Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / De ce să alegeți pompele de căldură cu emisii reduse de carbon R32?

De ce să alegeți pompele de căldură cu emisii reduse de carbon R32?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2022-05-25      Origine:teren

R32 este folosit ca agent frigorific în peste 60% dintre dispozitivele pompelor de căldură.Impactul agentului frigorific asupra performanței produsului este destul de important.Agentul frigorific trebuie să fie netoxic, stabil și să funcționeze bine, dar trebuie să îndeplinească și condițiile și reglementările de mediu ale diferitelor națiuni.Nu în ultimul rând, trebuie să fie rentabil.

Agentul frigorific R32 este cea mai bună combinație de eficiență energetică, fezabilitate economică și durabilitate a mediului care modifică tendința în domeniul pompelor de căldură și a înregistrat deja o creștere masivă pe piață.


 R32 22KW R32 EVI DC Inverter Sursă de aer Pompe de căldură cu ecran tactil 22KW R32 EVI DC Inverter Sursă de aer Pompe de căldură cu ecran tactil


Primele alegeri de agent frigorific au fost fie extrem de otrăvitoare, fie explozive.Din anii 1970 până în 1994, când producătorii au oprit producția din cauza influenței sale dăunătoare asupra stratului de ozon, R12 a fost primul tip utilizat.R22 i-a luat locul și, în ciuda faptului că era semnificativ mai puțin dăunător pentru mediu, a fost scos în Statele Unite până în 2010, pentru a fi succedat de R410A.În prezent sunt disponibili agenți frigorifici R410A și R32 pentru pompe de căldură.

Să ne uităm la compoziția acestui agent frigorific în prezent.Deoarece R32 este un agent frigorific cu o singură componentă, îi lipsește alunecarea temperaturii.Alunecarea temperaturii are loc în amestecurile de agent frigorific cu două sau mai multe componente;cu toate acestea, deoarece R32 cuprinde doar o singură moleculă, temperaturile sale de vapori și lichidul saturat sunt aceleași.

Activitățile pompei de căldură sunt posibile de o moleculă chimică cunoscută sub numele de agent frigorific.O pompă de încălzire are nevoie doar de o mică schimbare de temperatură pentru a trece de la gaz la lichid și înapoi.Anumite agenți frigorifici folosesc o singură substanță chimică, în timp ce altele, cunoscute sub numele de amestecuri, amestecă mai multe.


De ce să alegeți pompele de căldură cu emisii reduse de carbon R32?Dispozitivul se poate reîncărca și recicla cu mai multă ușurință prin eliminarea posibilității de alunecare a agentului frigorific.Implică faptul că agentul frigorific R32 îmbunătățește eficiența sistemului și necesită mai puțin agent frigorific pe parcursul operațiunii, scăzând și mai mult emisiile.


Conform reglementărilorProduse de încălzire regenerabile, cum ar fi pompe de căldură cu sursă de aer, devin din ce în ce mai populare, iar nevoia de tehnologii verzi va continua să crească în următoarele luni și ani, pe măsură ce statul ia măsuri pentru a-și îndeplini obiectivul Strategiei de creștere curată de zero emisii nete de carbon până în 2050.

Drept urmare, producătorii lucrează pentru a-și îmbunătăți produsele prin modificarea designului care sporesc eficiența, făcând soluții de încălzire regenerabile cât mai ecologice posibil.Agentul frigorific R32 este utilizat într-un număr tot mai mare de pompe de căldură cu surse de aer.

Un alt factor care încurajează utilizarea în creștere a acestui agent frigorific este reglementarea UE care, în ciuda Brexit-ului, rămâne în poziție în Marea Britanie.

Reglementările UE privind gazele fluorurate cu efect de seră (F-Gas) din 2014 sunt legi care vizează reducerea hidrofluorocarburilor prin stabilirea unui set de obiective pentru a restricționa utilizarea substanțelor chimice cu cel mai mare potențial de încălzire globală (GWP).Potențialul de încălzire globală (GWP) al gazelor cu efect de seră, care include agenți frigorifici HFC, arată impactul și efectul de seră asupra atmosferei.

GWP-ul agentului frigorific R32 este semnificativ mai mic decât cel al altor sisteme obișnuite de refrigerare cu pompă de căldură, cum ar fi R410a, astfel încât îndeplinește obiectivele legale actuale stabilite de reglementările F-Gas.


Acreditări verziÎn comparație cu anumite opțiuni de agent frigorific, R32 are diverse calități ecologice.Singurul atribut verde pozitiv al R410A este că nu are potențial de epuizare a ozonului.Cu toate acestea, are un potențial de încălzire globală (GWP) de 2088.Pe de altă parte, agentul frigorific R32 pentru pompă de căldură are un GWP de 675, ceea ce este mult mai mic decât 2088. De asemenea, are un potențial negativ de epuizare a ozonului.Drept urmare, R32 este răspunsul mai ecologic și pe termen lung.

Are o amprentă de carbon mai mică și nu are potențial de epuizare a stratului de ozon, ceea ce îl face mai puțin dăunător mediului.Ca rezultat, agentul frigorific R32 este mult mai benefic pentru mediu și contribuie la viabilitatea pe termen lung a articolelor în care este folosit.

Compoziția sa contribuie, de asemenea, la acreditările sale de mediu.R32, de exemplu, este un agent frigorific monocomponent, nu o combinație.Ca și în cazul amestecurilor, această componentă face ca gazele sale și temperaturile în stare lichidă să rămână constante fără alunecare de saturație.Acest tip de sistem va ușura reîncărcarea și reciclarea, ceea ce înseamnă că veți folosi mai puțin agent frigorific pe termen lung, reducând și mai mult emisiile de carbon.


Eficiență energetică ridicatăDe asemenea, o pompă de căldură R32 oferă avantajele de a fi eficientă din punct de vedere energetic și rentabilă.Eficiența crescută se numără printre beneficiile utilizării agentului frigorific R32.Poate funcționa la cote de eficiență mult mai mari decât alți agenți frigorifici, deoarece permite unei pompe de căldură să se reîncarce și să se recicleze mai eficient decât alți agenți frigorifici.

Pompa este mai ecologică pentru eficiența sa mai mare, deoarece necesită mai puțină energie pentru a vă încălzi și răci casa.Din acest motiv, facturile tale obișnuite de energie vor fi mai mici, iar performanța ta nu va fi afectată.Deoarece căldura necesară pentru evaporarea R32 este mai mare decât cea necesară pentru evaporare R410A, cel debitul necesar pe unitate este mai mic, iar COP este mai mare.

R-32 are o acțiune frigorifică de 1,5 ori mai mare decât R-410A sau R-22.R-32 are un factor de performanță sezonieră de răcire (CSPF) mai mare decât agenții frigorifici obișnuiți.Consumul maxim de energie este, de asemenea, mai mic, reducând lipsa de energie în orașele mari în perioadele de vârf.

Aceste rezultate excelente pot duce la profituri financiare mai mari pentru gospodăriile care profită de stimulentul guvernamental pentru căldură regenerabilă.În comparație cu sistemele de încălzire cu valori SCOP mai mici, o pompă de căldură cu SCOP mai mare produce o capacitate de încălzire mai mare pentru fiecare unitate de energie utilizată, rezultând plăți RHI mai mari.

Cantitatea de încărcare a R32 este mai mică decât cea a R410A în același sistem de pompă de căldură din cauza densității mai scăzute a lichidului, ceea ce duce la o eficiență economică îmbunătățită.


Siguranță: inflamabilitatePe lângă faptul că este ecologic, R32 este remarcat pentru siguranța sa generală.Agenții frigorifici și alte gaze sunt strict reglementate, așa cum sa menționat anterior.R32 are cote mai scăzute de inflamabilitate și toxicitate decât alți agenți frigorifici recunoscuți, ceea ce îl face mai fiabil pentru sistemele de încălzire casnice.

Inflamabilitatea agentului frigorific este împărțită în patru categorii de standardul internațional ISO 817:2014: clasa unu (fără propagare a flăcării), clasa a doua L (inflamabilitate mai scăzută), clasa a doua (inflamabil) și clasa a treia (inflamabil) (inflamabilitate mai mare).Cel mai mic risc dintre cele trei grupuri explozive din agenții frigorifici din clasa a doua L are o viteză de ardere mai mică de 10 cm în fiecare secundă.Frontul de flacără nu se propagă ușor pe orizontală din cauza vitezei scăzute de ardere.

Datorită creșterii convecției cauzate de arderea oferind o viteză mai mare decât viteza de ardere, acesta este cazul.În cele din urmă, înseamnă că atunci când un agent frigorific de clasa a doua L este aprins, flacăra se va deplasa doar în sus de la sursa de aprindere, mai degrabă decât rapid spre exterior.Puteți efectua atât evaluări ale riscurilor reale, cât și teoretice utilizând agent frigorific în echipament pentru a asigura siguranța.

R32 va costa inevitabil mai mult decât R410A, deoarece este o tehnologie modernă.Cu toate acestea, este singurul avantaj pe care R32 îl are față de primul, dar chiar și atunci, R32 economisește bani pe termen lung.De asemenea, veți respecta cerințele legale, în special pentru utilizări comerciale.

Pe lângă aceste avantaje, există mai multe alte motive pentru a face acest lucru trece de la pompele de căldură R410A la R32 la achiziția inițială:

· R32 are un GWP de 675, ceea ce este cu aproximativ 70% mai mic decât GWP-ul R410A din 2088.

· În comparație cu sistemele de încălzire R410, pompele de căldură R32 utilizează cu 20% mai puțin agent frigorific datorită designului lor cu o singură componentă.Drept urmare, acestea sunt mai puțin costisitoare de operat.

· Agentul frigorific R410A, spre deosebire de R32, nu este reciclabil deoarece este un amestec de componente.

· R410A funcționează sub presiune ridicată, prezentând un risc de securitate.

· Pentru a rezista la presiuni mari, R410A necesită tuburi cu pereți mai groși și compresoare mai puternice, care pot modifica arhitectura casei tale.

· Agentul frigorific R410A conține ulei de poliester care este susceptibil la umiditate și poate provoca acumularea de acid în circuitul său care circulă.

· Deoarece R410A este eliminat treptat din cauza reglementărilor, actualizarea la cea mai recentă opțiune de agent frigorific este o investiție viitoare.


Ca rezultat, veți începe să întâlniți mai multe sisteme de aer condiționat R32 implementate, permițând industriei să treacă treptat la un scenariu în care puteți obține în continuare eficiența și performanța necesare pentru clădiri în timp ce utilizați echipamente și agenți frigorifici, în general, cu un GWP semnificativ mai scăzut.

Înainte de a vă agita prea mult cu privire la tehnologia R32 care este „neîncercată” și „nouă”, rețineți că este folosită în Japonia de peste doi ani, cu peste 10 milioane de sisteme instalate și operaționale.

R32 va fi benefic pentru economie, deoarece va permite companiilor să ofere locații confortabile pentru ca oamenii să facă cumpărături, să lucreze și să se relaxeze, respectând în același timp legislația actuală și sporind propria lor CSR (responsabilitate socială corporativă) prin utilizarea dispozitivelor care au un impact scăzut asupra schimbarea climei.

Agentul frigorific R32 este cea mai recentă alternativă din industrie, iar specificația este de așteptat să înlocuiască R410A.Este o moleculă de hidrofluorocarburi cu numeroase avantaje, inclusiv eficiență energetică, impact mai mic asupra mediului și siguranță sporită.Aceștia sunt câțiva dintre cei mai importanți factori de luat în considerare atunci când se evaluează adecvarea unui agent frigorific, iar R32 depășește R410A la fiecare măsură.

După cum sa menționat anterior, restricțiile viitoare vă pot obliga să achiziționați agenți frigorifici R32 în mod implicit.Pe lângă calitățile sale de mediu, are o mulțime de avantaje.Drept urmare, obținerea pompelor de căldură R32 de la început are mai mult sens decât utilizarea unei alternative care este eliminată treptat.Din păcate, nu puteți converti o pompă de căldură R410A într-un agent frigorific.Tehnicienii instruiți și calificați trebuie să se ocupe de orice agent frigorific.

Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692