Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Ce tip de compresor este bun pentru o pompă de căldură?

Ce tip de compresor este bun pentru o pompă de căldură?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-05-30      Origine:teren

bb5b52f19007af79324409a863862a1

Știați că în 2019, în Marea Britanie, au existat peste 239.000 de oameni au folosit pompe de căldură în casele lor?Cifra a crescut continuu de-a lungul anilor.Pompele de căldură sunt, fără îndoială, cea mai bună opțiune dacă nu vrei ca casa ta să se transforme în cuptor în timpul verii sau într-un frigider în timpul iernii.

Aceste aparate incredibile reglează eficient temperaturile pentru a vă asigura că vă simțiți confortabil în orice anotimp.Dar te-ai gândit vreodată la diferitele tipuri de pompe de căldură disponibile pe piață?

Ei bine, compresoarele determină eficiența unei pompe de căldură, ceea ce face necesară înțelegerea tipului utilizat la fabricarea acesteia înainte de a face o achiziție.

Rămâneți pentru o perspectivă detaliată a tot ce trebuie să știți despre diferitele tipuri de compresoare utilizate în pompele de căldură și despre cum să alegeți cea mai bună opțiune.

Dar mai intai!


Ce este o pompă de căldură?


Este un aparat electrocasnic special conceput pentru a transfera căldura într-o cameră în timpul sezonului rece și aerul rece în sezonul cald.Tehnic, pompe de căldură sunt proiectate cu invertoare care funcționează ca agenți frigorifici sau încălzitoare - în funcție de nevoile dvs.

Tehnologia integrată în aceste dispozitive elimină necesitatea unor aparate de aer condiționat sau sisteme de încălzire separate.În plus, sunt, de asemenea, destul de eficiente din punct de vedere energetic în comparație cu majoritatea sistemelor HVAC tradiționale.

Chiar și atunci când temperaturile coboară până la -20°C, o pompă de căldură bună poate menține o temperatură constantă de 21°C sau 90% din căldura pe care obișnuiești să o ai în casa ta.


Ce zici de un compresor?


Compresoarele joacă un rol critic în funcționarea unei pompe de căldură.Este responsabil pentru pomparea gazului frigorific prin sistem și crearea diferenței de presiune necesară pentru transferul de căldură.Aceste dispozitive sunt amplasate în unitatea exterioară a pompei de căldură și sunt antrenate de un motor electric.

Din punct de vedere tehnic, atunci când pompa de căldură este în modul de încălzire, compresorul preia gazul frigorific de joasă presiune și temperatură joasă din serpentina de evaporare a unității exterioare și îl comprimă la un gaz de înaltă presiune și temperatură înaltă.

Gazul de înaltă presiune este apoi trimis la serpentina condensatorului unității interioare, eliberând căldură pentru a încălzi aerul din interior.După ce își eliberează căldura, gazul frigorific este răcit și condensat înapoi într-un lichid de către ventilatorul unității interioare.


Tipuri de pompe de căldură cu compresor


Există o gamă destul de largă de compresoare utilizate în pompele de căldură.Cu toate acestea, cele mai multe modele tipice de astăzi se încadrează în categoriile de mai jos.


Compresoare alternative


Compresoarele alternative sunt cele mai frecvente tipuri utilizate în numeroase modele de pompe de căldură.Acestea funcționează prin comprimarea gazului frigorific și mutarea acestuia prin sistemul pompei de căldură pentru a transfera căldura dintr-un loc în altul.

În timpul ciclului de încălzire, gazul absoarbe de obicei căldura din aer sau din sol din exteriorul clădirii și o eliberează în cameră.În ciclul de răcire, procesul este invers, iar agentul frigorific absoarbe căldura din interiorul clădirii și o eliberează în exterior.

Acesta preia gazul frigorific de joasă presiune/temperatură joasă din serpentina de evaporare a unității interioare și îl comprimă la un gaz de înaltă presiune/temperatură înaltă.Acest gaz de înaltă presiune este apoi trimis la serpentina condensatorului unității exterioare, eliberând căldură în aerul exterior.

După ce își eliberează căldura, gazul frigorific este răcit și condensat înapoi într-un lichid de către ventilatorul unității exterioare, iar procesul se repetă.Este un ciclu esențial care vă asigură că obțineți temperatura necesară în casa dvs.


Scroll Compresoare


Compresoarele Scroll sunt cunoscute pentru eficiența lor ridicată, funcționarea silențioasă și fiabilitatea lor.Acest lucru se datorează faptului că folosește două suluri sau plăci în formă de spirală care se întrepătrund pentru a comprima gazul frigorific.Dispozitivele sunt amplasate în unitatea exterioară, de obicei în afara casei.

În timpul ciclului de încălzire, compresorul preia gazul frigorific la temperatură joasă din serpentina de evaporare a unității exterioare și îl comprimă la un gaz la temperatură înaltă.Gazul este apoi trimis la serpentina condensatorului unității interioare, unde își eliberează căldura pentru a încălzi aerul din interior.

După ce își eliberează căldura, gazul frigorific este răcit și condensat înapoi într-un lichid de către ventilatorul unității interioare.În timpul ciclului de răcire, procesul este invers.Compresorul preia gazul frigorific de joasă presiune și temperatură joasă din serpentina de evaporare a unității interioare și îl comprimă la un gaz de înaltă presiune.

Compresoarele Scroll au mai multe avantaje față de alte compresoare, cum ar fi compresoarele cu piston.Au mai puține părți în mișcare, ceea ce reduce șansele unei defecțiuni mecanice.In plus, sunt si mai silentioase.În afară de asta, sunt, de asemenea, mai eficiente din punct de vedere energetic și pot oferi un control mai bun al temperaturii în comparație cu alte tipuri de compresoare.


Compresoare cu șurub


Aceste compresoare sunt utilizate în mod obișnuit în sistemele de pompe de căldură comerciale și industriale mai mari datorită eficienței și fiabilității lor ridicate.Acestea folosesc două rotoare cu lobi elicoidal care se rotesc și comprimă gazul frigorific pe măsură ce acesta trece prin compresor.

La fel ca majoritatea compresoarelor, compresoarele cu șurub sunt amplasate în unitatea exterioară și sunt antrenate de un motor electric.În timpul sezonului rece, compresorul generează căldură prin încălzirea gazului frigorific la temperatură joasă din serpentina de evaporare a unității exterioare și comprimarea acestuia la un gaz la temperatură înaltă.

Gazul de înaltă presiune este apoi trimis la serpentina condensatorului unității interioare, eliberând căldura pentru a încălzi aerul din camera dumneavoastră.După ce căldura este eliberată, gazul frigorific este răcit și condensat înapoi într-un lichid de către ventilatorul din unitatea interioară.

Procesul este inversat în timpul sezonului cald.Rețineți că compresoarele cu șurub au mai multe avantaje față de compresoarele scroll sau cu piston.Sunt foarte eficiente și pot furniza un volum mare de gaz frigorific cu putere relativ scăzută.Compresoarele cu șurub sunt, de asemenea, fiabile și necesită întreținere minimă, ceea ce le face o alegere ideală pentru sistemele de pompe de căldură la scară largă.


Compresoare centrifuge


Compresoarele centrifugale sunt opțiunea perfectă dacă sunteți în căutarea unei pompe de căldură de înaltă eficiență pentru utilizare în aplicații comerciale sau industriale mari.Acestea folosesc un rotor care se rotește rapid pentru a accelera și comprima gazul frigorific, rezultând un gaz de înaltă presiune care poate fi folosit pentru încălzire sau răcire.

Deși pot fi mai scumpe decât alte compresoare, ele pot gestiona volume mari de gaz cu cerințe minime de întreținere.În timpul ciclului de încălzire, compresorul preia gazul frigorific la temperatură joasă din serpentina de evaporare a unității exterioare și îl accelerează cu rotorul care se învârte rapid.

Acest gaz accelerat este apoi direcționat către un difuzor, care își transformă energia cinetică în presiune, rezultând un gaz la temperatură înaltă.Gazul este apoi trimis la serpentina condensatorului unității interioare, unde își eliberează căldura pentru a încălzi aerul din interior.

În timpul ciclului de răcire, procesul este invers.Unul dintre cele mai bune lucruri despre compresoarele centrifugale este că sunt relativ silențioase și necesită întreținere minimă.Deși sunt puțin mai scumpe decât alte compresoare și pot necesita proceduri specializate de instalare și întreținere, sunt destul de eficiente în aplicații la scară largă.


Compresoare rotative de aer conditionat


Aceste compresoare sunt opțiunea ideală pentru oricine caută compresoare pentru utilizarea în sistemele de pompe de căldură rezidențiale și comerciale.Funcționarea lor eficientă și dimensiunea compactă le fac alegerea perfectă.Folosesc palete sau lame rotative pentru a comprima gazul frigorific și pot oferi ieșire de înaltă presiune cu niveluri scăzute de vibrații și zgomot.

Deși s-ar putea să nu fie potrivite pentru sistemele la scară mai mare, sunt o opțiune excelentă pentru modelele de pompe de căldură la scară mică.Ele funcționează aproape similar cu alte compresoare.În timpul ciclului de răcire, compresorul preia gazul frigorific la temperatură joasă din serpentina de evaporare a unității interioare și îl comprimă la un gaz la temperatură înaltă.

Gazul este apoi trimis la serpentina condensatorului unității exterioare, eliberând căldură în aerul exterior.În cele din urmă, ventilatorul unității exterioare răcește gazul frigorific și îl condensează în lichid.Cel mai bun lucru despre compresoarele rotative de aer condiționat este că sunt compacte și ușoare, făcându-le o alegere ideală pentru sistemele cu pompe de căldură la scară mică.

De asemenea, funcționează cu niveluri scăzute de vibrații și zgomot și necesită întreținere minimă.Singurul dezavantaj este că s-ar putea să nu fie potrivite pentru sistemele cu pompe de căldură mai mari care necesită un volum mare de ieșire.


Ce tip de compresor este bun pentru o pompă de căldură?


Cel mai bun tip de compresor va depinde de tipul și dimensiunea pompei de căldură, de condițiile de funcționare sau de capacitățile dorite de încălzire și răcire.Din punct de vedere tehnic, fiecare tip de compresor are avantaje și dezavantaje, iar alegerea compresorului va depinde de nevoile specifice ale sistemului.

De exemplu, compresoarele alternative sunt o alegere populară pentru sistemele de pompe de căldură mici și mijlocii, deoarece sunt eficiente și relativ ieftine.Cu toate acestea, este posibil să nu fie potrivite pentru sisteme mai mari sau pentru cele care necesită o capacitate mare de ieșire.

Pe de altă parte, compresoarele Scroll sunt, de asemenea, o opțiune bună pentru sistemele cu pompe de căldură de dimensiuni mici și medii, deoarece sunt compacte, eficiente și au un nivel scăzut de zgomot.Acestea pot fi nepotrivite pentru sisteme mai mari sau pentru cele care necesită o capacitate mare de ieșire.

Compresoarele cu șurub sunt adesea folosite în sistemele de pompe de căldură comerciale sau industriale mai mari, deoarece pot oferi o capacitate mare de ieșire și sunt foarte eficiente.Cu toate acestea, pot fi costisitoare și necesită mai multă întreținere decât alte tipuri de compresoare.

Compresoarele centrifugale sunt o opțiune excelentă pentru sistemele de pompă de căldură la scară largă care necesită un volum mare de ieșire la rapoarte de presiune ridicată.Cu toate acestea, acestea sunt în general mai scumpe și pot necesita mai multă întreținere decât alte tipuri de compresoare.

Compresoarele rotative sunt populare pentru sistemele de pompe de căldură rezidențiale și comerciale datorită funcționării eficiente și dimensiunilor compacte.Sunt o opțiune bună pentru sistemele la scară mică, dar pot să nu fie potrivite pentru sisteme mai mari sau pentru cele care necesită o capacitate mare de ieșire.


Gânduri finale


Compresoarele din pompele de căldură sunt, fără îndoială, cele mai critice componente care vă asigură că obțineți căldura necesară sau aerul rece pentru a vă menține confortabil în diferitele anotimpuri.Acum că cunoașteți diferitele tipuri de compresoare cu pompe de căldură, va fi posibil să alegeți opțiunea potrivită care vi se potrivește cel mai bine în funcție de preferințele dvs.

La SPRSUN, ne mândrim ca o companie de clasă mondială care oferă clienților noștri soluții de calitate pentru pompe de căldură. Contactaţi-ne pentru toate nevoile dvs. de pompă de căldură și permiteți-ne să ne asigurăm că casa dvs. obține întotdeauna temperatura necesară.

Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692