Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Cât de eficientă este pompa de căldură aer-apă R290

Cât de eficientă este pompa de căldură aer-apă R290

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-03-10      Origine:teren

c437e4891f20df863d6b6033de8b89b

A existat o creștere constantă a nevoii globale de pompe de căldură eficiente în ultimul deceniu.Deși piața nu este încă matură, se așteaptă o creștere explozivă, unde piața poate atinge de trei-patru ori dimensiunea actuală.Unele țări precum Polonia, Țările de Jos, Franța, Italia și Germania vor avea o creștere de 100% în perioada 2022-2023.


Cum se măsoară eficiența unei pompe de căldură?


Puteți măsura eficiența unei pompe de căldură folosind comparația COP.COP este un acronim pentru coeficientul de performanță și este folosit pentru a determina puterea termică la intrarea electrică (un raport).Un coeficient ridicat de performanță indică o performanță mai bună și o eficiență mai mare.Înseamnă că pompa poate furniza mai multă căldură decât cantitatea de energie electrică.


Cât de bună este pompa de căldură aer-apă R290?


Un studiu de bază de date a descoperit că pompele de căldură aer-apă R290 au o eficiență energetică mai mare decât majoritatea concurenților lor.Studiul a avut ca scop identificarea COP (Coeficient de Performanță) al diferitelor pompe de căldură și a stabilit că unitățile aer-apă R290 sunt unele dintre sistemele cu cele mai bune performanțe.

Totuși, a determinat, de asemenea, că toate pompele de căldură care utilizează agenți frigorifici cu GWP scăzut au avut o performanță energetică similară, care diferă doar în zecimale.Analiza pieței germane a studiat o bază de date a pompelor de căldură publicată de BAFA (Oficiul Federal pentru Afaceri Economice și Controlul Exporturilor. Lista include toate pompele de căldură disponibile pe piața germană și COP-urile acestora; cu toate acestea, au luat în considerare doar pompele de căldură aer-apă.

Ei au analizat 13 agenți frigorifici diferiți și au descoperit că unitatea de pompă de căldură aer-apă R290 prezintă în mod constant un COP mai mare în comparație cu echipamentul cu gaz fluoruro.Valorile COP ale pompei de căldură aer-apă ale R290 variază de la 6 pentru condiții mai calde la 3 pentru cea mai scăzută temperatură ambientală.


Ei au calculat performanțele cu temperaturi țintă variabile și constante, tipice sistemelor de pardoseală umedă.Aceasta este printre cele mai amănunțite investigații și analize ale pompei de încălzire aer-apă R290 și produce rezultate concludente care sunt greu de contestat.


Care sunt cele mai recente știri cu privire la performanța pompei de încălzire aer-apă R290?


A avut loc o explozie a cererii globale pentru pompe de căldură eficiente, iar agentul frigorific natural, R290, este noul purtător de torță.R290 are diverse avantaje, ceea ce îl face mai bun decât agenții frigorifici alternativi.De exemplu, necesită aproximativ 75% mai puțină cantitate de umplere.În plus, agentul frigorific oferă beneficii semnificative clienților și are un potențial de încălzire globală (GWP) scăzut.

R290 are câteva avantaje ca agent frigorific pur și nu un amestec ca HFO.În primul rând, este o pompă de căldură eficientă și utilizatorii o pot completa fără a-i afecta echilibrul, ceea ce (la rândul său) afectează funcționarea sistemului.Cu toate acestea, trebuie să rețineți că pompa de căldură este bună pentru cerințe de temperatură medie sau scăzută.

Pompele R290 au o temperatură maximă de tur de 70°C, dar funcționează de obicei la 60°C și au o temperatură de retur de 40°C, ceea ce înseamnă că este eficientă la temperatura de tur, dar nu atât de sensibilă la temperatura de retur.Este adevărat că agentul frigorific nu poate atinge multe temperaturi ridicate;cu toate acestea, are încă multe aplicații utile.


Pompele de căldură R290 sunt opțiunea naturală pentru viitor


Mai mulți directori financiari (CFO) și-au schimbat viziunea cu privire la investițiile pe termen lung din cauza interdicțiilor propuse și a reglementărilor privind gazele fluorate din cauza incertitudinii tot mai mari în jurul impactului gazelor fluorescente asupra mediului.Acest lucru face ca agenții frigorifici naturali să fie o alternativă mai atractivă pentru investitori și alte companii de nișă.


Factori care afectează eficiența unei pompe de căldură aer-apă R290


Factorii care afectează o pompă de căldură aer-apă R290 includ modelul, dimensiunea, temperatura, clima, instalarea sistemului, întreținerea și designul pompei de căldură.Vă ajută să vă consultați cu profesioniști calificați HVAC pentru ajutor în determinarea celui mai bun R290 pompa de caldura aer-apa care se potrivește circumstanțelor și nevoilor dvs.


Model


Modelul unei pompe de căldură poate afecta eficiența acesteia, deoarece diferite modele au design, caracteristici, caracteristici și tehnologie diferite care le afectează performanța.Factorii care afectează eficiența unei pompe de căldură pe baza modelului includ:


mărimea


Dimensiunea unei pompe de căldură afectează eficiența acesteia în funcție de utilizare.De exemplu, pompele de căldură sub sau supradimensionate pot avea dificultăți în funcționarea optimă.

De exemplu, pompele de căldură mai mici decât suprafața pe care ar trebui să o încălzească vor trebui să funcționeze mai mult decât limita lor optimă pentru a atinge temperaturile dorite.Unitățile mai mari parcurg frecvent între pornire și oprire, ceea ce le face mai puțin eficiente.


Tehnologie


Diferite modele de pompe de căldură aer-apă R290 au diferite tipuri de tehnologii, cum ar fi compresoarele care le afectează eficiența.De exemplu, compresoarele acționate de invertoare pot regla viteza pentru a se potrivi sarcinii de răcire și încălzire.Acest lucru are ca rezultat mai multe economii de energie și o eficiență mai mare.


Evaluări HSPF și SEER


Producătorii evaluează eficiența pompelor de căldură utilizând factorul de performanță sezonieră de încălzire (HSPF) și raportul de eficiență energetică sezonieră (SEER).Evaluările mai mari HSPF și SEER indică performanțe mai bune, economii mai mari de energie și eficiență crescută.Pompele de căldură R290 oferă o eficiență sporită, economisind mai mulți bani pe care i-ați fi cheltuit pe costurile cu energia.


Caracteristici


Diverse modele de pompe de căldură au caracteristici diferite, cum ar fi suflante cu viteză variabilă, compresoare cu mai multe trepte și termostate programabile, făcându-le mai eficiente.Pompele de căldură aer-apă R290 cu aceste caracteristici funcționează mai bine, ajutându-vă să economisiți bani pe care i-ați fi folosit pentru costurile cu energia.


Temperatura și Clima


Temperaturile diferite afectează în mod semnificativ eficiența unei pompe de căldură aer-apă.În unele cazuri, pompele de căldură trebuie să lucreze foarte mult pentru a transfera căldura din mediu în apa circulată într-o clădire dacă temperaturile exterioare sunt mai mici decât temperaturile interioare.

Oamenii care își folosesc pompele de căldură aer-apă la temperaturi de îngheț ar trebui să se aștepte la o eficiență mai mică de la pompele lor de căldură.Acest lucru se întâmplă deoarece pompa de căldură trebuie să devieze energia pentru a intra într-un ciclu de dezghețare ori de câte ori se acumulează îngheț pe unitatea sa exterioară.Pompa de căldură oprește temporar încălzirea apei în această perioadă.Ciclurile de dezghețare crescute fac sistemul mai puțin eficient.

COP-ul unei pompe de căldură determină eficiența acesteia.După cum sa văzut mai devreme, pompele de căldură cu COP mai mari sunt mai eficiente decât cele cu COP scăzut.Pompa de caldura aer-apa R290 este mai eficienta decat alte pompe de caldura si are un COP mai mare indiferent de diferenta de temperatura dintre aerul exterior si apa care necesita incalzire.

Un alt lucru care afectează eficiența unei pompe de căldură aer-apă este sarcina de încălzire.Sarcina de încălzire se referă la căldura necesară pentru a menține temperaturile interioare confortabile.Aceasta variază în funcție de temperatura exterioară și poate crește atunci când temperatura exterioară scade, făcând pompa mai puțin eficientă.


Umiditate


Umiditatea afectează fără îndoială eficiența pompei de căldură aer-apă R290, în funcție de faptul că o utilizați pentru răcire sau încălzire.


Modul de încălzire


Pompele de căldură aer-apă extrag căldura din mediu și o transferă în interior.Adesea, pompele de căldură trebuie să lucreze foarte mult atunci când elimină căldura din aerul umed, deoarece vaporii de apă se condensează pe schimbătorul de căldură, făcându-l mai puțin eficient.


Modul de răcire


Pompele de căldură pot avea dificultăți în transferul în exterior dacă aerul din interior este umed.Adesea, pompa de căldură trebuie să dezumidifice aerul înainte de transferul de căldură, ceea ce poate consuma mai multă energie.Aerul se poate simți moale sau lipicios dacă pompa de căldură se luptă să țină pasul cu un conținut uriaș de umiditate.


Instalare si intretinere


Instalarea corectă a unei pompe de căldură R290 asigură eficiență maximă în timpul funcționării.Instalarea necorespunzătoare poate cauza performanțe slabe, eficiență redusă și consum crescut de energie.Ar trebui să angajați un tehnician experimentat și profesionist care cunoaște specificul sistemului.

În plus, un profesionist ar trebui să măsoare cu precizie și să umple încărcătura cu agent frigorific în timpul instalării.Subîncărcarea sau supraîncărcarea agentului frigorific poate face ca sistemul să funcționeze ineficient.Acest lucru poate reduce performanța și eficiența generală, în timp ce crește consumul de energie.

De asemenea, ar trebui să aveți sistemul întreținut regulat pentru a asigura eficiența maximă în timpul funcționării.Aceasta include verificarea conexiunilor electrice, curățarea filtrelor de aer ale sistemului, verificarea încărcării agentului frigorific și lubrifierea tuturor pieselor mobile.Evitarea întreținerii regulate poate duce la defecțiuni, eficiență redusă și consum mare de energie.

De asemenea, ar trebui să curățați schimbătorul de căldură pentru o eficiență maximă.Schimbătorul de căldură este esențial pentru pompele de căldură aer-apă deoarece colectează și transferă căldură de la unitățile exterioare și interioare.Cu toate acestea, schimbătorul de căldură se poate murdar, făcându-l mai puțin eficient.Murdăria poate duce la un consum mare de energie și la scăderea eficienței.În cele din urmă, adăugarea unei izolații adecvate la agentul frigorific va ajuta la prevenirea pierderilor de căldură și la creșterea eficienței și a performanței pompei de căldură, economisind multă energie.


Cum să faci o pompă de căldură aer-apă R290 mai eficientă


Puteți folosi mai multe strategii pentru a face pompa de căldură aer-apă R290 mai eficientă.Acestea includ:

Folosind o pompă de căldură de dimensiuni adecvate

Trecerea la modele de înaltă eficiență

Făcând întreținere regulată

Folosind termostate programabile

Folosind invertoare pompe de căldură

Izolarea clădirii

Profitând de ventilația naturală a clădirii dvs


Concluzie


O pompă de căldură aer-apă R290 este foarte eficientă și una dintre cele mai bune pompe de căldură pe care le puteți obține pentru proprietatea dumneavoastră.Pompa de căldură are rate COP ridicate, consum redus de energie și este mai sigură pentru mediu.Cu toate acestea, ar trebui să luați în considerare mulți alți factori în timpul achiziției, instalării și întreținerii.

De exemplu, ar trebui să obțineți modelul corect, de dimensiuni adecvate, să faceți instalarea și întreținerea corecte pentru un consum redus de energie și o eficiență sporită.În general, ar trebui să căutați ajutor pentru un profesionist calificat și cu experiență, care să vă ghideze prin procesul de achiziție, instalare și întreținere a unei pompe de căldură aer-apă R290.

Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692