Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / EPEE salută strategia europeană de încălzire și răcire

EPEE salută strategia europeană de încălzire și răcire

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2016-06-03      Origine:teren

Parteneriatul european pentru energie și mediu a salutat prima strategie cuprinzătoare a Comisiei Europene dedicată încălzirii și răcirii.

Comisia Europeană a prezentat prima strategie de optimizare a încălzirii și răcirii clădirilor și industriilor, un sector care reprezintă 50% din consumul anual de energie al UE.

Andrea Voigt, director general al EPEE, a declarat: „Această strategie este un impuls binevenit pentru industria noastră”, a declarat Andrea Voigt, director general al EPEE.„Deoarece încălzirea și răcirea reprezintă o parte majoră a consumului de energie al Europei, este logic ca acest sector să se concentreze puternic și, prin urmare, această strategie este de mult așteptată.”

Într-o declarație, EPEE a spus: „Strategia conține multe elemente pozitive, cum ar fi susținerea unei abordări neutre din punct de vedere tehnologic, afirmând că consumatorul ar trebui să fie în centrul acestei strategii și evidențiind nevoia de finanțare atractivă pentru renovarea corectă a clădirilor. .

Care este prima strategie de încălzire și răcire și care este scopul acesteia?

Strategia UE pentru încălzire și răcire este prima inițiativă a UE care se adresează energiei utilizate pentru încălzire și răcire în clădiri și industrie, care reprezintă 50% din consumul anual de energie al UE.Făcând sectorul mai inteligent, mai eficient și mai durabil, importurile de energie și dependența vor scădea, costurile vor fi reduse și emisiile vor fi reduse.Strategia este o acțiune-cheie a Strategiei-cadru pentru uniunea energetică și va contribui la îmbunătățirea securității energetice a UE și la abordarea agendei climatice post-COP 21.

Unde se situează Europa în ceea ce privește încălzirea și răcirea?

În prezent, întregul sector reprezintă 50% din energia anuală a UE consum;reprezintă 13% din consumul de petrol și 59% din consumul total de gaz al UE (numai pentru utilizare directă) – ceea ce echivalează cu 68% din toate importurile de gaze. Asta pentru ca:

  • Clădirile europene sunt vechi, ceea ce implică diverse probleme, inclusiv:

o Aproape jumătate din clădirile UE au cazane instalate înainte de 1992, cu o rată de eficiență sub 60%.

o 22% din cazanele pe gaz, 34% dintre încălzitoarele electrice directe, 47% dintre cazanele pe ulei și 58% dintre cazanele pe cărbune sunt mai vechi decât durata lor tehnică de viață.

Renovarea clădirilor existente ar putea duce la un consum mai mic de energie;cu toate acestea, rata de renovare este în prezent sub 1%.

  • Energiile regenerabile nu sunt utilizate pe scară largă în sector: Gazul natural este cea mai mare sursă de energie primară pentru încălzire și răcire (46%), urmată de cărbune (aproximativ 15%), biomasă (aproximativ 11%), păcură (10%), energie nucleară (7%) și unele surse regenerabile. surse de energie (eoliană, fotovoltaică și hidroelectrică, aproximativ 5%).Alte surse regenerabile, cum ar fi energia solară (termică), căldura ambientală și energia geotermală reprezintă 1,5% toate împreună, iar alți combustibili fosili la 4%.În general, energia regenerabilă reprezintă 18% din consumul de energie primară în sectorul de încălzire și răcire și există un potențial semnificativ de creștere a ponderii acesteia.

  • Se irosește prea multă energie: cantitatea de căldură produsă din procesele industriale și risipită în atmosferă sau în apă în UE este estimată a fi suficientă pentru a acoperi întreaga nevoie de încălzire a UE în clădiri rezidențiale și terțiare[1].

Ce este în Strategie?

Pentru a reduce scurgerea de energie din clădiri, a maximiza eficiența și a crește ponderea surselor regenerabile, Strategia UE pentru încălzire și răcire identifică următoarele acțiuni:

1) Ușurează renovarea clădirilor

  • Dezvoltarea unui set de instrumente de măsuri pentru a facilita renovarea clădirilor cu mai multe apartamente, de exemplu prin echipamente moderne de încălzire și răcire (cum ar fi pompele de căldură) și materiale de izolare și sfaturi privind pașii de urmat

  • O mai bună împărțire a costurilor pentru a permite atât chiriașilor, cât și proprietarilor să beneficieze de investiția cheltuită pentru renovarea clădirilor și apartamentelor vechi sau pentru a-și schimba vechile sisteme de încălzire învechite cu altele noi eficiente, folosind surse de energie regenerabilă sau încălzire din rețele inteligente de termoficare de nouă generație.

  • Promova modele dovedite de eficiență energetică pentru școlile și spitalele publice să ofere autorităților practici, de exemplu, cu privire la modul de utilizare a companiilor de servicii energetice, a performanței energetice și a contractelor de achiziții publice sau a soluțiilor de autoconsum pentru a eficientiza aceste clădiri, cum să procedeze la renovarea energetică și la instalarea sistemelor de încălzire și răcire furnizate de surse regenerabile de energie curată.Acest lucru va reduce, de asemenea, costurile și va crește puterea de cheltuire pentru materiale didactice, computere, facilități din sălile de sport, biblioteci sau restaurante interne, de exemplu.

  • Fiabilitate sporită a certificatelor de performanță energetică, care va fi evaluată în viitoarea revizuire a Directivei privind performanța energetică a clădirilor.Acest lucru va permite furnizarea de informații clare pentru consumatori și investitori cu privire la utilizarea energiei regenerabile în clădiri și va crea semnale pe piață pentru o utilizare mai răspândită a energiei regenerabile în clădiri.

2) Creșterea ponderii surselor regenerabile

Astăzi, încălzirea și răcirea depind încă în mare măsură de combustibilii fosili.Energia regenerabilă reprezintă doar 18% din furnizarea de încălzire și răcire.Strategia de încălzire și răcire atrage atenția asupra faptului că eficiența energetică și utilizarea energiei regenerabile se completează reciproc.

  • Creșterea ponderii soluțiilor de energie regenerabilă în clădiri va fi luată în considerare în viitoarele revizuiri ale Directivei privind energia din surse regenerabile și ale Directivei privind performanța energetică a clădirilor.

  • Sprijinul financiar pentru implementarea tehnologiilor din surse regenerabile este pus la dispoziție prin Fondurile Structurale și de Investiții Europene, Programul UE Orizont 2020 pentru cercetare și dezvoltare și Planul Strategic Integrat pentru Tehnologia Energetică.

3) Reutilizarea deșeurilor de energie din industrie

Instalațiile industriale și de generare a energiei produc cantități mari de căldură reziduală și frig rezidual care sunt în prezent disipate neutilizate în aer și apă.Se pot implementa o serie de soluții:

  • Alimentare directă prin sisteme de termoficare: aceasta este deja practicată, de exemplu în orașul suedez Göteborg, unde peste 90% din toate blocurile de apartamente sunt încălzite cu căldură reziduală de la fabricile industriale din apropiere (rafinării și fabrici chimice), incinerarea deșeurilor și cogenerare (adică producerea simultană de energie electrică și căldură, ambele fiind utilizate) printr-o rețea de termoficare de 1000 km.

  • Răcire prin răcitoare de cogenerare și absorbție care transformă căldura în frig care ar putea fi folosită în clădiri printr-o rețea districtuală.Absorbția este un proces care utilizează căldura reziduală din incinerarea deșeurilor și rafinării, de exemplu, în timpul lunilor de vară, pentru a transforma încălzirea în răcire.Acest lucru este deja practicat în multe sisteme de răcire centralizată, cum ar fi sistemul de răcire centralizată de la Viena, care utilizează căldura produsă de instalația de incinerare a deșeurilor CHP în timpul verii pentru a furniza răcire.

  • Dezvoltarea infrastructurii: Autoritățile naționale și locale au un rol cheie în stabilirea potențialului lor economic de căldură sau frig reziduală, creând reglementările adecvate și ajutând la dezvoltarea infrastructurilor necesare pentru a utiliza acest potențial.

4) Implicarea consumatorilor și a industriilor

  • Consumatori: Proprietarii, chiriașii, operatorii de clădiri și autoritățile publice ar trebui să poată lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la renovarea clădirilor, la opțiuni de furnizare de încălzire/răcire eficiente și regenerabile și cu privire la economisirea energiei prin contorizare avansată, facturare, control în timp real al încălzirii și răcirii și automatizării; consolidarea capacităților pentru a înțelege ce pot face, cum să-și structureze proiectele și să asigure accesul la finanțare.

  • Industrie: În 2012, industria a reprezentat un sfert din consumul total de energie finală al UE, din care majoritatea (73%) a fost folosită pentru încălzire și răcire.

Îmbunătățirile eficienței energetice pentru încălzire și răcire în industriile consumatoare de energie pot fi realizate în trei moduri principale: (1) îmbunătățiri ale proceselor industriale, (2) integrarea căldurii între fabrici (și alte integrări de energie și resurse) între procesele la fața locului pentru a recupera căldura în exces în propriile lor locații, adesea prin simbioză industrială în parcurile industriale și (3) transferul de căldură neutilizată la temperaturi scăzute în afara amplasamentului industrial către consumatorii de căldură din apropiere, cum ar fi municipalitățile, prin rețelele de căldură.

Care vor fi beneficiile?

Implementarea strategiei va aduce beneficii tuturor și mai precis:

  • cetățeni: Cetățenii UE ar beneficia de condiții mai bune de viață, confort și sănătate, un mediu mai bun despre care știu că este durabil pentru generațiile viitoare și cheltuieli lunare și anuale reduse pentru încălzire.De exemplu, dacă locuința dumneavoastră este echipată cu un cazan convențional pe gaz care utilizează 20 MWh de energie pe an, un nou cazan pe gaz în condensare vă poate economisi 275 EUR pe an.Aparatele de încălzire eficiente bazate pe energie regenerabilă, cum ar fi pompele de căldură combinate cu încălzitoarele solare de apă pot reduceți cheltuielile anuale ale gospodăriilor cu energie de la 1500-2000 EUR la 300-500 EUR.În plus, consumatorii pasivi actuali pot deveni mai puțin dependenți de fluctuațiile prețurilor energiei și chiar de „prosumatori”, adică micii producători de energie regenerabilă care își pot vinde excesul de energie pe o piață de energie liberalizată.

  • Muncitorii: Fabricarea și instalarea de echipamente și materiale eficiente din punct de vedere energetic și bazate pe energie regenerabilă sunt activități care necesită forță de muncă, care, în medie, pot crea de două ori mai multe locuri de muncă decât fabricarea și instalarea echipamentelor convenționale de generare a energiei.Bunurile și serviciile eficiente din punct de vedere energetic vândute în 2010 au creat aproximativ 0,9 milioane de locuri de muncă directe și2,4 milioane de noi locuri de muncă indirecte în Europa.

  • Industrie: energie costurile ar putea fi reduse cu 4-10% cu investiții care se amortizează singure în mai puțin de 5 ani.

Mai mult, va fi reduce CO2 emisii și poluare a aerului:

Având în vedere obiectivele climatice ale UE, cererea de încălzire și răcire este de așteptat să scadă cu 42% până la 56% până în 2050, cu o reducere proporțională a reducerii CO2.Se așteaptă ca sectorul să joace un rol crucial în reducerea emisiilor.

De exemplu, noul regulament al UE privind eticheta energetică și proiectarea ecologică pentru cazane, care afișează pentru prima dată cote de eficiență, se estimează că va economisi 600 TWh de energie și va reduce CO2 emisii cu 135 de milioane de tone până în 2030.

Mai mult, noul Regulament de Ecodesign privind produsele de încălzire a aerului, produsele de răcire, răcitoarele de proces de înaltă temperatură și unitățile ventiloconvector completează setul de cerințe de Ecodesign privind încălzirea și răcirea.Aceste măsuri ar putea economisi 5 Mtep pe an în 2030, corespunzătoare 9 milioane de tone de CO2.

Reducerea consumului de energie și creșterea ponderii surselor regenerabile în furnizarea de încălzire și răcire vor contribui, de asemenea, în mod semnificativ la reducerea poluării aerului, în special în zonele urbane.

Care este rolul încălzirii și răcirii în atingerea obiectivelor UE în materie de eficiență energetică și energie regenerabilă?

UE este pe cale să-și atingă obiectivul de 20% de energie regenerabilă până în 2020. Cu toate acestea, obiectivul de 20% de eficiență energetică va fi atins numai dacă legislația actuală a UE privind eficiența energetică este pe deplin implementată.Prin urmare, încălzirea și răcirea joacă un rol cheie în asigurarea îndeplinirii obiectivelor UE în materie de eficiență energetică și energie regenerabilă.

Unde se află Europa în comparație cu alte părți ale lumii?

Europa este lider global atât în ​​ceea ce privește eficiența energetică, cât și energia regenerabilă:

  • Peste 90% din cazanele eficiente și regenerabile vândute și utilizate de europeni au fost dezvoltate și sunt produse de companii europene.

  • Europa are cea mai mare pondere de cogenerare în producția de energie electrică și căldură la nivel global, înaintea SUA și Japonia.

  • În plus, Europa este, de asemenea, leagănul noilor tehnologii emergente, cum ar fi cogenerarea cu celule de combustibil și încălzirea și răcirea geotermală.Companiile sale inovatoare de încălzire și răcire urbană nu au concurenți capabili să-și înlocuiască produsele și expertiza și sunt invitate în China, Coreea de Sud, Rusia și Orientul Mijlociu să instaleze și să opereze sistemele lor unice.

Care este viziunea pe termen lung?

Europa vrea să-și decarbonizeze stocul de clădiri până în 2050: Aceasta înseamnă că Europa ar economisi aproximativ 40 de miliarde de euro pe importurile de gaze și 4,7 miliarde de euro pe importurile de petrol pe an.ale UE Emisiile de CO2 ar fi reduse cu 30% și cheltuielile cetățenilor pentru încălzirea și răcirea caselor și clădirilor ar fi redus cu 70%. Poluarea aerului de la încălzire și răcire ar fi redusă cu peste 90%, eliminând problemele de sănătate conexe.

Industria se poate mișca în aceeași direcție profitând de argumentele economice pentru eficiență și de noi soluții tehnice. Se estimează că industria își poate reduce consumul de energie cu 4-5% în 2030 și 8-10% în 2050 doar prin implementarea unor soluții viabile și disponibile din punct de vedere comercial.Cota de energiile regenerabile ar ajunge la 30% iar tehnologiile inovatoare ar ajuta industriile să se decarboneze în timp ce produc procese de producție cu 30-50% mai puțin consumatoare de energie.

Care sunt următorii pași?

Tranziția către un sistem de încălzire și răcire cu emisii scăzute de carbon necesită acțiune din partea tuturor actorilor implicați.Acest lucru va fi asigurat de cadrul de guvernanță UE 2030, în timp ce acțiunile vor fi prezentate

1. Prin revizuiri legislative de:

  • Directiva privind eficiența energetică, Directiva privind performanța energetică a clădirilor și inițiativa privind finanțarea inteligentă pentru clădiri inteligente în 2016;

  • Noul design al pieței de energie electrică și propunerea pentru un cadru de energie regenerabilă în 2016.

2. Printr-o serie de actiuni nelegislative inclusiv:

  • Dezvoltarea unui set de instrumente de măsuri pentru a facilita renovarea în clădirile cu mai multe apartamente;

  • Promovarea modelelor dovedite de eficiență energetică pentru clădirile de învățământ și spitalele aflate în proprietate publică;

  • Extindeți activitatea campaniei BUILD UP competențe pentru a îmbunătăți formarea profesioniștilor din domeniul construcțiilor, în special printr-un nou modul pentru experți în energie și arhitecți.

Cele de mai sus sunt originare din http://www.racplus.com/news/the-european-heat-pump-market-on-the-rise/8673139.fullarticle


Articole conexe pompe de căldură

  • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

    2021-12-06

    În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
  • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

    2022-01-07

    Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
  • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

    2021-10-30

    Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
  • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

    2021-11-30

    Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692