Ce este agentul frigorific R410A?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-09-26      Origine:teren

Ce este agentul frigorific R410A?


Industria are multe tipuri de agenți frigorifici, iar producătorii îi selectează pe baza diferitelor proprietăți, inclusiv potențialul lor de epuizare a stratului de ozon, potențialul de încălzire globală, eficiența energetică etc. Deși există mai multe variante, R-410A este cel mai frecvent utilizat agent frigorific în Statele Unite.


Ce este un agent frigorific?

Aceasta se referă la un fluid de lucru utilizat în procesul de refrigerare al pompelor de căldură și al sistemelor de aer condiționat.Majoritatea cazurilor implică procesul în care agentul frigorific trece printr-o tranziție de fază de la lichid la gaz și înapoi.


Agenții frigorifici pot fi folosiți pentru a vă răci casa în anotimpurile calde atunci când sunt folosiți într-un aparat de aer condiționat.În plus, agenții frigorifici pot fi folosiți pentru a vă menține casa caldă în timpul sezonului rece folosind o pompă de căldură.


De asemenea, ar trebui să fiți conștienți de diverse informații vitale referitoare la agenți frigorifici pentru a vă ajuta să luați deciziile corecte.De exemplu, agenții frigorifici sunt foarte reglementați din cauza inflamabilității și toxicității lor.


Ele sunt, de asemenea, reglementate din cauza contribuției HCFC și CFC la epuizarea stratului de ozon și contribuția agentului frigorific HFC la schimbările climatice.Agenții frigorifici sunt de 50 de ori mai eficienți decât aerul și de zece ori mai eficienți decât apa.Sunt substanțe controlate datorită inflamabilității, toxicității și presiunii ridicate.


Acestea ar trebui să fie gestionate de ingineri autorizați sau calificați sau de clase relevante.Sunt utilizate în sistemele DX sau Direct Expansion pentru a transfera energie între medii, adică din interiorul unei clădiri în exterior.Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre agenți frigorifici, în special varianta R-410A.


Ce este agentul frigorific R-410A?

R-410A este o hidrofluorocarbură sau HFC, o variantă de agent frigorific utilizat pentru unitățile cu pompe de căldură și sistemele de aer condiționat.Agentul frigorific este cunoscut și sub numele de Genetron R-410A sau Puron.A fost dezvoltat pentru a înlocui agentul frigorific R-22, deoarece s-a constatat că acesta din urmă este un agent frigorific R-22 care epuizează stratul de ozon, fiind eliminat treptat din cauza efectelor sale dăunătoare asupra mediului.R-410A este incombustibil, non-coroziv, neotrăvitor și nu distruge ozonul.Este realizat din doi compuși, R-125 și R-32, într-un raport de 50/50.Inițial, agentul frigorific a fost colorat roz;cu toate acestea, producătorii au menținut o culoare standard gri deschis.


Congresul SUA a adoptat Legea AIM (American Innovation and Manufacturing), prin care EPA (Agenția SUA pentru Protecția Mediului) renunță treptat producției și utilizării HFC (hidrofluorocarburi).HFC-urile contribuie la schimbările climatice și la creșterea încălzirii globale.


Regulile din Legea AIM sunt menite să reducă utilizarea HFC cu 85% până în 2036. Această regulă va restricționa în cele din urmă R-410A, deoarece conține HFC R-125 și va fi probabil înlocuit cu alți agenți frigorifici.


Istoria agentului frigorific R-410A

Honeywell (numit inițial Allied Signal) a creat și patentat R-410A în 1991, iar alți producători globali au fost autorizați să producă agentul frigorific.Cu toate acestea, Honeywell rămâne lider în vânzări și capacitate.Agentul frigorific a fost comercializat cu succes în sistemele de aer condiționat în 1996.


Trecerea de la agenții frigorifici R-22 la varianta R410A

Agentul frigorific R-410A a devenit popular în majoritatea țărilor occidentale, inclusiv în Japonia, Europa și Statele Unite.În mare parte, acest lucru s-a datorat renunțării sistematice a variantei de agent frigorific R-22.Majoritatea aparatelor de condiționare care foloseau R-22 au necesitat înlocuirea diferitelor piese atunci când a avut loc trecerea la R-410A.Acest lucru se datora faptului că acesta din urmă a lucrat sub presiuni mai mari.


În plus, sistemele concepute pentru agenții frigorifici R-410A au necesitat personalului de service să folosească noi instrumente, standarde de siguranță, tehnici și echipamente în timpul întreținerii.Producătorii de echipamente sunt conștienți de schimbări și solicită personal de service profesioniști să obțină certificarea pentru instalarea și întreținerea sistemelor.


Ieșit cu R-22, intră cu R-410A

Protocolul de la Montreal a stabilit diverși termeni care impun ca Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite să elimine treptat fabricarea și importul de agenți frigorifici R-22.Agenții frigorifici R-410A au înlocuit agentul frigorific R-22 în 2010 pentru producătorii de pompe de căldură și aparate de aer condiționat din SUA.


SUA au luat această decizie deoarece agentul frigorific R22 a afectat drastic stratul de ozon, dăunând ecosistemului.În plus, scurgerile de agent frigorific R22 au un efect foarte negativ asupra planetei.Sunt șanse ca, dacă aveți o unitate care folosește agenți frigorifici R-22, ar trebui să vă faceți planuri pentru a schimba în curând.


Amintiți-vă, agenții frigorifici R-22 devin din ce în ce mai scumpi și nu este ilegal să aveți unități care folosesc agenți frigorifici R-22.Cu toate acestea, eliminarea treptată afectează oferta, ceea ce duce la costuri mai mari.De asemenea, afectează întreținerea unității dvs. R-22, deoarece există o șansă crescută ca personalul de service HVAC să nu acceseze un agent frigorific R-22 pentru a-l folosi atunci când reparați sau întreține sistemul dvs. HVAC.


Alte țări au date diferite de eliminare;totuși, SUA au interzis producția sau importul de agenți frigorifici R-22.Singurele surse disponibile pentru agent frigorific sunt recuperările de la dispozitivele existente și stocurile anterioare.Utilizarea agentului frigorific R-410A sa extins rapid și a înlocuit rapid agentul frigorific R-22.


Efectele R-410A asupra mediului

Spre deosebire de alți agenți frigorifici cu halogenură de alchil, agentul frigorific R-410A nu conține clor și brom.Are fluor, care nu epuizează ozonul, ceea ce o face o opțiune mai populară, deoarece variantele de agent frigorific care epuizează stratul de ozon sunt eliminate treptat.Totuși, potențialul său de încălzire globală este mai mare decât cel al CO2.


Indiferent, R-410A oferă un rating SEER mai mare decât sistemele R-22, deoarece reduc consumul de energie.În unele cazuri, impactul încălzirii globale este mai mic decât cel al sistemelor R-22.Refrigerantul este de preferat atunci când epuizarea pe termen scurt a stratului de ozon este mai critică decât reducerea potențialului de încălzire globală.


R-410A: Proprietăți

R-410A este o clasă de agent frigorific HFC (hidrofluorocarburi) compusă din R-125 și R-32 în părți egale.Formula chimică a agentului frigorific este CHF2CF3 + CH2F2.Este clasificat ca un amestec de agent frigorific azeotrop, ceea ce implică faptul că cei doi compuși ai săi adăugați fierb la temperaturi diferite.


Compusul are o alunecare minimă, adică diferențele de temperatură față de momentul în care prima substanță începe să fiarbă și se oprește a doua.Amestecul are un punct de fierbere de -55,3 grade Fahrenheit.


În plus, R-410A are o temperatură critică de 163 de grade Fahrenheit și o presiune critică de 711 PSI.Are un potențial de epuizare a stratului de ozon zero, un potențial de încălzire globală de 1890 și face parte din grupul de siguranță A1 ASHRAE.


Folosind agent frigorific R-410A

Agentul frigorific R-410A este perfect pentru sistemele noi de înaltă presiune, cum ar fi unitățile de cabinet, echipamentele de răcire cu apă, dispozitivele de răcire utilizate în sistemele de aer condiționat de confort și unitățile de control închise.Agentul frigorific R-410A este utilizat în diverse aplicații de refrigerare industrială și comercială.


Cu toate acestea, are câteva dezavantaje, inclusiv un grad ridicat de supraîncălzire și presiune de compresie.În plus, agentul frigorific are un potențial de încălzire globală (GWP) crescut.Potențialul de încălzire globală al R-410A este de 1890, în timp ce cel al dioxidului de carbon este de 1. Aceasta înseamnă că agentul frigorific R-410A adaugă la încălzirea globală de 1890 de ori mai mult decât dioxidul de carbon.


Cât costă instalarea unei unități R-410A?

Unitățile R-410A sunt cea mai potrivită opțiune pentru persoanele care trec treptat de la unitățile R-22.Agentul frigorific nu epuizează ozonul;cu toate acestea, încă nu este compatibil cu unitățile R-22.Astfel, impune proprietarilor de case să instaleze un nou sistem.Unitatea costă între 3000 și 7000 de dolari, în timp ce lichidul de răcire costă între 70 și 180 de dolari pentru un container de 25 de lire.


Factori de cost unitar

O mulțime de elemente afectează prețul unității R-410A.Cu toate acestea, un factor crucial este numărul SEER (Raportul de eficiență energetică sezonieră).Unitățile cu numere SEER mai bune funcționează mai bine și sunt mai eficiente din punct de vedere energetic.


Numărul minim SEER actual standardizat de guvernul SUA este 14 în sud și 13 în nord.Cu toate acestea, progresele tehnologice pot influența ratingurile SEER minime de cel puțin 14 în Statele Unite.


Cost: R-410A vs.R22

R-410A costă mai mult decât R22.Cu toate acestea, acest cost nu se compară cu suma de numerar suportată la reumplerea unităților R22, plus plata pentru repararea și întreținerea sistemelor învechite.Unitățile R22 sunt limitate la profesioniști de service autorizați pentru sistemele HVAC existente.Are un preț ridicat, care este probabil să crească în timp din cauza deficitului de provizii.


Nu trebuie să înlocuiți des agentul frigorific.La fiecare 12 până la 15 ani este în regulă.Cu toate acestea, unitatea dvs. va deveni mai puțin eficientă și va necesita întreținere de la un contractor local HVAC.Asta te-ar putea costa mii de dolari în reparații și posibilitatea de a te descurca în căldura verii.


Proprietarii de case ar putea schimba agenții frigorifici și ar putea evita obținerea unei unități noi în întregime.Cu toate acestea, unitățile R-22 sunt incompatibile cu agenții frigorifici R-410A din cauza presiunii lor ridicate de funcționare.


De ce ar trebui să faceți o schimbare la sistemele R-410A?

Sistemele R-410A sunt mai sigure pentru mediu decât agenții frigorifici R-22.În plus, agenții frigorifici R-22 devin din ce în ce mai costisitori și mai dificil de aprovizionat, deoarece sunt eliminati treptat.Lipsa agenților frigorifici R-22 face dificilă întreținerea și repararea unității dvs. de aer condiționat R-22 pentru tehnicienii de service.În timp, acest lucru face ca unitățile să fie mai puțin eficiente.


Un alt avantaj al unităților R-410A este că sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât unitățile R-22.Unitățile absorb și dispersează căldura mai ușor, făcându-le mai eficiente.Agentul frigorific vă încălzește sau răcește casa mai bine decât unitățile fabricate pentru agenți frigorifici R-22.


În cele din urmă, agenții frigorifici R-22 durează mai mult pentru a scăpa de orice căldură absorbită în comparație cu agenții frigorifici R-410A.Acest lucru face ca agentul frigorific R-22 să fie mai probabil să ardă compresorul.


Concluzie

R-410A este o alternativă mai bună la majoritatea agenților frigorifici.Cu toate acestea, nu este perfect și are defectele sale.Oricum, este destul de eficient și ar putea fi o soluție de încredere.Agentul frigorific este mai prietenos cu mediul și vă economisește bani pe termen lung în comparație cu R-22.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692