Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Cum să conectați un termostat al pompei de căldură?Tot ce trebuie să știți

Cum să conectați un termostat al pompei de căldură?Tot ce trebuie să știți

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-01-08      Origine:teren

Pompa de căldură antrenează compresorul pentru încălzire și răcire.Sistemul dumneavoastră de încălzire și aer condiționat este revitalizat prin conectarea unei pompe de căldură la o bandă de încălzire internă.Termostatul controlează funcționarea completă a sistemului de pompă de căldură instalat cu banda de încălzire opțională.


Algoritmii producătorului termostatului indică timpii și intervalele optime pentru pompa de căldură, nivelurile posibile de încălzire pentru modelul dvs., tija de încălzire și viteza ventilatorului interior.Parametrii de control pentru sistemul dumneavoastră pot fi găsiți în meniul Configurare Termostat, accesat prin comutatoarele definite de fiecare model de termostat.Informații despre parametri pot fi găsite în instalatia pompei de calduran instrucțiuni și banda de încălzire.

Lucruri de care veți avea nevoie pentru a conecta un termostat al pompei de căldură

Şurubelniţă

Dispozitive de dezimbrare

Cleşte de tăiat

Legături de cablu din plastic

Variante pentru conectarea unui termostat de pompă de căldură

Pompele de căldură transportă căldura dintr-un loc în altul.Comutarea între încălzire și răcire depinde de sezon și de setarea termostatului.În plus, cel pompe de căldură cu sursă de aer au metode de încălzire de rezervă din două motive.

Cand sistem pompa de caldura începe dezghețarea, are nevoie de o sursă de căldură de rezervă.

Principala metodă de încălzire de rezervă sau de rezervă pentru pompele de căldură sunt încălzitoarele electrice cu bandă.A doua cea mai comună sursă de căldură de rezervă este cuptorul cu gaz.În cele din urmă, aceste două metode diferite pot necesita o conexiune separată a termostatului pompei de căldură.

Etichete pentru firele pompei de căldură

Denumirea și conexiunea cablului C - cablu vechi C?Acesta este un fir comun care a provocat indigestie și nopți nedormite la mulți oameni.Motivul pentru aceasta este că majoritatea termostatelor moderne au nevoie sau au nevoie de un fir C pentru a funcționa.Cablul obișnuit de 24 VC provine de la transformatorul de control și cablul R menționat mai sus.Transformator de control al sistemului HVAC cu patru fire.O parte este, de asemenea, pentru tensiunea de rețea a transformatorului, iar cealaltă parte este tensiunea de control de 24 V care vine de cealaltă parte a transformatorului.

Pentru a obține un circuit complet, aveți nevoie de o sursă, cale și încărcare.În acest caz, transformatorul este sursa, firul R și firul C sunt căile, iar termostatul este sarcina.

Desemnarea și conectarea cablului R - Cablul R este cablul fierbinte de 24 V al transformatorului de comandă de 24 V.Acesta este modul de a activa releele de control și conexiunile în sistemul dumneavoastră.Termostatul este doar un comutator, iar puterea de la transformator vine prin acest dispozitiv.

Problema cablajului C

Firul C este în general de culoare albastru închis.

Aceasta înseamnă că, dacă nu aveți cantitatea corectă de fir în termostat, va trebui să conectați noul fir termostat la noul termostat.Cu alte cuvinte, aveți numărul potrivit de conductori pentru ca noul termostat să funcționeze corect.Un termostat cu pompă de căldură necesită mai multe conexiuni decât un termostat de aer condiționat.Acest lucru oferă, de asemenea, firul C.

Alte nume și fire pentru clemele R-wire

Nu poți avea două transformatoare care alimentează un termostat.Dacă aveți doar un transformator, probabil că aveți un fir jumper (sau bandă de cupru) între dreapta și terminalul RC.Dacă nu aveți un jumper, firele roșii vor fi deconectate.Transformatorul de filament are un fir roșu care se termină la dreapta.In plus, transformatorul de control al sistemului de racire are un cablu rosu care se termina in statia RC.

Unii oameni s-ar putea întreba de ce ar trebui să folosească un singur fir comun, sau C-thread, în această situație.Marea întrebare, mai ales de la un începător care și-a început cariera în HVAC.Arată că le este frică.Acest lucru se datorează faptului că toți neutrii sunt (în majoritatea cazurilor) la fel.Cu excepția cazului în care este prea scump, sfătuiesc clientul să recablaze întotdeauna un transformator.Majoritatea transformatoarelor de pe oricare dintre sisteme pot gestiona VA necesar pentru a alimenta toate comenzile de pe ambele sisteme, iar recablarea este simplă (cel puțin pentru mine).

Alte terminale de control și denumiri ale cablurilor pentru pompele de căldură

Identificați borna cablului Y - Această culoare este de obicei un fir galben și merge la borna Y. Într-o pompă de căldură, aceasta este folosită pentru răcire.Contactorul compresorului este pornit în condensator.

Eticheta firului O - Aceasta se aplică supapei de reținere din unitatea de condensare.Supapa de inversare transformă condensatorul de la încălzire la răcire și înapoi, în funcție de setarea termostatului.

Reglați clema cablului W - Această culoare este de obicei albă și merge la clema W. Cu pompa de căldură, aceasta este o sursă de căldură suplimentară.Indiferent dacă este vorba despre benzi electrice de încălzire sau un cuptor cu gaz (putere dublă), W-Station controlează acest lucru.Acest fir funcționează și cu echipamente de tratare a aerului/cuptoare și condensatoare.Condensatorul dezgheta panoul de control dezgheta automat sistemul.Când intră în modul de dezghețare, încălzirea de rezervă este activată.În cele mai multe cazuri, atunci când schimbați termostatul, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cablarea condensatorului.

Conectați un termostat suplimentar la termostatul pompei de căldură

În unele cazuri, aveți un sistem care necesită implementare.Majoritatea sistemelor de straturi rezidențiale sunt sisteme cu două straturi.În acest caz, aveți nevoie de un termostat cu conexiune W2 și conexiune Y2.Culorile acestor conectori sunt diferite, dar în majoritatea cazurilor, W2 este negru, iar Y2 este albastru deschis.În funcție de sistem, W2 poate fi folosit pentru încălzire de urgență, sursa de căldură de rezervă.Este uneori numit încălzitor de rezervă și este utilizat atunci când există o problemă cu unitatea de condensare.

În unele cazuri, terminalul termostatului este etichetat Aux / E / W2.

Dacă termostatul dvs. vechi a folosit două fire separate și le-a terminat separat la bornele Aux și E, utilizați un fir și un fir suplimentar pentru a lega acele fire împreună.Apoi conectați cablul auxiliar la Aux / E / W2 *.* Urmați întotdeauna instrucțiunile de cablare ale producătorului.Producătorii ar putea avea diferite instrucțiuni de cablare pentru a face bine.

Este rar, dar totusi posibil.Dacă aveți un aparat de aer condiționat sau o pompă de căldură tradițională și o punte RC-RH este instalată, aveți doar un adaptor și nu trebuie să vă faceți griji pentru două transformatoare din sistemul dvs.

Dacă aveți probleme de funcționare, este imperativ să vă asigurați că aveți aceleași conexiuni de la tratarea aerului la termostat la unitatea de condensare.De asemenea, utilizați celelalte resurse (alte articole) de aici pentru a depana problemele legate de termostat.

Sfaturi despre cum să conectați un termostat al pompei de căldură

Tabelul de mai sus vă va ajuta dacă aveți întrebări despre culoarea firului unde merge.Cablurile termostatului sunt la îndemână.Culori precum roșu pentru alimentare și mergi la stația R. Ca și în cazul altor culori și stații.În funcție de cine a conectat în cele din urmă termostatul, este posibil să nu fi urmat codul de culoare al firelor.

Înainte de a îndepărta firele vechi, faceți o fotografie a firelor și ajungeți pe baza inferioară a vechiului termostat.Folosiți telefonul pentru a face fotografia pentru referință ulterioară.

Asigurați-vă întotdeauna că sursa de alimentare este oprită înainte de a încerca orice cablare.Dacă uitați să faceți acest lucru, transformatorul se poate arde sau declanșa întrerupătorul LV.Sau aprindeți siguranța de joasă tensiune.

Pentru o listă completă de culori, natură și scop, consultați aici - Culori fir termostat pompei de căldură.

Culorile firelor termostatului pompei de caldura


Temperatura dumneavoastră poate diferi de cea descrisă aici.Schema circuitului pompei de căldură de mai sus acoperă aproximativ 90% din termostatul pompei de căldură.

Notă: Unele termostate pot avea o funcție numită Temperatură de urgență care, atunci când este setată, oprește pompa de căldură.Apoi activează căldura de la centură, care devine principala sursă de încălzire.Această funcție ar trebui utilizată doar pentru o perioadă limitată de timp, deoarece costurile cu energie sunt de obicei mai mari decât cele ale unui sistem cu pompă de căldură.Stația folosită este E.

Uitați-vă la următoarele caracteristici care se găsesc în majoritatea termostatelor programabile moderne.

 • Test de joasă tensiune care indică că puterea de intrare este scăzută.

 • Coduri de eroare care vă spun de ce sistemul dumneavoastră nu funcționează corect.

 • Un timp de oprire a compresorului de cel puțin 3 minute servește pentru a evita un scurtcircuit în compresor.Un ciclu scurt al compresorului îi scurtează durata de viață.

 • Setări programabile zi și noapte pentru temperatura țintă.

 • Setări de weekend și funcții de reducere pentru vacanță.

 • Posibilitatea de a verifica starea termostatului și de a controla parametrii de la distanță prin intermediul unui smartphone sau computer.Această caracteristică crește costul termostatului.

Concluzie despre cum să conectați un termostat al pompei de căldură

Urmați întotdeauna instrucțiunile de cablare și configurare ale producătorului termostatului ca pas final.Un termostat nou instalat necesită o configurație specială a pompei de căldură.Manualul de instrucțiuni este destinat să vă ajute să navigați în setări și să faceți modificările corespunzătoare ale termostatului pentru a funcționa corect ca o pompă de căldură.

Există și alte configurații de fire pentru conectarea a pompa de caldura termostat, dar acestea sunt elementele de bază.Sperăm că acest lucru a fost explicat, astfel încât să puteți înțelege mai bine cablarea.Dacă aveți un umidificator și un filtru electronic de aer pentru un aer mai curat, sunt necesare cabluri suplimentare pentru aceste dispozitive.Urmați instrucțiunile de bază de cablare ale termostatului pentru aceste fire.Dacă sunteți confuz, contactați un specialist.De asemenea, ar fi mai ieftin ca un tehnician profesionist HVAC să facă acest lucru pentru tine, decât să ardă ceva din cauza cablajului slab pe termen lung.


Instrucțiuni pentru cablarea termostatului și a pompei de căldură --- numai pentru produse SPRSUN


1. Aspectul termostatului

Față spate2. Cablajul termostatului și pompei de căldură


2.1 R32 Seria Clima Clod2.2 Seria de invertoare R32 CARELArticole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692