Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Compresor Scroll vs Compresor alternativ în HVAC

Compresor Scroll vs Compresor alternativ în HVAC

Vizualizări:3     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2024-01-25      Origine:teren


Compresoarele scroll și compresoarele cu piston sunt două tipuri principale de compresoare utilizate pentru sistemele HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat).Ambele sunt compresoare cu deplasare pozitivă, deoarece aspiră aerul într-o cameră înainte de a-l comprima.


În ciuda asemănării lor inevitabile, ele au diferențele lor.În funcție de cerințele dvs., aceste diferențe sunt capabile să vă influențeze gândurile despre care este mai bine.Compresor Scroll vs Compresor alternativ


În acest articol, ne vom aprofunda în unicitatea și diferențele dintre compresorul scroll și compresoarele cu piston, ajutându-vă să decideți care este cel mai bun pentru nevoile dvs. de HVAC.


Ce este un compresor Scroll?

Primul compresor scroll a fost dezvoltat în 1905, dar datorită standardului scăzut al tehnologiei de turnare a metalelor, progresele ulterioare nu au fost făcute decât după cel de-al Doilea Război Mondial. Construcția compresorului scroll necesită o toleranță foarte strânsă, pe care materialele de calitate și procedurile tehnologice avansate o pot face. cel mai bine realiza.


Cu toate acestea, după evenimentele celui de-al Doilea Război Mondial, aceste compresoare au început să fie produse comercial în cantități mari ca compresoare frigorifice.Compresoarele Scroll sunt denumite în mod obișnuit începători în industria HVAC, deoarece compresor alternativ vs rotativ compresorul a fost de multe ori spre comparație.


Scroll Compresor


Compresoarele Scroll au un design unic, deoarece interiorul deține două părți intercalate în formă de spirală care funcționează la unison pentru compresia aerului.Cele două suluri nu intră în contact, prin urmare nu există frecare sau uzură.Din acest motiv, compresoarele scroll nu folosesc lubrifianți cu ulei și durează mai mult, acesta fiind unul dintre motivele pentru care sunt apreciate în mod popular.


În plus, au un design foarte simplu, cu mai puține piese în mișcare, ceea ce duce la cerințe mai mici de întreținere.Aceste compresoare sunt venerate pentru fiabilitatea și aplicarea lor acolo unde sunt necesare compresoare eficiente și cu zgomot redus.


Ce este un compresor alternativ?


Un compresor cu piston este uneori denumit „compresor cu piston”. Acest lucru se datorează faptului că pistonul este cea mai importantă componentă în construcția compresorului.De obicei, reglează admisia, compresia și evacuarea aerului.


Acest compresor este unul dintre cele mai vechi tipuri dezvoltate.Originea sa poate fi urmărită încă de la mijlocul anilor 1600.Dar, în urma progresului tehnologic și a accesului la materiale de calitate, structura și mecanismul de lucru au fost schimbate în timpul revoluție industrială de la sfârșitul anilor 1800.


Compresor alternativUn compresor cu piston este format din 3 părți majore: pistonul, arborele cotit și cilindrul.Aceste componente sunt conectate între ele, rezultând frecare și întreținere frecventă.


O caracteristică extraordinară a acestui compresor care îl face venerat în mod popular este capacitatea sa de a funcționa sub cea mai mare eficiență, fără efecte adverse.Acest lucru înseamnă pur și simplu că puteți cumpăra o mașină mai mare și puteți crește în ea.De exemplu, dacă proiectați că casa, clinica, biroul sau magazinul dvs. ar putea avea nevoie de mai mult aer în viitor pe măsură ce vă extindeți, compresorul cu piston este o opțiune excelentă.Vă va servi eficient când sunteți încă mic și vă va funcționa optim când vă extindeți.


Compresor Scroll vs Compresor alternativ: Principiu de funcționare

Chiar dacă sunt pentru funcționare intermitentă cu aer, principiul lor de funcționare diferă.Iată o comparație între compresorul scroll și compresorul cu piston în ceea ce privește modul în care funcționează:


Cum funcționează un compresor Scroll?


Un compresor scroll vine cu două părți intercalate în formă de spirală: un scroll fix și un scroll orbitant.În timp ce voluta fixă ​​este conectată la carcasa compresorului, voluta orbitală este atașată la arborele cotit.Apoi, cele două suluri sunt blocate împreună.Ambele suluri sunt identice și funcționează la unison.


Principiul său de funcționare începe atunci când scrollul care orbitează primește putere de la arborele cotit.Se rotește într-o mișcare circulară, formând un buzunar de spațiu în mișcare între el și sulul fix.Pe măsură ce mișcarea circulară continuă, dimensiunea buzunarului se reduce treptat, rezultând comprimarea aerului prins între ele.


Procesul de compresie este simplu și produce zgomot și vibrații minime, asigurând o funcționare foarte silențioasă.


Cum funcționează un compresor alternativ?


Spre deosebire de compresorul scroll, un compresor cu piston vine cu trei părți majore: un piston, un cilindru și un arbore cotit.Cilindrul are un capăt deschis și un capăt închis.Pistonul este un disc metalic fixat perfect în capătul deschis al cilindrului, în timp ce arborele cotit este conectat la piston pentru a-l controla în sus și în jos.


Când pistonul coboară, creează un vid în cilindru, permițând absorbției aerului printr-o supapă de admisie.Pe măsură ce pistonul merge în sus, aerul este comprimat și împins cu forță afară din cilindru printr-o supapă de refulare.


Acest proces continuă, rezultând în furnizarea unui flux intermitent de aer comprimat.Cu toate acestea, mișcarea în sus și în jos a pistonului produce zgomot puternic, ceea ce nu este ideal pentru mediile în care liniștea este primordială.


Diferența de proiectare structurală între compresor alternativ și Scroll


Compresoarele scroll și cele cu piston sunt proiectate diferit, motiv pentru care principiul lor de funcționare diferă.De fapt, o bucată de diferențe între compresorul alternativ și compresorul scroll pot fi urmărite în designul lor structural unic.


Practic, proiectarea structurală a compresorului scroll implică 2 părți majore și anume, cele două volute în formă de spirală intercalate: scroll fix și scroll orbitant.Arata identic si functioneaza la unison.Dar, mai degrabă decât să se miște împreună, scroll-ul fix este staționar, în timp ce scroll-ul care orbitează continuă să se miște până la finalizarea procesului de compresie.


Alte părți ale compresorului scroll includ: admisia, ieșirea și camera de compresie.


Structura compresorului ScrollPe de altă parte, proiectarea structurală a unui compresor cu piston implică 3 părți majore, adică pistonul, arborele cotit și cilindrul.Pe măsură ce pistonul se mișcă în sus și în jos, acesta controlează absorbția și compresia aerului.


Alte părți ale compresorului cu piston includ: supapa de aspirație, conducta de aspirație, supapa de refulare, conducta de refulare și tija de conectare.


Structura compresorului alternativ


Scroll Compressor vs compresor alternativ Avantaje și dezavantaje


Compresorul de aer Scroll de compresorul de aer cu piston sunt, de asemenea, diferențiate în funcție de avantajele și dezavantajele lor.


Scroll Compresor

Pro

Eficiență energetică ridicată

Zgomot și vibrații reduse

Structură compactă cu mai puține părți mobile

Ușor și ieftin de întreținut

Durată de viață mai lungă


Contra

Nu scalați bine pentru cereri de volum mare

Sensibilă la contaminanți

Cost inițial mai mare


Compresor alternativ

Pro

Cost inițial mai mic

Modelele cu două etape sunt super-eficiente

Se poate adapta atât la operațiuni cu pretenții scăzute, cât și la cele ridicate

Poate fi folosit pentru o varietate de gaze


Contra

Zgomot puternic și vibrații

Necesită timp de oprire pentru a se răci din cauza căldurii cauzate de frecare

Durată de viață mai scurtă

Mai multe piese de uzură, ceea ce duce la costuri de întreținere mai mari


Compresor Scroll vs Compresor alternativ pe performanță

Există multe diferențe asociate cu compresorul scroll față de compresorul cu piston în ceea ce privește performanța.Înțelegerea caracteristicilor individuale ale acestora Tipuri de compresoare HVAC vă va ajuta să luați o decizie informată asupra celui pe care îl alegeți.


Eficienta energetica

În compararea eficienței energetice a compresorului de aer scroll cu compresorul de aer alternativ, primii au un avantaj mai bun.Acest lucru este atribuit exclusiv structurii sale de proiectare și principiului de funcționare.


Compresoarele Scroll au mai puține părți mobile;de fapt, scroll-ul care orbitează este partea majoră care se mișcă în timpul compresiei.Construcția acestor compresoare oferă o eficiență sporită la capacități mai mici.Au o gamă extinsă de modulare care acceptă schimbarea ieșirii de aer în funcție de volumul de aer necesar.Acest lucru previne consumul excesiv de energie în perioadele cu cerere scăzută.


Scroll CompresorPe de altă parte, compresoarele cu piston au un design mai complex decât compresoarele scroll, deoarece pistonul, cilindrul și arborele cotit trebuie să funcționeze împreună pentru ca aerul să se comprima.Au mai multe componente în mișcare, ceea ce le face mai puțin eficiente din punct de vedere energetic, deoarece frecarea epuizează adesea o mare energie.


Stabilitate și durabilitate

Pompa de caldura cu ridicata iar sistemele de aer condiționat pot fi costisitoare, de aceea este important să luați în considerare caracteristicile interne, în special compresorul care este inima sistemului.Verificați stabilitatea și durabilitatea compresorului înainte de a face o achiziție.


Compresoarele Scroll, datorită mecanismului lor de funcționare, reduc la minimum șansele de defecțiuni mecanice.Aceste compresoare sunt fabricate pentru a susține aplicații care necesită un flux de aer scăzut spre mediu.Deoarece compresoarele scroll au mai puține părți active în timpul procesului de compresie, nu se uzează ușor, făcându-le să reziste mai mult.


Compresoarele cu piston, pe de altă parte, au un mecanism de lucru complicat care necesită ca pistonul să se miște în sus și în jos prin procesul de compresie.Acest lucru cauzează frecare, duce la uzură în timp și dăunează stabilității și durabilității compresorului.


Capacitatea de răcire și coeficientul de performanță

Este imperativ să verificați atât capacitatea de răcire a compresoarelor, cât și coeficientul de performanță pentru a afla care este mai fiabil.


Datorită mecanismului lor de compresie continuă, compresoarele scroll oferă în general o răcire constantă mai eficient.De asemenea, oferă un coeficient de performanță mai mare în comparație cu compresoarele cu piston.Acest lucru contribuie la o mai bună eficiență energetică.


În timp ce compresoarele cu piston sunt fiabile pentru aplicații cu sarcini diferite, acestea au ușoare fluctuații în consistența răcirii din cauza compresiei intermitente.Ele oferă un coeficient de performanță mai scăzut în comparație cu compresoarele scroll, rezultând o eficiență energetică relativ mai scăzută.


Temperatura de descărcare

Un factor important luat în considerare atunci când se examinează compresorul scroll față de compresorul cu piston este temperatura lor de descărcare.


Compresoarele Scroll au temperaturi de descărcare mai scăzute datorită procesului lor continuu de compresie și a generării mai puține de căldură în timpul funcționării.Acest lucru reduce riscul de supraîncălzire, ceea ce duce la o fiabilitate îmbunătățită și o durată de viață extinsă a compresorului.


Pe de altă parte, un compresor cu piston reacţionează la mai mult cauzele temperaturilor ridicate de refulare, în special în timpul ratelor de compresie ridicate și al funcționării continue.Acestea necesită măsuri suplimentare, precum instalarea unor mecanisme de răcire pentru reglarea temperaturii calde pentru performanță și durabilitate optime.


Performanță de încărcare

Compresor alternativ


Când comparați compresorul de aer scroll cu compresorul de aer cu piston, asigurați-vă că vă uitați la performanța de încărcare a acestora.


Compresoarele Scroll au o capacitate mai mare de a rezista la variațiile de încărcare a agentului frigorific.Acestea pot funcționa eficient pe o gamă largă de niveluri de încărcare a agentului frigorific, oferind flexibilitate și ușurință de întreținere.


Compresoarele alternative, pe de altă parte, reacționează rapid la modificările nivelurilor de încărcare a agentului frigorific.Prin urmare, este esențial să acordați o atenție deosebită încărcării cu agent frigorific pentru a menține performanța optimă.


Zgomot și vibrații

O altă diferență notabilă în dezbaterea compresorului cu piston vs compresor scroll este zgomotul și vibrațiile generate în timpul funcționării.Acest lucru este foarte important în funcție de mediul în care va fi utilizat sistemul HVAC, în special pentru zonele în care nu este permisă poluarea fonică.


Din nou, compresoarele cu piston au mai multe părți mobile în timpul funcționării, ceea ce duce la zgomot și vibrații mai puternice.De obicei, nivelul de zgomot variază între 80-90 d(B)A.Astfel, ele nu ar trebui folosite în medii care necesită decor.


Între timp, compresoarele scroll generează mai puțin zgomot datorită mișcării line și continue a scroll-ului care orbitează.De obicei, nivelul de zgomot variază între 50-70 d(B)A.Acest lucru le face mai perfecte în zonele în care zgomotul nu este permis, precum birouri, spitale etc.


Costuri inițiale vs. costuri pe viață

Costurile totale (costurile inițiale și costurile pe durata de viață) sunt factori cruciali de evaluat atunci când luăm în considerare două echipamente, în special compresorul scroll vs compresor alternativ.


Compresoarele Scroll necesită un cost de investiție inițial mai mic, deoarece au un design simplu, construite astfel încât să fie mici și să prezinte mai puține componente.Pe termen lung, costul lor pe durata de viață este scăzut, deoarece nu suferă prea multe defecțiuni mecanice care ar putea necesita cheltuieli uriașe.Ele sunt adesea folosite pentru aplicații cu cerere mai mică de volum de aer, unde economiile de costuri sunt o prioritate.


Compresoarele alternative necesită costuri de investiții inițiale mai mari din cauza complexității lor de proiectare.De asemenea, se confruntă cu defecțiuni mecanice frecvente din cauza frecării componentelor în mișcare.Acest lucru necesită cheltuieli suplimentare care influențează costul pe durata vieții.


Reparatii si intretinere

Trebuie să faceți întrebări detaliate despre cerințele de reparare și întreținere ale compresoarelor înainte de a decide opțiunea mai bună.De obicei, acest lucru se reduce din nou la construcția de proiectare și la mecanismul de lucru al compresoarelor.


Compresoarele Scroll sunt ușor de reparat și întreținut datorită designului lor simplu și mecanismului de lucru simplu.În plus, nu folosesc lubrifianți, dar componentele sunt bine sigure pentru o eficiență mai bună.


După cum sa menționat în mai multe rânduri în această postare, compresoarele cu piston au mai multe componente în mișcare, prin urmare, experimentează mai multă uzură din cauza frecării.Acest lucru necesită reparații și întreținere frecvente pentru a se asigura că acestea continuă să funcționeze eficient.Lucrul bun este că există câteva soluții de întreținere pe care le puteți face singur, cum ar fi schimbarea uleiului și a filtrelor sau înlocuirea supapelor și a segmentelor pistonului.


Aplicație

Ultimul, dar cu siguranță nu cel mai mic factor de luat în considerare atunci când se compară performanța compresorului scroll cu compresorul cu piston este aplicațiile adecvate ale acestora.


Compresoarele Scroll sunt cele mai ideale pentru aplicații cu sarcini constante și cerere de eficiență energetică ridicată, cum ar fi setările rezidențiale și comerciale.Ele sunt, de asemenea, cea mai bună opțiune pentru aplicațiile la scară mai mică care implică o funcționare mai silențioasă și performanță eficientă.


Compresoarele alternative sunt versatile și cele mai ideale pentru aplicații cu cerințe variate de sarcină, cum ar fi setările comerciale și industriale.Datorită adaptării lor la operațiuni cu pretenții scăzute, medii și ridicate, acestea sunt cea mai bună opțiune pentru manipularea aplicațiilor industriale la scară mai mare.


Scroll vs compresor alternativ în AC: care este mai bun

Atât compresoarele scroll, cât și cele cu piston sunt opțiuni excelente dacă sunteți în căutarea unui compresor de aer pentru sistemul dvs. HVAC.În urma comparației făcute mai sus, oricât de mult pare că compresorul scroll este o opțiune mai bună, este de remarcat faptul că compresorul cu piston are propriile sale avantaje deosebite.


De exemplu, dacă dețineți o afacere în creștere și aveți nevoie de un compresor în care puteți crește, adică un compresor care va fi în continuare 100% eficient atunci când vă extindeți, un compresor cu piston este alegerea perfectă.Dar dacă aveți nevoie de un compresor mai puțin zgomotos, ieftin, cu o durată de viață mai lungă pentru HVAC, ar trebui să alegeți un compresor scroll.


SPRSUN este unul dintre lideri furnizori de pompe de căldură cu sursă de aer cu o gamă largă de cunoștințe și experiență despre compresoarele de aer, deoarece compresorul este o componentă esențială a echipamentelor pompelor de căldură.Căutați îndrumări suplimentare despre care să alegeți între compresor scroll și compresor cu piston?Puteți contactaţi-ne.Avem experți disponibili pentru a vă ajuta.


Referinţă:

https://en.wikipedia.org/wiki/Reciprocating_compressor

https://www.history.com/topics/industrial-revolution/industrial-revolution

https://www.achrnews.com/articles/


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692