Scroll vs compresor rotativ în HVAC

Vizualizări:2     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-12-27      Origine:teren


Comparația dintre compresorul scroll și compresorul rotativ a fost mult timp discutată.Ambele compresoare sunt proiectate pentru utilizare într-o gamă largă de aplicații, inclusiv în domenii rezidențiale și comerciale.Cu toate acestea, fiecare dintre ele are o structură, un mecanism și un principiu de lucru unic, care afectează eficiența lor.


Similar cu compresor alternativ vs rotativ dezbaterea compresorului, compresoarele scroll sunt, de asemenea, populare și sunt adesea recomandate de profesioniști.Dar ar trebui să le alegeți în locul compresoarelor rotative?


Scroll vs compresor rotativÎn acest articol, vom discuta pe larg despre ambele compresoare, lămurindu-vă care este cel mai bun.


Ce este un compresor Scroll?


Un compresor scroll este un tip de compresor volumetric utilizat în diverse aplicații, în special sistemele HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat).Dispune de două componente în formă de spirală care se întrepătrund: un sul staționar și un sul orbitant.


Scroll CompresorCompresoarele Scroll au un proces de compresie continuu, neted, care le îmbunătățește rata de ieșire.Sunt cunoscute în mod obișnuit pentru eficiența energetică, funcționarea consecventă și designul relativ simplu.


Ce este un compresor rotativ?


Compresorul rotativ, care uneori este denumit „compresor rotativ cu șurub”, este, de asemenea, un compresor cu deplasare pozitivă utilizat pe scară largă pentru sistemele HVAC în medii rezidențiale și unele industriale.Dispune de un arbore care găzduiește două lame care se rotesc cu spațiu liber unul lângă celălalt.


Compresor rotativCompresoarele rotative sunt apreciate pentru dimensiunile lor compacte, capacitatea mare și funcționarea lină.Prin urmare, sunt ideale pentru aplicații cu spațiu limitat și cerere continuă de aer.


Scroll vs compresor rotativ: principiu de lucru


În ciuda faptului că îndeplinesc aceeași funcție, compresoarele scroll și rotative au principii de funcționare diferite.Mai jos este o comparație a modului în care funcționează compresoarele scroll cu modul în care funcționează compresoarele rotative.


Cum funcționează Scroll Compresor?


Compresorul scroll dispune de două volute interblocate în formă de spirală.Unul se numește „scroll staționar” în timp ce celălalt se numește „scroll orbitant”. Aceste suluri sunt în general realizate din materiale de înaltă rezistență, cum ar fi oțel inoxidabil sau aluminiu.Volurile de blocare creează o etanșare continuă, anulând necesitatea pistonului.Acest design strâns minimizează, de asemenea, scurgerile interne și pierderile de energie.


Principiul său de funcționare implică deplasarea cilindrului orbital în jurul scroll-ului staționar, creând astfel o serie de buzunare de aer între ele.


Procesul de compresie începe atunci când scrollul orbital începe să se rotească, determinând aspirarea aerului în cameră.Pe măsură ce ruloul care orbitează își continuă mișcarea excentrică, aerul este comprimat treptat până la centrul setului de rulare.Pe măsură ce volumul aerului scade, are loc o creștere a presiunii.Apoi, aerul comprimat este forțat să iasă printr-un orificiu de evacuare din centrul volutelor.


Cum funcționează un compresor rotativ?


Compresorul rotativ are o pereche de șuruburi elicoidale (cunoscute sub numele de rotoare) care se rotesc în interiorul unei camere de compresie.Șuruburile sunt prelucrate cu lobi elicoidal care se întrepătrund între ele, rezultând o serie de buzunare de compresie.Pe măsură ce șuruburile se rotesc, volumul buzunarelor se reduce, comprimând astfel aerul prins în interior.


Procesul său de lucru începe atunci când aerul atmosferic intră în compresor printr-un orificiu de admisie.Apoi, rotoarele atrag aer, care devine progresiv comprimat pe măsură ce se deplasează peste șuruburile rotative.Pe măsură ce se întâmplă acest lucru, presiunea și temperatura aerului cresc.Lobii rotori care se întrepătrund asigură o etanșare etanșă, asigurându-se că nu există nicio deschidere pentru reflux.Odată ce aerul comprimat ajunge la capătul rotoarelor, acesta părăsește camera printr-un orificiu de refulare.


Rotoarele necesită o aliniere precisă și o frecare redusă pentru a garanta eficiența compresiei.Acest lucru se realizează prin utilizarea rulmenților de înaltă calitate și a unui sistem de lubrifiere fiabil.Lubrifiantul nu numai că asigură o toleranță strânsă între rotoare, dar ajută și la răspândirea aerului comprimat, facilitând performanța generală și longevitatea compresorului.


Diferența structurală între compresorul scroll și rotativ


Compresoarele scroll și rotative sunt proiectate diferit, motiv pentru care principiile lor de funcționare sunt unice.O mare parte a compresorului scroll față de compresorul rotativ poate fi urmărită din structura și designul lor mecanic.De exemplu, camera de compresie a unui compresor scroll este în partea de sus, dar camera de compresie a compresorului rotativ este situată în partea de jos.


De asemenea, în afară de scroll-ul staționar și orbital, un compresor scroll are multe subcomponente mai mici, inclusiv un motor, un protector termic, o reducere internă a presiunii, supape de bypass, o supapă de reținere a descarcării, un protector de suprasarcină și multe altele.Componentele precum dispozitivul de protecție termică, supapa de reținere de descărcare și protectorul de suprasarcină ajută la protejarea compresorului împotriva deteriorării.


Pe de altă parte, un compresor cu șurub rotativ are un motor, un cilindru, un acumulator, un arbore cotit, o rolă, un rulment principal și un sublagăr, precum și o paletă.


Priviți cu atenție, veți observa că un compresor scroll și un compresor rotativ nu au componente similare, cu excepția motorului.Prin urmare, de ce funcționează diferit.


Compresorul Scroll vs Mecanismul compresorului rotativ


Datorită diferitelor componente utilizate în proiectarea fiecărui compresor, mecanismul de funcționare al acestora diferă.


Acestea sunt diferențele notabile de mecanism:

 • Într-un compresor scroll, procesul de comprimare are loc în interiorul învelișului scroll cu ajutorul sulurilor.În timp ce, într-un compresor rotativ, procesul de compresie are loc în interiorul camerei sale de compresie cu ajutorul mișcării de rotație a rolei și a mișcării verticale a paletei.


 • Un compresor scroll comprimă aerul în mod continuu, dar compresorul rotativ comprimă aerul doar la încheierea unei rotații.


 • Un compresor scroll oferă zgomot și vibrații mai reduse deoarece comprimă aerul în mod continuu și are o fluctuație de cuplu de 50%.


 • Un compresor scroll comprimă aerul utilizând mișcarea circulară a scroll, dar compresorul rotativ comprimă aer prin modificarea volumului de aer printr-o mișcare de rotație a rolei.
Scroll Compressor vs Rotary Compressor Avantaje și dezavantaje


Compresorul scroll de compresor rotativ poate fi, de asemenea, diferențiat în funcție de avantajele și dezavantajele lor.


Scroll Compresor


Pro


 • Eficiență ridicată: Compresoarele Scroll sunt apreciate pentru eficiența energetică excelentă datorită compresiei continue fără pulsații, rezultând performanțe optime și consum redus de energie.Acest lucru ajută la economisirea costurilor pe termen lung.


 • Zgomot redus: Compresoarele Scroll au un sistem de funcționare silențios, făcându-le ideale pentru mediile sensibile la zgomot, cum ar fi clădirile rezidențiale sau birourile.


 • Design compact: Aceste compresoare sunt proiectate pentru a fi compacte și ușoare, permițând instalarea ușoară în spații înguste.Dimensiunea mică le face perfecte în situațiile în care zona de configurare este limitată.


 • Cerințe de întreținere mai reduse: Pe lângă un design compact, compresoarele scroll au mai puține părți mobile, ceea ce duce la cerințe de întreținere mai mici.De asemenea, procesul de compresie este neted, oferind o uzură redusă.


Contra


 • Capacitate limitată: Compresoarele Scroll sunt cele mai ideale pentru aplicații de capacitate mică până la medie;nu sunt potrivite pentru aplicații de mare capacitate.Pentru eficiență în aplicații înalte, vor fi necesare mai multe compresoare scroll.Acest lucru va crește investiția inițială și va face sistemul complex.


 • Sensibilitate la contaminanți: Aceste compresoare sunt predispuse la contaminanți precum praful, murdăria, resturile și umiditatea.Filtrarea și întreținerea adecvate sunt importante pentru longevitatea și performanța optimă.


 • Cost inițial ridicat: Compresoarele Scroll au un cost inițial ridicat, ceea ce le face scumpe pentru persoanele cu un buget restrâns.Cu toate acestea, pe termen lung, fiabilitatea și eficiența energetică a acestora compensează costul inițial.


Compresor rotativ


Pro


 • Gamă largă de capacități: Compresoarele rotative pot face față cerințelor de capacitate mai mare, făcându-le potrivite pentru sisteme HVAC mai mari și aplicații cu cerere mare.Aceste compresoare sunt disponibile în diferite tipuri, cum ar fi paleta rotativă sau șurub rotativ, oferind astfel versatilitate pentru diferite aplicații, inclusiv înalte sau pompa de caldura la temperatura joasa.


 • Design compact: Compresoarele rotative au dimensiuni compacte, cu o structură de design foarte simplă.Acest lucru le face ușor de configurat și întreținut, reducând astfel costurile operaționale și timpul de nefuncționare.


 • Funcționare continuă: Aceste compresoare oferă o alimentare constantă cu aer comprimat, făcându-le ideale pentru operațiuni industriale care necesită un flux substanțial de aer.


 • Cost-eficiente: Compresoarele rotative au un cost inițial mai ieftin în comparație cu compresoarele scroll.Prin urmare, sunt accesibile persoanelor cu buget redus.


Contra


 • Nivel de zgomot: În funcție de tip, compresoarele rotative pot produce mai mult zgomot în timpul funcționării.


 • Cerințe de întreținere: Compresoarele rotative au mai multe piese în mișcare în comparație cu compresoarele scroll, prin urmare cerințele lor mai mari de întreținere.


Compresor rotativ vs Scroll pentru performanță

Există multe diferențe asociate cu compresorul rotativ față de compresorul scroll în ceea ce privește performanța.Mai jos, vom discuta factorii cheie de luat în considerare atunci când comparăm aceste două compresoare:


Eficienţă


Compresoarele rotative, datorită designului lor cu deplasare pozitivă, oferă o eficiență ridicată într-o gamă largă de condiții de funcționare.Acest lucru garantează performanțe optime în numeroase aplicații, rezultând un consum redus de energie și costuri de funcționare mai mici.


Compresoarele scroll, pe de altă parte, au o construcție scroll unică, care oferă o eficiență mare la capacități mai mici.Sunt excelente pentru menținerea unei presiuni stabile a aerului, făcându-le perfecte pentru aplicații în care fluxul de aer constant și precis este esențial.Gama lor extinsă de modulare le face capabile să modifice fluxul de aer în funcție de fluxul de aer necesar.Acest lucru ajută la economisirea energiei prin evitarea consumului excesiv de energie în perioadele cu cerere scăzută.


Stabilitate și durabilitate


Atât compresoarele rotative, cât și cele scroll sunt puternice, stabile și fiabile.Cu toate acestea, compresoarele rotative sunt adesea preferate pentru aplicații obositoare.Construcția lor robustă le face capabile să reziste la aplicații înalte, cum ar fi setările industriale în care aplicațiile continue și solicitante sunt normele zilei.Compresoarele rotative sunt mai stabile și mai fiabile la sarcini mari de lucru.


Compresoarele Scroll, pe de altă parte, funcționează excelent pentru aplicații care necesită un flux de aer constant și scăzut spre mediu.Designul lor prezintă mai puține piese în mișcare, minimizând șansele de defecțiuni mecanice și făcându-le fiabile pentru aplicații de nivel scăzut până la mediu.


Zgomot


În această secțiune a dezbaterii scroll vs compresor rotativ, compresoarele scroll au mâna de sus.Au un design simplu, care implică puține părți în mișcare și un sistem de funcționare fără probleme.Acest lucru are ca rezultat zgomot și vibrații reduse.Prin urmare, acestea pot fi de încredere în zone liniștite, cum ar fi case rezidențiale, birouri și spitale.


Compresoarele rotative tind să producă mai mult zgomot și vibrații în timpul funcționării.În funcție de industrie, zgomotul ar putea să nu fie o problemă.De exemplu, lucrătorii din industria prelucrătoare sunt obișnuiți ca alte mașini să facă zgomot în timpul funcționării.Cu toate acestea, unii producători de pompe de căldură de încredere sau HVAC ar folosi bumbac izolat fonic pentru a reduce zgomotul atunci când echipează compresorul rotativ în mașină, deoarece performanța compresorului rotativ este cea mai bună.


Operație continuă


Un alt factor care merită luat în considerare în Compresor scroll HVAC iar dezbaterea compresorului rotativ este sistemul lor de funcționare.


În comparație cu compresorul rotativ, compresorul scroll nu este cel mai bun pentru atunci când este nevoie de un flux continuu de aer comprimat.Mecanismul lor de lucru implică un proces de compresie intermitentă, care provoacă ușoare fluctuații ale fluxului de aer.Astfel, de ce sunt mai bine utilizate pentru aplicații care nu necesită o ieșire continuă și neîntreruptă a aerului.


Pe de altă parte, puteți avea încredere în compresoare rotative pentru aplicații în care fluxul continuu de aer este primordial.Designul acestor compresoare asigură un flux de aer constant și neîntrerupt, făcându-le o opțiune mai bună pentru industriile care se bazează pe livrarea constantă a aerului comprimat.


Aplicație


Alegerea între compresor scroll și compresor rotativ depinde în mare măsură de aplicația dorită.


Compresoarele Scroll sunt predominante în sistemele HVAC rezidențiale și comerciale ușoare.Sunt utilizate în aplicații care necesită un flux de aer precis și stabil, cum ar fi electronice, alimente și băuturi, camere curate și laboratoare.


Pe de altă parte, compresoarele rotative, în special tipurile cu șurub și palete rotative, sunt utilizate de obicei în sisteme HVAC mai mari, cum ar fi aplicațiile comerciale și industriale de aer condiționat.Cu toate acestea, a jucat și un mare avantaj în pompa de căldură rezidențială.Sunt potrivite pentru aplicații industriale grele care necesită o sursă de aer comprimat continuă și fiabilă.Aceste aplicații includ procese de fabricație, șantiere de construcții și ateliere de automobile.


Refrigerant potrivit


Compresoarele rotative sunt compatibile cu diferite tipuri de agenți frigorifici.Aceștia pot gestiona o gamă largă de agenți frigorifici, inclusiv cei obișnuiți precum R-410A și opțiuni mai noi ecologice, cum ar fi R-32 și R290, agentul frigorific inflamabil și exploziv.Versatilitatea lor în lucrul cu diverși agenți frigorifici îi face adaptabile la standardele industriale în evoluție.


Compresoarele Scroll, pe de altă parte, sunt cele mai potrivite pentru agenții frigorifici mai noi ecologici, cum ar fi R-410A, o opțiune comună utilizată în sistemele moderne HVAC datorită naturii lor ecologice.În timp ce unele compresoare scroll pot fi asociate cu alți agenți frigorifici, în general nu sunt compatibile cu mai mulți agenți frigorifici, cum ar fi compresoarele rotative.


Cheltuieli


Costurile totale, inclusiv costul investiției inițiale și costul operațional, sunt cruciale pentru opțiunea preferată de a alege între compresor rotativ și compresor scroll.


Compresoarele rotative au un cost inițial mai mare decât compresoarele scroll, în principal datorită dimensiunilor mai mari, complexității designului și capacității de a face față sarcinilor de lucru mai grele.Cu o eficiență ridicată și capacitatea de a efectua operațiuni grele, compresoarele rotative ajută la economisirea consumului de energie, reducând astfel costurile operaționale în timp.


Compresoarele Scroll, pe de altă parte, sunt adesea mai compacte ca dimensiuni, mai simple ca design, cu costuri de investiție inițiale mai mici.Ele sunt utilizate în mod obișnuit pentru operațiuni cu cereri de volum de aer mai mici, unde economiile de costuri sunt o prioritate.Capacitatea lor de a modula ieșirea de aer în funcție de cererea necesară ajută la reducerea risipei de energie atunci când există o cerere scăzută de strălucire a aerului.


întreținere


În ceea ce privește întreținerea, atât compresoarele rotative, cât și compresoarele scroll necesită întreținere și întreținere regulată.Dar, compresoarele rotative necesită întreținere mai frecventă din cauza complexității lor de proiectare și a capacității de încărcare mare de lucru.Utilizarea în aplicații industriale înalte poate slăbi compresorul, făcându-l mai puțin eficient.Prin urmare, de ce este important să efectuați întreținere și întreținere frecventă.


Compresor rotativ sau Scroll: care este mai bun pentru pompa de căldură sau HVAC


Din discuția noastră de mai sus, atât compresoarele rotative, cât și cele scroll au beneficiile și dezavantajele lor și pot fi utilizate pentru diferite aplicații.Acum, trebuie să vă gândiți care este cel mai bine pentru dvs.Cel mai bun mod de a face acest lucru este să prioritizați nevoile și mediul dumneavoastră.Este întotdeauna o idee bună să solicitați asistența unui profesionist în compresoare de aer pentru a vă ghida pe calea cea bună.


SPRSUN este una dintre cele proeminente și cei mai mari producători de pompe de căldură cu vaste cunoștințe și experiență în compresoare de aer, deoarece compresorul este componenta esențială a pompelor de căldură și HVAC.Iar în ceea ce privește performanța de încălzire și răcire, SPRSUN folosește un compresor rotativ Panasonic pentru a echipa pompa de căldură.Nu trebuie să vă faceți griji pentru calitate.


Mai aveți nevoie de îndrumări suplimentare cu privire la alegerea celei mai bune opțiuni între compresor scroll și compresor rotativ?Puteți contactaţi-ne;suntem mereu gata să ajutăm.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692