Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Care sunt diferențele?Pompe de căldură vs. Cuptoare

Care sunt diferențele?Pompe de căldură vs. Cuptoare

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2022-07-19      Origine:teren

Majoritatea proprietarilor de case nu cunosc diferențele dintre pompele de căldură și cuptoare.Înțelegerea a ceea ce sunt cele două și a modului în care funcționează vă ajută să decideți ce doriți să instalați în casa dvs.Pompele de căldură și cuptoarele funcționează pentru a atinge un obiectiv similar.Sunt folosite pentru încălzirea locuințelor;cu toate acestea, ei folosesc metode diferite pentru a realiza acest lucru.

Cele două sisteme diferă în multe feluri, inclusiv eficiența energetică, capacitățile de încălzire, costul, utilizarea spațiului, cerințele de întreținere etc. Cu toate acestea, principala diferență dintre cele două este modul în care funcționează.De obicei, cuptoarele îți încălzesc casa folosind arderea și distribuția căldurii, în timp ce pompele de căldură extrag căldura din aerul exterior și o redistribuie prin casa ta, indiferent de temperaturile exterioare.

Preferința dumneavoastră pentru sistemele de încălzire depinde de mai mulți factori, inclusiv puterea de căldură și eficiența energetică.Cu toate acestea, cel mai frecvent factor decisiv este adesea clima.De exemplu, majoritatea oamenilor din Georgia de Sud sau Florida preferă pompele de căldură, deoarece astfel de regiuni nu se răcesc suficient de mult pentru a garanta proprietarilor de case să investească în cuptoare.

Adesea, cei care locuiesc în părțile mai reci din nordul SUA sunt mai predispuși să instaleze cuptoare din cauza temperaturilor reci lungi.În plus, este mai probabil să găsiți cuptoare în case mai vechi sau în cele cu acces ușor la gaze naturale.Să ne aprofundăm și să aflăm mai multe despre cuptoare, pompe de căldură și diferențele lor.


Ce este o pompă de căldură?


Spre deosebire de cuptoare, pompe de căldură nu generează căldură.În schimb, pompele de căldură extrag căldura din aerul exterior și o transferă în interior, încălzindu-ți încet casa.Pompele de căldură pot extrage căldură din aerul exterior chiar și atunci când temperatura este sub zero.Cu toate acestea, sunt puțin eficiente.

Pompele de căldură pot fi echivalate cu frigiderele inversate.Frigiderele funcționează transferând căldura din interiorul frigiderului și mutându-l în exterior.Acest lucru ajută la menținerea caldă a alimentelor din frigider.Acest proces este similar cu modul în care pompele de căldură vă răcesc casa vara.Sistemul face exact opusul iarna.


Pompele de căldură de la SPRSUN


În plus, pompele de căldură funcționează ca unități de aer condiționat și pot fi folosite pentru a vă răci casa pe vreme caldă.Pompele de căldură extrag căldura din casa dvs. și o risipesc afară în timpul verii, lăsându-vă casa mai rece decât era.Sistemul folosește supapa inversă, o componentă simplă pentru a regla locul în care căldura este absorbită și risipită.

Pompele de căldură funcționează în trei pași simpli.Pentru început, forțează aerul cald din exterior sau din interior printr-o serie de serpentine umplute cu un agent frigorific, adică gaz de amoniac sub presiune.Pompele de căldură transferă căldura din aerul exterior în locația dorită, în funcție de direcția fluxului de aer.

În funcție de setarea supapei, agentul frigorific se răcește sau se încălzește, ceea ce îți încălzește sau răcește locuința, eliminând necesitatea diferitelor sisteme de răcire și încălzire.Pompele de căldură nu necesită niciun fel de combustibili fosili pentru a funcționa.Acest lucru le face să fie mai puțin costisitoare și mai eficiente din punct de vedere energetic.Cu toate acestea, ele sunt cele mai potrivite pentru regiunile care nu se confruntă cu schimbări mari de temperatură exterioară.

S-ar putea să vă întrebați de ce nu folosim pompe de căldură peste tot și uităm de cuptoare.Cu toate acestea, după cum am menționat anterior, pompele de căldură nu generează căldură.În schimb, transferă căldură între diferite regiuni.Eficiența lor depinde de diferențele de temperatură și de căldura mediului, producție ele oarecum nesigure în regiunile extrem de reci.


Ce este un cuptor?


Cuptoarele se bazează pe un ventilator și pe gaz natural, încălzitoare electrice sau ulei pentru a vă încălzi casa.Sursa de combustibil este aprinsă într-o cameră de ardere, iar aerul este suflat prin ea.Aerul încălzit este distribuit în toată casa ta cu un ventilator prin conductele tale.Aerul mai rece deplasat în case este redirecționat prin orificiile de retur și forțat prin cuptor, făcându-l mai cald.

Acest ciclu se repetă până când se atinge temperatura dorită.Cuptoarele suflă aer mult mai cald decât pompele de căldură, deoarece folosesc flăcări pentru a crea căldură.Potrivit Departamentului de Energie, cuptoarele sunt o sursă de încălzire mai populară pentru zonele rezidențiale din SUA.Cuptoarele au mai puține părți mecanice, ceea ce le face mai ușor de întreținut decât pompele de căldură și au o durată de viață mai lungă.Sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic și sunt ideale pentru persoanele care doresc aer mai cald sau au acces la gaze naturale.

Progresele tehnologice au făcut ca cuptoarele să fie mai eficiente din punct de vedere energetic de-a lungul anilor;totuși, persoanele care au cuptoare ar putea fi nevoite să instaleze o unitate de aer condiționat pentru a răci casa în timpul anotimpurilor calde.Cuptoarele sunt esențiale în regiunile care se confruntă cu temperaturi extrem de reci.

Deși sunt costisitoare de rulat, sunt destul de eficiente la încălzirea caselor în timpul iernilor aspre.Casele care se confruntă cu ierni grele și folosesc pompe de căldură pentru a se menține cald se bazează adesea pe alte aparate de încălzire, cum ar fi caloriferele și încălzitoarele.

Să trecem la diferențele dintre cuptoare și pompe de căldură acum că înțelegi care sunt acestea.


Diferențele dintre pompe de căldură și cuptoare


Operațiune


Cuptoarele generează căldură prin arderea gazului sau a uleiului, în timp ce pompele de căldură atrag căldură din exteriorul casei dvs. folosind electricitate.Datorită funcționării lor, pompele de căldură generează mai puțină căldură decât cuptoarele.Astfel, ele funcționează cel mai bine pentru casele cu climă mai caldă, adică zonele 1, 2 și 3 de pe harta zonelor climatice (Departamentul de Energie).

Acestea fiind spuse, pompele de căldură sunt mai versatile pentru confortul interior, deoarece pot menține casele încălzite în sezonul rece și răcoroase în timpul anotimpurilor mai calde.Cuptoarelor le lipsește această caracteristică multifuncțională.Cuptoarele sunt proiectate pentru a produce căldură.Astfel, proprietarii de case care doresc să-și răcească locuințele în timpul anotimpurilor mai calde sunt nevoiți să instaleze un sistem separat de aer condiționat.

În timp ce ambele sisteme oferă funcționalități diferite, unele climate permit proprietarilor de case să instaleze un sistem dublu de combustibil care încorporează cuptorul și pompa de căldură pentru răcire și încălzire și oferă economii mai mari.Cel mai bun exemplu ar fi asocierea unui sursa de aer pompa de caldura ași un cuptor cu gaz.


Pompe de căldură de la SPRSUN


Persoanele care instalează un astfel de sistem obțin rezultate mai eficiente din punct de vedere energetic, deoarece măsoară temperatura exterioară și determină cea mai eficientă opțiune de încălzire a locuinței.Singurul dezavantaj al unui astfel de sistem ar fi costurile de instalare.


Eficienta energetica


Din punct de vedere tehnic, pompele de căldură sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât cuptoarele;cu toate acestea, măsurarea eficienței lor și compararea celor două sisteme este puțin complicată.Experții consideră că pompele de căldură sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât cuptoarele, deoarece transferă mai multă energie decât folosesc.

Cu toate acestea, unele cuptoare foarte eficiente oferă o eficiență energetică de până la 98%.În condiții perfecte, sistemele cu pompe de căldură pot transfera cu peste 300% mai multă energie decât folosesc.

În plus, sistemele cu pompe de căldură sunt alimentate cu energie electrică, ceea ce înseamnă că puteți face economii substanțiale la consumul de combustibil.Pompele de căldură au o eficiență de peste 100% în diferite temperaturi și climate;in plus, le poti folosi ca aparat de aer conditionat sau incalzitor.

Instalarea unui sistem de pompă de căldură vă va costa mai puține cheltuieli cu energia decât un cuptor.


întreținere


De obicei, cuptoarele și pompele de căldură vor funcționa mai bine și vor dura mai mult cu întreținere eficientă și preventivă.Ambele sisteme folosesc filtre de aer pe care proprietarii le pot înlocui cu ușurință.Pompele de căldură tipice (pentru zone rezidențiale) au unități interioare și exterioare care ar trebui inspectate și curățate anual.

Cuptoarele pe gaz nu necesită unități exterioare;cu toate acestea, acestea sunt adesea asociate cu unități centrale de aer condiționat.Aceste unități necesită întreținere;cu toate acestea, unicitatea lor face dificilă specificarea modului în care ar trebui să le întreținem și cât de des ar trebui să fie făcute.Va trebui să contactați expertul dvs. de transport pentru informații despre cât de des ar trebui să efectuați un serviciu adecvat.


Spaţiu


Pompele de căldură necesită un spațiu liber de 24' și sunt instalate în aer liber, în timp ce cuptoarele necesită un spațiu liber de aproximativ 30' și sunt instalate în interior.Pompele de căldură tradiționale cu sursă de aer necesită unități interioare de tratare a aerului numite ventiloconvector.


Cost de instalare


Costurile de instalare pentru pompele de căldură și cuptoare depind de configurația actuală a sistemului și compatibilitatea casei dvs.De exemplu, unele case nu au acces la gaze naturale.În astfel de cazuri, instalarea unui cuptor și a aparatului de aer condiționat este mai costisitoare decât a unui sistem cu pompă de căldură.

De asemenea, casele care nu au cablaj pentru încălzire suplimentară comună cu sistemele cu pompe de căldură pot suporta costuri suplimentare la configurarea sistemului.Dealerul dumneavoastră este persoana cea mai potrivită pentru a furniza informații despre care dintre cele două sisteme se va potrivi cel mai bine nevoilor dumneavoastră.


Eficacitate pe vreme rece


Cuptoarele cu gaz ard combustibil pentru a genera energie, ceea ce le face mai eficiente pe vreme rece decât pompele de căldură, deoarece se bazează pe extragerea căldurii din mediu.Cu cât aerul exterior scade sub punctul de îngheț, cu atât pompele de căldură devin mai nesigure.Puteți folosi sisteme de încălzire suplimentare pentru a vă menține cald;cu toate acestea, acestea sunt mai costisitoare.

Va fi mai logic să folosiți cuptoare dacă locuiți în regiuni foarte reci, deoarece produc mai multă căldură mai repede decât pompele de căldură.Pompele de căldură sunt mai bune pentru persoanele care trăiesc în regiuni care sunt moderat calde și experimentează o mică schimbare de temperatură în timpul anotimpurilor reci.


Confort


Aerul generat de pompele de căldură nu este la fel de fierbinte ca cel pe care l-ați obține de la cuptoarele cu gaz.Unii oameni nu le place aerul mai rece și preferă să își încălzi rapid casa la temperatura preferată.În plus, aerul produs de pompele de căldură este mai umed și nu vă va usca pielea, așa cum ar face aerul fierbinte produs de un cuptor.


Concluzie


Pompele de căldură și cuptoarele au o mulțime de diferențe și diverse argumente pro și contra.Cu toate acestea, diferențele nu fac un sistem mai bun decât celălalt.Ele funcționează bine în regiunile lor desemnate și ar trebui să fie utilizate ca atare.Amintiți-vă, utilizarea pompei de căldură în zone reci și invers ar putea costa mai mult decât dvs., mult mai mult pe termen lung.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692