Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Ce este un controler pentru pompă de căldură?

Ce este un controler pentru pompă de căldură?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-07-24      Origine:teren

regulator pompa de caldura

Spre deosebire de aparatele de aer condiționat și termostate, pompele de căldură și controlerele pompelor de căldură nu sunt familiare multor persoane.În primul rând, să eliberăm aerul.Aparatele de aer condiționat se ocupă în primul rând de răcire, așa că sunt populare în climatele calde și în timpul verii.Pe de altă parte, pompele de căldură pot asigura atât încălzire, cât și răcire.


Astfel, ele sunt adesea folosite în regiunile cu anotimpuri calde și reci severe, ca înlocuitor cu o singură unitate pentru cuptoare separate și sisteme de aer condiționat.Controlerele pompelor de căldură sunt dispozitive care funcționează aproape similar cu termostatele standard pentru aparatele de aer condiționat.Acestea permit funcționarea și monitorizarea pompelor de căldură.


Pot folosi termostatul meu în loc de controler?


Deoarece controlerele pompei de căldură funcționează în mod similar cu termostatele, s-ar putea să vă gândiți să utilizați termostatul pentru pompa de căldură, mai degrabă decât un regulator pentru pompă de căldură.Orice tehnician HVAC care merită să te sfătuiască împotriva asta.Deși termostatele și controlerele pompelor de căldură funcționează în mod similar, ele nu funcționează în același mod.


Trebuie să știți că termostatele standard sunt concepute pentru a controla aparatele de aer condiționat doar cu o funcție de răcire.În schimb, pompele de căldură trebuie să controleze atât funcțiile de încălzire, cât și cele de răcire.


Un termostat trebuie să poată semnala supapa de inversare pentru a comuta direcția fluxului de agent frigorific pentru a regla atât încălzirea, cât și răcirea.Un termostat convențional de aer condiționat utilizează patru fire (firul bateriei, firul fierbinte, suflanta interioară și compresorul și cablul ventilatorului exterior) pentru a porni unitatea.


Pe de altă parte, un controler al pompei de căldură are un al cincilea fir responsabil pentru modificările supapei de inversare.Firul de inversare este adesea codificat cu culoarea maro.


Tipuri de regulatoare pentru pompe de căldură


Obținerea controlerului potrivit pentru pompă de căldură pentru configurarea pompei de căldură este mai dificilă decât vă imaginați, deoarece există numeroase lucruri de luat în considerare.Cel mai bine este întotdeauna să consultați un tehnician HVAC pentru a afla ce tip de controler pentru pompă de căldură se potrivește cel mai bine configurației dvs.Iată cele trei tipuri de regulatoare pentru pompe de căldură pe care le puteți alege.


1. Controlori individuali

Aceste regulatoare pentru pompe de căldură vă permit să operați o anumită pompă de căldură care deservește o zonă.De exemplu, dacă aveți o pompă de căldură care vă servește camera de zi sau biroul.Acestea pot fi regulatoare pentru pompe de căldură fără fir sau cu fir.Controlerele fără fir sunt mai frecvente în pompele de căldură rezidențiale, în timp ce controlerele cu fir sunt de obicei folosite în spații comerciale, cum ar fi birourile.


Controlerele individuale vă permit să creați cu ușurință atmosfera ideală pentru spațiul pe care îl ocupați.Din acest motiv, sunt simplu de operat și dispun de diverse funcții concepute pentru a spori confortul, confortul și eficiența unității.Aceste funcții includ:

Mod Eco – Acest lucru vă permite să rulați pompa de căldură la un ritm redus, asigurând un consum redus de energie, menținând în același timp niveluri optime de confort.

Modul puternic – Funcționează pompa de căldură la putere maximă timp de aproximativ 20 de minute pentru a încălzi sau răci spațiul rapid.

Modul de somn – Pompa de căldură poate regla automat temperatura și viteza ventilatorului după cum este necesar pe o durată stabilită, ca noaptea, pentru a spori confortul somnului.

Funcția de cronometru – Aceasta vă permite să programați la ce oră doriți să pornească sau să se oprească pompa de căldură într-o anumită perioadă.


Amintiți-vă că unele controlere cu fir pot suporta pompe de căldură în aceeași casă sau spațiu de birou.În astfel de cazuri, nu puteți controla fiecare pompă de căldură separat.Indiferent de setarea pe care o introduceți pe controler, va fi aplicată tuturor pompelor de căldură.Acest lucru poate fi destul de frustrant dacă preferați temperaturi diferite în camere sau spații de birou diferite.


2. Controlere centralizate

Controlerele centrale sunt calea de urmat dacă aveți mai multe pompe de căldură și zone de aer condiționat, dar doriți flexibilitatea de a controla fiecare zonă separat de un punct de acces.Ele sunt adesea instalate împreună cu controlere individuale pentru fiecare zonă.


Controlerele centrale au adesea ecrane tactile pentru a facilita monitorizarea și controlul mai multor zone de aer condiționat.Există, de asemenea, opțiuni de lux care se pot conecta la internet și vă permit să vă controlați complet pompele de căldură și zonele de la distanță.Unele aplicații comune ale controlerelor centralizate includ:

Hoteluri – În cazul în care un oaspete își poate controla pompa de căldură folosind controlerul individual din camera sa, dar conducerea poate reseta pompele de căldură de la birou după ce oaspetele pleacă.

Spitale – Unde diferite zone ale spitalului pot fi setate cu ușurință la temperatura lor ideală dintr-o singură locație, iar medicii și asistentele din acele zone pot face ajustări după cum consideră de cuviință folosind controlerele individuale.

Campusuri universitare – Managerul facilității campusului poate regla cu ușurință temperatura în diferite săli de clasă și alte spații de învățare, iar studenții și profesorii au libertatea de a regla temperaturile în propriile spații.


Cât de bun este software-ul unui controler central va influența masiv ușurința în utilizare.Cel mai bine este întotdeauna să obțineți un controler central cu software (interfață de utilizator) ușor de înțeles și de utilizat.


3. Sistemul de management al clădirii (BMS)

Dacă doriți să utilizați pompe de căldură într-un mall sau într-un complex mare de condominii, controlerele centrale cuplate cu controlere individuale nu o fac.Veți avea nevoie de un sistem de management al clădirii (BMS), care să permită managerului unității să integreze și să monitorizeze toate pompele de căldură din clădire dintr-un singur punct de acces.


Pe lângă monitorizarea și controlul pompelor de căldură, BMS va raporta și întregul ecosistem al clădirii, inclusiv supravegherea, alarmele și iluminatul.


De exemplu, BMS poate detecta automat când o persoană intră într-o cameră și poate regla imediat temperatura acelui spațiu.Pe lângă efectuarea acestor acțiuni inteligente, poate oferi diagnosticare în timp real a rețelelor și a funcțiilor sistemului.Aceste diagnostice ajută la accelerarea detectării erorilor tehnice și a service-ului.


Motive pentru a alege regulatoarele inteligente pentru pompe de căldură

Până acum, este posibil să fi înțeles deja că controlerele inteligente pentru pompe de căldură sunt mai atractive decât ofertele standard.Iată de ce ar trebui să alegeți un controler inteligent pentru pompă de căldură.


Control de la distanță folosind telefonul

Controlerele inteligente pentru pompe de căldură vin de obicei cu aplicații însoțitoare pe care le puteți încărca pe dispozitivele dvs. mobile.Puteți folosi aplicațiile pentru a vă verifica setările pompei de căldură de oriunde v-ați afla, atâta timp cât aveți acces la internet.Puteți chiar să porniți sau să opriți pompa de căldură de la distanță și să vă programați încălzirea și răcirea fără efort.


Funcția de operare de la distanță poate fi foarte utilă dacă sunteți adesea departe de casă sau aveți o a doua casă, prin care puteți gestiona cu ușurință temperaturile din casă.De exemplu, puteți preveni de la distanță acumularea de umiditate și creșterea mucegaiului în casa dvs. de vacanță în timpul iernii, rulând ocazional pompa de căldură de la distanță.


Economisirea de bani la facturile de energie

Mulți oameni plătesc facturi de încălzire și răcire mai mari decât trebuie, deoarece își lasă pompele de căldură să funcționeze atunci când nu au nevoie de aer condiționat.De exemplu, majoritatea oamenilor au nevoie de aer condiționat când merg la culcare, dar după ce adorm, nu au nevoie de el până când sunt pe cale să se trezească.O pompă de căldură inteligentă vă permite să vă programați aparatul de aer condiționat să funcționeze numai atunci când este necesar.


În plus, puteți urmări consumul de energie al pompei de căldură.Nu ești impresionat de descoperirile tale?Simțiți-vă liber să faceți ajustările necesare stilului dvs. de viață pentru a reduce consumul de energie.Veți economisi aproximativ 20% din facturile de energie, ceea ce se poate transforma în economii masive pe durata de viață a pompei de căldură.


Automatizare pentru încălzire și răcire

Ți se pare prea mare să te încurci cu setările regulatorului pompei de căldură?Vă puteți automatiza cu ușurință controlerul inteligent folosind accesorii precum senzori de mișcare.Ca rezultat, încălzirea și răcirea se pot porni automat atunci când cineva intră într-un spațiu.Majoritatea regulatoarelor inteligente pentru pompe de căldură au și capacități de învățare automată.


Controlerele inteligente vă pot învăța preferințele în timp și pot ajusta automat temperaturile după bunul plac de fiecare dată când intri într-o cameră.De asemenea, puteți utiliza controlul vocal pentru a monitoriza și ajusta setările de încălzire și răcire.Dacă optați pentru a vă automatiza complet încălzirea și răcirea cu ajutorul unui controler inteligent, rareori va trebui să ajustați singur setarea după un timp.


Compatibilitate cu alte dispozitive inteligente

În fiecare zi, numărul de lucruri inteligente pe care le poți adăuga în casa ta continuă să crească.Dacă încă nu ați început călătoria pentru casa inteligentă, obținerea unui controler inteligent pentru pompă de căldură este un început bun.


În cazul în care aveți deja alte lucruri inteligente în casă, nu ar fi bine să adăugați un controler inteligent?Asocierea controlerului inteligent al pompei de căldură cu un umidificator inteligent și un purificator de aer este perfectă.Ca rezultat, vei avea temperatura și calitatea aerului perfectă în spațiul tău.


Ai nevoie de pompe de căldură fiabile pentru casa sau afacerea ta?

Nu căuta mai departe decât SPRSUN pompe de căldură.SPRSUN are peste 24 de ani de experiență în fabricarea pompelor de căldură profesionale.În prezent, linia sa de produse include diferite tipuri de pompe de căldură, cum ar fi pompe de căldură pentru climă rece, pompe de căldură cu invertor, pompe de căldură pentru piscină, pompe de căldură de uz casnic și multe altele.


Pe lângă calitatea înaltă a pompelor sale de căldură și prețurile lor competitive, un alt factor care stabilește produsele SPRSUN față de concurența lor sunt controlerele lor.SPRSUN pompele de căldură utilizează regulatoare CAREL renumite pentru performanța lor ridicată de siguranță.Consultați oferte fantastice pentru pompe de căldură pe site-ul lui SPRSUN.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692