Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Este o pompă de căldură un aparat de aer condiționat?

Este o pompă de căldură un aparat de aer condiționat?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-05-31      Origine:teren

Nu. În timp ce funcționează în esență ca un aparat de aer condiționat, o pompă de căldură este un gadget versatil și unic, cu o caracteristică suplimentară de care se poate lăuda.Din punct de vedere tehnic, o pompă de căldură joacă un rol deosebit în inversarea zilelor reci, ceea ce permite încălzirea în loc să răcească casa.

Cu toate acestea, este destul de comun să confundați un sistem cu pompă de căldură cu un cuptor sau un aparat de aer condiționat, mai ales dacă nu înțelegeți elementele de bază ale modului în care funcționează.Următoarea noastră secțiune se concentrează pe stabilirea elementelor de bază ale unui sistem de pompă de căldură, diferențierea acestuia de un AC și beneficiile unui astfel de sistem.Iată elementele esențiale pentru înțelegerea unui sistem de pompă de căldură.


Este o pompă de căldură un aparat de aer condiționat?


Ce este un sistem de pompă de căldură?

Mai simplu spus, a sistem pompa de caldura este un echipament HVAC care vă asigură nevoile de încălzire și răcire prin energie mecanică.Sistemul folosește electricitate pentru a transfera căldura dintr-un spațiu ideal, cum ar fi exteriorul, în casa ta caldă în timpul sezonului de căldură cu o pompă de căldură.

Se întâmplă invers pentru sezonul de răcire, pompa de căldură lucrând acum pentru a elimina căldura din interiorul răcoros către exteriorul cald.Aceasta rezumă o pompă de căldură ca un sistem care mișcă căldura între spații, mai degrabă decât o generează, oferind spațiu excelent și eficiență energetică.

Un sistem de pompă de căldură cuprinde diferite componente care ajută la realizarea principiului transferului de căldură în utilizare.În special, sistemul este alcătuit din două părți, un design divizat având un manipulator de control al aerului interior și o unitate exterioară.Pe lângă aceasta, componentele care funcționează și într-un sistem de pompă de căldură includ:

 • Conductele de aer permit curgerea aerului cald și rece prin spații

 • Sisteme de compresoare pentru deplasarea agentului frigorific prin pompa de căldură

 • Benzi de căldură pentru producția suplimentară de căldură în zilele reci

 • Serpentine (condensator și evaporator) pentru încălzirea și răcirea aerului prin sistem

 • O supapă de inversare care deviază fluxul de agent frigorific

 • Linii de agent frigorific pentru transferul agentului frigorific la componentele exterioare și interioare

Supapa de inversare rămâne una dintre cele mai critice componente, având în vedere că caracteristica permite pompei de căldură să absoarbă energia din exterior și apoi să o elibereze în interior.

Pompă de căldură vs AC

În multe circumstanțe, o pompă de căldură funcționează la fel ca aparatele de aer condiționat convenționale.Cu toate acestea, doar în modul de răcire o pompă de căldură funcționează ca un aparat de aer condiționat, deoarece împart ciclul de refrigerare în buclă închisă pe ambele sisteme.În special, când este cald afară este atunci când un aparat de aer condiționat și un pompa de caldura aer-apa va folosi mecanismul exact pentru a pompa aer rece în interiorul dvs.Acest principiu comun funcționează pentru a vă menține rece în ambele sisteme folosind următorul proces de răcire.

 1. Aerul cald sau căldura din interior este atrasă și absorbită în conducte printr-un ventilator motorizat.

 2. Aerul cald este suflat peste serpentina evaporatorului pentru a-i schimba temperatura.Aici, lichidul frigorific curge în serpentina interioară a evaporatorului și se transformă în gaz după absorbția căldurii din aer.

 3. Aerul răcit curge prin conductele de conectare în orificiile de ventilație, circulând în interiorul dvs., scăzând temperatura.

 4. Între timp, agentul frigorific (acum gaz) este pompat în serpentina exterioară a condensatorului, transformându-se înapoi în lichid după ce a renunțat la căldură.

 5. Pompa compresorului modifică apoi presiunea agentului frigorific pentru a permite pomparea acestuia prin cele două serpentine.

 6. Procesul repetă ciclul până la o temperatură optimă sau la punctul de referință al pompei de căldură sau al termostatului aparatului de aer condiționat.

Care este diferența majoră dintre o pompă de căldură și un aparat de aer condiționat?

Mecanism

Fără îndoială, diferența semnificativă dintre aceste două sisteme rămâne capacitatea pompei de căldură de a inversa direcția fluxului de aer și de a modifica efectul.Folosind supapa de inversare, pompa de căldură lucrează pentru a vă încălzi în interior și pentru a crește temperatura cu supapa de inversare prezentă în compresor.Această caracteristică nu este prezentă în unitățile AC care se bazează pe un mecanism diferit de bandă de căldură rezistentă la electricitate în interiorul dispozitivului de tratare a aerului interior.Alte unități AC folosesc chiar și un sistem de cuptor cu gaz pentru a acumula căldura atunci când este distribuită în interior.

Cheltuieli

O pompă de căldură rămâne opțiunea costisitoare pentru cei doi, având în vedere că veți plăti suplimentar pentru instalarea întregii unități.Acest lucru ține cont de faptul că există o unitate interioară și exterioară cu o pompă de căldură, care vine cu un cost mai inițial de instalare și întreținere.Totuși, costul depinde de dealerul HVAC cu care lucrați, care vă poate ajuta la determinarea întregului buget.

Durată de viaţă

Pentru orice sistem HVAC, longevitatea sistemului este întotdeauna un factor important, având în vedere variabilele care intervin mereu în joc.De exemplu, se așteaptă că unitățile AC vor dura mai mult în comparație cu pompele de căldură, deoarece acestea din urmă sunt mereu în uz, pompând și răcind interiorul pe tot parcursul anului.Dar o unitate AC care se estimează că va dura în medie nu mai puțin de 15 ani poate ajunge să nu-și atingă potențialul din cauza unor elemente precum consumul de energie, întreținerea slabă sau chiar mai multă umiditate.

Eficienta energetica

Sistemele de pompe de căldură care utilizează energie electrică oferă una dintre cele mai bune încălzire eficientă din punct de vedere energetic pentru toate spațiile interioare în zonele cu frig moderat.Acest lucru este comparat cu un sistem de pompă de căldură care utilizează surse de combustibil pentru încălzire, cum ar fi uleiul, propanul sau gazul natural, pentru a funcționa HVAC în astfel de condiții reci.

De exemplu, temperaturile care scad sub punctele de îngheț înseamnă că pompa de căldură utilizează mai multă energie pentru a funcționa și a funcționa, reducând eficiența HVAC și crescând facturile la electricitate.Dar, puteți rezolva problemele de eficiență energetică cu un sistem hibrid de căldură care combină un sistem electric și un cuptor pentru performanțe optime pe tot parcursul anului.

Am o pompă de căldură sau un aparat de aer condiționat?

Cel mai bun pariu pentru a vă identifica sistemul HVAC verifică eticheta producătorului de pe unitate sau ambalaj.Detalii, cum ar fi un număr de unitate sau de componentă, vă pot ajuta să aflați mai multe despre sistem.Și mai bine, o căutare pe internet a detaliilor modelului poate aduce o mulțime de informații suplimentare.Dacă nu, puteți alege în continuare să contactați dealerul dvs. profesional HVAC sau producătorul pentru informații precise ale experților.


De asemenea, de interes:
Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692