Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Cererea de pompe de căldură cu sursă de aer crește în Europa

Cererea de pompe de căldură cu sursă de aer crește în Europa

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2022-09-22      Origine:teren

În ultimii câțiva ani, o cantitate considerabilă de instalații de pompe de căldură cu sursă de aer a avut loc în Europa.Motivul principal pentru această creștere este o combinație de factori: creșterea gradului de conștientizare cu privire la utilizarea pompelor de căldură pentru încălzirea și răcirea clădirilor, stimulente guvernamentale și, de asemenea, economii de costuri.

Există multe beneficii pe care le oferă pompele de căldură cu sursă de aer, inclusiv costuri reduse de funcționare și costuri de întreținere, precum și niveluri de confort îmbunătățite pentru ocupanții clădirii.Aceste beneficii sunt potrivite și pentru clădirile mai vechi, unde constrângerile de spațiu sau chiar lipsa resurselor de întreținere pot fi o problemă.

In afara de asta, pompe de căldură cu sursă de aer poate fi utilizat eficient în zonele cu cerere mare de apă caldă.Aceasta include zonele cu rezerve limitate de apă sau locurile cu o cerere mare de apă caldă, precum spitalele și școlile.


Statistici privind creșterea cererii de pompe de căldură cu surse de aer în Europa


Clusterul de cogenerare și producție de energie electrică la fața locului (COGEN Europe) a publicat un raport privind piața de încălzire din Europa, care arată că cererea de pompe de căldură cu sursă de aer crește cu 7,5 %, în timp ce cererea de surse tradiționale de încălzire scade cu 7,5%. 4,8 %.

În plus, COGEN Europe prevede că piața va crește cu o rată anuală de peste 7 % până în 2025, când va atinge o capacitate instalată totală de 1.200 MW.Acest lucru ar face din aceasta una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial.

Pompe de căldură de la SPRSUN cu un fundal întunecat

De ce este în creștere nevoia de pompe de căldură cu sursă de aer în Europa?


Raportul COGEN Europe arată că există trei motive principale pentru această creștere:

1. Creșterea numărului de gospodării, în fiecare locuind mai mult de trei persoane.

2. Creșterea numărului de gospodării cu copii, care tind să fie mai conștienți de energie și preferă să folosească mai puțină energie.

3. Reducerea costului surselor de energie regenerabilă, cum ar fi panourile solare și turbinele eoliene, a scăzut costul acestora, făcând posibil ca mai mulți oameni să investească în ele și să le facă să funcționeze eficient.


Cum afectează stimulentele guvernamentale cererea de pompe de căldură cu aer în Europa?


Principalii factori ai creșterii sunt stimulentele guvernamentale și interesul crescând din partea utilizatorilor finali.În special pompa de căldură cu sursă de aer, datorită instalării și întreținerii ușoare, consumului redus de energie și designului ecologic.Piața de încălzire este de așteptat să crească la un CAGR de 3,7% în perioada 2017-2023.

Cererea de îmbunătățiri ale eficienței energetice este de așteptat să fie determinată de creșterea prețurilor la combustibil și de CO2 obiectivele de emisii impuse de guvernele europene.Mai mult, s-a concentrat mai mult pe standardele de construcție, luând în considerare eficiența energetică atunci când se calculează cerințele minime de încălzire în case și clădiri noi.

Pe lângă inițiativele guvernamentale, industria se așteaptă ca pompele de căldură cu sursă de aer să câștige tracțiune în rândul consumatorilor datorită costului redus de instalare, întreținere ușoară și durată lungă de viață și disponibilitate ridicată a pieselor de schimb.


Sunt necesare stimulente guvernamentale sursele de aer pentru pompele de căldură?


În Europa, există aproximativ 150 de tipuri de programe de subvenții pentru pompe de căldură.Aproape toate regiunile oferă un fel de sprijin pentru această tehnologie de energie regenerabilă, în special Franța, Italia și Regatul Unit.

Pentru a susține utilizarea pompelor de căldură în Europa, Uniunea Europeană a stabilit două programe speciale: Programul de inițiativă comunitară (CIP) și Centrul Energetic Regional (REC).CIP sprijină proiecte cu tehnologii inovatoare care extind aplicațiile pompelor de căldură prin reducerea costurilor de operare.REC sprijină proiecte care vor contribui la o mai bună gestionare a resurselor energetice prin utilizarea surselor regenerabile de energie.

Pompă de căldură de tip Spilt

Guvernul german a depus, de asemenea, eforturi semnificative pentru a promova pompele de căldură în Germania.În Norvegia, pompele de căldură primesc o subvenție mare de la bugetul public.În Suedia, pompele de căldură nu sunt eligibile pentru subvenții, deoarece sunt considerate doar o altă formă de sistem electric de încălzire.Cu toate acestea, UE oferă sprijin financiar pentru investiții în echipamente noi și formare pentru cei care doresc să instaleze un nou sistem.Acest lucru se poate face printr-un program de subvenții de stat sau un împrumut de la băncile locale.

În Spania, nu există un program cadru național pentru pompele de căldură sau alte tehnologii de energie regenerabilă;cu toate acestea, există programe la nivel regional care oferă diferite niveluri de suport în funcție de dimensiunea instalației și locația acesteia.

Potrivit raportului COGEN, în 2018, Italia a oferit subvenții în valoare totală de 1,17 miliarde EUR pentru instalațiile de pompe de căldură, iar Franța a oferit 310 milioane EUR, în timp ce Germania a oferit subvenții în valoare de 15 milioane EUR pe an pe o perioadă de cinci ani cu un total de 2,15 miliarde EUR.


Care este probabilitatea evoluției cererii de pompe de căldură a surselor de aer în Europa?


Pompele de căldură cu sursă de aer în Europa crește rapid.Statistica pieței arată că în Europa se vând anual peste 1,5 milioane de unități de pompe de căldură.Piața europeană a pompelor de căldură a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani.

Se estimează că va progresa la un CAGR de 6,6 % în perioada 2019-2026, conform raportului Technavio privind piața europeană a pompelor de căldură pe componente (pompa de căldură cu sursă de aer, pompă de căldură prin evaporator, pompă de căldură cu condensator), aplicație (rezidențială și comercială). și Geografie – Prognoza globală până în 2026. Raportul evidențiază, de asemenea, câțiva factori importanți care stimulează creșterea pieței, cum ar fi costurile în creștere ale energiei și bugetele strânse din cauza ratelor mai mari ale inflației.

Suedia și Norvegia au fost prezentate recent în primele 5 țări cu cel mai mare procent de clădiri care folosesc pompe de căldură pentru încălzire sau răcire.Acest lucru este potrivit unui nou raport al Consiliului European pentru Energii Regenerabile (ECRE), care a constatat că Suedia și Norvegia se află în primele cinci țări cu cel mai mare procent de clădiri care folosesc pompe de căldură pentru încălzire sau răcire.Raportul, intitulat „Renewables in Buildings: The European Context, a fost lansat la sfârșitul lunii ianuarie 2019. Acesta a inclus date din sondajele efectuate de organizațiile membre ECRE în toate cele 28 de state membre ale UE, Norvegia și Elveția.

În total, au fost incluse în sondaj 2.948 de clădiri.Dintre acestea, 1.843 erau proprietăți rezidențiale;794 au fost comerciale, iar 199 au fost clădiri industriale.Rezultatele au arătat că Suedia se află în fruntea listei cu 44 % din clădirile sale care utilizează tehnologia pompelor de căldură pentru încălzire sau răcire, în timp ce Norvegia a ocupat locul al doilea cu 40 %.


Cum crește rata cererii de pompe de căldură cu sursă de aer în Marea Britanie?


Cererea de pompe de căldură cu sursă de aer este în creștere în Marea Britanie.Numărul de noi instalații a crescut cu aproape 50 % în ultimii trei ani, iar această tendință este de așteptat să continue.

O combinație de factori determină creșterea cererii.În primul rând, creșterea gradului de conștientizare a beneficiilor pompelor de căldură cu sursă de aer a devenit un element cheie în obținerea de soluții energetice durabile.În al doilea rând, există o creștere a numărului de persoane interesate să instaleze o pompă de căldură cu sursă de aer ca parte a soluției lor ecologice de încălzire a locuinței.


Care sunt beneficiile pompelor de căldură cu sursă de aer?


Nevoia de pompe de căldură cu sursă de aer în Europa a crescut semnificativ de-a lungul anilor, deoarece aceste produse au multe avantaje față de omologii lor în ceea ce privește rentabilitatea și eficiența energetică.Acestea cuprind:

1. Sunt mai ecologice decât încălzitoarele electrice cu rezistență standard, deoarece folosesc energie electrică generată din energii verzi, cum ar fi energia solară sau energia eoliană, mai degrabă decât combustibili fosili.

2. Sunt mai eficienti la incalzirea apei deoarece folosesc agent frigorific in loc de gaze de ardere sau ulei pentru generarea de caldura.Prețurile lor de funcționare sunt mai mici decât cele ale încălzitoarelor electrice standard cu rezistență.

3. Cererea pentru aceste sisteme a crescut rapid în ultimii ani datorită eficienței lor ridicate și cost scăzut în comparație cu încălzitoarele de apă tradiționale cu rezistență electrică.Această tendință va continua în 2022, deoarece piața continuă să crească cu o rată medie de 5 % pe an până în 2022. Pompele de căldură au cel mai lung ciclu de viață în comparație cu alte sisteme de aer condiționat de pe piață.

4. Nevoia de pompe de căldură cu sursă de aer în Europa crește zilnic.Acest lucru se datorează faptului că cererea de produse eficiente din punct de vedere energetic crește mai rapid decât oferta.

5. Durata de viață a pompelor de căldură cu sursă de aer este mai lungă decât a altor sisteme de aer condiționat, ceea ce le face rentabile pe o perioadă lungă de timp.

6. Eficiența și consumul de energie al pompei de căldură cu sursă de aer este mult mai bună decât alte aparate de aer condiționat, mai ales când vine vorba de răcire.Acest lucru se datorează faptului că nu doar răcește aerul, ci îl și încălzește prin extragerea căldurii latente din mediul înconjurător.


La pachet


Prețurile pompelor de căldură cu sursă de aer au scăzut în mod constant, atât în ​​ceea ce privește costul echipamentului, instalarea și utilizarea, iar acesta este unul dintre motivele pentru care mai mulți oameni le instalează.Cu toate acestea, principalii factori sunt cerințele de eficiență energetică și preocupările legate de schimbările climatice.Aceste presiuni pot încuraja mai mulți oameni să treacă la pompele de căldură europene din surse de aer în următorii ani.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692