Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / 6 motive pentru care aparatul de aer condiționat cu pompă de căldură cu sursă de aer nu se încălzește iarna

6 motive pentru care aparatul de aer condiționat cu pompă de căldură cu sursă de aer nu se încălzește iarna

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2020-02-17      Origine:teren

Depanarea pompei de căldură poate fi dificilă.Este obișnuit să vezi că pompa de căldură din sursa de aer pentru încălzirea și răcirea casei nu produce suficientă căldură iarna.Deci, iată o listă cu cauzele posibile și ce trebuie făcut în continuare.


Factori de mediu

Când aparatul de aer condiționat cu pompă de căldură cu sursă de aer (ASHP) se încălzește la temperatură ambientală scăzută, raportul de eficiență energetică este redus.Efectul de încălzire nu este ideal în iarna rece, ceea ce este un fenomen normal.Pentru aparatele de aer condiționat tip pompă de căldură fără dezghețare automată, temperatura ambientală minimă este de 5℃.Dacă este mai mică decât această temperatură, căldura nu va fi produsă sau efectul de încălzire va fi foarte slab.Acest lucru se datorează faptului că înghețul de pe schimbătorul de căldură extern blochează fluxul de aer și nu mai poate absorbi căldura din exterior.Pentru aparatele de aer condiționat ASHP cu dezghețare automată, temperatura ambientală minimă este de asemenea -5℃.Cu o temperatură ambientală mai mică decât aceasta, unitatea pompei de căldură nu ar produce căldură în mod eficient.


pompa de caldura cu sursa de aer incalzire si racire

Utilizare necorespunzătoare

Dacă ecranul filtrului nu este curățat la timp și circulația aerului este blocată în interior după ce pompa de căldură ac a fost folosită o perioadă lungă de timp, efectul de încălzire va fi afectat într-o anumită măsură.Dacă praful de pe evaporator și condensator este prea gros, efectul de schimb de căldură va fi redus, ducând la scăderea capacității de încălzire și la creșterea consumului de energie.Temperatura de încălzire setată este prea scăzută, ceea ce afectează și eficiența încălzirii.


Asemenea condiții, cum ar fi ușile/pereții nu bine izolați sau ferestrele/ușile deschise prea frecvent, vor cauza pierderi de căldură în interior neintenționat și vor duce la o încălzire insuficientă.


Fluxul de aer prin supapă

Aparatul de aer condiționat cu pompă de căldură folosește o supapă cu patru căi pentru a comuta între încălzire și răcire.Dacă supapa cu patru căi este conectată cu aer, o parte din agentul frigorific care ar trebui să fie implicat în schimbul de căldură va fi returnat direct la conducta de retur a aerului de la conducta de evacuare a compresorului la supapa cu patru căi, ceea ce duce la scăderea agentului frigorific implicat. în schimbul de căldură și scăderea eficienței schimbului de căldură, determinând deficitul capacității de încălzire.


Refrigerant insuficient

Dacă agentul frigorific se scurge sau este insuficient, pot fi efectuate autotestări simple pentru a identifica dacă există scurgeri de fluor.


Defecțiunea controlerului de dezghețare

Evaporatorul pompei de căldură ac este situat în unitatea exterioară.Pentru cei cu dispozitivul de dezghețare termică, dacă controlerul de dezghețare eșuează, ceea ce face ca AC să nu poată trece în timp în starea de dezghețare, fenomenul de înghețare al evaporatorului va apărea în timpul stării de încălzire, ceea ce va afecta eficiența schimbului de căldură, rezultând o generare insuficientă de căldură și chiar oprire.


În acest moment, se vor respecta următoarele situații: dispozitivul de detectare a temperaturii de dezghețare este deplasat greșit;contactul este blocat sau în contact slab;rotorul ventilatorului alunecă sau conducta de aer este blocată;iar supapa electromagnetică sau releul de pornire se defectează.


Defecțiunea funcției de încălzire electrică auxiliară

În prezent, tehnologia de încălzire auxiliară electrică PTC este utilizată pe scară largă în pompa de căldură cu sursă de aer pentru încălzire și răcire.Tehnologia poate produce căldură rapid în condiții de temperatură ultra-scăzută, cu eficiență, siguranță și fiabilitate ridicate și poate fi utilizată pentru o perioadă lungă de timp.Dacă circuitul sau echipamentul încălzitorului electric de rezervă nu funcționează în mod normal, va duce la lipsa capacității de încălzire atunci când temperatura ambientală este relativ scăzută sau chiar va opri complet încălzirea atunci când mediul este rău.


Dacă încălzirea este normală atunci când temperatura ambientală este ridicată (peste 5 ℃), dar încălzirea este insuficientă când temperatura ambientală este scăzută (sub 0 ℃), ar trebui să se suspecteze că circuitul sau echipamentul încălzitorului electric de rezervă este defect, iar cele două părți trebuie inspectate în timpul întreținerii.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692