furtun de grădină (este suficient un furtun simplu) cu o duză pentru a pulveriza zona exterioară a bobinei de sus în jos.


Dacă nu sunteți sigur ce este o bobină, acestea sunt palete metalice care înconjoară unitatea, unde aerul intră în încălzitor.Bobina atrage de obicei căldură din mediul exterior și poate deveni ineficientă atunci când este înfundată cu resturi sau murdărie.Nu folosiți o mașină de spălat cu presiune pentru aceasta.Dacă murdăria grasă este problema, puteți folosi un demachiant ușor.


Utilizați o abordare blândă, dar fermă atunci când pulverizați, în timp ce lucrați în jurul perimetrului de sus în jos.Vă rugăm să nu folosiți prea multă presiune (de aceea nu este recomandată o spălătorie cu presiune), deoarece poate îndoi aripioarele bobinei.


Evitați să folosiți detergenți sau detergenți și asigurați-vă că folosiți numai apă dulce.Dacă nu îl puteți bea, nu îl folosiți, aceasta este o regulă generală!Apa reciclată tinde să fie acidă sau extrem de bazică, ceea ce nu este bun pentru pompă.


Dacă pe bobină există murdărie sau alge, pulverizați verde simplu, așteptați aproximativ 5 minute, apoi spălați.Duza trebuie să fie la un unghi de 45 de grade și să pulverizeze pe aripioare, nu pe laterale.


Experții recomandă să curățați paletele cel puțin o dată pe an și apoi să verificați unitatea în fiecare lună pentru a vă asigura că este nevoie de mai multă curățare.Acest lucru va ajuta la menținerea eficienței unității în transferul căldurii din aer în apa piscinei.În mod similar, dacă răcește piscina, curățarea acestor serpentine va face ca unitatea să fie eficientă în transferul căldurii din piscină în aer.O bobină înfundată minimizează fluxul de aer, precum și mișcarea căldurii în ambele direcții.


De asemenea, rețineți că, dacă unitatea se află într-un mediu cu praf, luați în considerare curățarea mai des.Păstrați creșterea peisagistică și buruienile departe de unitate.În mod similar, aveți grijă la tăieturile de iarbă și la orificiile de aerisire ale uscătorului, care pot cauza acumularea de resturi pe bobina dvs.Evitați să introduceți orice unealtă în interiorul unității atunci când îndepărtați resturile din bobină.Pulverizarea bine cu apă este mai mult decât suficientă pentru a îndepărta toate materialele străine.


Curățați interiorul

Când unitatea este încă oprită, curățați orice frunze și noroi din partea de jos a pompei de căldură a piscinei.Un aspirator uscat sau umed este ideal aici, sau dacă ești înalt, poți să te apleci și să-l scoți cu mâna.De asemenea, asigurați-vă că curățați bine deschiderea laterală, astfel încât apa de ploaie să iasă rapid prin fund și să nu se acumuleze în interior.Lamele fabuloase


Utilizați o cârpă și un produs de curățare pentru a curăța vârfurile palelor ventilatorului.Pot dezvolta o margine murdară.De asemenea, verificați dacă ventilatorul nu este balansat, ceea ce este un semn de rulment rău.Inspectați cablajul


Pentru o funcționare corectă a pompei de căldură și pentru siguranța dumneavoastră, asigurați-vă că toate cablurile de la cutia dvs. de întrerupător sunt închise într-o conductă bună, cu conexiuni adecvate la ambele capete.Verificați interiorul panoului de comandă dacă nu există cabluri rupte sau slăbite și contactați un expert dacă ceva pare necorespunzător.

Verificați izolația agentului frigorific: Izolația cu spumă neagră se poate diminua în timp.Așadar, pentru a menține pompa să funcționeze bine, alegeți o izolație nouă la un magazin local.Nu uitați să scăpați de resturile de la admisia de aer a pompei


Resturile din jur se pot bloca în priza de aer a sistemului în timp și îl pot face să funcționeze mai greu decât ar trebui.Din fericire, a scăpa de resturile este un proces relativ simplu;urmați acești pași:

Cerințe

 • Magazin-vac

 • Mănuși
Procedură

Localizați priza de aer a mașinii: Acest lucru este foarte ușor de observat.În multe unități, admisia de aer este de obicei situată pe partea superioară sau pe toată partea acesteia.Căutați doar grătare;le vei găsi.


Curățați resturile de pe prizele de aer: Luați aspiratorul magazinului și curățați toate resturile din aceste zone.Puteți încerca să vă jucați cu unele caracteristici ale aspiratorului pentru a determina care dintre ele este bun la îndepărtarea resturilor.


Acestea fiind spuse, deși vă puteți întreține sistemul acasă, nu este o idee rea să îl întrețineți de către un expert.În plus, pompele de căldură pentru piscine nu sunt ieftine, iar dacă nu sunteți sigur cum să le întrețineți, este bine să discutați cu expertul local.De asemenea, de interes:
Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692