Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Cum să curățați și să spălați țevile de încălzire prin pardoseală?

Cum să curățați și să spălați țevile de încălzire prin pardoseală?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2020-09-11      Origine:teren

Majoritatea familiilor din zonele reci au instalat încălzire hidronic prin pardoseală ca o modalitate de a-și încălzi casele.După cum știm cu toții, țevile de încălzire prin pardoseală vor acumula multă murdărie deoarece nu au fost curățate de mult timp, ceea ce este ușor de afectat efectele de încălzire ale încălzirii prin pardoseală, deci cum să faci întreținerea de bază a țevilor de încălzire prin pardoseală?Cum apar impuritățile din conductele de încălzire prin pardoseală?Să aruncăm o privire la câteva măsuri de precauție zilnice pentru aceste țevi.

Există trei componente de impurități în conductele de încălzire prin pardoseală.Interiorul conductei de încălzire prin pardoseală nu este complet etanșat, iar apa din conducta de încălzire prin pardoseală se va evapora, va exista o supapă automată de alimentare cu apă în conductă pentru a completa apa.Mai jos este de unde provin aceste impurități?

Cum apar impuritățile conductelor?

1. Microorganism

Apa conține un număr mare de microorganisme și, în anumite condiții, o cantitate mare de slime biologic va fi produsă și atașată de peretele conductei care nu se depune.

2. Ioni de calciu și magneziu

Apa conține ioni de calciu și magneziu, care vor forma carbonat de calciu și carbonat de magneziu atunci când este încălzită și vor adera la peretele interior al conductei dacă nu este curățată o perioadă lungă de timp.

3. Conductă externă

În cazul încălzirii centrale, nămolul biologic, impuritățile, calcarul, rugina și poluanții din conducta externă pot intra și în propria conductă.

Cum afectează aceste impurități încălzirea prin pardoseală?

1. Consumul de energie

Creșterea impurităților în conductele de încălzire prin pardoseală va crește rezistența în conductă și va crește consumul de energie al încălzirii prin pardoseală.

2. Risipirea căldurii

Conform statisticilor relevante, fiecare creștere cu 1 mm a grosimii peretelui conductei va face ca temperatura interioară să scadă cu 6°C și va împiedica transferul de căldură.

3. Conductă blocată

Când acumularea de impurități este gravă, conducta se va bloca.După ce conducta este blocată, aceasta nu poate furniza căldură.Dacă proiectul de înlocuire a conductei este uriaș, va cauza mult timp și pierderi financiare.

Conductele de încălzire prin pardoseală au forme complexe, conducte lungi și diametre mici, așa că este necesară curățarea regulată.Pentru a evita murdărirea conductelor în timpul instalării, unele sisteme de încălzire prin pardoseală sunt echipate cu filtre la sursă, dar nu pot preveni complet murdăria.Mai mult, este imposibil să eliminați complet impuritățile din apă doar curățând sita filtrului în etapa ulterioară.

Cum să curățați și să spălați impuritățile din conductă?

1. Curățarea filtrului

Curățați filtrul de la capătul frontal al separatorului de apă în fiecare an pentru a asigura curățarea conductei de apă și pentru a preveni blocarea conductei.

Metodă:

 • Mai întâi, închideți supapele de intrare și retur a apei care conectează conducta și utilizați supapa de aerisire pentru a elibera presiunea;

 • Apoi deschideți filtrul, scoateți sita filtrului și curățați-l.Verificați dacă ecranul filtrului este deteriorat sau blocat.Dacă este deteriorat, trebuie înlocuit cu unul nou cu aceleași specificații;

 • Instalați-l așa cum este și apoi injectați apă pentru a presuriza.

2. Curățare chimică

Înmuiați substanțele chimice în conductă pentru a obține efectul de curățare.În timpul procesului de înmuiere, calcarul și noroiul din conducte vor cădea, făcându-l mai deblocat și nu va bloca fluxul de apă.

3. Curățarea proiectilelor

Curățarea proiectilelor folosește în principal frecarea dintre proiectilul de curățare și țeavă pentru a atinge scopul curățării.Această metodă necesită timp și necesită multă muncă, deci este opțională.

4. Curăţare cu jet

Când curățați, utilizați un agent de curățare cu inhibitor de coroziune, care poate dizolva complet nămolul atașat de peretele țevii fără a polua mediul înconjurător și nici a coroda țevile metalice de încălzire prin pardoseală.

5. Curățarea fizică a undelor de puls

Curățarea cu impulsuri folosește undele de vibrații generate de amestecarea apei și a aerului pentru a impacta tubul de încălzire pentru a obține efectul de curățare.Metoda este simplă, iar efectul de curățare este bun.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692