Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Diferite tipuri de pompe de căldură cu sursă de aer

Diferite tipuri de pompe de căldură cu sursă de aer

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2020-09-18      Origine:teren

Există multe tipuri de pompe de căldură cu sursă de aer.Conform diferitelor standarde de clasificare, vor exista diferite categorii.În general, avem următoarele metode de clasificare:


 1. În funcție de funcția pompei de căldură: pompă de căldură cu o singură sursă de aer de încălzire, pompă de căldură cu o singură sursă de aer de răcire, pompă de căldură cu sursă de aer de încălzire și răcire și pompă de căldură cu sursă de aer cu trei funcții (apă caldă, încălzire și răcire).

 2. În funcție de utilizarea sau nu a apei circulante pentru a trimite energie în cameră: pompă de căldură aer-apă, pompă de căldură aer-aer, pompă de încălzire prin pardoseală fără apă.În prezent, majoritatea pompelor de căldură cu sursă de aer de pe piață se referă la pompe de căldură aer-apă.

 3. În funcție de temperatura apei de ieșire a pompei de căldură: pompă de căldură sursă de aer la temperatură înaltă (temperatura apei de ieșire 80), pompă de căldură obișnuită cu sursă de aer (temperatura apei la ieșire 60).

 4. În funcție de temperatura mediului de lucru a pompei de căldură: pompă de căldură cu sursă de aer la temperatură joasă și pompă de căldură obișnuită cu sursă de aer.

 5. În funcție de funcția invertor: pompă de căldură cu invertor și pornire/oprire pompă de căldură fără invertor.

 6. În funcție de nivelul de integrare, pompele de căldură cu sursă de aer pot fi împărțite în tip monobloc și tip split.Pompele de căldură monobloc conțin toate piesele esențiale într-o singură mașină, inclusiv condensator, compresor, evaporator, supapă de expansiune și așa mai departe.Pompa de căldură split este împărțită într-o unitate exterioară și într-o unitate interioară.


Diferite tipuri de pompe de căldură cu sursă de aer

Tipuri de sisteme de încălzire cu pompe de căldură cu sursă de aer

Există patru tipuri de sisteme de încălzire cu pompă de căldură cu sursă de aer:

(1) Pompă de căldură sursă de aer + calorifer;temperatura apei la ieșire este în general în jur de 55.

(2) Pompă de căldură sursă de aer + ventiloconvector;temperatura apei la ieșire este în general de aproximativ 45.

(3) Pompă de căldură sursă de aer + încălzire prin pardoseală radiantă;temperatura apei este în general de aproximativ 35.

(4) Pompă de căldură cu sursă de aer încălzire prin condens direct (inclusiv aer-aer, încălzire prin pardoseală fără apă etc.);în prezent, acest tip de aplicare este relativ rară.

Care sunt caracteristicile fiecărui tip de combinații de încălzire cu pompă de căldură cu sursă de aer?

Sursa de aer Pompa de caldura + Radiator

Avantaje: inlocuirea este simpla.Această aplicație poate înlocui direct sursa de căldură originală a cazanului;în comparație cu modul de încălzire electrică directă, efectul de economisire a energiei al acestui tip este remarcabil;în comparație cu modul de încălzire a cazanului electric, se poate economisi mai mult costul cu energia electrică.

Dezavantaje: încălzire la temperatură ridicată, încălzire lentă interioară, confort termic slab, ocupând un anumit spațiu.

Pompă de căldură cu sursă de aer + ventiloconvector

Avantaje: temperatura de încălzire a camerei este rapidă;ventilatorul ventiloconvectorului din fiecare cameră este controlat independent, ceea ce favorizează conservarea energiei;temperatura apei la ieșire este mai mică decât cea a radiatorului.Raportul de eficiență energetică a pompei de căldură a sursei de aer este ridicat, iar costul de funcționare este relativ scăzut;sistemul este simplu, flexibil și convenabil de instalat.Poate fi folosit pentru încălzire iarna și răcire vara, iar costul cuprinzător al investiției inițiale este mai mic pentru utilizatorii care au cerere de răcire vara.

Dezavantaje: confort ușor slab.Va fi ceva zgomot.Este posibil să se consume energie electrică suplimentară.

Pompă de căldură cu sursă de aer + încălzire prin pardoseală radiantă

Avantaje: economisire de energie, cost de operare redus, confort ridicat;sistemul are o anumită funcție de stocare a căldurii cu stabilitate termică bună, care poate compensa eficient fluctuația puterii de încălzire a pompei de căldură a sursei de aer în condiții meteorologice extreme, făcând sistemul mai stabil și mai fiabil.

Dezavantaje: reconstrucția clădirilor existente va afecta terenul inițial;pentru clădiri se va reduce înălțimea încăperilor;în cazul problemelor de calitate a construcției, întreținerea este dificilă.

Sursă de aer Pompă de căldură Încălzire directă cu condensare

Avantaje: sistem simplu, instalare și întreținere convenabilă, rată scăzută de eșec, economisire ridicată de energie.

Dezavantaje: confort slab;zgomot usor.

Costul de operare este legat de combinarea terminalelor?

Pentru același echipament cu pompă de căldură, costul radiatorului este cel mai mare, unitatea ventiloconvector este a doua, iar costul încălzirii prin pardoseală este cel mai mic.

Cum să alegi tipul potrivit de sistem de încălzire cu pompă de căldură cu sursă de aer?

Pentru clădirile noi se preferă încălzirea prin pardoseală radiantă;pentru clădirile existente, pot fi selectate radiatoare sau ventiloconvectoare;dacă radiatorul este vechi sau numărul de calorifere noi este mare, se recomandă alegerea ventiloconvectorului la temperatură joasă.

Sistemul de încălzire prin ventiloconvector poate furniza apă caldă, precum și încălzirea casei iarna, în timp ce vara furnizează aer rece.Terminalul de încălzire a ventiloconvectorului poate fi setat în partea superioară (tip cu suspendare sus) sau în partea inferioară (tip pardoseală).Se recomandă setarea părții inferioare (tip podea).

Chestiuni care necesită atenție la alegerea tipului de podea: selectați ventiloconvector de tip podea cu admisie inferioară a aerului și evacuare superioară;unitate specială ventiloconvector cu admisie inferioară a aerului și evacuare laterală.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692