Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Ce este un schimbător de căldură în pompa de căldură

Ce este un schimbător de căldură în pompa de căldură

Vizualizări:2     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-11-23      Origine:teren

schimbător

Pompele de căldură sunt adecvate pentru reducerea consumului de energie, în același timp pentru a obține o eficiență energetică sporită într-un mod ecologic.Satisfacția globală crescută față de tehnologia HVAC este un factor principal în dezvoltarea diferitelor modalități de creștere a eficienței energetice a schimbătorului de căldură.

Acestea fiind spuse, schimbătorul de căldură joacă un rol cheie în stabilitatea performanței întregului sistem de pompă de căldură.Toate schimbătoarele cu pompe de căldură au principii de proiectare de bază similare.Cu toate acestea, pompele de căldură de înaltă performanță necesită schimbătoare de căldură optime.Să începem cu principiul de funcționare, design, adecvare și alte aspecte vitale ale unui schimbător de căldură.


Ce este un schimbător de căldură?

Un schimbător de căldură este un echipament care se concentrează pe parametrii cheie ai ciclului energiei termice.Termodinamica permite fluxul de căldură în fluide cu caracteristici diferite. Modelele schimbătoarelor de căldură variază de la tradițional la inovații recente.

Caracteristicile de proiectare sunt determinate de aplicații precum fabricile de procesare și industriile.Popularitatea dovedită a schimbătoare de căldură în sisteme HVAC pot fi atribuite distribuției lor excepționale de temperatură și rentabilității.Utilizarea schimbătoare de căldură în sistemele frigorifice este, de asemenea, foarte adaptat.


Cum se face schimbul de căldură?

Legile dinamicii termice determină modul în care este schimbată căldura în dispozitiv.Comportamentul natural al căldurii este că curge din secțiunile cu temperatură ridicată către cele cu temperatură scăzută.Sistemele cu pompe de căldură schimbă practic căldura de la o sursă de căldură la un radiator;folosesc mai degrabă principiul mișcării decât să creeze căldură.

Modurile de transfer de căldură sunt eficiente pentru a se asigura că procesul are loc separat în lichidul de răcire.Prin urmare, un schimbător de căldură nu este un singur dispozitiv, ci mai degrabă o combinație de bobine, plăci, tuburi și alte componente care lucrează împreună pentru a facilita transferul de căldură.Să aruncăm o privire în profunzime:

Conducere - Procesul de transfer de căldură implică molecule cu energie cinetică variabilă.Când moleculele lui se ciocnesc, cele cu energie cinetică mai mare le transmit energie termică celor cu una mai mică.Schimbătoarele de căldură au pereți care acționează ca o barieră între fluide și acționează ca o cale de conducere.Dispozitivele folosesc legea lui Fourier a conducerii căldurii, iar procesul continuă până la punctul de echilibru termic.

Convenţie - Acest proces implică Legea răcirii lui Newton.Frigiderul unei pompe de căldură transmite energie termică pe măsură ce se deplasează de-a lungul peretelui schimbătorului de căldură.Moleculele încălzite se extind și se deplasează în sus datorită densității lor scăzute.În timpul acestei mișcări, ele intră în contact cu cele mai reci și le transferă energie termică.Când moleculele încălzite pierd căldura în exces, densitatea lor crește și ele scad.Procesul continuu este cunoscut sub numele de curent de convecție.

Radiație termala - Acesta este procesul prin care energia electromagnetică este emisă de la o suprafață cu temperatură ridicată.Radiația curge liber, deoarece nu necesită un mediu de transfer.


Configurația debitului schimbătorului de căldură

Gândiți-vă la aceste principii ca la cursul mișcării agentului frigorific al pompei de căldură.Există diferite configurații de flux implicate în procesul de schimb de căldură, cum ar fi:

Debit în contracurent

Mișcarea fluidelor în acest schimbător de căldură este aliniată, dar cursul mișcării este opus.Fluidele mențin o variație constantă de temperatură în schimbătorul de căldură.Ele sunt foarte eficiente, de unde și popularitatea lor, iar configurația de curgere utilizează o suprafață redusă decât configurația de curgere concomitentă.

Flux încrucișat

Aceste schimbătoare de căldură sunt potrivite pentru fluide de gaz sau vapori.Un tub reține lichidul în timp ce gazul trece pe suprafața exterioară a tubului.Mișcarea fluidului în această configurație de curgere este perpendiculară, iar eficiența acestuia poate fi evaluată ca medie în comparație cu omologii hibrid și contracurent.

Flux hibrid

Aceasta este o inovație care combină toate configurațiile de schimbător de căldură menționate anterior.Mai simplu spus, există mai multe cursuri de mișcare care au loc în același schimbător de căldură.Sunt alegeri ideale pentru aplicații cu constrângeri precum presiunea, temperatura și costul.


Tipuri de schimbătoare de căldură

Tip de contact indirect

Toate tipurile de schimbătoare de căldură au componente care servesc diferite scopuri.Această categorie de pompe de căldură are plăci și tuburi care acționează ca bariere, asigurându-se că fluidele nu se amestecă în timpul procesului de schimb de căldură.


Materialul folosit pentru fabricarea pereților tubului sau plăcilor este în mare parte metal.Tipurile de schimbătoare de căldură indirecte sunt:

Încălzirea plăcii - aceste dispozitive au plăci subțiri strâns legate între ele.Plăcile individuale permit fluxul separat al fluidului.Configurația fluxului de acest tip este în contracurent și permit modificări precum aripioare de pernă sau aripioare de placă.

Shell și Tub - acest tip are mai multe tuburi cuprinse într-o carcasă de cilindru mai mare.Tuburile sunt separate, unde fluidele curg în interiorul și pe suprafața exterioară a tuburilor schimbătorului de căldură.Schimbatoarele de caldura cu manta si tuburi permit contracurent sau debit concomitent si sunt compatibile cu fluide monofazate/dubla.


Schimbător de căldură direct

După cum sugerează și numele, transferul de energie termică în acest tip nu necesită componente de separare;mai degrabă, folosește contactul direct pentru a transfera căldura.Acest tip este o opțiune rentabilă datorită componentelor mai mici.Sunt potrivite pentru sisteme maritime, de căldură reziduală și refrigerare.


Care este scopul unui schimbător de căldură

The sisteme schimbătoare de căldură în pompele de căldură au parcurs un drum lung în ceea ce privește designul îmbunătățit, distribuția temperaturii și rentabilitatea.Scopul cheie al acestei tehnologii este de a facilita ciclul energiei termice într-o pompă de căldură;prin urmare, considerentele de proiectare sunt cruciale în asigurarea eficienței energetice.


Un exemplu de schimbătoare de căldură cu eficiență energetică optimă este cel care vine cu Pompa de caldura R290.Unele dintre progresele în tehnologia pompelor de căldură care permit proiecte de eficiență optimă sunt:

Materiale superioare

Cu timpul, tehnologia a deschis calea pentru materiale cu proprietăți îmbunătățite.Modelele anterioare de schimbătoare de căldură au oferit mai puțină durabilitate și eficiență.De exemplu, au fost produse în mare parte folosind cupru și oțel carbon.Aceste materiale au necesitat îngroșare pentru a le face rezistente la coroziune.

Astăzi, inginerii fabrică schimbătoare de căldură folosind materiale cu o conductivitate termică mai bună, în timp ce progresele înregistrate în compoziția aliajelor și soluțiile de finisare permit schimbătoare de căldură de lungă durată și cu performanță optimă.

Siguranță îmbunătățită

Există diverse probleme care pot apărea în timpul funcționării unui schimbător de căldură într-o pompă de căldură.Inovațiile în tehnologia pompelor de căldură sunt în mare parte inspirate de necesitatea de a aborda sau elimina aceste dezavantaje, motiv pentru care noile modele de schimbătoare de căldură au un design mai sigur.Ele vin cu caracteristici precum acțiunea cu arc și tuburile plutitoare, care îmbunătățesc siguranța în funcționare.

printare 3d

Aceasta este o tehnică modernă de fabricare a componentelor unice pentru o gamă largă de echipamente.Inginerii se pot bucura acum de libertatea de proiectare, deoarece această inovație le permite să producă standard Modele de schimbătoare de căldură AC precum și personalizări pentru pompe de căldură de înaltă performanță.Imprimarea 3D permite, de asemenea, componente mai mici și ușoare ale schimbătorului de căldură.

Inteligenţă artificială

Producătorii de schimbătoare de căldură vor putea produce schimbătoare de căldură optime cu comenzi computerizate.Utilizarea inteligenței artificiale pentru prezicerea problemelor de performanță și soluțiile acestora vor conduce parametrii procesului de fabricație, făcându-l mai rapid și mai eficient.

Nano fluide

O soluție pe care inginerii se gândesc să o folosească pentru o eficiență maximă este introducerea nanomaterialelor în proiectarea schimbătorului de căldură.Acest lucru este proiectat să îmbunătățească procesul de schimb de căldură și să reducă componentele necesare pentru fabricarea acestui dispozitiv.

Acest progres va permite modele mai compacte care pot fi încorporate în pompele de căldură de înaltă performanță.Vor avea o greutate mai mică și un transfer de căldură îmbunătățit.


Cum funcționează schimbătorul de căldură

Schimbătoarele de căldură sunt dispozitive calibrate pentru a facilita trecerea căldurii între moleculele de fluid cu temperaturi diferite.Există o gamă largă de tipuri de fluide cu care sunt compatibile schimbatoare de caldura pentru aparate de aer conditionat care se încadrează în categoriile fluid de proces sau fluid utilitar.

Fluidul care este utilizat în mod obișnuit în pompele de căldură moderne este un agent frigorific.Aceste dispozitive joacă un rol crucial în diverse industrii atât pentru procesele de încălzire, cât și pentru cele de răcire.


Cum funcționează schimbătorul de căldură în sistemul HVAC

Practic, aceste sisteme folosesc spațiu pentru transferul de energie termică.Schimbătorul de căldură din sistemele HVAC funcționează prin schimbul de căldură și aer rece.Este posibil ca unele probleme ale schimbătorului de căldură să afecteze funcționarea generală a întregului sistem HVAC.

Un schimbător de căldură deteriorat nu poate facilita procesul de schimb de căldură, care afectează confortul și calitatea aerului din interiorul clădirii.


Cum arată un schimbător de căldură

Există diferite tipuri de schimbătoare de căldură planificate pentru anumite fluide.De exemplu, într-un schimbător de căldură de tip apă-aer, există tuburi și bobine metalice în formă de S.Acesta generează căldură prin schimbul de energie termică între gazele de vapori și aerul din jur.Aspectul său variază în funcție de scopul și contextul său.

Schimbător de căldură

Fig 1: Ilustrația unui schimbător de căldură

Aplicarea schimbătorului de căldură

Tehnologia schimbătorului de căldură poate fi aplicată în diverse sisteme și dispozitive.Sistemul HVAC

Ne face din schimbătoare de căldură pentru o nevoie de reglare a temperaturii camerei prin transferul de căldură între aer și altele.

fluide.HVAC folosește o pompă de căldură cu compresor scroll pentru a comprima aerul într-o mișcare circulară, ceea ce crește eficiența în schimbarea temperaturii.

Există diferite tipuri de pompe de căldură cu proprietăți diferite de schimb de căldură furnizate de SPRSUN.Unele dintre ele includ sisteme Split, sisteme Cold Climate și sisteme DC Inverter.

Fabricile chimice și producătorii folosesc tehnologia schimbătorului de căldură pentru a controla temperatura în timpul diferitelor procese.Industria auto folosește și aceste dispozitive pentru a răci motoarele vehiculelor.


Cum să diagnosticați schimbătorul de căldură al aparatului de aer condiționat

Cea mai obișnuită tehnică folosită pentru a diagnostica scurgerile de fisuri în aparatele de aer condiționat este măsurarea monoxidului de carbon ambiental.Procesul de măsurare implică măsurarea CO ambientală în spațiul condiționat în timp ce căldura funcționează folosind un dispozitiv de detectare a CO.

Orice măsurătoare mai mare decât zero indică că există crăpături în aparatul de aer condiționat.Observarea deplasării flăcării poate fi efectuată și pentru a testa fisurile în aparatele de aer condiționat.

Flacăra trebuie să rămână stabilă în timpul testului fără nicio mișcare.Cu toate acestea, atunci când suflanta face să se miște flacăra, este sigur că există crăpături care curg fluide în afara schimbului de căldură.Analiza arderii poate fi utilizată pentru a dezvălui crăpăturile în aparatele de aer condiționat.

O analiză poate arăta cantitatea de CO și poate determina dacă s-au produs scurgeri.În plus, puteți solicita unui profesionist să efectueze o inspecție vizuală pentru a detecta fisurile.


Cum se rezolvă fisurarea schimbătorului de căldură

Primul pas pe care trebuie să-l faceți după ce observați fisuri pe un schimbător de căldură este să respectați standarde înalte de siguranță.Ar trebui căutat un profesionist pentru a trata aparatul de aer condiționat care are scurgeri, deoarece manipularea monoxidului de carbon poate fi fatală.

În cele mai multe cazuri, un schimbător de căldură fisurat nu poate fi reparat.Prin urmare, înlocuirea este soluția recomandată pentru un aparat de aer condiționat crăpat.Cu toate acestea, costul înlocuirii poate fi costisitor, mai ales atunci când înlocuiți întregul cuptor.

În plus, există măsuri preventive care pot rezolva partea de întreținere a schimbătoarelor de căldură.Practicile includ examinarea regulată a aparatelor de aer condiționat de către profesioniști, înlocuirea filtrelor de aer și acordarea unui spațiu bun aparatelor de aer condiționat.Gadget-urile care pot detecta monoxidul de carbon pot fi fixate în aparatele de aer condiționat pentru a detecta scurgerile.


Cum se întreține un schimbător de căldură pentru aer condiționat

Împrejurimile schimbătorului dumneavoastră de căldură sunt un factor cheie în determinarea cât de des efectuați rutinele de întreținere.Majoritatea acestor dispozitive sunt situate la bază, lângă sistemul central de aer.Un profesionist poate accesa schimbătorul de aer pentru a examina orice defecțiuni și pentru a înlocui eventualele fisuri.

Întregul sistem poate fi curățat regulat, inclusiv conductele și filtrele de aer.Înlocuirea regulată a filtrelor de aer este foarte încurajată pentru a preveni acumularea de praf, cauzând supraîncălzire și alte defecte. Cât durează pompele de căldură?Răspunsul la această întrebare este direct legat de funcționarea eficienței și durabilității componentelor sale, precum un schimbător de căldură.

Un debit constant de aer între aerul de ieșire și cel de intrare este, de asemenea, recomandat pentru a crea un echilibru în întregul sistem, crescând astfel longevitatea.De asemenea, ar trebui efectuate inspecții periodice pentru a detecta emisia de monoxid de carbon.


Considerații privind alegerea schimbătorului de căldură

1. Proprietățile fluidului determinați tipul de schimbător de căldură de utilizat.Proprietăți precum

vâscozitatea, aciditatea, debitul și calitățile termice contează foarte mult atunci când alegeți o căldură

schimbător.De exemplu, ar trebui să evitați utilizarea schimbătoarelor de căldură cu plăci cu fluide cu debit mare

2. Diferitele tipuri de schimbătoare de căldură au costuri diferite;modelele complicate sunt mai scumpe.Cu toate acestea, toate tipurile de schimbătoare de căldură sunt relativ accesibile și de întreținere redusă.

3. Materiale folosite pentru a produce aceste dispozitive sunt un aspect crucial atunci când se caută modelul ideal.Materialele care sunt eficiente în conductivitatea termică sunt brute bune

materiale pentru un schimbător de căldură perfect.Mai mult, disponibilitatea acestor materiale joacă un rol important

rol cheie în alegerea unui schimbător de căldură.

4. Funcții și limite de presiune determinați modul de funcționare al schimbătorului de căldură, cum ar fi

ca condensare şi fierbere.Unele schimbătoare de căldură pot susține o presiune mai mare decât altele,

Prin urmare, este important să alegeți optimul modele de schimbătoare de căldură pentru pompe de căldură complexe.


Concluzie

Pe baza informațiilor furnizate, este evident că schimbătoarele de căldură sunt esențiale pentru performanța generală a tuturor modelelor de pompe de căldură.Aceste dispozitive se îmbunătățesc doar cu timpul;Modelele mai vechi de schimbătoare de căldură au prezentat o rată mai mare de probleme de performanță, dar modelele recente permit un transfer mai bun de căldură, sunt mai durabile și mai rentabile.

Inovațiile în tehnologia schimbătorului de căldură marchează un viitor și mai bun, proiectând performanțe optime, schimbătoare de căldură compacte, rentabile și ușoare.

Pe măsură ce ne așteptăm la mai multe inovații, aceste dispozitive continuă să își îndeplinească rolul critic în industria pompelor de căldură.Aceste inovații sunt orientate către o eficiență energetică optimă și durabilitate.Pentru schimbătoare de căldură de cea mai bună calitate și eficiente din punct de vedere energetic, contactați sau trimiteți un e-mail la SPRSUN pentru o ofertă promptă.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692