Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Prezentare generală a compresorului cu șurub vs compresor centrifugal în HVAC

Prezentare generală a compresorului cu șurub vs compresor centrifugal în HVAC

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2024-01-26      Origine:teren


Există două compresoare majore pe care te poți baza pentru un volum mare de aer.Acestea sunt: ​​compresor cu șurub și compresor centrifugal.Chiar dacă ambele sunt folosite pentru aceeași categorie de cerere, acestea două au unicitatea și expertiza lor;nu se pot înlocui unul pe altul.


Cu siguranță vor coexista mult timp.Prin urmare, este imperativ să comparați performanțele și particularitățile acestora pentru a avea referințe solide atunci când alegeți compresorul de aer preferat care să vă satisfacă nevoile.


Tipuri de compresoare de aer
La alegere, intră în joc mulți factori, cum ar fi calitatea aerului, eficiența energetică, dimensiunea, durata de viață, capacitatea, zgomotul, costurile, întreținerea și aplicarea ideală.În această postare, vom discuta ce compresor între compresorul cu șurub și compresorul centrifugal vă bifează cutiile.


Prezentare generală a compresorului cu șurub

Ideea din spatele compresoarelor cu șurub poate fi urmărită încă de la începutul secolului al XX-lea, când inginerul german Heinrich Krigar a creat primul compresor cu două șuruburi.Dar a durat până în anii 1950 înainte ca compresorul să fie fabricat corespunzător.Întârzierea s-a datorat tehnologiei insuficiente și indisponibilității materialelor de calitate pentru realizarea ideii din spatele structurii compresorului.


În anii 1960, diferite companii au început să producă compresoare cu șurub pentru diverse aplicații industriale, inclusiv în scopuri de refrigerare și aer condiționat.În această perioadă au fost create compresoare cu șurub cu injectare de ulei.Utilizarea uleiului ca lubrifiant a îmbunătățit eficiența compresoarelor și a prelungit durata de viață a acestora.


Astăzi, compresoarele cu șurub și-au marcat standul drept unul dintre cele mai fiabile Tipuri de compresoare HVAC, datorită fiabilității și eficienței lor.


Ce este un compresor cu șurub?


Acesta este un tip comun de compresoare cu deplasare pozitivă, adică tipuri de compresoare care captează mecanic o cantitate fixă ​​de aer și reduc volumul acesteia pentru a crește presiunea, astfel încât să ofere un flux de aer continuu și controlat.Un compresor cu șurubUn compresor scroll are două rotoare elicoidale (masculin și feminin) care sunt strâns cu ochiuri, dar nu se ating unul de celălalt.Când lucrează, rotoarele se rotesc în direcții opuse și, pe măsură ce se rotesc, comprimă aerul prins între ele.Acest compresor oferă un flux de aer constant și fără pulsații.


În plus, compresoarele cu șurub sunt apreciate pentru cerințele reduse de întreținere și fiabilitatea lor în situații care necesită un flux continuu de aer.Ele sunt adesea produse în două feluri: cu ulei injectat și fără ulei, oferind astfel opțiuni adecvate pentru aplicații în camerele curate, cum ar fi industria farmaceutică.


Prezentare generală a compresorului centrifugal


Compresorul centrifugal a fost conceput cu mult timp în urmă, încă din 1689, cu colaborarea fizicianului francez Denis Papin și a fizicianului olandez Christian Huyghens.Ei au experimentat cu un compresor de aer, folosind forța centrifugă pentru a realiza procesul de compresie.


Datorită progresului în comunitatea fizicii, cu o mai bună înțelegere a dinamicii fluidelor și termice, sistemul de compresor centrifugal a fost dezvoltat de la utilizarea unei suflante brute cu un singur rotor în sistemul cu mai multe etape utilizat astăzi.

Cu accent tot mai mare pe eficiența energetică, compresoarele centrifugale sunt integrate cu sisteme de control îmbunătățite și joacă un rol important în procesele industriale eficiente din punct de vedere energetic.


Ce este un compresor centrifugal?


Acesta este un tip comun de compresoare dinamice adică tipuri de compresoare care utilizează conversia energiei cinetice prin rotația de mare viteză a unui rotor pentru a crește dinamic compresia aerului.


Un compresor centrifugalUn compresor centrifugal este un dispozitiv mecanic construit pentru a comprima aerul prin forța centrifugă.Dispune de câteva componente esențiale care funcționează armonios pentru a comprima eficient aerul.La bază se află rotorul care imprimă energie cinetică aerului absorbit.Aerul de mare viteză trece apoi printr-un difuzor, unde energia cinetică este schimbată în energie potențială datorită creșterii presiunii.


Compresoarele centrifugale sunt apreciate în mod popular pentru adecvarea lor pentru aplicații care necesită un flux de aer dinamic și variabil.De asemenea, aceste compresoare sunt proiectate pentru a fi fără ulei.Calea fluxului de aer și sistemul de ulei sunt construite pentru a fi în secțiuni diferite;sigiliile le despart.


Prin urmare, ele sunt cele mai ideale pentru aplicații în care este nevoie de aer necontaminat, cum ar fi industria alimentară și a băuturilor, farmaceutică și industria prelucrătoare.


Compresor centrifugal vs compresor cu șurub: principiu de funcționare

În ciuda faptului că compresoarele centrifugale și cu șurub sunt ambele utilizate pentru volum mare de aer, principiul lor de funcționare diferă.


Cum funcționează un compresor centrifugal?

Principiul de funcționare al unui compresor centrifugal începe cu rotația rotorului, care este conectat la arborele compresorului pe care îl alimentează de obicei un antrenor extern, cum ar fi un motor electric sau o turbină.


Aerul este absorbit în compresor prin supapa de admisie.Pe măsură ce rotorul se rotește, acesta dă energie cinetică aerului absorbit prin creșterea radial către exterior datorită forței centrifuge.


După aceea, aerul de mare viteză părăsește rotorul și merge în difuzor, unde energia cinetică va fi convertită în energie potențială, rezultând o creștere semnificativă a presiunii.


Apoi, aerul iese din difuzor și curge într-o carcasă volută staționară care îl ghidează spre supapa de evacuare în timp ce menține presiunea.


Cum funcționează un compresor cu șurub?


Principiul de funcționare al unui compresor cu șurub este destul de simplu.Aceasta implică rotirea celor două rotoare care se întrepătrund.Un alt compresor care are un principiu de funcționare similar este compresorul scroll.Prin urmare, de ce există adesea o comparație între compresor scroll vs șurub.


Rotoarele compresoarelor cu șurub sunt proiectate și prelucrate cu precizie pentru a se îmbina strâns.Cu toate acestea, nu se ating;mai degrabă, se mișcă în direcții opuse.


Pe măsură ce încep să se rotească, compresorul absoarbe aer printr-o supapă de admisie.Odată cu rotirea continuă, rotoarele încep să scadă spațiul dintre ele, determinând comprimarea aerului.După aceea, aerul comprimat este împins la mijlocul rotoarelor, de unde iese din compresor printr-un orificiu de refulare atașat la capătul rotoarelor.


Pentru compresoarele cu șurub cu injectare de ulei, uleiul este aplicat pe camera de compresie pentru a servi drept lubrifiere pe piesele mobile.Uleiul nu servește doar ca lubrifiant, ci oprește aerul să părăsească camera de compresie.


Diferența de proiectare între compresorul cu șurub și compresorul centrifugal


Designul structural al compresoarelor cu șurub și centrifuge este factorul major care influențează diferențele care există între aceste două compresoare fiabile.


Compresoarele centrifugale au un design complex, care implică conectarea componentelor cheie între ele.În primul rând, rotorul este legat direct de arbore, care este ghidat de supape de aspirație, rulmenți și etanșări pentru stabilitate și prevenirea scurgerilor de aer.Apoi, există intrarea care permite intrarea aerului ambiental, trecând prin rotor către difuzor, care transformă energia cinetică în energie potențială.În cele din urmă, difuzorul este legat de partea de evacuare care distribuie aerul comprimat pentru utilizare.


Structura de proiectare a compresorului centrifugalCompresoarele cu șurub constau din două rotoare elicoidale (mascul și mamă) care se întrepătrund strâns și se rotesc în direcții opuse.Rotoarele sunt încapsulate într-o carcasă cilindrică, cu orificii de intrare și ieșire pentru intrarea și ieșirea aerului.Au și alte părți principale, cum ar fi rulmenții și mantaua de răcire.


Structura de proiectare a compresorului cu șurub


Compresorul cu șurub vs compresor centrifugal Avantaje și dezavantaje

Compresorul cu șurub și compresorul centrifugal pot fi, de asemenea, diferențiate în funcție de avantajele și dezavantajele lor.


Compresor cu șurub


Pro

● Ideal pentru o gamă largă de aplicații și rapoarte de compresie

● Oferă un flux continuu și constant de aer

● Eficient energetic cu performanțe bune la sarcină parțială

● Potrivit pentru aplicații industriale mai mici


Contra

● Necesită întreținere mai frecventă în comparație cu compresorul centrifugal

● Mai puțin eficient pentru operațiuni cu viteză extrem de mare

● Probleme legate de contaminarea cu ulei la utilizarea compresoarelor cu șurub cu injectare de ulei


Compresor centrifugal


Pro

● Perfect pentru aplicații dinamice și de mare viteză

● Capabil să gestioneze fluxuri de aer variabile

● Necesită întreținere mai puțin frecventă în comparație cu compresorul cu șurub

● Potrivit pentru aplicații industriale mai mari


Contra

● Structură de proiectare complexă cu multe părți complicate

● Cost ridicat de producție

● Produceți zgomot și vibrații mai puternice


Compresor centrifugal vs compresor cu șurub asupra performanței

Există mulți factori în spatele diferenței dintre compresorul centrifugal și compresorul cu șurub.Mai jos, vom compara aceste două compresoare și vom vedea performanța lor generală.


● Calitatea aerului


Când utilizați calitatea aerului ca parametru pentru a compara compresorul centrifugal cu șurub, este esențial să analizați soluțiile la care se adresează.


Compresoarele centrifugale au design departamental, deoarece există multe părți în construcție și fiecare dintre ele are funcții unice.Partea de lubrifiere cu ulei este diferită de secțiunea de compresie, ceea ce asigură că aerul nu este contaminat.În general, compresoarele centrifugale sunt cunoscute pentru funcționarea lor dinamică și de mare viteză, care asigură o compresie mai lină și un transport mai scăzut de ulei.


Compresor centrifugalCompresoarele cu șurub sunt disponibile în două tipuri: opțiuni fără ulei și opțiuni cu injectare de ulei.Tipurile fără ulei nu folosesc lubrifiere cu ulei, garantând că aerul comprimat este curat și lipsit de contaminanți.Cu toate acestea, tipurile cu ulei injectat produc adesea aer comprimat cu transport de ulei.● Eficiență energetică

Eficiența compresorului cu șurub față de compresorul centrifugal depinde în principal de condițiile de funcționare.


Compresoarele cu șurub sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic atunci când sunt utilizate în condiții de funcționare cu sarcină parțială, de aceea sunt cele mai potrivite pentru aplicații care au nevoie de aer variabilă, inclusiv pompe de căldură la temperatură joasă.Sunt foarte fiabile în gestionarea ciclurilor de pornire-oprire.


Compresoarele centrifugale, pe de altă parte, sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic atunci când sunt utilizate în condiții de funcționare la sarcină maximă, de aceea sunt cele mai potrivite pentru aplicații care necesită un flux constant de aer de mare viteză.Sunt foarte fiabile în gestionarea scenariilor cu cerere de aer stabilă și previzibilă.


● Costuri

La fel ca orice echipament, este imperativ să fii conștient de diferența de cost între compresorul cu șurub și compresorul centrifugal.


Compresoarele cu șurub au un cost inițial mai mic datorită construcției lor simple și mai puține piese în comparație cu compresoarele centrifugale.Cu toate acestea, au costuri de funcționare mai mari, deoarece mecanismul lor de funcționare implică mai multe piese în mișcare, ceea ce are ca rezultat întreținere și reparații frecvente.


Compresoarele centrifugale, pe de altă parte, au un cost inițial ridicat, în special datorită complexității construcției și complexității designului.Cu toate acestea, au mai puține piese în mișcare, ceea ce duce la mai puține întreținere și reparații.


● Dimensiune

O comparație cu șurub rotativ și compresor centrifugal nu va fi completă fără a menționa variația dimensiunii acestora și modul în care le afectează funcționalitatea.


Compresoarele cu șurub rotativ au un design simplu, compact, ceea ce este foarte benefic în instalațiile cu spațiu limitat.Dimensiunea lor permite flexibilitate, asigurând o adaptare ușoară la diferitele constrângeri spațiale.Cu toate acestea, în aplicațiile de capacitate mai mare, compresoarele cu șurub nu sunt întotdeauna cele mai bune, deoarece structura lor de proiectare le limitează capacitatea.


În timp ce compresoarele centrifugale au o structură de proiectare mai complicată.Construcția lor permite scalabilitate pentru o capacitate crescută, prin urmare sunt utilizate cel mai bine pentru aplicații cu cerințe spațiale mai extinse.În plus, compresoarele centrifugale sunt adesea asociate cu aplicații industriale mai mari datorită eficienței lor în manipularea unui volum mai mare de aer.


● Stabilitate și durabilitate

Ambele compresoare demonstrează rezistență, dar există anumiți factori care pot fi utilizați pentru a diferenția răcitorul cu șurub de cel centrifugal în acest sens.


Răcitoarele cu șurub sunt cunoscute pentru designul lor robust și, atunci când sunt întreținute corespunzător, oferă o bună stabilitate și durabilitate.Efectuarea unor practici regulate de întreținere, cum ar fi lubrifierea și inspecțiile, le poate prelungi, de asemenea, durata de viață.


În timp ce răcitoarele centrifugale funcționează la viteză mare, au mai puține părți mobile.De asemenea, au o structură externă mai largă, ceea ce le face mai stabile și mai durabile decât răcitoarele cu șurub.Efectuarea unor practici regulate de întreținere, cum ar fi monitorizarea vibrațiilor și echilibrarea, poate ajuta la îmbunătățirea stabilității și a duratei de viață a acestora.


● Capacitate

Există o mare diferență în ceea ce privește capacitatea răcitoarelor cu șurub față de răcitoarele centrifugale, deoarece acestea răspund nevoilor industriale diferite.


Răcitoarele cu șurub au o capacitate mai mare.Ele pot fi utilizate pentru o gamă largă de aplicații cu rapoarte de compresie diferite.Construcția lor susține performanță premium în diferite condiții de încărcare, făcându-le opțiunea mai bună pentru cerințele fluctuante de aer.


Pe de altă parte, răcitoarele centrifugale sunt utilizate în mod special pentru aplicații industriale mai mari, datorită capacității lor de a gestiona eficient volume mai mari de aer.


● Zgomot și vibrații

Compresor cu șurub

Nivelurile de zgomot și vibrații sunt factori cruciali de luat în considerare atunci când se examinează confortul operațional al compresorului cu șurub față de compresorul centrifugal.


Compresoarele cu șurub, datorită designului lor compact și mai multor părți mobile, produc zgomot și vibrații mai mari.De asemenea, mecanismul de deplasare pozitivă din aceste compresoare se adaugă la sunetul generat, în special în timpul operațiunilor de pornire-oprire.


Compresoarele centrifugale, pe de altă parte, datorită mecanismului lor de lucru dinamic și de mare viteză, produc mai puțin zgomot și vibrații.Aceste compresoare au un proces de funcționare mai ușor, rezultând un mediu mai silențios.


● Întreținere și reparații

Întreținerea și reparația joacă un rol crucial în determinarea care este mai bine între răcitorul de lichid cu șurub și răcitorul de lichid centrifugal și modul în care performanța lor generală este afectată.


Răcitoarele cu șurub, în ​​primul rând datorită mecanismului lor de deplasare pozitivă, necesită întreținere și reparații mai regulate.În al doilea rând, sistemul lor de lucru implică mai multe piese în mișcare, ceea ce provoacă frecare care, în cele din urmă, duce la uzură în timp.Cu toate acestea, acest lucru poate fi redus prin lubrifiere constantă și practici de inspecție.


Pe de altă parte, sistemul de lucru al răcitoarelor centrifuge implică mai puține părți în mișcare, rezultând întreținere și reparații mai puțin frecvente.


● Aplicație

Compresorul cu șurub rotativ și compresorul centrifugal pot fi, de asemenea, clasificați folosind aplicațiile lor.Ambele compresoare excelează în diverse industrii.


Compresoarele rotative cu șurub sunt versatile și perfecte pentru o gamă largă de aplicații, ceea ce le face opțiunea ideală pentru industriile cu nevoi diverse de compresie.Sunt cele mai eficiente pentru sarcini variabile și cicluri de pornire-oprire.


Compresoarele centrifugale sunt cele mai potrivite pentru aplicații industriale mai mari, în special pentru situațiile în care este nevoie de un flux constant de aer de mare viteză.Funcționarea lor dinamică și scalabilitatea le fac perfecte pentru aplicații dificile, cu capacitate și eficiență substanțiale.


Compresor cu șurub vs compresor centrifugal în HVAC: care este mai bun


Acum că am discutat despre diferențele dintre compresorul centrifugal și compresor cu șurub, este timpul să alegeți care este mai potrivit pentru nevoile dvs.


În general, compresoarele cu șurub sunt cele mai bune pentru o gamă largă de aplicații, inclusiv sarcini variabile și cicluri de pornire-oprire.Compresoarele centrifugale sunt cele mai bune pentru aplicații industriale mai mari care necesită funcționare dinamică cu viteză de compresie de mare viteză.


De asemenea, compresoarele cu șurub au un design simplu și costuri inițiale mai mici.Dar datorită mecanismului lor de lucru care implică multe piese în mișcare, acestea necesită mai multă întreținere și reparații.Acest lucru contribuie la creșterea costurilor de funcționare.În plus, datorită numeroaselor părți în mișcare, acestea produc zgomot și vibrații mai mari.


Compresoarele centrifugale au un design complex și costuri inițiale mai mari.Dar mecanismul lor de funcționare implică mai puține piese în mișcare, prin urmare mai puține întreținere și reparații, ceea ce reduce costurile de funcționare.Datorită mai puține părți în mișcare, acestea produc mai puțin sunet.


SPRSUN este una dintre cele proeminente și de încredere producatori de pompe de caldura aer-apa în întreaga lume.Avem experiență și cunoștințe în alegerea celui mai bun tip de compresor pentru HVAC, deoarece compresoarele afectează direct performanța sistemelor HVAC.Folosim cel mai bun compresor Panasonic pentru echipare Pompă de căldură chinezăs.Dacă sunteți în căutarea celui mai bun profesionist pentru consiliere personalizată privind compresoarele pentru pompe de căldură sau AC, nu ezitați contactaţi-ne.Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692