Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Diferența dintre AHU și unitatea Fan Coil FCU

Diferența dintre AHU și unitatea Fan Coil FCU

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2024-01-29      Origine:teren


Atunci când proiectați sistemul HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat) al unui spațiu nou sau modernizarea unuia existent, trebuie luați în considerare anumiți factori.Printre acești factori se numără alegerea între unitatea de tratare a aerului (AHU) și unitatea ventilo-coil (FCU) pentru condiționarea și distribuția aerului.AHU vs FCU


Deși au multe asemănări, au și unele diferențe semnificative care merită luate în considerare pentru a selecta opțiunea perfectă pentru spațiul tău.Alegerea unei unități ineficiente consumă energie în exces și crește costurile operaționale ale clădirii.


Prin urmare, în această postare, vom discuta diferențele dintre AHU și FCU, explicând ce înseamnă acestea, tipurile, designul structural, principiul de funcționare, avantajele și dezavantajele.


Ce este o unitate de tratare a aerului (AHU)?


O unitate de tratare a aerului (AHU) este un aparat de aer condiționat sau un încălzitor mic, centralizat, care este instalat în spații exterioare, cum ar fi acoperișurile.Poate fi instalat singur sau combinat cu alte sisteme HVAC, cum ar fi umidificatoare, dezumidificatoare sau echipamente de filtrare.


UTA-urile sunt utilizate în mod obișnuit în multe tipuri de sisteme de încălzire pentru condiționarea și circulația aerului în multe clădiri mari, cum ar fi unitățile comerciale și industriale.Sunt alcătuite din multe componente, cum ar fi ventilatoare, filtre, amortizoare și serpentine de răcire și încălzire.Fiecare dintre aceste părți este esențială pentru asigurarea curățeniei aerului, controlul aerului din interior și reglarea fluxului de aer.


Unitate de tratare a aerului


AHU este adesea furnizată în piese, necesitând un instalator profesionist să le înșurubească împreună, creând astfel o unitate mai mare cu o singură cutie.Aceste piese sunt concepute pentru a gestiona volume mai mari de aer, făcându-le potrivite pentru o varietate de industrii cu pretenții ridicate, cum ar fi producția de alimente, producția și asistența medicală.


Tipuri de unitate de tratare a aerului


UTA poate fi de obicei clasificată în 2 părți.Sunt:

● Unitate de tratare a aerului prin aspirare: Aceasta implică absorbția aerului prin ventilatoare, filtre, serpentine de încălzire sau răcire și filtre de aer, apoi distribuirea acestora în cameră prin conducte.Ventilatorul este instalat după bobine, ceea ce duce la presiune negativă în unitate.


● Unitate de tratare a aerului prin suflare: Aceasta implică împingerea aerului prin ventilatoare, filtre, serpentine de încălzire și răcire și filtre de aer, apoi circulația lor prin încăpere prin conducte.Ventilatorul este instalat înaintea bobinelor, ceea ce duce la presiune pozitivă în unitate.


Pro

● Foarte eficient din punct de vedere energetic.

● Perfect pentru diferite sisteme și setări HVAC.

● Ideal pentru distributia aerului in spatii mai mari.

● Instalarea poate fi personalizată în mod specific nevoilor dumneavoastră.

● Echipat adesea cu sisteme avansate de filtrare pentru o calitate mai bună a aerului din interior.


Contra

● Necesită spațiu de instalare mai mare.

● Instalarea poate fi foarte complexă;cel mai bine făcut de un profesionist cu experiență.

● Rutinele de întreținere a componentelor precum filtrele și bobinele pot fi provocatoare.

● Cost inițial ridicat și cost de instalare.


Ce este o unitate Fan Coil (FCU)?

Acum că știți ce este un AHU, ce este un FCU?


Un FCU (Unitate Fan Coil) este o unitate puternică utilă în circulația aerului rece sau cald în spații individuale.Este adesea instalat în interiorul sau în apropierea spațiului pe care îl deservește.Spre deosebire de AHU, are un design simplu, cu un sistem singular care poate funcționa singur pentru a distribui aerul în întreaga cameră.Deși poate fi utilizat împreună cu o UTA, poate furniza volume mari de aer cu sau fără conducte.


O diferență majoră între AHU și FCU în HVAC este că, în timp ce AHU poate aduce aer din exterior și îl poate răci, FCU funcționează doar cu aerul din interiorul camerei.Din acest motiv, FCU-urile sunt în general folosite pentru a încălzi sau răci zone mici, cum ar fi întreprinderile la scară mică sau sălile de jocuri private dintr-un cazinou.


Unitate Fan Coil

Au diverse componente, cum ar fi ventilatoare, bobine și filtre care colaborează pentru a regla și distribui aerul în fiecare parte a încăperii.Spre deosebire de AHU, ventiloconvectorul sunt furnizate ca o unitate completă, permițând portabilitatea în timpul transportului și o instalare mai ușoară.


Tipuri de ventiloconvector

Există două tipuri principale de FCU.Sunt:

● Unitate ventiloconvectoare cu tragere: Aceasta implică aspirarea aerului prin serpentină și filtru înainte ca acesta să fie distribuit în cameră de către ventilator.Ventilatorul este instalat pe partea de refulare a bobinei, facilitând înlocuirea filtrului și întreținerea bobinei.


● Unitate ventiloconvector cu suflare: Aceasta implică împingerea aerului prin bobină și filtrarea de către ventilator înainte de a ajunge în cameră.Ventilatorul este instalat pe partea de admisie a serpentinei, limitând astfel accesul pentru întreținere la filtru și serpentină.


Pro

● Are un design compact, ceea ce îl face potrivit pentru spații mai mici și camere individuale.

● Permite controlul temperaturii în camere individuale.

● Acces mai ușor la componente precum filtre și bobine pentru întreținere.

● Nu necesită conducte pentru distribuția aerului.

● În general, mai puțin costisitoare.


Contra

● Nu poate manipula spații mai mari sau clădiri cu conducte extinse.

● Mai puțin eficient din punct de vedere energetic în comparație cu AHU.

● Produceți mai mult zgomot în timpul funcționării.

● Nu poate fi personalizat pentru nevoi specifice la fel de mult ca AHU.


Diferența dintre AHU și FCU

Diferențele AHU și FCU pot fi explicate mai bine folosind proiectele lor structurale, principiile de lucru și performanța generală.


Design structural

Diferența AHU FCU este remarcată în mare parte din designul structural, deoarece unul are un design mai complex, în timp ce celălalt este destul de simplu.


UTA-urile sunt componente integrante în pompa de caldura angro sistem.Designul lor structural este adesea caracterizat prin dimensiune și complexitate, deoarece prezintă multe componente, cum ar fi ventilatoare, filtre, serpentine de răcire și încălzire și amortizoare într-o singură carcasă.Aceste diverse componente permit AHU-urilor să gestioneze eficient temperatura, umiditatea și calitatea aerului din spațiile mari.Natura modulară a acestor unități permite personalizarea, făcându-le potrivite pentru diverse nevoi de încălzire și răcire.


FCU-urile sunt adesea mai compacte și descentralizate, cu un design structural simplu, constând în principal din ventilatoare, bobine și filtre.Sunt proiectate pentru nevoile de aer localizate în diferite zone sau încăperi.În timp ce AHU-urile necesită conducte pentru furnizarea aerului, FCU-urile pot funcționa fără conducte.


● Principiul de lucru

O altă diferență notabilă între AHU și FCU poate fi văzută în principiul de funcționare.În ciuda faptului că ambele sisteme HVAC sunt folosite pentru a condiționa și regla aerul, modelul lor de lucru diferă.


Principiul de funcționare a UTA se bazează pe procesarea centralizată a aerului pentru spații mari.Sistemul HVAC absoarbe aerul ambiant din exterior, apoi îl trece prin diferitele componente încorporate în unitate.După aceea, aerul condiționat este distribuit printr-un număr mare de conducte către diferitele părți ale clădirii.Acest sistem este cel mai potrivit pentru aplicațiile în care este necesară menținerea unei temperaturi uniforme în întreaga clădire.


Pe de altă parte, principiul de lucru FCU este mai descentralizat.Sistemul HVAC este conceput pentru a asigura controlul individual sau zonal al temperaturii într-o clădire.FCU absoarbe aerul din spațiul interior prin ventilator, apoi îl trimite la bobina care încălzește sau răcește aerul (în funcție de cerințele dvs.).După aceea, aerul condiționat este eliberat în părțile conectate ale clădirii.


● Performanța generală

Acesta este un tabel care evidențiază diferențele AHU și FCU pe baza factorilor cruciali și a performanței lor generale.

Descriere

AHU

FCU

mărimea

Mare

Mic

Capacitate

Peste 100 kW

In medie 12 kW

Cost

Scump

Mai ieftin

Cerință pentru conducte

Conductă solidă

Conducte flexibile

Volumul de aer

Mare

Mic

Aplicație

Deservește întreaga clădire

Deservește direct camere individuale

Zgomot

Înalt

Scăzut

întreținere

Poate fi complicat

Foarte usor

Locația de instalare

Sala de plante, acoperiș și alte spații exterioare

Spații interioare

Spațiu de instalare

Necesită mai mult spațiu

Necesită spațiu mai mic

Structura de proiectare

Fabricat în module pentru o livrare mai ușoară

Construit ca o unitate completă

Acces

De obicei din lateral

De obicei de dedesubt sau din spate


AHU vs FCU: pe care ar trebui să aleg pentru HVAC?

După ce ați examinat diferența dintre AHU și FCU evidențiată mai sus, trebuie să fi văzut că ambele sisteme HVAC au o anumită unicitate.Unul nu îl poate înlocui pe celălalt, altfel cerințele dumneavoastră de aer condiționat și încălzire nu vor fi îndeplinite.


Prin urmare, selecția dvs. ar trebui să se axeze în primul rând pe nevoile dvs. specifice.De exemplu, dacă aveți nevoie de o opțiune eficientă din punct de vedere energetic care poate furniza o temperatură uniformă în diferite încăperi dintr-o clădire, AHU este alegerea mai bună.Pe de altă parte, dacă aveți nevoie de o opțiune care poate furniza temperaturi diferite în fiecare cameră din clădire, FCU este alegerea mai bună.


În plus, dacă doriți o opțiune mai puțin costisitoare, cu un design structural simplu, FCU este alegerea mai bună.Dar dacă doriți o opțiune cu capacitatea de a gestiona volume mai mari de aer, AHU este alegerea mai bună.


SPRSUN este unul dintre cei mai proeminenti producatori de pompe de caldura aer-apa în lume.Nu furnizăm doar tipuri de pompe de căldură, ci și ventiloconvector și rezervoare de apă pentru sistemul dumneavoastră de încălzire și răcire.Aveți nevoie de mai multe informații profesionale despre cel mai bun sistem HVAC pentru nevoile dvs., contactați-ne Aici.Referinţă:

https://www.engineering.com/Ask@/qactid/-1/qaqid/2297.aspx

https://constructandcommission.com/what-is-a-fan-coil-unit/Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692