Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Diferența dintre serpentina de evaporator și serpentina de condensator

Diferența dintre serpentina de evaporator și serpentina de condensator

Vizualizări:1     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-12-01      Origine:teren

Diferența dintre serpentina de evaporator și serpentina de condensator

Bateriile condensatorului și evaporatorului sunt de obicei asociate cu pompe de caldura en-gros.Practic, toate AC-urile cu agenți frigorifici au bobine de evaporator și condensator, permițându-le să efectueze sarcini de răcire și încălzire, după cum este necesar.


Bobina de evaporare captează căldura prezentă în aer într-o cameră, transportând-o către serpentina condensatorului care este plasată în exterior printr-un agent frigorific pentru eliberare externă.. Agentul frigorific de înaltă presiune și temperatură înaltă revine apoi la un lichid și curge înapoi în casă pentru un alt ciclu.Iată tot ce trebuie să știți despre bobinele condensator vs evaporator în detaliu.Iată o privire.


Baterie Evaporator

O serpentină de evaporare HVAC este o serie de aripioare și tuburi care conțin un agent frigorific cu punct de fierbere scăzut pentru a capta căldura din aerul cald din interior pe măsură ce curge peste aripioare.


Imediat ce agentul frigorific absoarbe căldură, este evident transformat într-o stare gazoasă.Următoarea etapă implică compresia pentru a forța agentul frigorific să atingă niveluri ridicate de temperatură și presiune, astfel încât să poată absorbi și mai multă căldură din aer.


Bobina condensatorului

Ce este o căldură condensator pompa? O serpentină a condensatorului este un dispozitiv în care fluidul frigorific de înaltă presiune și temperatură înaltă curge pentru a elibera căldură în mediul înconjurător și a reveni la un lichid.


Agentul frigorific lichid curge apoi în supapa de expansiune, pierzând o parte din temperatura și presiunea pe măsură ce se pregătește să curgă în serpentina evaporatorului pentru un alt ciclu de răcire.


Diferența dintre designul bobinei condensatorului și vaporizatorului

Modul în care sunt realizate serpentinele evaporatorului îmbunătățește un contact bun între agentul frigorific și aerul cald din interior.Practic, cuprinde bobine tubulare subțiri învelite cu aripioare.Agentul frigorific este susținut de tuburi, în timp ce aripioarele ajută la circulația aerului pe suprafață.Materialele folosite atât pentru tuburi, cât și pentru aripioare sunt de obicei aluminiu sau cupru, deoarece acestea conduc căldura excelent.


În schimb, bobinele condensatorului sunt de obicei structuri masive, cu tuburi și aripioare care le depășesc cu mult pe cele ale bobinelor evaporatorului.Dar, desigur, materialul de construcție este același.Nu există material mai bun decât aluminiul sau cuprul.


Amplasarea serpentinelor evaporatorului și a condensatorului în sistemele HVAC

Deoarece activitatea serpentinei evaporatorului este de a scăpa de excesul de căldură din casă, aceasta este plasată în interior.În schimb, bobina condensatorului este setată în exterior.Acest lucru permite sistemului AC să efectueze ciclul menționat mai sus de absorbție a căldurii, evaporare, compresie și condensare într-o manieră continuă.


Diferența în principiul de funcționare dintre serpentinele evaporatorului și condensatorului

După cum probabil ați învățat deja mai sus, bobinele condensatorului și evaporatorului diferă în modul în care mișcă căldura.Bobina de evaporare preia căldură din aerul din interiorul clădirii și o transferă în exterior, unde bobina de evaporare eliberează căldura în aerul din jur, completând în esență secvența de răcire.


Acest lucru este posibil numai datorită diferenței de presiune și temperatură a frigiderului la ambele serpentine.Pornește la o temperatură și presiune scăzute în serpentina interioară, permițându-i să capteze căldura, să se evapore, să sufere compresie, să capteze mai multă căldură și să curgă în serpentina unității exterioare pentru a disipa căldura și a deveni din nou lichid.


Importanța serpentinei evaporatorului

Serpenta evaporatorului este concepută pentru a răci o cameră.Fără această bobină, pompele de căldură nici nu ar începe să funcționeze.După cum am menționat, această bobină are un agent frigorific care absoarbe căldura din aerul cald din interior, transferându-l în exterior pentru ejectare.Aerul rece rezultat circulă apoi înapoi în cameră.


Beneficiile bobinei condensatorului

Bobina condensatorului realizează tot ceea ce a fost pornit de bobina interioară, sporind condiții mai bune potrivite pentru eliberarea căldurii.Practic, odată ce agentul frigorific absoarbe căldură din aerul care trece peste serpentina evaporatorului, acesta se evaporă, dar apoi intră în compresor, ceea ce îi crește temperatura și presiunea, extinzându-și capacitatea de a absorbi căldura în continuare.


În cele din urmă, vaporii de agent frigorific care se află la temperatură ridicată și, de asemenea, la presiune mare intră în serpentina condensatorului, pierde multă presiune și eliberează căldura absorbită în zonă.

Bobina de evaporare vs. serpentina de condensator: Impactul eficienței

Performanța ambelor tipuri de serpentine afectează în mod semnificativ eficiența pompelor de căldură surse de aer.Acestea fiind spuse, bobina cu un impact mai mare asupra eficienței sistemului este bobina evaporatorului.Acest lucru se datorează faptului că este nevoie de destul de multă energie pentru a absorbi căldura din aerul din interior și pentru a răci o cameră.


Dimpotrivă, bobina condensatorului ajută la distribuirea căldurii, care nu necesită prea multă energie în ceea ce privește absorbția căldurii.Prin urmare, performanța bobinei condensatorului are un impact scăzut asupra eficienței sistemului.


Dar, în orice caz, eficiența sistemului dumneavoastră AC depinde în principal de rata de transfer de căldură, care, la rândul său, depinde de:

● Suprafața bobinei.Pur și simplu, bobinele cu suprafață mai mare sunt capabile să absoarbă sau să risipească mai multă căldură.

● Materialul bobinei.După cum am menționat, cuprul și aluminiul sunt materialele de construcție a bobinei numărul unu datorită conductibilității lor termice excelente.Orice alt material va duce la un transfer de căldură mai mic.

● Design aripioare.Aripioarele ajută la creșterea suprafeței pentru absorbția căldurii, așa că cel mai bine este să fie proiectate cu forma și distanța care maximizează suprafața pentru transferul de căldură.

● Flux de aer.Asigurarea că nu există înfundări în conducte sau murdărie pe serpentine va asigura un flux de aer suficient pentru o răcire optimă.

● Încărcare cu agent frigorific.Practic, doriți să evitați un sistem subîncărcat deoarece cantitatea de agent frigorific din serpentine afectează capacitatea și eficiența de răcire.Verificați regulat serpentina evaporatorului pentru a vă asigura că conține o cantitate adecvată de agent frigorific.

● Curăţenia bobinei.După cum am menționat, murdăria, resturile și praful împiedică transferul eficient de căldură din aer la agent frigorific și invers.Murdăria și praful izolează bobinele atunci când nu aveți nevoie de asta, reducând efectiv transferul de căldură și eficiența sistemului.Verificați regulat conductele și bobinele AC pentru murdărie, resturi și înfundare care altfel ar reduce performanța.


Diferența dintre întreținerea condensatorului și evaporatorului

După cum sa menționat deja, menținerea bobinelor AC curate și bine încărcate asigură un transfer optim de căldură și o eficiență îmbunătățită.Acest lucru se datorează faptului că îndepărtarea izolației nedorite din bobine și asigurarea unei încărcări adecvate a agentului frigorific permite bobinelor să absoarbă și să disipeze căldura fără a solicita sau consuma energie suplimentară.


Pe de altă parte, dacă neglijezi pompa de căldură, practic o condamni la efort pentru a absorbi și a risipi căldura prin serpentine și aripioare izolate.Acest lucru nu numai că va reduce eficiența dvs pompa de caldura cu invertor dar și să-ți ridici factura la energie.Deci, acordați prioritate întreținerii pompei de căldură, bine.


Cum să aveți grijă de serpentina evaporatorului

Inspectați întotdeauna serpentinele evaporatorului pompelor de căldură în mod regulat.Verificați dacă există semne de mucegai, mucegai, murdărie și resturi și alți contaminanți care amenință performanța optimă a AC și sănătatea umană.Puteți folosi o perie moale pentru a îndepărta murdăria de pe spirale și aripioare și un aspirator pentru resturile încăpățânate.În caz de mucegai, mucegai sau murdărie încăpățânată, utilizați o soluție de curățare comercială și clătiți bine bobinele.


În timp ce vă aflați, verificați dacă există apă în tava de scurgere a condensului.Aici se acumulează vaporii de aer condensat atunci când intră în contact cu suprafețele reci.Îndepărtați apa acumulată pentru a preveni deteriorarea apei în sistemul dumneavoastră.


De asemenea, îndepărtați orice blocaj de pe conducta de evacuare a condensului.Pur și simplu puteți aspira saboții sau puteți folosi șarpele unui instalator.Curățați linia de scurgere cu o soluție de înălbitor diluată pentru a îndepărta mucegaiul sau mucegaiul.


Programați inspecții anuale cu profesioniști.Sistemul dvs. de AC trebuie verificat de un profesionist cel puțin o dată pe an pentru a identifica eventualele probleme și pentru a înlocui filtrele uzate conform instrucțiunilor producătorului.În cazul în care bănuiți performanțe neobișnuite sau scurgeri de agent frigorific, rezolvați problema și completați agentul frigorific.


Cum se întreține bobina condensatorului

Îngrijirea bobinelor condensatorului AC nu este atât de diferită de sfaturile menționate mai sus privind întreținerea bobinei evaporatorului.Efectuați curățarea regulată pentru a îndepărta murdăria, resturile și alți contaminanți.


Nu uitați să urmați instrucțiunile producătorului.Începeți prin a opri alimentarea, curățați murdăria și resturile, aspirați orice saboți încăpățânați și utilizați o soluție de curățare comercială pentru a îndepărta mucegaiul și mucegaiul, apoi clătiți bine.Nu reporniți alimentarea decât dacă bobina este complet uscată, sau umiditatea va atrage doar murdărie.


Programați inspecții profesionale pentru a identifica și remedia orice probleme potențiale înainte ca acestea să escaladeze.De asemenea, luați măsuri preventive.După cum s-a subliniat, serpentina condensatorului este situată în unitatea exterioară, astfel încât să vă asigurați că zona din apropiere este curată este esențială.Aceasta înseamnă tăierea vegetației, instalarea unui ecran de protecție pentru a ține murdăria și resturile departe și efectuarea de inspecții regulate pentru semne de scurgere a agentului frigorific.


Urmând sfaturile menționate mai sus, puteți menține bobinele AC curate și în stare bună.Desigur, avantajul este performanța optimă și consumul redus de energie.În plus, va împiedica sistemul să suprasolicită și să renunțe la tine mai devreme decât se aștepta.


Învelire

Acesta este tot ce trebuie să știți despre bobinele evaporatorului AC vs condensator.Dar amintiți-vă, nu toate bobinele AC sunt create egale.Dacă sunteți în căutarea unor sisteme AC cu bobine superioare de evaporator și condensator, ne-ar plăcea să vă prezentăm produsele noastre.Suntem o persoană de încredere furnizor de pompe de căldură cu sursă de aer cu clienți din întreaga lume.Continuați, sunați-ne sau trimiteți-ne un e-mail pentru a afla mai multe.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692