Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / De ce îngheață pompa mea de căldură vara?

De ce îngheață pompa mea de căldură vara?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-08-31      Origine:teren

de ce pompa mea de căldură îngheață vara


O combinație de factori poate îngheța pompa de căldură în timpul verii.Pe măsură ce pompa de căldură extrage căldură din aerul din interior pentru a menține un mediu rece, din păcate, umezeala se adună în bobinele sale.Deci, în cazul în care temperatura exterioară scade sau, mai degrabă, mecanismul de dezghețare al unei pompe de căldură funcționează defectuos, umiditatea acumulată va îngheța.Prin urmare, eficiența pompei de căldură și capacitatea de răcire sunt reduse din cauza serpentinelor înghețate.


Cum funcționează o pompă de căldură vara

De obicei, în anotimpurile calde, pompa de căldură își inversează funcționarea normală.Prin urmare, nu va absorbi căldura din aerul exterior în spațiile calde;mai degrabă, va începe să răcească interiorul.O pompă de căldură realizează acest lucru prin metode care includ obținerea căldurii din aerul din interior și expulzarea acesteia în exterior.

Chiar și așa, procesul implică în continuare dezumidificarea aerului din interior.Și mecanismul de răcire este parțial facilitat prin circulația agentului frigorific între aceste unități.Deoarece agentul frigorific absoarbe căldura din interior pe măsură ce o eliberează în aer liber, ajută la menținerea unui nivel confortabil de temperatură în interior pe timp de noapte, când sosesc zilele fierbinți de vară.


Cum să identifici o pompă de căldură care îngheață vara?

În mod ironic, în anotimpurile extreme de încălzire, pompa de căldură poate încă îngheța, perturbându-vă confortul și ducând la reparații costisitoare dacă problema nu este rezolvată suficient de curând.Iată modalități de a detecta și de a trata o pompă de căldură înghețată:


Pompa de căldură nu funcționează

Dacă pompa de căldură nu suflă aer sau pare complet inactivă, ar putea indica faptul că a înghețat.Când gheața se acumulează pe serpentinele evaporatorului, aceasta împiedică procesul de schimb de căldură, forțând sistemul să se închidă.


Apa curge din pompa de căldură exterioară

Dacă observați o acumulare de apă la baza pompei de căldură, ar putea fi un ciclu de îngheț-dezgheț.În mod normal, gheața de pe bobină se topește, apoi apa formată se acumulează sistemul pompei de caldura și începe să picure.Deși condensul poate fi normal, scurgerile excesive nu sunt.


Îngheț sau gheață pe serpentina pompei de căldură

Ce modalitate mai bună de a indica formarea gheții decât apariția înghețului?Dacă se întâmplă acest lucru, vă rugăm să verificați aripioarele și serpentinele pompei de căldură.S-ar putea să-i vezi înveliți în gheață.Chiar și așa, ar fi de ajutor dacă nu l-ați răzui singur, deoarece puteți deteriora componentele fragile din el.


Temperatura de răcire este neobișnuită

Asigurați-vă că urmăriți temperatura aerului care curge din orificiile dvs. de ventilație.Dacă pare mai cald decât de obicei sau nu se aliniază cu setarea termostatului, ar putea fi un semn că pompa de căldură are probleme din cauza înghețului.

Performanța neuniformă de răcire indică adesea că pompa de căldură a înghețat.În vremuri ca aceasta, măsurile preventive vă pot scuti de o mulțime de necazuri care implică spargerea băncii.De discutat mai târziu.


Ce înseamnă când o pompă de căldură este înghețată?

Ori de câte ori vezi acel exterior geros pe pompa ta de căldură, înțelegeți că nu este cosmetic.Mai degrabă, este un semn că ceva nu este în regulă.Apropo de asta, eficiența pompei de căldură va scădea, iar costurile ar putea urma exemplul.Și totul este atribuit schimbului de căldură deteriorat din cauza acumulării de gheață.

Acest lucru se poate întâmpla atunci când aveți un consum redus de agent frigorific sau când comenzile dvs. de dezghețare au devenit necinstite.În timp ce gheața este ușor de observat pe pompa de căldură, trebuie să rezistați nevoii de a juca sculptorul de gheață;lasă dezghețarea încorporată să-și facă treaba.Și când lucrurile devin înghețate, luați în considerare apelarea unui Furnizor de pompe de căldură aer-apă pentru îndrumare.


De ce îngheață pompa mea de căldură vara?

Găsirea pompei de căldură în lunile arzătoare de vară acoperită de gheață solidă este ieșită din comun.Deși șocant, devine ușor de procesat după ce cunoașteți factorii în joc.Deci ce zici să le verificăm?


Niveluri scăzute sau goale de agent frigorific

Ar trebui să înțelegeți că sângele vital al pompei de căldură este agentul frigorific.Și acesta este un element important în procesul de schimb de căldură.Presupunând că nivelul frigiderului este scăzut sau există o scurgere în sistem, atunci capacitatea unei pompe de căldură de a absorbi căldura din interior va fi redusă.

Acest lucru are ca rezultat o scădere a nivelului de agent frigorific rămas la temperaturi extrem de scăzute pe care se formează gheață pe serpentine.


Bobine murdare: efectul izolator al murdăriei

Cu timpul, bobinele exterioare ale pompei de căldură se blochează inevitabil cu murdărie, praf și resturi.Ca urmare, este izolată, dăunând astfel ciclul optim de schimb de căldură.Astfel, temperatura bobinelor scade și umiditatea din aer începe să înghețe la contact.


Flux de aer slab: Când aerul nu curge liber

O pompă de căldură este ca o orchestră, în care instrumentele implicate joacă un rol specific.Aceasta este simfonia de reglare a temperaturii, asemănătoare cu fluxul de aer fiind un cântător de coarde de aer.Presupunând că există obstacole sau blocaje în aer, atunci capacitatea pompei de căldură de a transfera căldură eficient este compromisă.Bobinele devin mai reci decât ar trebui să fie, rezultând formarea de gheață.


Filtru de aer înfundat: pasajul înfundat

Așa cum o arteră înfundată provoacă probleme pentru sănătatea ta, la fel și un filtru de aer murdar provoacă probleme pentru pompa de căldură - filtrul de aer aglomerat întrerupe fluxul de aer, tăiând echilibrul din sistem.Ca urmare, funcționarea procesului de schimb de căldură este încetinită, determinând scăderea temperaturii și formarea gheții.


Probleme cu circulația

În timpul schimbului de căldură, circulația corectă este esențială.Cu toate acestea, componentele care funcționează defectuos, fie că este vorba de ventilatoare sau pompe, îl pot face imposibil de realizat.Și astfel vor exista buzunare de aer rece stagnante în jurul serpentinelor, care pot îngheța umezeala pe termen lung.


Ciclu de dezghețare întrerupt

Pompele de căldură funcționează pe un ciclu de dezghețare pentru a topi gheața t, dar gheața persistă dacă funcționează defectuos.Acest lucru subliniază apoi echilibrul delicat necesar pentru funcționarea optimă a pompei de căldură.


Motor defect al suflantei

Motorul suflantei joacă un rol în distribuirea aerului.Dacă nu mai funcționează, poate duce la păstrarea aerului în jurul bobinelor, ceea ce poate cauza scăderea temperaturii și formarea de gheață.


Temperatură înaltă în aer liber

Poate părea contraintuitiv.Chiar și temperaturile ridicate exterioare pot provoca îngheț.Dacă pompa de căldură întâmpină dificultăți în a scăpa de căldură din cauza căldurii, serpentinele se pot răci prea mult, formând gheață.


Impact excesiv de umiditate

Nivelul de umiditate al aerului joacă un rol important în înțelegerea acestei probleme de îngheț.Atunci când umiditatea interioară este prea mare, poate cauza adunarea umezelii pe bobine.


Ventilația contează

Menținerea ușilor și ferestrelor deschise poate aduce aer umed în casa ta.Când acest aer umed intră în contact cu bobinele, are loc condens.Acest condens poate îngheța, contribuind la probleme de înghețare.


Dilema termostatului

Dacă setați termostatul mai jos decât temperatura, aceasta pune o presiune suplimentară asupra pompei de căldură.Această încordare excesivă perturbă echilibrul procesului de schimb de căldură.


Termostat defect;Un dirijor greșit

Când termostatul dumneavoastră funcționează defectuos, acesta nu reușește să vă gestioneze performanța pompei de căldură.Acesta poate indica din neatenție sistemul să funcționeze mai mult decât este necesar, ceea ce duce la probleme de îngheț.


Compresor cu pompa de caldura;Schimb de căldură întrerupt

Compresorul este ca inima unei pompe de căldură;comprimă și facilitează schimbul de căldură.Cu toate acestea, dacă există un compresor, acesta poate împiedica transferul de căldură și poate duce la formarea gheții.


Cum să remediați înghețarea pompei de căldură vara?

Dacă pompa dvs. de căldură îngheață vara, iată câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a rezolva problema.Începeți prin a verifica și înlocui orice filtre de aer care limitează fluxul de aer.De asemenea, este important să vă asigurați că nivelurile de agent frigorific sunt la nivelul, deoarece nivelurile scăzute pot contribui la îngheț.

Aruncă o privire la unitate.Îndepărtați orice resturi sau obstacole care ar putea bloca fluxul adecvat de aer.În cele din urmă, revizuiți setările termostatului, deoarece temperaturile scăzute pot duce la îngheț.


Cum să preveniți înghețarea pompei de căldură vara?

Este important să preveniți înghețarea pompei de căldură, iar întreținerea regulată este cheia.Începeți prin a vă asigura că există flux de aer în jurul unității.Păstrați zona liberă de orice resturi sau plante care ar putea-o împiedica.

În plus, nu uitați să curățați sau să înlocuiți filtrele în mod regulat pentru a asigura funcționarea.Verificarea nivelurilor este crucială, deoarece nivelurile scăzute pot duce la îngheț.Cel mai bine este să solicitați profesioniști să inspecteze componentele și conexiunile pentru orice problemă.Izolarea adecvată a liniilor este, de asemenea, esențială.În cele din urmă, este o idee să acoperiți unitatea în timpul furtunilor pentru a preveni formarea gheții.


Găsiți SPRSUN pompă de căldură pentru a preveni problema înghețată

Demascarea SPRSUN: Furnizorul Chinei de pompe de căldură cu sursă de aer.Dezactivate de greleala confortului tradițional, pompele noastre de căldură de ultimă generație, apă caldă și versiunile de uz casnic și de piscină redescoperă confortul.Calitatea este semnătura noastră conformă cu standardele EN14511 și certificată de CCC, CE, CB și KEYMARK.

Pompele noastre de căldură DC Inverter implementează inteligent un mecanism inteligent de dezghețare.Prin măsurarea inteligentă a temperaturii ambientale și a altor parametri, unitatea detectează și abordează în mod autonom acumularea de îngheț, asigurând o funcționare fără probleme.

Spuneți adieu sughițurilor înghețate cu soluțiile fiabile ale lui SPRSUN susținute de o garanție.Actualizați-vă jocul de încălzire astăzi.Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692