Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Ce este o pompă de căldură termoacustică?

Ce este o pompă de căldură termoacustică?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-02-23      Origine:teren

După estimare, atunci când treceți de la un cazan pe gaz la o pompă de căldură electrică, emisiile anuale de oxid de carbon (IV) scad cu 2,5 tone.Se anticipează că această cantitate se va reduce și mai mult cu pompele de căldură termoacustice.Aceasta este cea mai recentă tehnologie și există doar câteva modele.

Pompele de căldură termoacustice sunt printre cele mai importante și inovatoare tehnologii ecologice viitoare.Acestea se bazează pe utilizarea undelor de presiune acustică pentru a degaja efecte de încălzire sau de răcire.Interacțiunea peretelui solid și gazul oscilant facilitează aceste efecte termoacustice.Ce este o pompă de căldură termoacustică?


O pompă de căldură termoacustică este o pompă de căldură care funcționează în mod similar cu un motor termoacustic.Utilizează o undă staționară, spre deosebire de un agent frigorific.Această undă staționară este situată într-o secțiune închisă condusă de un difuzor pentru a obține o diferență de temperatură în toată această parte.

În mod similar, motoarele termoacustice folosesc unde sonore pentru a difuza căldura de la o secțiune la alta.Acest proces necesită multă muncă, iar difuzorul o face.În plus, un motor termoacustic poate fi descris ca un gadget care utilizează diferența de căldură pentru a furniza unde sonore, care pot fi schimbate într-un curent electric, similar modului în care funcționează un microfon.

În timp ce motoarele termoacustice pot folosi atât unde calatorii, cât și cele staţionare, pompele de căldură termoacustice folosesc unde staţionare.Cum funcționează o pompă de căldură termoacustică?


O pompă de căldură termoacustică aplică cunoștințele că, într-o undă sonoră, particulele de gaz se extind și se comprimă difuziv, iar temperatura și presiunea se schimbă în același timp;presiunea si temperaturile ating simultan minim sau maxim.În general, o pompă de căldură termoacustică are o stivă, rezonator și schimbătoare de căldură.

Într-un tub închis poate apărea interferența între undele care se mișcă pe căi opuse la frecvențe specifice.Această interferență duce la rezonanță și generează o undă staționară.

Urmează stiva, care cuprinde canale paralele minuscule.Când este poziționat într-o anumită locație a rezonatorului cu o undă staționară, se dezvoltă o diferență de temperatură în întreaga stivă.Setarea schimbătoarelor de căldură pe ambele părți ale stivei poate produce și dispersa căldură.

În plus, acest proces poate fi inversat pentru efecte de răcire.O variație de temperatură în întreaga stivă generează o undă sonoră.Generarea și mutarea căldurii din rezervorul rece în cel cald este un proces destul de dificil.

Stiva stabilește o scădere a presiunii.Interferența dintre undele acustice reflectate și cele de intrare este defectuoasă.Variația amplitudinii face ca unda staționară să se miște, oferindu-i proprietăți acustice.

Pe scurt, o pompă de căldură termoacustică funcționează aplicând ciclul Bryton, în timp ce refrigerarea implică următoarele patru procese:Compresia gazelor Diabatice


Când particulele de gaz sunt deplasate, ele se comprimă adiabatic, ceea ce le crește temperatura.După aceasta, acum au o temperatură mai mare decât înainte.Transferul izobaric de căldură


Temperatura crescută a particulei transferă căldură pe placă la presiune constantă, răcind gazul.Expansiune gaz adiabatic


Acest proces implică deplasarea gazului înapoi din poziția inițială.Din cauza expansiunii adiabatice a gazului, temperatura gazului scade și devine mai rece decât placa rece.Transferul izobaric de căldură


Temperatura redusă a gazului facilitează transferul de căldură către gaz la presiune constantă, restabilind gazul la temperatura inițială.Avantajele pompelor de căldură termoacustice

Fara agent frigorific


Acesta trebuie să fie cel mai important beneficiu al unei pompe de căldură termoacustice.Cu o astfel de pompă de căldură, producătorii nu vor mai trebui să-și facă griji cu privire la anumite reglementări care restricționează cantitatea de agent frigorific pe care o pot folosi în unitățile lor.


Mai puține probleme de condensare


Pompele de căldură termoacustice au mai puține probleme cu condensul, care poate provoca baraje de gheață pe acoperișuri sau pereți în timpul iernii dacă nu sunt instalate corect.De asemenea, panourile nu ruginesc, ceea ce poate fi o problemă cu sistemele mai vechi care folosesc panouri din oțel galvanizat pentru izolare.


Eficient energetic


Aceste unități sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât sistemele de încălzire convenționale, deoarece se bazează pe curenții naturali de convecție în loc de fluxul de aer prin țevi sau conducte pentru a transfera căldura dintr-un loc în altul din casa sau clădirea afacerii dvs. (sau chiar în exterior).


Costuri de întreținere mai mici


Singura întreținere necesară pompelor de căldură termoacustice este asigurarea faptului că acestea sunt păstrate curate și curate de praf sau murdărie, astfel încât să funcționeze eficient.Acest lucru este mult mai ușor decât întreținerea altor tipuri de pompe de căldură, deoarece nu este nevoie de ulei sau curățare filtre sau condensatoare - păstrați-l curat și clar!


Usor de curatat


Pompele de căldură termoacustice sunt ușor de curățat și întreținut.Sistemul este complet etanșat, iar ventilatoarele pot fi îndepărtate ușor, curățate și reinstalate fără unelte.Acest lucru face posibilă întreținerea sistemului fără a-l deschide.

Pompa de căldură termoacustică este un sistem cu buclă închisă care nu necesită fluide pentru a o funcționa.Această tehnologie elimină nevoia de conducte, ceea ce ajută la reducerea costurilor de construcție și la creșterea eficienței.Dezavantajele pompelor de căldură termoacustice


Dezavantajele pompelor de căldură termoacustice includ următoarele:

 • Cost ridicat de instalare și întreținere

 • Este dificil de instalat în spații înguste

 • Aplicație limitată la anumite climate


Întrebări frecvente

Cum funcționează o pompă de căldură termoacustică?


O pompă de căldură termoacustică funcționează prin transformarea undelor sonore staționare în mișcare.O parte a stivei creează aceste valuri și lasă cealaltă parte să rămână rece.Câte tipuri de pompe de căldură există în prezent pe piață?


În prezent, există șase tipuri majore de pompe de căldură și acestea sunt:


Pompe de căldură cu sursă de aer


Aceste unitati transferă căldură între o pereche de schimbătoare de căldură;unul poziționat în afara proprietății dvs.Are aripioare care atrag aerul, în timp ce al doilea schimbător de căldură încălzește aerul din interior sau apa, care este dispersat în întreaga casă prin încălzire prin pardoseală sau calorifere.


SPRSUN Pompă de căldură DC InverterPompe de căldură cu sursă terestră


Aceste tipuri de pompe de căldură extrage căldura din apele subterane sau din sol, care rămâne la o temperatură oarecum constantă pe tot parcursul anului, sub o adâncime de 30 de picioare.Dacă pompa dvs. de căldură de la sol este întreținută corespunzător, aceasta are de obicei un 4,0 COP la începutul perioadei de încălzire și un 3,0 COP pe măsură ce continuați extragerea căldurii.

Cu toate acestea, aceste mașini sunt foarte costisitoare de instalat, deoarece vor fi niște lucrări de găurire.Persoana sau echipa care îl instalează va fora o gaură pentru a poziționa schimbătorul de căldură.


Pompa de caldura aer evacuat


Aceste mașini folosesc aerul evacuat al proprietății dumneavoastră ca sursă de căldură și au nevoie de ventilație mecanică.Ele vin în două tipuri principale:

Unități de evacuare a aerului în apă care transferă căldura către un circuit care cuprinde un rezervor de apă.

Mașini de evacuare aer-aer care transferă căldura în aerul din jur.


Pompe de căldură asistate de energie solară


După cum sugerează și numele, pompele de căldură includ mai multe panouri solare și o pompă de căldură.De asemenea, ar putea consta dintr-un panou solar fotovoltaic spre deosebire de panouri solare termice.


Pompă de căldură cu sursă de apă


Aceasta funcționează similar cu o pompă de căldură de la sol, deși atrage căldură dintr-un corp de apă în loc de pământ.Având în vedere acest lucru, corpul de apă trebuie să fie suficient de mare pentru a face față efectului de răcire al acestei mașini fără a ucide animalele din apă sau a îngheța.


Pompe de caldura termoacustice


După cum sa menționat, aceste unități sunt destul de noi pe piață.Funcționează ca un motor termic termoacustic, dar fără agent frigorific.În schimb, folosesc o undă staționară într-o secțiune închisă și rulează de un difuzor pentru a atinge variația de temperatură în întreaga secțiune.Dacă instalez o pompă de căldură, se vor reduce facturile la încălzire?


Da.Chiar dacă majoritatea pompelor de căldură au nevoie de electricitate pentru a funcționa, ele utilizează mai puțină căldură decât transferă din exterior în interiorul proprietății tale.Cantitatea de căldură transferată în raport cu energia electrică utilizată depinde de temperaturile de ieșire și sursei.Prin urmare, diferă constant pe parcursul anului, deoarece temperaturile de afară se schimbă foarte mult.

Modul în care acest lucru vă va afecta facturile depinde de câțiva factori, cum ar fi:

 • Tipul de pompă de căldură pe care o aveți și rata de eficiență a acesteia

 • Combustibilul pe care îl înlocuiți și cât de scump este

 • Zona în care locuiți

 • Designul sistemului dvs. de încălzire centrală
Care sunt pintenii pentru achiziționarea pompelor de căldură?


Guvernul este foarte angajat să reducă emisiile cu efect de seră și efectele drastice ale schimbărilor climatice.Din acest motiv, a demarat mai multe programe pentru a convinge companiile și cetățenii englezi să folosească pompe de căldură.Pentru mai multe detalii specifice despre stimulentele lor, citiți Volumul Tariful Verde 1 și 2.Am nevoie de aprobare pentru a monta o pompă de căldură?


Nu. Este vital să verificați cu agenția locală de planificare pentru aprobare înainte de a instala pompa de căldură.Majoritatea instalărilor sunt văzute ca „dezvoltare permisă”;deci nu este nevoie de permisiunea.Cu toate acestea, așteptările sunt motivul pentru care este o idee bună să confirmați cu autoritatea locală de planificare, în special dacă locuiți într-o regiune de conservare sau într-o proprietate listată.

De asemenea, cel mai bine ar fi să spuneți DNO local că doriți să instalați o pompă de căldură, deoarece acestea sunt responsabile pentru conectarea dvs. la rețea.
Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692