Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Scroll vs. Compresor cu piston în pompa de căldură

Scroll vs. Compresor cu piston în pompa de căldură

Vizualizări:2     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-12-26      Origine:terenAr trebui să cumpărați un compresor scroll sau un compresor cu piston?Dacă cumpărați un nou compresor de aer pentru pompa de căldură sau sistemul HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat), două dintre cele mai comune opțiuni pe care le veți întâlni sunt compresoarele scroll și cu piston.În timp ce ambele au același scop de a crea aer comprimat, există mulți factori care îi deosebesc unul de celălalt.Compresor alternativ (Piston) vs Compresor ScrollÎn acest articol, vom discuta pe larg despre compresoarele scroll vs cu piston: cum să le cunoaștem, principiul lor de funcționare, argumente pro, contra și diferențele dintre ele.Acest ghid vă va ajuta să luați o decizie informată atunci când alegeți cel mai bun tip de compresie a aerului pentru a vă satisface nevoile.


Ce este un compresor Scroll?


Un compresor scroll este un tip de compresor volumetric care funcționează prin aspirarea aerului într-o cameră înainte de comprimarea aerului.Partea internă a acestui compresor are două 'scrolls' spiralate care lucrează împreună pentru compresia aerului.


Compresoarele Scroll au un mecanism fără ulei, motiv pentru care sunt preferate în mod popular față de alte compresoare cu deplasare pozitivă, cum ar fi compresoarele cu șurub.La comparare compresor scroll vs șurub, veți descoperi că compresoarele cu șurub depind de lubrifianți precum uleiul pentru a reduce uzura.În timp ce uleiul afectează durata de viață a compresorului.Compresor de aer ScrollUnul dintre motivele majore pentru care compresoarele scroll sunt utilizate în mod obișnuit este structura sa simplă de proiectare, care are ca rezultat mai puține piese în mișcare și cerințe de întreținere reduse.Este, de asemenea, cunoscut pentru fiabilitatea și aplicația în care este nevoie de un compresor compact, eficient și cu zgomot redus.


Principiul de lucru


Un compresor scroll are două componente: un scroll staționar și un scroll orbital.Aceste două suluri sunt identice și funcționează împreună.Scroll-ul staționar este atașat la carcasa compresorului, în timp ce scroll-ul orbital este conectat la arborele cotit.


Pergamentele staționare și cele care orbitează sunt blocate împreună.Pe măsură ce voluta care orbitează primește putere de la arborele cotit, se rotește într-o mișcare circulară, creând un buzunar de spațiu în mișcare între cele două volute.Această mișcare continuă reduce treptat dimensiunea acestui buzunar, comprimând astfel aerul prins în el.Procesul de compresie este continuu și produce vibrații minime, ceea ce duce la o funcționare mai silențioasă în comparație cu alte tipuri de compresoare.


Pro


Mai jos sunt avantajele utilizării compresorului scroll:

 • Economie de energie: Designul unui compresor scroll ajută la reducerea consumului de energie în timpul funcționării.Procesul său de compresie neted și continuu elimină necesitatea pornirilor și opririlor frecvente.Pe termen lung, această eficiență duce la economii de energie.


Un compresor scroll mic are capacitatea de a produce aceeași cantitate de aer ca un compresor cu piston mai mare.


 • Durabilitate mai bună: Compresoarele Scroll nu au atât de multe piese mobile ca unele alte compresoare, prin urmare trebuie să vă faceți griji cu privire la cerințele mai mici de întreținere.De fapt, funcționează mai bine cu timpul.Pe măsură ce ambele suluri devin uzate, se potrivesc mai bine și împiedică evacuarea aerului.


În plus, compresorul nu va funcționa la fel de ușor ca alte tipuri de compresoare, chiar dacă uitați să curățați praful, murdăria sau nu schimbați filtrul de aer.Compresoarele Scroll garantează că fiecare particulă care intră în volute părăsește zona de compresie.Mișcarea orbitală a scroll asigură că toate particulele sunt diminuate pe măsură ce compresia se oprește.


 • Zgomot și vibrații reduse: designul simplu al compresorului scroll include și un mecanism de sunet premium.Compresorul functioneaza la un zgomot redus, fara vibratii.Datorită acestui fapt, nu trebuie să vă deranjați să cumpărați dispozitive scumpe de izolare fonică pentru a atenua zgomotul compresorului.


Zgomotul și vibrațiile reduse îi permit să fie utilizat în locații care necesită puțin sau deloc zgomot, cum ar fi birourile.


Contra


Mai jos sunt dezavantajele asociate compresoarelor scroll:

 • Costuri inițiale ridicate: De obicei, compresoarele care nu necesită lubrifianți pentru a funcționa eficient au costuri inițiale mai mari.Absența uleiului necesită o prelucrare mai precisă și mai expertă în timpul producției, de unde și creșterea costului.Prețul ridicat de achiziție al compresoarelor Scroll este o problemă, în special pentru persoanele cu un buget restrâns.


 • Reparații complexe: Zona de compresie are o etanșare ermetică, oferind compresorului o barieră etanșă constantă și sigură.Deci, atunci când apare o defecțiune, reparațiile nu pot fi făcute imediat.Dacă etanșarea este deschisă cu forță, integritatea camerei de presiune este compromisă, ceea ce duce la alte probleme.
Ce este un compresor cu piston?


Un compresor cu piston, care este cunoscut și sub numele de „compresor alternativ”, folosește pistoane controlate de un arbore cotit pentru comprimarea aerului.Compresorul este alcătuit practic din trei componente: un piston, un cilindru și un arbore cotit.


Acest compresor poate fi proiectat în două mecanisme diferite.Poate fi fie un piston cu o singură treaptă, fie un piston cu două trepte.Într-o singură etapă, compresia aerului se face într-o singură cursă.Dar în dublă etapă, compresia aerului se face în două etape.În primul rând, aerul este comprimat la o presiune intermediară, apoi aerul este comprimat la o presiune mai mare pentru a doua etapă.Mecanismul de proiectare în două etape oferă o putere mai mare și o eficiență sporită.


Compresor cu pistonCompresoarele cu piston sunt ușor de întreținut și pot fi utilizate pentru mai multe aplicații care necesită aer intermitent.De asemenea, au o structură de design simplă și multe piese pot fi reparate sau înlocuite de utilizatori.


Principiul de lucru


Un compresor cu piston are trei componente majore: un cilindru (este realizat din metal și este închis la un capăt, dar deschis la celălalt), un piston (un disc metalic care este fixat perfect în capătul deschis al cilindrului) și un arbore cotit (este conectat la piston și folosit pentru a controla pistonul în sus și în jos.


Când pistonul coboară, are ca rezultat un vid în cilindru, atrăgând aer în cilindru printr-o supapă de admisie.Când pistonul se ridică, comprimă aerul, care este împins cu forță din cilindru printr-o supapă de refulare.


Acest proces de compresie continuă cu pistonul deplasându-se în sus și în jos, rezultând un flux intermitent de aer comprimat.


Pro


Mai jos sunt avantajele utilizării compresoarelor cu piston:

 • Costuri inițiale scăzute: Compresoarele cu piston sunt cunoscute pentru rentabilitatea lor în timpul achiziției inițiale.Acest lucru le face o opțiune favorabilă pentru proprietarii de case și întreprinderile mici cu constrângeri bugetare.


Costurile inițiale scăzute ale compresoarelor cu piston permit instalarea sistemelor de aer comprimat fără a pune o povară financiară semnificativă asupra utilizatorului.


 • Întreținere simplă: Compresoarele cu piston au un design simplu, cu piese mai puțin complicate.Acest lucru se traduce prin cerințe ușoare de întreținere, cum ar fi schimbarea uleiului, verificarea supapelor și înlocuirea filtrelor atunci când este necesar.Acest lucru minimizează costurile de întreținere și timpul de nefuncționare a sistemului.


În plus, simplitatea designului compresoarelor cu piston le face să reziste mult timp, rezultând costuri operaționale reduse.


 • Funcționare flexibilă: Compresoarele cu piston sunt adaptabile la cerințe.Acestea pot face față la diferite niveluri de cerere, făcându-le potrivite pentru aplicații care necesită performanță eficientă și receptivă în medii operaționale dinamice.


Au flexibilitatea de a modula eficient producția în conformitate cu cerințele operaționale.Fie că se ocupă de perioadele de vârf de cerere sau se adaptează la o utilizare mai mică, compresoarele cu piston pot funcționa optim într-o gamă largă de condiții.


Contra


Mai jos sunt dezavantajele asociate cu utilizarea compresoarelor cu piston:

 • Flux de aer întrerupt: Compresoarele cu piston oferă o alimentare mai puțin consistentă de aer comprimat.Datorită mecanismului lor de mișcare alternativă, produc aer pulsat, ceea ce le face nepotrivite pentru aplicații care necesită un flux de aer constant și continuu.


 • Nivel ridicat de zgomot: Mișcarea în sus și în jos a pistonului poate genera un nivel semnificativ de zgomot și vibrații.Impactul și frecarea constantă a componentelor duc la un nivel ridicat de zgomot, limitând astfel utilizarea în zone liniștite, cum ar fi birouri sau clădiri rezidențiale.


 • Transport ridicat de ulei: Compresoarele cu piston se bazează pe lubrifianți precum uleiul, iar acest lucru poate duce la un transport ridicat de ulei în aerul comprimat.Uleiul excesiv în ieșire poate fi dăunător pentru aplicații precum procesarea alimentelor, spitalele sau procesele de producție în care este nevoie de aer fără ulei.Diferențele dintre compresorul Scroll și Piston


Există multe diferențe între compresorul scroll și compresorul cu piston.Înțelegerea caracteristicilor lor unice vă poate ajuta să alegeți opțiunea potrivită.


Principiul de funcționare


Un compresor scroll are două părți cheie: un scroll staționar (fix) și un scroll orbital (se mișcă).Ambele suluri sunt blocate împreună.Pergatorul care orbitează se mișcă în jurul rolei staționare într-o mișcare de rotație, creând astfel un buzunar de spațiu pentru aer.Pe măsură ce scroll-ul continuă să se rotească, dimensiunea buzunarului se reduce treptat, comprimând astfel aerul prins în el.


Un compresor cu piston, pe de altă parte, are trei părți cheie: un cilindru, un piston și un arbore cotit.Pistonul este introdus în cilindru și controlat de arborele cotit, mișcându-l în sus și în jos.Pe măsură ce pistonul se mișcă în jos, există un vid în cilindru, permițând aerului să intre în cilindru.Când pistonul se mișcă în sus, aerul se comprimă și este împins cu forță afară din cilindru printr-o supapă de refulare.


Economie de energie


Compresoarele Scroll sunt de obicei mai eficiente din punct de vedere energetic.Au mai puține părți mobile, ceea ce duce la pierderi interne reduse.De asemenea, absența volumului de degajare reduce pierderile de energie în timpul procesului de compresie.Când a discutat despre caracteristicile avansate de căutat într-o pompă de căldură, Departamentul de Energie al SUA a subliniat că sistemele cu pompe de căldură cu compresoare scroll furnizează aer cu 10 până la 15 grade mai cald în modul de încălzire decât sistemele cu pompe de căldură cu compresoare cu piston.


Compresoarele cu piston, pe de altă parte, au mai multe părți mobile cu un proces de comprimare a aerului intermitent.Acest lucru are ca rezultat porniri și opriri frecvente, ceea ce consumă mai multă energie.În plus, compresoarele cu piston au limitări în modularea eficientă a capacității, în special în unitățile mai mici.Acest lucru duce la un consum mai mare de energie în timpul funcționării cu sarcină parțială.


Fiabilitate și ciclu de funcționare


Un alt factor important care merită luat în considerare atunci când se examinează compresorul de curent alternativ scroll vs piston este fiabilitatea și ciclul de funcționare.


După cum am menționat mai devreme, compresoarele scroll au mai puține părți mobile, ceea ce înseamnă că există mai puține probabilități de defecțiuni mecanice.Acest lucru garantează fiabilitatea acestora și reduce riscul de nefuncționare.În plus, cel compresor tip scroll are un ciclu de funcționare continuu care îl face aplicabil acolo unde o alimentare continuă și constantă cu aer comprimat este esențială.


Pe de altă parte, compresoarele cu piston sunt proiectate pentru a fi mai complexe cu mai multe părți mobile, ceea ce crește riscurile de defecțiuni mecanice.Mișcarea înainte și înapoi a pistonului poate duce la uzură în timp.De asemenea, compresoarele cu piston nu sunt fiabile, deoarece oferă cicluri de funcționare intermitente, ceea ce înseamnă că nu pot fi utilizate pentru aplicații în care o alimentare constantă cu aer este obligatorie.


întreținere


Din nou, compresoarele scroll au cerințe mai mici de întreținere datorită designului și mecanismului de funcționare ușor.Nu folosesc lubrifianți, iar piesele lor sunt bine fixate pentru o eficiență mai bună.Dar pot fi reparate numai de un expert ori de câte ori sunt defecte.Încercarea de a face singur reparațiile poate cauza mai multe defecțiuni.


Compresoarele cu piston, pe de altă parte, necesită lubrifiere cu ulei, făcând înlocuirea uleiului și a filtrelor o rutină obligatorie.Monitorizarea și menținerea nivelurilor adecvate de lubrifiere sunt importante pentru durata de viață a compresorului.


Pierderea transmisiei


Un alt factor cheie de remarcat atunci când comparăm compresorul scroll cu piston este pierderea transmisiei.


Compresoarele Scroll prezintă adesea pierderi mai mici de transmisie, în principal datorită sistemului lor de compresie continuă și a jocurilor interne reduse.Designul strâns al acestor compresoare minimizează scurgerile și garantează că un procent mai mare din puterea de intrare este utilizat în mod eficient pentru compresie.


Compresoarele cu piston suferă pierderi de transmisie mai mari din cauza mișcării alternative și a jocurilor asociate din cilindru.Aceste pierderi pot afecta performanța generală a procesului de transmisie.


Zgomot și vibrații


Compresoarele Scroll sunt cunoscute în mod popular pentru funcționarea lor silențioasă.Mișcarea lină și continuă a scrollului care orbitează generează mai puțin zgomot decât sunetul mișcării în sus și în jos a compresorului cu piston.Acest lucru face ca compresoarele scroll să fie preferate în scenariile în care zgomotul poate fi cu adevărat deranjant.


În mod obișnuit, impactul pistonului împotriva cilindrului și natura ciclică a procesului de compresie crește nivelul de zgomot și vibrații al unui compresor cu piston.Prin urmare, compresoarele cu piston nu sunt adesea potrivite pentru utilizarea în case rezidențiale sau birouri unde liniștea este prioritară.


Livrare cu aer


Acesta este un factor determinant crucial în dezbaterea compresorului scroll vs compresor cu piston.Practic evidențiază atât fluxul de aer al compresoarelor, cât și sistemul de presiune a aerului.


Compresoarele Scroll produc o livrare continuă și constantă de aer comprimat.Mișcarea de rotație a volutelor asigură un proces de compresie mai fin, care are ca rezultat mai puține pulsații în fluxul de aer.Furnizarea constantă a aerului face compresoarele scroll ideale pentru situațiile în care este nevoie de o sursă de aer stabilă și fără pulsații.


Compresoarele cu piston produc aer comprimat intermitent.Această pulsație duce adesea la variații ale presiunii și debitului aerului, ceea ce afectează aplicațiile care necesită un flux de aer constant și constant.Pentru a atenua acest lucru, compresoarele cu piston sunt utilizate cu rezervoare de aer pentru a oferi un flux de aer mai stabil.Cu toate acestea, acest lucru contribuie la costul total.


Putere de pornire


Compresoarele Scroll necesită o putere de pornire mai mică decât compresoarele cu piston.Structura de proiectare și principiul de funcționare al compresoarelor scroll oferă un proces de pornire mai ușor și mai puțin consumator de energie.Acest lucru este foarte benefic în aplicațiile în care sunt implicate porniri și opriri frecvente.De asemenea, contribuie la eficiența energetică a compresorului.


Compresoarele cu piston, pe de altă parte, necesită o putere mare de pornire pentru a începe să funcționeze.Cererea de putere la pornire poate fi semnificativă, în special în unitățile mai mari.Acest lucru afectează eficiența energetică a compresorului, în special în aplicațiile cu cicluri frecvente de pornire/oprire.


Aplicații


Un alt factor de luat în considerare atunci când se evaluează compresoarele de curent alternativ scroll vs piston sunt aplicațiile lor adecvate.Dincolo Pompa de caldura DC inverter și sistemele de aer condiționat, ambele compresoare pot fi utilizate în mai multe setări.


Compresoarele Scroll sunt utilizate cel mai bine în medii rezidențiale și comerciale datorită funcționării lor silențioase și capacității de a oferi un flux de aer constant.Ele pot fi, de asemenea, utilizate în diferite sisteme de refrigerare, cum ar fi frigidere, congelatoare și alte unități de depozitare la rece.


Compresoarele cu piston, pe de altă parte, sunt utilizate în mod obișnuit în spații deschise, unde poluarea fonică nu este o problemă.Ele pot fi, de asemenea, utilizate în aplicații precum producția de automobile, fabricarea metalelor, șantierele de construcții și industria petrolului și gazelor.


Scroll vs Compresor cu piston: care este mai bun pentru pompa de căldură sau HVAC


Atât compresoarele scroll, cât și cele cu piston sunt opțiuni pentru un compresor de aer pentru o pompă de căldură sau un sistem HVAC.Compresoarele Scroll funcționează silențios, în timp ce compresoarele cu piston fac un nivel de zgomot mai ridicat atunci când lucrează.Astfel, ar trebui să alegeți un compresor scroll dacă compresorul va fi utilizat într-un mediu liniștit.


De asemenea, compresoarele cu piston sunt utilizate cel mai bine pentru aplicațiile care necesită aer intermitent.Prin urmare, acestea nu ar trebui să fie opțiunea dvs. preferată dacă aplicația dvs. necesită un flux de aer continuu și constant.Poti incerca compresorul rotativ, este cea mai buna alegere pentru o pompa de caldura sau sistem HVAC.


SPRSUN este un profesionist producator pompe de caldura cu experiență în oferirea de asistență completă pentru sisteme HVAC.Folosim compresorul rotativ superior în pompele de căldură.Doriți să obțineți mai mult ajutor cu privire la tipul de compresor din sistemul de încălzire și aer condiționat? Vă rugăm să ne contactați;cei mai buni experți ai noștri sunt gata să vă ajute.Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692