Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Pompă de căldură cu sursă de sol vs pompă de căldură cu sursă de aer

Pompă de căldură cu sursă de sol vs pompă de căldură cu sursă de aer

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-08-30      Origine:teren


Pompă de căldură cu sursă de sol vs pompă de căldură cu sursă de aer

În afară de dezbaterea aer condiționat vs pompă de căldură, sursa de aer vs pompa de căldură sursă sol este o altă comparație care apare întotdeauna de fiecare dată când există o dezbatere despre cel mai bun sistem de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC).Acest lucru se datorează faptului că sunt cele mai populare și mai eficiente pompe de căldură.


Pompă de căldură cu sursă de sol vs pompă de căldură cu sursă de aer


Alegerea dintre ele necesită luarea în considerare a multor factori importanți.Nu numai că veți face o pompă de căldură cu sursă de sol și o pompă de căldură cu sursă de aer în funcție de popularitate, cost și eficiență.De asemenea, trebuie să luați în considerare caracterul practic al instalării, durata de viață, temperatura ambiantă, efectul asupra mediului, aplicarea, rabat, cerințele de spațiu, nivelul de zgomot, puterea de căldură și stimulentul de căldură regenerabilă (RHI).


Prin urmare, în această postare, vă vom oferi o diferență detaliată între sursa de aer și pompele de căldură terestre pentru a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză.

Ce este o pompă de căldură cu sursă de aer?

Pompa de căldură cu sursă de aer (ASHP) este un sistem de încălzire și răcire care absoarbe căldura din aerul exterior și o transferă în interior pentru a oferi căldură.Pompa de căldură cu sursă de aer utilizează energia din aerul omniprezent ca putere principală și conduce compresorul să ruleze printr-o cantitate mică de electricitate pentru a realiza transferul de energie.Pompele de căldură cu sursă de aer nu au nevoie de configurații complicate, sisteme costisitoare de admisie a apei, reîncărcare sau schimbătoare de căldură în sol și încăperi speciale de mașini.


Acestea pot reduce treptat emisiile de poluanți în atmosferă cauzate de încălzirea tradițională și pot asigura eficiența încălzirii, ținând cont în același timp de scopul economisirii energiei și al protecției mediului.Se compune din două tipuri majore: pompă de căldură aer-apă și pompă de căldură aer-aer.

Pompă de căldură cu sursă de aer eficientă din punct de vedere energetic

Tipuri


 • Pompă de căldură aer-apă: Pentru acest tip, căldura absorbită din aerul exterior este transferată către un sistem pe bază de apă, cum ar fi încălzirea prin pardoseală sau caloriferele.The pompa de caldura aer-apa este ideal pentru încălzire centrală și aplicații de apă caldă.


 • Pompă de căldură aer-aer: Acest tip de căldură sursă de aer este utilizat în principal pentru încălzirea și răcirea spațiilor interioare.Folosind un ventilator și un schimbător de căldură, transferă căldura între aerul exterior și cel interior.Eliberează căldura absorbită în aerul interior, oferind încălzire.De asemenea, poate fi inversat pentru a oferi răcire pe vreme caldă.

Pro

 • Prietenos cu mediul

Pompele de căldură cu sursă de aer nu folosesc combustibil atunci când lucrează, nu vor produce flăcări deschise și nu vor emite gaze reziduale toxice și nocive.Prin urmare, utilizarea pompelor de căldură cu sursă de aer nu va provoca poluarea mediului și nici nu va exista pericole de siguranță, cum ar fi incendiu, explozie, otrăvire etc. Este un echipament de încălzire ecologic și sigur.

 • Economie de energie

Principala sursă de energie pentru încălzirea pompei de căldură cu aer este căldura din aer.Electricitatea este folosită doar pentru a antrena compresorul, nu energia principală de încălzire.Prin urmare, consumul de energie al pompei de căldură a sursei de aer pentru încălzire este foarte scăzut, doar energie obișnuită.Un sfert dintr-un cazan electric este un dispozitiv de încălzire foarte economic.

 • Metodă flexibilă de încălzire

Metoda flexibila de incalzire, dubla alimentare rece si calda.Există multe capete de încălzire ale pompei de căldură cu sursă de aer, cum ar fi încălzirea prin pardoseală, ventiloconvector etc. Utilizatorii pot instala capete de încălzire în funcție de propriile nevoi.În același timp, unele pompe de căldură cu energie de aer pot oferi nu numai încălzire, ci și apă caldă și aer rece.

 • Control inteligent și de la distanță

Pompa de căldură cu sursă de aer are un control cu ​​microcomputer încorporat și este extrem de inteligentă.Atâta timp cât utilizatorul o configurează pentru prima dată, pompa de căldură va funcționa automat și va obține o funcționare stabilă 24 de ore pe zi fără monitorizare manuală.Și întregul proces de operare este foarte simplu, o operație prostească cu un singur clic.De asemenea, pot fi controlate de la distanță prin WIFI.

 • Poate furniza apă caldă, soluții de încălzire și răcire

 • Potrivit pentru o gamă largă de climate

Pompa de căldură cu sursă de aer are o gamă largă de aplicații, iar intervalul de temperatură este de la -25 ℃ (45 ° F) la 45 ℃ (81 ° F).Poate fi folosit pe tot parcursul anului și poate fi folosit în mod normal fără zile înnorate, lapoviță, lapoviță și alte vreme rea și nopți de iarnă.Poate încălzi în mod continuu și furniza apă caldă pentru a satisface nevoile utilizatorilor și este potrivit pentru proiecte de apă caldă pentru diferite grupuri.


 • Necesită mai puțin spațiu pentru instalare

Încălzirea prin pardoseală terminală și aparatele de aer condiționat conectate la pompa de căldură sursă de aer sunt toate instalate într-o manieră ascunsă.După finalizarea instalării, aspectul general este frumos și nu există nicio problemă de linii și țevi expuse.O altă unitate exterioară poate satisface nevoile de încălzire și răcire ale întregii case.Nu vor exista mai multe unități exterioare pe peretele exterior și nu va afecta estetica casei.Și datorită dimensiunilor sale mici, pompa de căldură cu sursă de aer are nevoie doar de o suprafață mică pentru a fi instalată.


Contra

 • Costul inițial este puțin ridicat

Principalul dezavantaj al pompelor de căldură cu sursă de aer este că costul investiției inițiale este ridicat.Cu toate acestea, din perspectiva utilizării pe termen lung, utilizarea pompelor de căldură cu sursă de aer este relativ mai rentabilă, iar efectul de utilizare este mai bun decât alte echipamente de încălzire și răcire.

 • Nu este potrivit pentru medii cu temperaturi foarte scăzute

Principiul încălzirii pompei de căldură cu sursă de aer este similar cu cel al aparatelor de aer condiționat.Ambii sunt transportatori de căldură.Iarna, temperatura ambientală este relativ scăzută, este mai puțină căldură în aer și este afectată de încălzire și dezghețare iarna.


Când temperatura exterioară scade la -5°C, capacitatea de încălzire a pompei de căldură va scădea, determinând creșterea facturii de energie electrică;când temperatura exterioară scade la -10°C, capacitatea de dezghețare a pompei de căldură va fi mai slabă și pompa de căldură nu va fi golită din conductă la timp.Apa poate îngheța țevile și echipamentele.


Prin urmare, mulți oameni cred că pompele de căldură cu sursă de aer nu sunt potrivite pentru locurile cu temperaturi scăzute în timpul iernii, dar aceasta este o problemă cu pompele de căldură cu sursă de aer tradiționale.Acum pompele de căldură noi pot funcționa bine într-un mediu de -25°C.

Ce este o pompă de căldură la sol?

Pompa de căldură cu sursă de sol (GSHP), așa cum sugerează și numele, atrage căldura din sol și o transferă în casa ta.Stratul de mică adâncime al suprafeței pământului este un colector solar uriaș, care colectează 47% din energia solară, de peste 500 de ori energia pe care o folosește ființele umane în fiecare an.Din cauza radiațiilor solare, căldura este stocată sub pământ.

Energia terestră nu este limitată de regiune, resurse și așa mai departe.Și este cu adevărat uriaș, larg și omniprezent.Acest tip de energie regenerabilă stocată în stratul superficial al suprafeței pământului este aproape infinit, ceea ce o face să devină o formă de energie regenerabilă curată.GSHP preia această energie solară și o circulă în jurul casei dvs. printr-un racord de conducte umplute cu apă (sau o combinație de apă și antigel).

SPRSUN Pompe de căldură cu sursă terestră

Tipuri

 • Pompă de căldură cu sursă de sol cu ​​buclă închisă: Acest tip circulă un amestec de apă și antigel prin conducte sau bucle subterane.Extrage căldura din pământ iarna și elimină excesul de căldură vara.


 • Pompă de căldură cu sursă de sol în buclă deschisă: pentru acest tip, apa dintr-un puț sau din alte surse este pompată prin pompa de căldură, unde căldura este absorbită.Apoi, apa este transferată înapoi în pământ sau într-un corp de apă ca un iaz.

Pro

 • Aparține tehnologiei de utilizare a energiei regenerabile

Pompa de căldură la sol este un sistem de încălzire și aer condiționat care utilizează resurse geotermale de mică adâncime de pe suprafața pământului (de obicei, mai puțin de 400 m adâncime) ca sursă de frig și căldură pentru conversia energiei.Resursele geotermale de suprafață puțin adânci pot fi numite energie solului, se referă la solul de suprafață, apele subterane sau râuri, lacuri în absorbția energiei solare, energie geotermală și energie termică potențială de temperatură scăzută.Suprafața mică a Pământului este un colector solar uriaș care colectează 47% din energia soarelui, de peste 500 de ori energia totală folosită de omenire în fiecare an.Nu este limitat de regiuni, resurse etc. și este cu adevărat mare și larg.

 • Eficiență ridicată și economie de energie, costuri de operare reduse

Temperatura energiei solului sau a resurselor geotermale superficiale de suprafață este relativ stabilă pe tot parcursul anului, mai mare decât temperatura aerului ambiant în timpul iernii, mai mică decât temperatura aerului ambiant în timpul verii, este o sursă bună de căldură a pompei de căldură și sursă de aer condiționat, această temperatură caracteristica face ca eficiența de funcționare a pompei de căldură a sursei solului decât sistemul tradițional de aer condiționat este cu 40% mai mare, astfel încât să economisiți energie și să economisiți costurile de operare cu aproximativ 40%.În plus, temperatura constantă a energiei solului face ca funcționarea unității pompei de căldură să fie mai fiabilă și mai stabilă și, de asemenea, asigură eficiența și economia sistemului.

 • O mașină multifuncțională

Sistemul de pompă de căldură la sol poate fi de încălzire, răcire, dar și pentru apă caldă menajeră, o mașină multifuncțională, un set de sisteme poate înlocui boilerul original și aer condiționat două seturi de dispozitive sau sisteme.În special pentru clădirile cu cerințe de încălzire și răcire în același timp, pompele de căldură de la sol au avantaje evidente.

Contra

 • Necesită mai mult spațiu și timp pentru instalare

Schimbul de căldură prin pompa de căldură sursă terestră se efectuează în subteran, iar un puț trebuie să fie forat pentru a transfera căldura.Site-ul nu este suficient de mare pentru a finaliza întregul proces.Prin urmare, schimbul de energie nu poate fi realizat fără spațiu suficient.Prin urmare, utilizarea va fi foarte restricționată de amplasament, iar unele case mai mici nu pot realiza încălzirea și răcirea cu pompă de căldură.


 • Preț ridicat de investiție

Prețul de investiție unic al pompei de căldură de la sol este foarte mare.Eficiența sa de economisire a energiei poate ajunge la peste 40%, dar prețul investiției este exact opusul.Este cu peste 40% mai mare decât aparatele de aer condiționat obișnuite.Partea cu investiții mari a pompei de căldură cu sursă sol este de fapt o investiție cu randament ridicat.


 • Cerințe tehnice ridicate

Cerințele tehnice și de experiență ale companiei de instalare sunt relativ ridicate.


 • Au un impact negativ asupra mediului.

Acest dezavantaj se aplică doar unor pompe de căldură geotermale, în special unităților de pompe de căldură geotermale care folosesc apa subterană pentru încălzire și răcire.Datorită particularității pompelor de căldură cu sursă de sol, aceasta poate provoca poluarea apelor subterane, iar dacă reîncărcarea nu este bună, poate provoca chiar scufundarea fundației.


 • Dezechilibrul termic al solului

Acest neajuns este în prezent cel mai mare neajuns și neajuns al pompelor de căldură pe bază de sol.Datorită suprafeței mari a țării noastre, clima în diferite regiuni este foarte diferită.Pompele de căldură terestre sunt utilizate în principal pentru răcire în sud și încălzire în nord.Acest lucru a dus la condiții subterane subterane în nord.Se consumă prea multă căldură, iar căldura excesivă din sud este injectată în pământ, rezultând un dezechilibru termic.Va provoca dezechilibrul temperaturii solului pe tot parcursul anului și va deteriora ecologia.


 • Necesită întreținere pe termen lung

Pompele de căldură terestre nu necesită numai curățare și îndepărtare a prafului la capătul interior, dar necesită și întreținere generală a sistemului înainte de începerea sezonului de răcire și încălzire în fiecare an pentru a se asigura că sistemul poate funcționa în condiții normale de lucru în timpul utilizării efective.
Compararea principiilor de lucru

Primul factor notabil care răspunde la dezbaterea pompei de căldură sursă de aer vs pompa de căldură sursă sol este principiul lor de funcționare.

Cum funcționează o pompă de căldură cu sursă de aer?

Practic, casnic sau pompă de căldură comercială cu sursă de aer absoarbe energia termică din aerul exterior printr-o rețea de tuburi care sunt umplute cu gaz frigorific.Gazul este comprimat, ceea ce duce la creșterea temperaturii de la lichid rece la lichid fierbinte.Ulterior, lichidul fierbinte este transferat printr-un schimbător de căldură, care împrăștie aer cald prin încăperile clădirii dumneavoastră.

Cum funcționează pompa de căldură la sol?

Pompa de căldură de la sol funcționează similar cu ASHP, cu excepția faptului că extrage aer din sol.Conductele sunt instalate în subteran (fie vertical, fie orizontal), iar agenții frigorifici din interior ajută la absorbția energiei termice care este stocată în mod natural sub pământ.În pompa de căldură, agentul frigorific cald este comprimat și trece printr-un schimbător de căldură, care împrăștie aer cald prin încăperea clădirii dumneavoastră.

Sursă de aer vs Pompă de căldură cu sursă terestră: eficiență

Eficiența pompei de căldură a sursei de aer

Eficiența pompei de căldură a sursei de aer și a sursei terestre poate fi pur și simplu diferențiată folosind modul în care generează energie termică.ASHP utilizează energie termică provenită din aerul din jur, care variază în funcție de momentul zilei și sezonul anului.Ele pot fi foarte problematice în timpul iernii când aveți nevoie cel mai mult de încălzire, deoarece aerul care este sursa de energie este cel mai rece.Aceasta înseamnă că, pentru ca sistemul pompei de căldură să funcționeze, va trebui să folosească mai multă energie electrică.


Eficiența pompei de căldură a sursei terestre

Solul, care este sursa de energie termică pentru GSHP, menține o temperatură constantă pe tot parcursul anului.Temperatura medie a solului în timpul iernii este considerabil mai mare decât temperatura aerului.Astfel, de obicei, nu există o creștere a cantității de energie electrică utilizată, deoarece pompele de căldură nu trebuie să lucreze prea mult pentru a genera energie termică.

Consumul de energie al pompei de căldură cu sursă de sol poate fi redus cu mai mult de 40% în comparație cu pompa de căldură cu sursă de aer;Poate fi redus cu mai mult de 70% în comparație cu încălzirea electrică, iar sistemul său de încălzire este în medie cu aproape 50% mai eficient decât cazanele pe gaz și cu 75% mai eficient decât cuptoarele pe ulei.

Pompă de căldură aer vs sol: metodă de instalare

Instalarea pompei de căldură cu sursă de aer este relativ simplă și mai puțin invazivă.Este instalat deasupra nivelului solului și necesită excavare minimă.Unitatea exterioară este adesea plasată la exteriorul unei clădiri, fie pe perete, fie pe o placă de beton.De obicei, ASHP este mai ușor și mai rapid de instalat.


O decizie informată poate fi luată cu metoda de instalare a pompelor de căldură cu sursă de sol față de pompele de căldură cu sursă de aer, deoarece sistemele GSHP necesită o configurare a buclei de pământ, care implică îngroparea unei rețele de conducte sub pământ.Acest lucru se poate face în 2 metode: vertical în foraje sau orizontal în șanțuri.Fiecare dintre aceste metode necesită procese complexe și excavare.

Pompă de căldură sol vs sursă de aer: comparație durată de viață

Un alt factor care ajută la compararea pompei de căldură cu aer și sursa solului este durata de viață a produsului.Pompe de căldură cu sursă de aer, inclusiv pompe de caldura pentru piscine, tind să dureze aproximativ 10 ani din cauza expunerii lor la elemente externe, cum ar fi vântul, ploaia și frigul.Dacă pompele de căldură sunt bine întreținute, acestea pot dura 15-20 de ani.De fapt, este sfătuit să nu instalați un ASHP aproape de coastă deoarece apa sărată din mare poate provoca ruginirea componentelor interne ale pompei de căldură și oprirea funcționării.


Pompa de căldură cu sursă terestră, pe de altă parte, este instalată sub pământ, unde este protejată de deteriorarea mediului și chiar de furt.Sistemul de pompă de căldură are o durată de viață de 20 de ani, iar matricea de pământ îngropată poate dura peste 100 de ani.

Sursa de aer Pompă de căldură vs Sursa solului: Temperatura ambiantă

Pompa de căldură sursă de aer față de sursa solului poate fi, de asemenea, diferențiată în funcție de temperatura ambientală.ASHP-urile sunt cele mai potrivite pentru climă moderată.Pompele de căldură obișnuite sunt mai puțin eficiente în condiții extrem de reci și chiar nu mai funcționează.Dar SPRSUN pompa de căldură pentru climă rece poate funcționa chiar și la -30℃.


GSHP-urile, pe de altă parte, depind de temperatura stabilă a solului, care este relativ constantă pe tot parcursul anului.Acest lucru face ca pompele de căldură de la sol să funcționeze eficient în toate climatele, inclusiv în ierni extrem de reci până la veri fierbinți.

Sursa de aer vs pompa de căldură sursă terestră: comparație efect asupra mediului/emisii de carbon

Efectul asupra mediului al pompei de căldură a sursei de aer

Să presupunem că agenții frigorifici tradiționali sunt utilizați în pompele de căldură cu sursă de aer.În acest caz, ele vor distruge stratul de ozon, vor declanșa efectul de seră și vor avea efecte adverse asupra atmosferei și a mediului de viață uman.Dar în noile condiții tehnice, SPRSUN folosește R290 ca agent frigorific pentru pompă de căldură.


R290 este un agent frigorific natural în natură.ODP-ul său este 0. Nu dăunează stratului de ozon și are un impact neglijabil asupra încălzirii globale.Este un agent frigorific recunoscut la nivel internațional, prietenos cu mediul.Agentul frigorific R290 are o rezistență mică la curgere, presiune scăzută și volum scăzut de injectare a agentului frigorific, ceea ce poate atinge o eficiență energetică ultra-înaltă și poate atinge cel mai înalt grad de eficiență energetică A+++ în standardul european.Efectul asupra mediului al pompei de căldură a sursei terestre

In conformitate cu Procedura standard de evaluare (SAP) și modul în care funcționează sistemele pompelor de căldură, pompele de căldură de la sol emit mai puțin carbon, făcând mediul mai durabil.Beneficii semnificative de mediu și economice atunci când unitatea de pompă de căldură sursă solului funcționează, nu consumă apă sau poluează apă și nu are nevoie de boiler, fără gaze de eșapament, reziduuri reziduale, descărcare de apă uzată.


Turnul de răcire, de asemenea, nu are nevoie să grămadă locul deșeurilor de combustibil.Beneficiile de mediu sunt semnificative.Cu toate acestea, atunci când sistemul de pompă de căldură din sursa solului este abandonat, conducta de schimb de căldură subterană nu poate fi îndepărtată pentru tratare, ceea ce va cauza poluare subterană în zona de forare a sondei.Aceasta înseamnă că, cu cât un sistem de încălzire este mai eficient, cu atât intensitatea carbonului său este mai mică.

Sursă de aer vs Pompă de căldură cu sursă terestră: Aplicație

În funcție de aplicația dorită, este sursa de sol mai bună decât pompa de căldură cu sursă de aer?


Aplicarea pompelor de căldură cu sursă terestră:

Pompele de căldură terestre sunt cele mai potrivite pentru aplicații specifice în care eficiența și performanța sunt cele mai importante, cum ar fi:

 • Încălzirea și răcirea clădirilor rezidențiale mai mari sau a unităților comerciale.

 • Furnizarea de soluții consistente de încălzire și răcire pentru spații cu cerințe mari de energie.

 • Potrivit pentru instituții precum școli, spitale și hoteluri, unde economiile pe termen lung ale costurilor pompei de căldură pot depăși cheltuielile inițiale de instalare.


Datorită eficienței energetice ridicate, pompele de căldură din sol sunt favorizate în regiunile cu reglementări stricte de mediu și obiective de durabilitate.Ele pot fi utilizate în hoteluri, zone rezidențiale, apartamente, fabrici, centre comerciale, clădiri de birouri, școli și alte clădiri, pompa de căldură cu sursă de sol mică este mai potrivită pentru încălzirea rezidențială a vilelor și răcirea.


Aplicarea pompelor de căldură cu sursă de aer:

Pompele de căldură cu sursă de aer sunt versatile și potrivite pentru diverse aplicații, cum ar fi:

 • Furnizarea de soluții de încălzire și răcire cu apă caldă pentru locuințe rezidențiale.

 • Încălzirea sau răcirea camerelor individuale.

 • Oferiți suport pentru piscinele încălzite.

 • Suplimentarea sistemelor tradiționale de încălzire, cum ar fi cuptoare sau încălzitoare electrice cu rezistență.

 • Bun pentru aplicații comerciale, cum ar fi birouri, spații comerciale și clădiri mici și mijlocii.

Pompă de căldură sursă de aer vs sursă terestră: reducere

Pompă de căldură aer vs sol, care sunt statutul lor de reducere?Reducerile pentru pompele de căldură cu sursă de aer variază în funcție de locație și pot fi disponibile prin intermediul programelor de eficiență energetică federale, statale sau locale.Aceste reduceri îi încurajează adesea pe proprietarii de case și companiile să aleagă ASHP-uri pentru a reduce consumul de energie și emisiile de gaze cu efect de seră cauzate de sistemele tradiționale de încălzire.Rabaturile pentru ASHP sunt mai disponibile pe scară largă datorită utilizării lor rezidențiale și comerciale comune.


Pe de altă parte, GSHP-urile beneficiază de reduceri și stimulente mai substanțiale din cauza eficienței energetice mai mari și a beneficiilor de mediu.Cu toate acestea, ele variază în funcție de regiune și pot fi limitate la aplicații specifice sau necesită respectarea strictă a standardelor de eficiență specifice.În timp ce reducerile GSHP sunt mai substanțiale, ele sunt mai puțin frecvente decât ASHP.


Dar ambii pot primi reduceri.Din ianuarie 2023, Germania a stabilit un stimulent suplimentar de 5% pentru produsele cu pompe de căldură care utilizează agenți frigorifici naturali, dar nu poate fi suprapus cu stimulentul de 5% pentru „energie regenerabilă”, așa că, teoretic, subvenția maximă după suprapunere poate acoperi 40% din costul total.Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că pompele de căldură cu sursă de aer relativ comune nu au posibilitatea de a subvenționa pe deplin, dacă pompa de căldură cu sursă de aer utilizează un agent frigorific natural mai ecologic, cum ar fi R290, atunci pompa de căldură cu sursă de aer are încă posibilitatea de a 40% subvenții.


Pentru a facilita prietenii să aibă o înțelegere mai intuitivă a rezultatelor suprapuse de mai sus, următoarele informații din tabel sunt rezumate în mai multe rezultate combinate, puteți combina situația lor reală pentru a face comparații și referințe:

- 25% cadou cash, pompa de caldura pentru inlocuirea cuptorului vechi;

- 35% cadou în numerar pentru înlocuirea sobelor vechi cu combustibil cu sobe funcționale cu ulei;

- 35% cadou cash pentru inlocuirea cuptorului vechi cu ardere cu un cuptor pe gaz, folosit de cel putin 20 de ani;

- 40% cadou în numerar, echipamentul nou pentru pompă de căldură este sursă de sol, sursă de apă, tehnologie de pompă de căldură sursă de gheață.Sau echipament nou cu pompă de căldură care utilizează materiale frigorifice naturale.Diferența în cerințele de spațiu

Care este spațiul necesar între pompele de căldură cu sursă de aer și cele din sol?


O pompă de căldură cu sursă de aer are forma unui aparat de aer condiționat, instalată în exteriorul clădirii, lângă perete.Când ASHP are doar unitatea exterioară, se numește MONOBLOC, dar când vine cu o unitate interioară și exterioară, se numește SISTEM SPLIT.Dimensiunea pompei de căldură care va fi utilizată depinde de dimensiunea clădirii dumneavoastră și de cererea de căldură.Prin urmare, va trebui să discutați acest lucru cu dvs furnizor de pompe de căldură cu sursă de aer pentru a cumpăra dimensiunea sau puterea perfectă a pompei de căldură cu sursa de aer.


Instalarea pompei de căldură la sol necesită GROUND LOOP, care poate fi configurată orizontal sau vertical.Acest lucru va ocupa ceva spațiu la sol și trebuie să verificați dacă este posibil să săpați cu ușurință pământul.În cazurile în care spațiile disponibile sunt limitate, puteți utiliza foraje, dar acest lucru vă va crește semnificativ costurile de instalare.În timp ce o clădire mică sau mijlocie va folosi un singur foraj, o proprietate mai mare va avea nevoie de cel puțin 2 foraje cu conducte.


În general, pompele de căldură cu sursă de sol necesită o grădină mai mare pentru a fi instalate;în timp ce pompa de căldură cu sursă de aer are nevoie doar de un spațiu mic pentru a fi instalată.

Diferența de nivel de zgomot

Nivelul de zgomot este un alt factor esențial atunci când luăm în considerare sistemele cu pompe de căldură surse de sol față de sursele de aer.

Nivelul de zgomot al pompei de căldură a sursei solului

GSHP-urile sunt cunoscute pentru funcționarea lor cu zgomot redus, deoarece bucla de sol sau găurile de foraj utilizate sunt instalate în subteran, departe de spațiile locuite.


Nivelul de zgomot al pompei de căldură sursă de aer

ASHP-urile, pe de altă parte, generează zgomot în timpul funcționării, în principal de la unitatea exterioară.Cu toate acestea, pompele de căldură moderne cu sursă de aer sunt integrate cu funcții de reducere a zgomotului, cum ar fi compresoare cu viteză variabilă, izolații fonice și căptușeli montate, pentru a minimiza nivelul de zgomot.În ciuda acestui fapt, ele pot produce în continuare un zumzet sau un zgomot de ventilator vizibil, mai ales atunci când lucrează la viteză mare.

Așadar, dacă aveți nevoie de o pompă de căldură cu sursă de aer cu zgomot foarte scăzut, ar fi mai bine să găsiți un producător de încredere precum SPRSUN.Cu două laboratoare de testare, SPRSUN asigură că pompele de căldură funcționează cu un zgomot foarte scăzut de 49 dB(A).

Sursa de aer vs sursa de sol: ieșire de căldură

Un alt factor important demn de luat în considerare atunci când comparăm sursa de aer cu pompa de căldură sursă de sol este puterea termică a acestora.

Sursă de aer Putere de încălzire a pompei de căldură

Coeficientul de performanță (COP) este o dată importantă pentru eficiența de încălzire a unei pompe de căldură.COP depinde de cantitatea de căldură pe care o poate produce o pompă de căldură pe unitatea de energie utilizată.De exemplu, o pompă de căldură cu sursă de aer cu COP 4 poate genera patru unități de căldură pentru fiecare unitate de energie electrică consumată.


Cu cât COP este mai mare, cu atât pompa de căldură va funcționa mai eficient.Cazanele/cuptoarele pe gaz pot avea eficiențe sub 100%, în timp ce pompele de căldură cu sursă de aer au, de obicei, eficiențe de peste 400% (COP peste 4).În timp ce pompa noastră de căldură cu sursă de aer COP poate ajunge la mai mult de 5, iar standardul de consum de energie ajunge la A+++.


Iar temperaturile ambientale diferite vor afecta datele COP ale pompei de căldură cu sursă de aer, de exemplu, la o temperatură a aerului extern de 2°C (35°F), pompa de căldură cu sursa de aer poate funcționa la un COP de 3,3, în timp ce la o temperatură externă de 2°C (35°F). temperatură externă de 7°C (44°F), ASHP poate funcționa la un COP de 4,4.Motivul acestei diferențe de COP se datorează diferenței de temperatură, deoarece la temperaturi exterioare mai scăzute, pompa de căldură va necesita un aport electric mai mare pentru a produce același nivel de căldură de ieșire.Puterea de încălzire a pompei de căldură la sol

Pe de altă parte, pompa de căldură cu sursă de sol își menține fiabilitatea în fiecare sezon, inclusiv vara și iarna.Raportul pompei de căldură din sursa solului între capacitatea sa de producție de căldură/răcire și puterea electrică consumată este mai mare de 4,0 în medie pe tot parcursul anului și poate obține mai mult de 4 kilowați de căldură dacă aportă 1 kilowatt de energie electrică.


Consumul de energie de încălzire este redus cu 50-70% comparativ cu alte metode de încălzire.De obicei, pompele de căldură de la sol consumă 1 kWh de energie, iar utilizatorii pot obține mai mult de 4 kWh de căldură sau rece.


Comparația dintre schemele de stimulare a căldurii regenerabile (RHI).

Stimulent pentru căldură regenerabilă (RHI) este o schemă creată pentru a încuraja gospodăriile private, comunitățile și întreprinderile să instaleze tehnologii de energie regenerabilă, cum ar fi cazane pe biomasă, încălzire solară a apei și pompe de căldură cu aer și sol, cu beneficiul obținerii de sprijin financiar.Astfel, atunci când evaluați care este mai bine între pompa de căldură sol și aer, luați în considerare acest lucru.


Cel mai mare RHI provine de la pompele de căldură de la sol, deoarece puterea lor este de 4 ori mai mare decât energia necesară pentru a le funcționa și emit mai puțin carbon.Plata RHI este de 21,16 pence/kWh, ceea ce înseamnă că costul inițial poate fi recuperat în 5-6 ani de utilizare.Aceasta este o opțiune atractivă pentru persoanele care doresc să își reducă amprenta de carbon și facturile la energie.


Pe de altă parte, ASHP-urile oferă 10,85 pence/kWh, care este aproximativ jumătate din ceea ce primesc GSHP-urile.Deși, costurile pompelor de căldură cu sursă de aer sunt mai mici, astfel încât investiția inițială poate fi recuperată și pe durata de viață.

Costul pompei de căldură sursă de aer față de sursa terestră

Prețurile pompelor de căldură depind de dimensiune, eficiență a sistemului, marcă și sursă (aer-aer, apă-aer, geotermală, combustibil dublu, șunt mic).Depinde de dimensiunea sistemului, de numărul de regiuni și de calitatea mărcii.Sursa de aer față de pompa de căldură sursă terestră, alte costuri pot fi diferențiate folosind doi parametri – costul de funcționare și costul de instalare.Costul de instalare a pompei de căldură depinde de mărimea casei dvs., costurile locale cu forța de muncă, dacă casa are instalații sanitare, tip HVAC existent, încălzire auxiliară, permise și alte materiale necesare.


Costul de instalare

Comparând costul de instalare al pompei de căldură cu sursă de aer și al pompei de căldură din sol, prima este mai ieftin de instalat.Trebuie să plătiți doar pentru pompa de căldură.Dimensiunea clădirii nu are un impact semnificativ asupra costului de instalare.Costul unei pompe de căldură cu sursă de aer se încadrează în intervalul de la 4.000 USD la 8.000 USD


Pompa de căldură terestră, pe de altă parte, are un cost de instalare mai mare, care se încadrează în intervalul de la 15.000 USD până la 35.000 GBP pentru unitate.De asemenea, vor exista cheltuieli suplimentare legate de metoda de instalare care va fi utilizată (fie verticală, fie orizontală).Dacă optați pentru o metodă de instalare verticală, care presupune săparea forajelor, veți cheltui mai mult.Setarea rețelei de țevi în șanțuri orizontale este relativ mai ieftină.

Costul de funcționare

În compararea costului de funcționare al pompei de căldură cu sursă de sol față de pompa de căldură cu sursă de aer, prima este mai ieftină.Eficiența mai mare a pompei de căldură de la sol este benefică pe termen lung, deoarece nu va exista o creștere a costului energiei electrice, deoarece temperatura solului este stabilă pe tot parcursul anului.


Dar o pompă de căldură cu sursă de aer are o eficiență mai scăzută, atunci când trebuie să aducă căldură din climatele mai reci.Acest lucru duce la un cost mai mare al energiei electrice, crescând în cele din urmă costul de funcționare.Dar asta depinde de marcă și de tehnologia produsului.Odată cu dezvoltarea tehnologiei DC inverter, pompa de căldură cu sursă de aer a crescut eficiența, consumă mai puțină energie și poate ajuta la reducerea facturilor la energie.


Care este mai bine: pompa de căldură cu sursă de aer sau sol?

Decizia care este mai bună între pompa de căldură cu sursă de aer și pompa de căldură cu sursă de sol depinde de factorii pe care i-am evidențiat mai sus.Pentru a vă ajuta să luați o decizie solidă, iată un rezumat.


Alt text: Poza pompei de căldură cu sursă terestră și a pompei de căldură cu sursă de aer

Cine ar trebui să aleagă pompa de căldură cu sursă de aer

 • Dacă locuiți într-un climat de până la -30℃ (-54°F), atunci o pompă de căldură cu sursă de aer este bună pentru dvs.Va fi de încredere, deoarece nu va fi afectat negativ de temperatura aspră a sezonului de iarnă.

 • Dacă aveți doar un spațiu mic disponibil, alegeți ASHP.Acest lucru se datorează faptului că necesită mai puțin spațiu și procesul de instalare este simplu.

 • Dacă luați decizia cu un buget restrâns, alegeți o pompă de căldură cu sursă de aer.

Cine ar trebui să aleagă pompa de căldură cu sursă terestră

 • Dacă sunteți în căutarea unui sistem de pompă de căldură mai eficient, care poate funcționa foarte bine în orice vreme, inclusiv cald și rece, alegeți pompa de căldură terasă.

 • GSHP poate fi folosit doar de proprietarii cu un teren mai mare, cu un spațiu liber extrem de mare.Excavarea nu este dramatică, dar este crucial să aveți spațiu suplimentar pentru a asigura o instalare lină.

 • Dacă sunteți în căutarea unui sistem de încălzire care poate dura foarte mult timp, GSHP este opțiunea dvs. de preferat.Poate dura aproximativ 20 de ani.


Obțineți SPRSUN Pompă de căldură cu sursă de aer cu performanță ridicată

Folosind procese moderne de producție, precum și materiale de înaltă calitate provenite de la furnizori lideri în industrie precum Panasonic, CAREL, Grundfos, Copeland, Mitsubishi, Schneider și SANYO, am schimbat noțiunea despre pompele de căldură cu sursă de aer și am compensat deficiențe ale pompelor de căldură tradiționale.Pompele noastre de căldură cu sursă de aer nu sunt mai rele decât pompele de căldură cu sursă de sol.


La SPRSUN, echipăm pompele noastre de căldură cu tehnologii avansate de invertor DC care le fac să funcționeze eficient în orice condiții.Al nostru pompe de caldura pentru clima rece sunt fabricate profesional pentru a extrage eficient căldura în timpul iernii.Puteți contactaţi-ne acum pentru a obține pompa de căldură cu sursă de aer cu performanță ridicată.Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692