Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Ce este o pompă de căldură cu sistem split?

Ce este o pompă de căldură cu sistem split?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-07-30      Origine:teren

Cu toții ne dorim un sistem de încălzire și răcire eficient, fie pentru vara fierbinte, fie pentru iarna rece.Cu toate acestea, uneori găsirea celui mai potrivit și mai eficient din punct de vedere energetic ar putea dura ceva timp și cercetare.Probabil de asta ești aici;pentru a afla mai multe despre pompele de căldură cu sistem split.

Sincer, ar trebui să îl iei în considerare în timp ce cercetezi cel mai potrivit sistem pentru casa ta.Aceste sisteme extrem de eficiente vă vor oferi răcirea de care aveți nevoie în timpul verii.Din nou, ei pot inversa acest proces și pot genera căldura necesară în timpul iernii.

Dar ce este de fapt o pompă de căldură cu sistem split?Dacă nu știi prea multe despre HVAC, sunt șanse mari să nu știi ce este o pompă de căldură cu sistem split.Din fericire pentru tine, acest articol va acoperi tot ce trebuie să-l știi, de la ceea ce este până la beneficiile pe care le are de oferit și multe altele!

Citiți mai departe pentru a afla mai multe.


ce-este-o-pompa-de-caldura-sistem-split

Ce este o pompă de căldură cu sistem split?

De obicei, acest sistem este un mecanism de încălzire, ventilație și aer condiționat împărțit - HVAC.Acest lucru se traduce prin două unități independente, exterioară și interioară, care sunt utile în reglarea temperaturii gospodăriei dumneavoastră.

Pentru a realiza acest lucru, această pompă de căldură cu sistem divizat este instalată folosind conducte de cupru în întreaga casă.În consecință, unitatea exterioară este proiectată să funcționeze ca schimbător de căldură și compresor.Pe de altă parte, interiorul servește ca ventilator și bobină tradițională.

Când este operațională, această pompă de căldură mișcă aerul prin unitatea interioară și îl circulă prin sistemul de ventilație al casei tale.Dacă este necesar, gazul freon este utilizat ca agent frigorific pe măsură ce aerul se mișcă.De asemenea, acest gaz absoarbe căldura din aer.

Cum functioneaza

A pompa de caldura cu sistem split funcționează în două moduri, în funcție de dacă doriți să vă răcească sau să vă încălzească gospodăria.

Ca încălzitor

Gazul freon preia căldura din aerul din jur în unitatea exterioară.Ca rezultat, acest gaz se încălzește până la temperaturi ridicate (1400 F) prin circularea prin compresor în unitatea exterioară.Gazul freon încălzit intră în bobina interioară prin conducta de cupru.

Ventilatorul prevăzut în unitatea interioară trage acest aer încălzit prin grătar.De aici, circulă prin bobina din unitatea interioară.Pe măsură ce gazul se află în conducta de cupru, căldura sa se deplasează prin metalul bobinei.Gazul de la ventilator vine prin bobină și își transferă căldura în conductele de ventilație a căldurii din interiorul proprietății dumneavoastră.În esență, acest sistem de pompă de căldură este o unitate AC care inversează procesul de răcire pentru a vă menține proprietatea caldă în timpul temperaturilor scăzute.

Ca cooler

Când temperaturile sunt ridicate și aveți nevoie de acest sistem pentru a vă răci casa, nu va dezamăgi.Căldura din casă este transferată prin serpentina prevăzută în unitatea interioară.Lichidul de răcire preia căldura din aerul fierbinte.Umiditatea și căldura sunt eliminate din aerul din gospodărie.Gazul freon transportă căldura prin conducte către compresorul din unitatea exterioară.

Pe măsură ce gazul se mișcă prin compresor, apoi se trece la bobină.Căldura se deplasează prin bobina din unitatea exterioară și este eliberată în aerul din jur.

Beneficiile utilizării unei pompe de căldură cu sistem split

Acum că știți ce este o pompă de căldură cu sistem split și cum funcționează, este timpul să analizăm beneficiile pe care le aduce.Ei includ;

1. Poziționare flexibilă

Nimic nu este mai deranjant decat achizitionarea unui sistem HVAC care iti ingreuna instalarea, deoarece trebuie amplasat intr-un anumit loc.Cu toate acestea, acesta nu este cazul pompelor de căldură cu sistem split.Ele oferă o poziționare versatilă, ceea ce înseamnă că puteți personaliza locul unde îl plasați.Acest lucru este mult mai ușor decât a avea o unitate care trebuie să fie situată într-un mod specific, indiferent de aspectul sau nevoile casei.

2. Eficiență energetică

În zilele noastre, este vital ca sistemul dumneavoastră de încălzire și răcire să fie eficient din punct de vedere energetic.Acest lucru vă va reduce facturile la utilități.Nu are rost să achiziționați un sistem care se va extinde excesiv și va duce la facturi de utilități mari și inaccesibile.Acesta este cazul majorității unităților învechite, motiv pentru care majoritatea proprietarilor de case aleg pompe de căldură cu sistem split.În calitate de proprietar, puteți economisi mulți bani la facturile de utilități și, în continuare, vă puteți menține casa confortabilă.

3. Controale dedicate

Această caracteristică unică este pentru atunci când doriți să răciți o singură cameră, mai degrabă decât întreaga casă.Diferite situații necesită configurații diferite, care este locul în care intervine pompa de căldură cu sistem split. Puteți seta independent acest sistem pentru a vă asigura că răcește anumite încăperi din gospodăria dvs. în loc de întreaga casă.Acest lucru este util și în reducerea facturilor la utilități, fie vara, fie iarna.

4. Funcționare silențioasă

Dacă sunteți în căutarea unui sistem care să funcționeze fără zgomot, atunci acesta este calea de urmat.Pompele de căldură cu sistem split se integrează de obicei în aspectul casei dvs., motiv pentru care sunt investiții excelente pe termen lung.În plus, nu vrei o unitate tare care să-ți tulbure în mod constant liniștea acasă.O pompă de căldură cu sistem split funcționează atât de silențios;abia o auzi.

5. Instalare simplă

În cele din urmă, o pompă de căldură cu sistem split este ușor de instalat.Odată ce obții un profesionist să facă acest lucru, îl vei avea în funcțiune în câteva ore.Procesul de instalare nu este prea solicitant și este accesibil.

Concluzie

Aceasta este ceea ce are de oferit o pompă de căldură cu sistem split.Este esențial să achiziționați sistemul potrivit pentru gospodăria dvs.Acest lucru va garanta că totul funcționează așa cum este necesar și că nu va avea probleme în viitor.

Un sistem fiabil va funcționa bine atât iarna, cât și vara.Din acest motiv, ar fi de ajutor dacă ați găsi o soluție all-inclusive care este concepută să reziste mult timp, despre care este vorba despre pompa de căldură cu sistem split.Sperăm că această piesă a fost utilă pentru a vă ajuta să găsiți sistemul potrivit pentru proprietatea dumneavoastră.De asemenea, de interes:Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692