Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Unde este senzorul de dezghețare a pompei de căldură și cum îl verific?

Unde este senzorul de dezghețare a pompei de căldură și cum îl verific?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-03-24      Origine:teren

c16f7504d0e7eb51465eda66b28ec09


Pompele de căldură sunt mașini eficiente din punct de vedere energetic care pot fi folosite în orice casă pentru a furniza atât încălzire, cât și răcire.Cu toate acestea, în climatele mai reci, acestea pot deveni ineficiente din cauza formării de gheață pe bobinele exterioare.Pentru a evita acest lucru, o pompă de căldură trebuie să intre în modul de dezghețare pentru a curăța gheața.În această postare, vă vom arăta unde să găsiți senzorul de dezghețare de pe pompa de căldură și cum să-l testați dacă gadgetul dvs. nu funcționează corect.

Un senzor de dezghețare este o componentă a sistemului pompei de căldură care detectează gheața sau înghețul pe serpentinele exterioare ale mașinii și declanșează procesul adecvat pentru a remedia situația.Pompele de căldură transportă căldura din aerul exterior în casă în timpul lunilor mai reci, contribuind la crearea unei case ambiante.Cu toate acestea, dacă bobinele exterioare devin acoperite cu gheață sau îngheț, ele nu pot atrage căldura în mod corespunzător, rezultând un sistem ineficient și probabil deteriorat.


Cum funcționează un senzor de dezghețare cu pompă de căldură?

Senzorul de dezghețare funcționează ținând evidența temperaturii bobinelor exterioare.De obicei, este alcătuit dintr-un temporizator și un senzor de temperatură.Odată ce senzorul de temperatură percepe că bobinele exterioare au atins o anumită temperatură, de obicei aproximativ 32 de grade Fahrenheit, temporizatorul este declanșat pentru a începe ciclul de dezghețare.

În timpul fazei de dezghețare, pompa de căldură pur și simplu modifică fluxul de agent frigorific, încălzind bateriile exterioare și topind orice gheață sau îngheț acumulat.Ciclul durează în mod normal câteva minute înainte ca pompa de căldură să revină la ciclul de încălzire.

Un senzor de dezghețare este o componentă esențială a unei unități de pompă de căldură, deoarece ajută la asigurarea funcționării fiabile și eficace a sistemului, chiar și în condiții de îngheț.O pompă de căldură cu un senzor de dezghețare defect sau lipsă poate avea dificultăți să satisfacă cererea în condiții de frig sau să înregistreze performanțe scăzute și uzură mai mare.

Unele pompe de căldură moderne folosesc chiar senzori de dezghețare inteligenți care iau în considerare umiditatea și temperatura exterioară pentru a îmbunătăți ciclul de dezghețare și a crește eficiența.Acești senzori de dezghețare pot folosi algoritmi mai avansați pentru a decide când și cât timp ciclul de dezghețare ar trebui să rămână activ.


Unde este amplasat senzorul de dezghețare al pompei de căldură?

Senzorul de dezghețare se găsește adesea pe serpentina exterioară a pompei de căldură, aproape de motorul ventilatorului exterior, unde este probabil să se acumuleze îngheț sau gheață în timpul sezonului rece.Este de obicei conținut într-o carcasă de plastic și cuprinde un temporizator și un senzor de temperatură.

Senzorul este un tub sau o tijă de metal atașată la panoul de control al dezghețarii pompei de căldură.Poate fi vizibil sau protejat de o husă de protecție.Când bobinele exterioare ating o temperatură specificată, senzorul declanșează panoul de control al dezghețarii pentru a iniția ciclul de dezghețare.

Este esențial să înțelegeți locația senzorului de dezghețare, astfel încât să îl puteți inspecta în mod regulat pentru semne de defecțiune sau deteriorare și să vă asigurați că sistemul dumneavoastră funcționează eficient în timpul sezonului rece.

Anumite pompe de căldură pot avea numeroși senzori de dezghețare poziționați în diferite puncte ale serpentinei exterioare pentru a asigura detectarea precisă a depunerilor de gheață.Locația exactă a senzorului variază în funcție de modelul pompei de căldură și de producător.Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a găsi senzorul de dezghețare de pe unitatea pompei de căldură, verificați manualul de utilizare sau contactați producătorul pentru asistență.

Care sunt semnele unui senzor de dezghețare defect într-o unitate cu pompă de căldură?

Dacă senzorul de dezghețare al pompei dvs. de căldură se defectează, puteți observa multe semne, inclusiv:

● Formarea de gheață pe serpentina exterioară

● Un ventilator exterior care funcționează continuu sau periodic

● O perioadă de dezghețare mai lungă decât de obicei.

● Incapacitatea de a atinge temperatura dorită

● Unitatea exterioară scoate zgomote puternice.

● Pornirea și oprirea frecventelor cu bicicleta

● Funcționează continuu, dar nu generează nicio căldură.


Verificarea senzorului de dezghețare a pompei de căldură

După ce ați identificat senzorul de dezghețare al pompei de căldură, puteți începe să îl verificați pentru a vă asigura că funcționează corect.Există mai multe moduri de a examina senzorul de dezghețare.Iată o defalcare:


Verificați continuitatea.

Primul pas este să utilizați un multimetru pentru a verifica continuitatea.Continuitatea înseamnă pur și simplu că circuitul este complet atunci când senzorul de dezghețare se închide.Pentru a face acest lucru, opriți electricitatea la pompa de căldură, apoi scoateți capacul electric al unității exterioare.

După localizarea senzorului de dezghețare, verificați continuitatea utilizând multimetrul.Dacă nu detectați continuitate, cel mai probabil senzorul funcționează defectuos și trebuie înlocuit.


Măsurați temperatura exterioară a bobinei.

De asemenea, puteți verifica temperatura serpentinei exterioare a unității pentru a determina dacă senzorul de dezghețare funcționează corect.Veți avea nevoie de un termometru special pentru a măsura temperatura serpentinei exterioare a unei pompe de căldură.Localizați unitatea exterioară a pompei de căldură și detașați panoul de acces pentru a o accesa.Porniți pompa de căldură timp de cel puțin 10 minute pentru a o aduce la o temperatură stabilă.

Faceți o citire a temperaturii așezând sonda termometrului pe suprafața bobinei.Faceți mai multe citiri pe bobină pentru a garanta o estimare fiabilă a temperaturii medii.

Rețineți că temperatura bateriei exterioare va fluctua în funcție de funcționarea pompei de căldură, temperatura ambiantă și mulți alți factori.Utilizați temperatura de funcționare sugerată de producător pentru a determina dacă bobina exterioară funcționează corect.Dacă bănuiți o problemă cu bobina exterioară, apelați un expert HVAC pentru inspecții și reparații suplimentare.Este posibil să aveți nevoie doar să cumpărați un senzor de dezghețare de schimb.


Examinați cablajul senzorului.

Ar trebui să verificați și cablajul senzorului.Verificați dacă cablajul este intact și că nu există dovezi de rupere sau deteriorare.Dacă firul este rupt sau deteriorat, înlocuiți-l imediat.


Examinați conexiunile senzorului.

După ce ați verificat cablarea, verificați din nou conexiunile senzorului.Verificați conexiunile pentru etanșeitate și semne de coroziune sau alte deteriorări.Schimbați conexiunile dacă prezintă semne de deteriorare sau coroziune.


Verificați dacă senzorul se deschide și se închide corect.

Aceste operațiuni necesită scăderea sau creșterea temperaturii senzorului și luarea citirilor multimetrului.Scăderea temperaturii este la fel de simplă ca și scufundarea senzorului în apă rece, în timp ce creșterea temperaturii necesită apă caldă sau un pistol de încălzire.Nu folosiți o lanternă oxiacetilenă, altfel vă veți deteriora senzorul.

De exemplu, dacă senzorul este proiectat să se închidă la 30 ° F și temperatura exterioară este de 42 ° F, simpla scufundare a acestuia în apă rece ar trebui să-l facă să se închidă, iar ohmii peste terminale ar trebui să fie între 0,3 și 0,7 ohmi.Dacă rezistența este în afara acestui interval, înlocuiți senzorul.

Apoi, scoateți senzorul și încălziți-l folosind un pistol termic sau apă caldă.Din nou, citirile de ohm pe terminale ar trebui să fie 0L (deschis).Orice altă citire arată că senzorul este defect.


Ce sunt esențiale de reținut atunci când diagnosticați și reparați senzorii de dezghețare a sistemelor cu pompe de căldură?

Există câteva lucruri cruciale de care trebuie să țineți cont atunci când diagnosticați și reparați senzorii de dezghețare ai sistemelor cu pompe de căldură:

● Nu vă speriați de pompele de căldură;odată ce înțelegeți cum funcționează, le puteți diagnostica cu acuratețe și remedia problemele.

● Când o pompă de căldură funcționează normal în modul de încălzire, asigurați-vă că senzorul de dezghețare este deschis, cu excepția cazului în care serpentina este înghețată.

● Senzorul de dezghețare al unității trebuie să se închidă când pompa de căldură intră în modul de dezghețare.Aceasta va comuta supapa de inversare în modul de răcire și va opri motorul ventilatorului condensatorului.Cu toate acestea, motorul suflantei ar trebui să rămână pornit și să activeze benzile de căldură auxiliare pentru a ajuta la menținerea temperaturii interioare în timpul dezghețării.

● Există mai multe moduri de a diagnostica un senzor de dezghețare.Începeți prin a verifica cablajul pentru semne de deteriorare, apoi deconectați-l de la placa de control și puneți-l în apă rece și caldă pentru a vedea dacă se închide și se deschide corect.

Fă-ți timp pentru a examina corect senzorul de dezghețare al pompei de căldură.Investirea acestui timp și efort poate ajuta la asigurarea funcționării eficiente a pompei de căldură și la minimizarea uzurii.Dacă bănuiți o problemă cu bobina exterioară, apelați un expert HVAC pentru inspecții și reparații suplimentare.


Concluzie

Senzorul de dezghețare este o componentă importantă a unei pompe de căldură care ajută la declanșarea ciclului de dezghețare atunci când este necesar.De obicei, este situat aproape de motorul ventilatorului exterior și conectat la placa de control a unității.Există mai multe modalități de a diagnostica senzorul de dezghețare al unei pompe de căldură, inclusiv utilizarea unui multimetru sau a unui dispozitiv de diagnosticare specializat.Înlocuiți imediat senzorii de dezghețare defecte pentru a reduce ineficiența și pentru a evita suprasolicitarea pompei de căldură.

Dacă sunteți în căutarea unui furnizor de pompe de căldură de înaltă calitate, nu căutați mai departe decât SPRSUN.Suntem un producător reputat de pompe de căldură cu peste 20 de ani în industrie.Oferim o varietate de pompe de căldură, inclusiv pompe de căldură cu sursă de aer, pompe de căldură cu invertor de curent continuu și pompe de căldură pentru piscină, toate fiind fabricate conform cerințelor EN14511 și au certificări CCC, CB, CE, KEYMARK, SAA și ERP.De asemenea, lucrăm cu lideri din industrie precum Panasonic, Grundfos, Copeland, CAREL, Mitsubishi și Sanyo pentru a garanta produse de înaltă calitate.Sună-ne pentru a afla mai multe.
Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692